Hirdetés
- 

PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.

Új hozzászólás Aktív témák
- 

vzozo
senior tag
Ez tudom, hogy offtopic itt, de némi személyes tapasztalat.
Van ugyan "rendes" x86/x64 alapú home szerverünk, de nem háznál, hanem messze. A mostani lakás adottságai miatt csak nagyon pici kütyük és külső vinyók jöhettek szóba bármilyen "home server" céljára.
Próbáltam Raspberryvel, gyenge volt. Aztán az Odroid N2-nek szavaztam bizalmat, de a borzasztóan elbaszott USB kezelés miatt felejtős. (Aki nem követte volna: boot USB-ről csak nagyon régi kernellel megy, és egyébként 10-15 MB/sec a max elérhető IOPS.)
Végül beadtam a derekam, és vettem egy használt i3-7100 alapú micro PC-t. 200 euró volt 250-es SSD-vel (M2, NVMe) és 8 giga RAM-mal, egy év garival.
Lazán megvan a 200MB/sec ugyanazzal a külső HDD-vel, amivel az N2 elvérzett 15 megánál.
Windows Server vagy Linux, tökmindegy, felmegy rá és MEGY. Végre nincs szopás, nincs fórum meg reddit bújás éjszakákon keresztül, egyszerűem MŰKÖDIK!
 Ennek én annyira örülök, hogy azt elmondani sem lehet. Az ARM-os szopást meg igyekszem elfelejteni, jó pár hetet vesztettem az életemből, ami rááldoztam.
Lehet nem ezt akartátok hallani, lehet van jó use-case ARM-ra is, de én erre az évtizedre jegelem a témát. A meglévő cuccokat majd szétszórjuk a családban médialejátszónak, arra talán (???) jók.

Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - Asztali PC , R5 8400F , 1660 super , 16GB DDR5 , 512GB NVME
 - ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
 - Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
 - GAMER PC! i9-13900K / RX 9070 XT / 32GB RGB / Z690 Strix / 850w Strix! BeszámítOK

- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669
 - Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
 - HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
 - LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest