- Apple MacBook
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Pont a fordítás kapcsán kérdezgettem még a GPT3-at, hogy hol tart jelenleg a gépi fordítás - engem a kínai -> angol érdekelt - és végigpróbálgattam a Google Translate, Bing Translate, DeepL Translate, ChatGPT felhozatalt, de egyik se tudta még csak megközelíteni se az emberi fordítást. Lehet csak a mandarin ennyire fura nyelv, de még az AI is csak azt tudta javasolni, hogy bár az egyszerűsített nyelvvel megbírkózik valamennyire, de a szólások, kifejezések, mondások, asszociációk, utalások azok nem igazán fordíthatók. Ehhez kellene már a mesterséges értelem, ami nem csak ismeri mindkét nyelvet behatólag, hanem értelmezni is tudja a tartalmat és azt a nyugati kultúra számára érthető módon újrafogalmazni. Pl. novellákat a gépi fordítás rendre agyoncsapja. A tört angol még hagyján, de sokszor még a nevekkel is bajban van a fordító. Míg egy ember ismeri a kontextust, a művet, vannak visszatérő elemek, ha kell saját ötletek alapján kitalálja mire gondolhatott az író, stb.
Na ettől még nagyon távol állunk AI terén.
Itt Musk meglátása jut eszembe mindig, hogy majd önvezető autó is akkor lesz, ha megalkotjuk a mesterséges értelmet. Addig hiába próbálkozunk a gépi látással is, amíg nem érti a gép, hogy mit lát. Ugyanez a fordítói munka is. Majd ha érti is az AI amit olvas, na majd akkor lehet beszélgetni az alapjövedelemről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Befellegzett a Call of Duty Warzone Mobile-nak
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Apple MacBook
- Elfelejtettem a film címét
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest