Hirdetés

A megfizethető, 4K-s Hisense U6KQ tévét teszteltük

Megnéztük, mit tud egy középkategóriás Hisense modell manapság, és hogy javult-e a cég saját, VIDAA okostévérendszere.

Hisense U6KQ

A globálisan mostanra az egyik legnagyobb televíziógyártóvá vált Hisense gőzerővel nyomul Magyarországon is. A cég idén is több új modellt mutatott be, amelyek között vannak olcsó, belépőszintű, de prémium ligás termékek is, illetve a kettő közötti, az arany középutat képviselő tévék.

Hisense U6KQ
Hisense U6KQ

Ez utóbbi csoport egyik képviselője a 4K-s Hisense U6KQ, aminek 55 hüvelykes változata hozzánk is eljutott egy tesztelés erejéig. Alapvetően arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen a képminőség, de természetesen megvizsgáltuk, hogy hogyan működik a saját VIDAA okostévé rendszer, illetve hogy hogyan szól a készülék.

Hirdetés

Nem túl izgalmas külső

Korábban már találkoztunk olyan Hisense televízióval, amelyik kifejezetten izgalmas külsővel rendelkezik, azonban ezúttal a tervezők maradtak a jól bevált, kissé unalmas megoldásoknál. A vékony keretbe foglalt káva egy síkban van a kijelzővel, így kikapcsolt állapotban láthatatlan, de ez ezen a szinten is már gyakorlatilag alapelvárás.

A szabványos VESA konzol (400 x 300 mm) segítségével egyszerűen falra is akasztható képernyő olyan két kis talpacskán áll, amelyek a készülékház két szélén kaptak helyet. Ezek stabilan tartják a képernyőt, azonban annak forgatására, illetve döntésére nem adnak módot. A tévé megjelenése összességében átlagos, nem neveznénk különösebben figyelemfelkeltőnek, de legalább bármilyen belső térbe beilleszthető.


[+]

A ki- és bemeneteket a hagyományos módon a hátlapon helyezték el, tehát nem külső dobozra pakolták őket. A készüléken található három darab HDMI 2.0, két USB 2.0, illetve egy-egy kompozit (AV), Ethernet, 3,5 mm-es analóg és optikai digitális audió csatlakozó. Természetesen a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik róla.

[+]

Főbb paraméterek
Hisense U6KQ (Hisense 55U6KQ)
Panel 60 Hz, 10 bit (8bit + FRC) QLED VA LCD
Háttérvilágítás Mini LED
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra HD (4K, 3840x2160)
Maximális fényerő ~605 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Mozi éjjel, Mozi nappal, Sport, Standard
Hangbeállítások Standard, Zene, Sport, Beszéd, Késő éjszaka, Színház
Hangrendszer 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/T2/C/S/S2
Interfész 3 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, analóg audió, digitális optikai audió, kompozit, kompozit, Ethernet, CI+ kártyolvasó modul
Extrák VIDAA okostévérendszer, médialejátszó, netes alkalmazások, Bluetooth 5.1, WiFi 802.11.ac
Teljesítményfelvétel 121 watt, készenléti üzemmódban: 0,21 watt
Méret Talppal: 1232 x 778 x 313 mm
Talp nélkül: 1232 x 711 x 76 mm
Tömeg Talppal: 13,7 kg
Talp nélkül: 13,3 kg
Gyártó honlapja www.hisense.hu
Termék honlapja Hisense U6KQ (Hisense 55U6KQ)
Fogyasztói ár 190 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés