Aktív témák
-
Datti
csendes tag
Ha össze van illesztve hang meg a kép nem csúszik, csak elugrik (akár fél órával is), de azt is csak akkor ha beletekerek
de ezt már megoldottam a két részre vágással...
itt mosmár inkább az a kérdés, hogy az egyben mér ugrik el ha belenyúlok, és kettőbe vágva mér nem
az állományok gyári dvdről rippelés útján kerültek hozzám, természetesen ugyanolyan hosszúak -
enginer
csendes tag
Interleaved : a benne lévő audio és video streamek interleavedek. Ez az AVI fileok szabványos felhasználási módja. Ajánlott, és legtöbbször használt is. Némely programok rossz szinkronú interleaved AVI-t készítenek. Az MPlayer az ilyen fileokat interleaved-ként próbálja lejátszani, amely hosszútávon az A/V szinkron elvesztéséhez vezet, többnyire tekerésnél. Az ilyen fileokat non-interleaved-ként kell lejátszani (a -ni opcióval).
Non-interleaved : helytelen. Először jön a teljes video stream, és utána az audio stream, ebből következően rengeteg tekergetéssel jár a lejátszása. Nagyon egészségtelen például hálózatról vagy CD-ről.
Az MPlayer kétféle időzítést ismer AVI file-ok esetén:
bps alapú : ez a fejléc bitráta/mintavételezési ráta értékén alapul. Ezt a módszert használja a legtöbb lejátszó, beleértve az avifile-t és a windows media playert is. A rossz feljéccel ellátott fileok valamint a VBR audiot nem tudó enkóderekkel létrehozott VBR audiot tartalmazó fileok ezzel a módszerrel lejátszva elvesztik az A/V szikront (többnyire tekerésnél).
interleaving alapú : nem használja a fejléc fenti értékét, ehelyett relatív pozíciót számol az interleaved audio és video csomagokból. Néhány rosszul/VBR audioval enkódolt file-t lejátszhatóvá tesz.
Bármilyen audio és video codec használható, de megjegyzendő hogy a VBR audio támogatása igencsak gyenge a legtöbb lejátszóban. Maga a fileformátum lehetővé teszi a VBR audiot, de a lejátszók CBR audiot várnak. A VBR új, és a Microsoft AVI specifikációi csak CBR audiot irnak le. Ráadásul a legtöbb enkóder/multiplexer hibás fileokat generál VBR audio használata esetén. Két kivételt ismerek: NanDub, és MEncoder. -
Datti
csendes tag
-
enginer
csendes tag
Amikor kettévágtad és elmentetted, akkor eleve újra indexelted az AVIt.
AC3as hangu AVInál 160/160-ra szokás az interleavinget állitani.
Tapasztalataim szerint (VBR)MP3-as AVInál is érdemesebb 100/100 körüli értékre állitani, mert gyengébb CD írónál akadozik a hang a film elején 1/500-as beállitásoknál. -
Datti
csendes tag
válasz
<Adamsky> #29 üzenetére
ezt a küldést majmég meglátom
''Most akkor milyen AC3-as filtereket is próbáltál?''
Most az van fönt amit belinkeltél (delta9 is (ua a kettő)) előtte nemtom milyen volt a gépen de ugyanazokat a hibákat hozza.
Este még megpróbálom, hogy elviszem más gépre és megnézem, ott mit mutat.
illetve megpróbálom még redukálni a file méretét is vágással illetve újratömörítéssel. aztán majd holnap meglátom hogy mi lesz...
addig is köszi a segítséget mindenkinek
:P -
<Adamsky>
nagyúr
Hmmm...
Kezdek egy kicsit tanácstalan lenni :(((
Majd otthon végigmegyek a lépéseken, hogy én hogy is szoktam csinálni az
AC3-as filmeket, hátha eszembe jut valami (jobbára ugyanis VBR-es MP3-at
teszek a film mellé).
Egyébként szerintem ha küldenél egy 700 Mbyte-os darabot a filmből
''delat9''-nek, akkor az is megtenné. Ilyen jellegű segítséget én is fel tudok
ajánlani.
Most akkor milyen AC3-as filtereket is próbáltál?
[Szerkesztve] -
Polesz
addikt
Nekem is voltak ilyen filmjeim, hogy jó de mégsem :) Na ekkor indexeltem újra. Ez tulajdonképpen arra való, hogy az AVI végén található indextáblát ami alapján a filmet lejátsza a helyére tegye. Pl sok lejátszó alapból nem játszik le félig letöltött filmet, mert nincs rendesen indexelve.
-
-
delta9
senior tag
akkor lehetőséget kellene termeteni az alábbiakra:
ha ráfér egy cd-re összefüzetlenül (külön a kép és külön a hang), írd ki (v vidd át a hhd-t haverhoz) és nézd meg, hogy másik confignál is csinálja-e. vagy ha kiírod és elküldöd nekem postán, megnézem, hogy tudok-e vmit kezdeni vele. -
Datti
csendes tag
válasz
<Adamsky> #14 üzenetére
Szóval kipróbáltam az általad javasoltakat...
Sőt: új win(más okból kifolyólag; véletlenül kinyírtam:DDD), mindenből a legújabb kodek, legújabb lejáccó progi, semmi fölösleges kodekpakk, 574329 féle beállítás 423 újraindítás és semmi...
ugyanazokat produkálja mint eddig, lásd még #1, #9 és #11
csak annyi változott, hogy a ac3-as filmek egy kicsit halkabbak, mint az mp3-asok, de ez lényegtelen...
:( -
delta9
senior tag
ha nincs fent az ac3filter, akkor tedd fel. ha fent van, akkor ac3 filter properties > system fül, ott megkeresed a filter merit-et és kapcsold át. valószínűleg prefer ac3 filter van defaultban az kapcsold át prefer other decoder-re,azután apply v ok. ez segít?
[L]http://prdownloads.sourceforge.net/ac3filter/ac3filter_0_70b.exe?download[/L]
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
Szerintem nem a kódolásnál és nem is az összefűzésnél kell keresni a hibát,
hanem a dekódolásnál. Milyen kodekkel szólaltatod meg az AC3 hangot?
Egyébként régebbi Cyberlink-es kodeknél volt gyakori az amit ''hungeek'' írt.
Én három AC3 dekódolásra alkamas kodeket ismerek:
1. Cyberlink (része a PowerDVD-nek, de kell hozzá egy külön file is, hogy
működjön)
2. Intervideo (a WinDVD része, és ua. vonatkozik rá, mint a PowerDVD-re)
3. AC3 decoder filter (ingyenes, nem kell hozzás semmi)
[L]http://xvalex.hotbox.ru/programs/ac3filter/ac3filter_eng.html[/L]
... aztán ugyanez a banda készített egy ''Time machine'' nevű progit.
Szerintem feltétlen nézd meg!
[L]http://xvalex.hotbox.ru/programs/time_machine/time_machine_eng.html[/L] -
Datti
csendes tag
Namégeccer
UPPP! -
Datti
csendes tag
Nos az előbb hülyeséget montdam. A linkben szereplő proggit használtam és megpróbáltam csak egy hangsávval is. Úgy is hozta az elején felvázoltakat
Viszont másik filme(ke)t két hangsávval is megcsinált és utána a MV2Player is meg a BSPlayer is tökéletesen vitte csak ezzel az egy filmmel van ez a b@szakodás :DD alatt lehet csinálni mindent (hangsávváltás tekerészé stb.)
de utána már nem szabad belenyúlni mert akkor kakukk.
Lehet kezdeni előről. ez mongyuk 2ésfél óra után igen bosszantó lehet... -
marcee
addikt
A NanDub már régi.
A VirtualDubMod több stream-et támogat, de azt tudnod kell, hogy a már a két hangsáv sem eredményez szabványos avi-t.
OggMedia formátumba is mentheted (VDMod-dal) abban ez szabványos.
Nekem a betás BSplayer vitte korrektül a két hangsávos avi-kat, a MorgenMultimediaSwitcher nem (ill. nem mindig)
[L]http://www.doom9.hu/Soft21/Editing/VirtualDubMod_1_5_4_1_All_inclusive.zip[/L]
Próbáld ki egyenként jó-e. -
Datti
csendes tag
Az összefűzést próbáltam NanDubbal (amelyik két hangsávot is tud) illetve vmi DVDReaper vagymi (ezzel értelemszerűen csak egy hangsávot fűztem) ugyanolyan mind a kettő
a film 2h52min; az avi 1.6GB a 2 ac3 egyenként 550MB tehát együtt 2.7GB vagy egy hanggal 2.15GB
A gépem AMD XP 2000+(2200+) 512MB RAM (ennek azér elégnek kellene lenni) -
marcee
addikt
Mivel fűzöd össze?
VirtualDubMod-ot ill. AviMux-ot tudom ajánlani.
Általában az audio/video interleave beállításoknál kell keresni az ilyen problémákat.
Preload/interleave: 500ms/1frame. Alapbeállításnak jónak kellene lenni.
Lehet, hogy túl hosszú a film egyben. Milyen a géped? -
Datti
csendes tag
Nem ez a gond. Ezt egy-két mp-en belül megcsinálja..
Ha külön vana kép és a hang és nem bántom a hang folzamatosan késik, ha meg belenyúlok megjavul.
Ha meg össze van fűzve a hang és nem nyúlok bele a lejátszásba minden ok, ha viszont bele nyúlok teljesen más hang megy a kép mellett. Tehát pl Ketten beszélgetnek és alatte az egy órával korábbi/későbbi csatazaj hallható (vagy fordítva)
Szeintem fent vannak e legújabb kodekek, de a régebbi xviddel is ua-t csinálja:(
De nem hiszem hogy a kodekkel lenne a probláma. másik film ugyanezekkel a beállításokkal tökéletesen müxik...(Ha külön van a kép és a hangok az is mászik, de összefűzve hibátlan , pedig kétféle hang (eng/hun) van az avi mellett) -
HEBI
senior tag
Úgy tudom ezeken a multimédiás állományokon belül vannak szinkronizációs pontok bizonyos távolságra egymástól. Azaz, ha ugrasz nagy valószínűséggel valahova kettő ilyen szinkronizációs pont közé ''esel'', így a köv. pontig aszinkron is lehetsz!
Erre csak az egy megoldás lehetséges, ha azt a multimédiás állományt, úgy hozod létre, hogy több ilyen szinkronizációs pont kerül bele, de ettől meg a mérete fog megnőni (feleslegesen, mert ezek a jelek hasznos infót nem hordoznak). Azaz tőrödj bele!
Vagy használj Mpegeket, mert azoknak ilyen gond nincs!
Ez az én saját elképzelésemet tükrözte az adott témában, ha valaki jobban tudja kéretik ezt a hozzászólást törölni! -
hungeek
senior tag
néha nekem is van olyan hogyha beletekerek egy filmbe akkor utána még kell várnom 10-20 mp-t hogy a hanggal szinkronban legyen... ennyi idő után sem lesz szinkronban?
fenn van minden szükséges codec legfrisebb verziója?
[Szerkesztve] -
Datti
csendes tag
UP!
Legalább annyit monnyatok hogy Fapapucs
Vagy valami vagy bármi :O -
Datti
csendes tag
UP!
:U -
Datti
csendes tag
Valaki...?
Senki...?
Up...
:( -
Datti
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A probléma a követkző:
Adottak: egy avi hang nélkül (Xvid) és mellette a hang ac3-ban (2h52min)
Ha igy lejáccom mv2playerrel vagy bsplayerrel a hang folyamatosan késik a képhez képest úgy két percenként egy másodpercet. de ha egy picit beletekerek a filmbe megint szinkronba kerül
Erre próbáltam azt, hogy akkor összefűzöm a hagot meg a képet. igy működik is szépen egészen addig amig bele nem tekerek a filmbe, ekkor a kép mellé egy teljesen máshova tartozó hang kerül
Tehát ha folyamatosan nézem az elejétől és nem nyúlok hozzá, akkor minden ok, de ha ide-oda ugrálok a filmen belül, egy adott kép mellé teljesen más hang kerül.
Ja igen, az első két percpen ugrálhatok ide-oda nyugodtan, akkor minden ok, csak utána van gáz
:(
Lécci segítsetek
előre is köszi
Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ford topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Steam Deck OLED 1 TB
- AMD Ryzen 9 5900X / RTX 4070 12GB / 32GB DDR4 RAM / 1.5TB SSD konfig eladó normális áron
- Playseat Challenge X (G Edition) + G923 versenykormány + Driving Force váltó + Gran Turismo 7 (PS5)
- MSI Thin 15 Gamer Laptop új, csak kibontott 35hónap garanciával.
- Dell Precision 7510 i7-6820HQ/16GB/256+500Gb/Nvidia1000M/Win11PRO
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest