- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Plazma TV topic
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály69
őstag
Miért ennyi az ára? Ennél jobb tv-k vehetőek ennél kevesebbért.
Pl Lg 55UR78003 150.000 FtSzerver Hosting Debrecenben
-
Solten
őstag
A gagyi VIDAA platformjuk tartott vissza hogy vegyek toluk tevet.
Saor Alba
-
LLKobe
veterán
Itt soha, semmilyen TV-re nem mondjátok hogy "ez ennyit nem ér"?
Mindig minden a tudásának megfelelő összegbe kerül?Ezek így reklámok, nem tesztek.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
zseko
veterán
"A grafikus kezelőfelület terén jó irányba mozdult a vállalat, hiszen ezt teljesen átszabták. Most már nem a Google TV/Android TV-t másolják, hanem az LG-féle webOS-t, ami remek döntés volt."
Szvsz ez inkább egy szar döntés volt. Átláthatóbb, gyorsabb, szebb, és jobb volt a két sorban berakott appok, mint az egy sorba összehányt, ráadásul lekicsinyített bizbaszok. Amiket ráadásul nem is terveztek át, csak szimplán átméreteztek, így a téglalap formában tervezett ikonok szimplán össze lettek nyomorítva egy kockába, amitől még nyomorékul is néznek ki.
"Viszont ez önmagában kevés az üdvösséghez, mert a magyar nyelven is kommunikáló rendszer még mindig iszonyú lassú. Sokszor előfordul, hogy a parancsok kiadása vagy csupán a lapozás során is hosszú pillanatokon át gondolkodik, mielőtt valami történne. Arra is akadt példa, hogy egy app vagy weboldal betöltésére 20(!) másodpercet kellett várni, ami egészen döbbenetesen idegesítő, egyszerűen manapság már nem ehhez vagyunk hozzászokva."
Ez szerintem nem a rendszer hibája, hanem az alatta dolgozó gyenge hardveré. Egy 55A9G-m van, ennyire gyors rendszerrel még nem sokkal találkoztam. Baromi gyors és reszponzív, egyszerűen imádom. LG-ben is tudok olyat mutatni ami kalap sz.rt ér.
"Sajnos a vezérlés terén már nem a webOS-t koppintja a cég, hiszen a távvezérlő nem mozgásérzékelős, ami azért hasznos lett volna."
Én meg azt mondom hogy szerencsére, fél óra után legszívesebben a falhoz b.sztam volna a mozgásérzékelős távirányítót ha az nem a haveromé lett volna hanem az enyém. Vannak helyzetek amikor jól jön, az igaz, de többet bosszantott mint előnye volt.
"...azonban a kínálat továbbra sem teljes, hiszen olyan fontos darabok hiányoznak, mint például a Yettel TV ..."
Bocsánat érte, de ezt csak kiröhögni tudom. Ott a Sweet tv, igaz drágább valamivel, de ugyanúgy minden elérhető rajta annak, akinek ezekre (a csatornákra) van gusztusa.
A többivel egyetértek, nem a legfényesebb az elérhető appok száma, az HBO mellett hiányzik a SkyShowtime is, ahogy például a többi rendszeren meglévő Spotify, Rakuten Viki, Twitch is, hogy néhány ismertebbet mondjak.
Amúgy amennyire utána tudtam nézni, itt a szolgáltatóknak kellene megírni az appot a VIDAA rendszerhez - ami elvileg html5-ös appokat takar - , tehát elvileg rajtuk állna a dolog.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
Milka 78
nagyúr
Ez a tv nagy csalódás. Mini led, 120 külön vezérelhető csoprtba, va panel, oké 60hz és nem valódi 10-bit.
Elméletileg erre cseréltem volna az 55q70r-et amit papíron vernie kéne, de ez így meh... -
jonhy86
csendes tag
Hisense egyik legolcsóbb mini-ledes tv-je persze nem a legjóbb
Én erre lenék kiváncsi Hisense 65U8HQ -
jonhy86
csendes tag
Hisense 55A9G oled-em van és a könyen kezelhető Vidaa rendszerel is meg vagyok teljesen elégedve és egyáltalán nem lassú pedig már volt LG, Samsung és Android renszerü tv-m
-
veterán
-
zseko
veterán
válasz Donki Hóte #12 üzenetére
Telepíteni se lehet rá, nincs is hozzá, nincs is az 'appboltban', ahogy SkyShowtime, Spotify, Twitch, Viki, és egyebek sem, amik például vannak az LG-nél. Nekem is szintúgy 55A9G van, és a sebességére semmi panaszom, én imádom, ahogy korábban írtam is. Nekem másfél éve van meg, a hiányzó appokhoz meg van egy 4K Max stick.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
veterán
-
zseko
veterán
válasz Donki Hóte #16 üzenetére
Például én
De, már eleve volt egy FireTV Stick 4K Max eszközöm, így a 300e-ért oled az inkább főbb szempont volt, mint hogy elérhető legyen rajta minden. Nem bántam meg.
A cikkben lévő is már közel 200e, és ahogy olvassuk, lényegében egy rakat szar. Ahogy a Milyen TV-t vegyek topikba beleolvasva rengeteg - nem is olcsó - tévének van ilyen-olyan problémája: bevilágítás, felhősödés, sarok sötétedés, inverzbe hajlás, stb. Akkor már a kép legyen jó
Nyilván nem mindenki gondolkodik így. Nekem ez volt ésszerű és fontos, másnak meg plusz eszközt használni rémálom.A HBO-t beígérték, csak nem lett.
HR24.hu
-
Sz.L.
aktív tag
válasz Donki Hóte #16 üzenetére
Egy ilyen TV vásárlási projektbe, bele kell, hogy férjen egy TVBox is . Igaz nem elegáns megoldás.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
veterán
A pénz nem számít, az a legkevesebb
A TVBox vásárlást azért nem tartom jó ötletnek, mert akármilyen okos távirányítókat is adnak a cuccokhoz, akkor is mindig marad olyan funkció, aminek az irányításához elő kell keresni a másik eszköz távirányítóját.
Ezért maradok a mainstream TV gyártóknál, mert náluk megoldható, hogy a TV (plusz a settopbox és a soundbar) összes funkcióját, beleértve a stream csatornákat is, egy távirányítóval tudjad irányítani
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Sz.L.
aktív tag
válasz Donki Hóte #19 üzenetére
Valahogy éreztem, hogy ezt fogod írni.
Megértem az álláspontod.Nálam motoros redőnyök vannak a házban. Alap esetben, szintenként kellene 1-1 mester távirányítónak lennie. Valamilyen csoda folytán, mindig egymás mellé kerülnek. Szóval, redőnytávirányítóból viszont sosem elég.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
zseko
veterán
válasz Donki Hóte #19 üzenetére
Én meg a tv-okosítót azért tartom jó ötletnek, mert így tökmindegy a tévé tudása meg sebessége De teljességgel megértem az álláspontodat.
HR24.hu
-
torma99
aktív tag
Őszintén kérdezem, miért fontos, hogy mi fut a tv-n? Appokkal, meg a távirányítókkal vacakolni, mikor bármelyikhez egy teljesértékű pc-t hozzápattintasz hdmi-n és kész?
Én 10 éve így használom a tv-t, lényegében a tv csak egy megjelentíő, eszembe nem jutna még a mostani fejlettebb, gyorsabb applikációs felületekkel vacakolgatni.
Oké ez plusz költség lehet, de nekem ez az egy pc mindenre elég és szépen 3 méterről nagy kényelemből tudok dolgozni is. Ennél gyorsabb kényelmesebb beépített megoldás valószínűleg a sok sok ezer - tízezer eurós darabokban lehet, vagy talán még ott sem?
-
veterán
-
Sz.L.
aktív tag
válasz Donki Hóte #25 üzenetére
Szerintem, ez HTPC-n egyébként nem akadály. Kb 20 éve raktam össze egy olcsó kis HTPC-t infrás vevővel. Vettem hozzá egy távirányítót, amivel mindent is lehetett vezérelni.
-
torma99
aktív tag
válasz Donki Hóte #25 üzenetére
Gondolom vezeték nélküli billentyűzetről és egérről már hallottál. Csatornaváltás? Lefordithatatlan szójáték. Lineáris trasht nézni alacsony szellemi és képi bitrátával? Ugyan már, az ember annál többet érdemel. A sport meg normális kommentárral és minőségben elérhető netről.
-
PTM
tag
A billentyűzet+egér+tévé azért elég körülményes már ne is haragudj. Nekem ilyen kolis vagy forever alone életvitel jut eszembe róla, legalábbis nehezen képzelem, ahogy az ember párja/családja is ilyennel operál a nappaliban és senki nem akar tőle agyfaszt kapni.
Egy Flirc vagy hasonló vevő és Kodi javítana rajta, de hogy az OS máig nem kezeli automatikusan a HDR-t (madVR és AMD vagy nVidia GPU kell hozzá), Dolby Vision pedig egyszerűen nincs, az számomra nevetséges.
Jobb tévék mellé szerencsére sincs is különösebben szükség ilyenre, kivéve ha filmekhez kéne bitstreamelni a HD hangokat, mert azt egyik se tudja. Mondjuk épp nem egy jobb tévé topikjában vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ilyen képminőséggel csak a lineáris tres élvezhető a sport már kevésbé. Semmilyen pc vagy box nem segít ezen. Minidigtévén sorozat+ bámuláshoz meg drága. Szerencsére aki az árcédulát nézi, nem ezt fogja venni. Aki meg kicsit érzékeny a képminőségre, az is talál jobbat.
Nem látom a célközönséget, akinek ezt szánják.
Ez nagyon lowsense.[ Szerkesztve ]
-
PTM
tag
Más használni, de gyakorlatilag esélytelen leírni, hogy miért. Olyan van mögötte, hogy mennyi idő és hány, ill. milyen, mennyire eltérő mozdulatokkal lehet elindítani pl. egy Netflixet. Tévés platformokon ez lehet akár egy gomb, amiben az is bennvan, hogy bekapcsol az egész rendszer és átáll a szükséges bemenetre.
Ezek HDR-re is maguktól váltanak, míg PC-n ehhez vagy felkonfigurált egy madVR-t az ember, vagy kézzel kell kapcsolgatni.
-
blade zte
őstag
Nem tudom miért akkora nagy szám egy hirdetésekkel telefosott felhasználói felületet használni szoftverrel ami kényszerít arra hogy ne nézhess TV-t a te elvárásaid szerint.
A képernyő nem arra van hogy internetre csatlakozzon. Ha rendelkezel annyi tudással hogy különösebb kényelmi probléma nélkül le tudj játszani a PC-vel bármit akkor nem nerd vagy hanem egy kornak megfelelő tudással rendelkező illető.
Ha nem vagy erre képes akkor nagyon megcsappan a rádbízható eszközök és feladatok száma. Inkább megfordítanám a következtetésedet. Lehet hogy az illető képtelenségét írja le ha nem tud olyan párt találni amelyik intellektuálisan elég magas szinten van hogy a PC-ről lejátszástól ne verejtékezzen.
[ Szerkesztve ]
Oppo find 7 astro black
-
veterán
Ez az a tévé amit biztosan nem venném meg, kár érte mert lehetne jó is.
duree54
-
PTM
tag
válasz blade zte #34 üzenetére
Nem azt mondom, hogy egy tévés platform akkora szám, hanem hogy egy jobb eszközben gördülékenyen és intuitívan használható, amitől ilyen célra egy billentyűzet+egeres PC messze van. Infravevővel és távirányítóval nyilván ki lehet küszöbölni a korlátok egy részét, csak más platformon ezek a korlátok nem is léteznek.
A webOS 23 a legújabb amit használok itthon, nem rémlik a sok reklám belőle. A felületét elvétve látni, mert vagy gyorsgombról, vagy mobilról indítjuk az appokat. Külső eszközökre pedig magától váltja a bemenetet, mert a PC-vel ellentétben azokban van CEC.
"A képernyő nem arra van hogy internetre csatlakozzon."
A telefon sem fényképezésre. Ez hasonlóan hangzik, és tudom, hogy az utóbbit is többen vallják. De itt a tévéket letsztelik úgy mintha monitor lenne, csak ezt le sem írják, pedig szóltak már érte. Nem csoda, ha konzerválódnak az ilyen vélemények.
"Ha rendelkezel annyi tudással hogy különösebb kényelmi probléma nélkül le tudj játszani a PC-vel bármit akkor nem nerd vagy hanem egy kornak megfelelő tudással rendelkező illető."
Furán írod azt a Shield TV-t. Viccen kívül máig talán az képes a legtöbb formátumot lejátszani, de YouTube HDR pl. nincs rajta ha jól emlékszem. A PC-ről írtam korábban, annyit javítok, hogy Dolby Visionhöz mégis van külön app ahogy látom. Ezek akkor is így működnek ha a feje tetejére áll az ember, nem tudástól vagy intellektustól függ.
[ Szerkesztve ]
-
blade zte
őstag
Nem tudom mik ezek a hihetetlen előnyök. Telefonos irányítást még a Linuxos barebone rendszerem is tud. Filmet kiválasztani és lejátszani mennyi idő, 1 perc? Megállítás, továbbjátszás space gomb, tekerés iránygombokkal.
A legnagyobb gondom az okosTV ötletével az hogy egy teljesértékű ARM hardver van benne amivel kitörölhetem. Nem lehet alap funkciókat sem implementálni extra appokkal mint pl. valamirevaló PIB/PIP támogatás. Nincs szabad akaratod felette és ez hihetetlenül limitáló, nem is beszélve arról hogy a szarjaikhoz gondolom regisztrálni kell. Jailbreak természetesen tűzzel van üldözve.
Szóval technikailag továbbra is képernyőm van egy kurvaerős procival amit nem fogok kihasználni. Ha aktuálisan egy olyan rendszert kapnék amire rábízhatnám magam, akkor nem képernyőként kezelném.
De hamarosan kiderül mert nekem is úton van a Samsung oledem.
Oppo find 7 astro black
-
zseko
veterán
válasz blade zte #37 üzenetére
Mindkettőtökkel egyetértek, és egyikőtökkel sem értek egyet teljesen.
Én meglehetősen pc- és techb.zi vagyok - anyumék így emlegetik - ám mindig az adott dologhoz tartozó legegyszerűbb megoldást tartom célszerűnek, ami viszont nem mindig a pc. Minek szarakodnék pc-vel, egérrel, billentyűzettel, ha egyszer ott a natív app a streaminghez a tévén. Meg a 4K Max sticken. Egyéni videózáshoz meg ott a Plex, ami ugyan a pc-ről fut, de azt is egyszerűbb az appból kezelni, mint áthúzni egy megnyitott lejátszót a tévére pc-n (most csak mondtam valamit). viszont a tekerés egyértelműen jobb a pc-t használva, finomabban, pontosabban, (be)állíthatóan na meg gyorsabban kezelhető.
Azt használom ami éppen a legjobb számomra.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
blade zte
őstag
Termeszetesen en nem hasznalom egyiket se mert megutne a guta ha a szart amiert fizetnem kellene nem a sajat lejatszommal nezhetnem max 4K minosegben. Szoval legyunk realisak, nekem sosem lesz opcio.
Meg erre rajon hogy pl. a Netflix PC-n elvileg olyan szepsegeket csinal hogy 720p-re throttlolja a 4k-s elofizetest es vegleg elmegy a kedvem hogy valaha penzt adjak ilyen es hasonlo cegeknek.
Magyarul nekem nem igazam van, hanem az egyetlen jarhato utat hasznalom ha meg akarom orizni a meltosagomat.
Ahogy New Hampshireben mondjak, live free or die.
Steam jatekokat veszek, van EA play elofizetesem, korlatlan telekom netem stb. Ha megfelelo szolgaltatast kapok akkor perkalok.
[ Szerkesztve ]
Oppo find 7 astro black
-
PTM
tag
válasz blade zte #37 üzenetére
Én ezekkel azért azonosulok nehezen, mert nekem ez csak egy tévé, amin a műsor, sorozat, film és játék megy. Azt várom, hogy a legegyszerűbb módon tudja ezeket, a formátumok lehető legteljesebb támogatásával (ne csak a tévé, hanem az egész rendszer, amiben a tévé egy kézenfekvő HUB). Ezt viszonylag jól hozzák, mellette persze itt is vannak dolgok, amiért a tévégyártók is megérik a pénzüket.
PIB/PIP pl. az LG-ben van tudtommal, külön bemenetekről is, és nagyon is jól működik, de ezt csak másodkézből írom, mert én nem használtam. Samsung tévéket is csak nagyon régen. De sok örömet hozzá, remélem, hogy beválik.
Amúgy én is elég nerd vagyok, nincsenek ellenemre a PC-k, csak egyre távolabb kerülnek a szórakoztatóelektronikától amennyire látom. Akartam egy tablet módban működő PC-t a nappaliba régen, sajnos nem állt össze a dolog, mostanra pedig tablet mód sincs.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz blade zte #34 üzenetére
Lehet hogy az illető képtelenségét írja le ha nem tud olyan párt találni amelyik intellektuálisan elég magas szinten van hogy a PC-ről lejátszástól ne verejtékezzen.
A párválasztás mindig kompromisszumokkal jár, mert az optimálist megtalálni a megfelelő számítógépes algoritmusok hiányában olyan hosszú ideig tartana, hogy a 10 évvel ezelőtti optimális vagy már nem optimális, vagy te öregszel ki az ő preferencia listájából
A szuboptimális pár megtalálása során bevallom, hogy az általad vázolt kritérium nálam fel sem merült, mint keresési kritérium
Szóval csak azt akarom mondani, hogy örülök, hogy te olyan párt találtál (és vele olyan gyerekeket csináltatok), hogy nektek nem okoz gondot egy PC-n alapuló otthoni médiarendszer kezelése, de azt gondolom, hogy te is belátod, hogy ezzel a családok legkülönlegesebb 0,1 %-ába tartoztok
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
GreatL
őstag
-
Findzs
addikt
Teljesen egyetértek
Én vettem 20 ezerért egy Lenovo M93 thiny könyv méretű kis pc -t és a tv csak egy monitor.
Így nézem a sorozatokat filmeket.Vezeték nélküli egér és képernyő bill kombóval.TV csatornákat szerintem idén még nem is néztem
Persze van rendes asztali gépem is játékra netre.
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
zseko
veterán
Tévé csatornákat én már közel tíz éve nem nézek, 2008 óta nem is volt tévém Tavaly végül vettem egyet de én is leginkább megjelenítőnek használom, de attól még kihasználom a lehetőségeit és ha olyan, akkor a streaminget a natív appokból nézem, nem a pc-t használom hozzá. Ilyen egyszernézendő filmekre-sorozatokra nem pazarlom a tárhelyet, jó az streamingen is a tévén, vagy a 4K Max-on.
Én is nemrégiben szereztem egy Lenovo ThinkCentre M700 Tiny kispc-t, valamint egy Dell Optiplex 3040-et és egy 3050-et, 10-10e forintért, ebből tervezek NAS-t építeni
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest