Aktív témák
-
pojakcs
senior tag
Valami parajelenség, amit majd ha meg lesz a jenség okozója, simán megmagyarázunk. :))) Nem tudom mi lehet a kiváltó ok így látatlanban. próbálok csak hangosan gondolkodni, én mivel próbálkoznék a belerugokegyjónagyot,oszt,háthamegjavul ősi praktikán kívül. :))
Vidd arébb a gépet ,mi történik??
Mondjuk komplett helycsere a 486-sal, így mi a helyzet? -
pojakcs
senior tag
Ráadásul egy ups nem is segítene a problémádon. Az ups nem stabilizátor, ha egy adott alsó vagy felső határértékből kilép a hálózati fesz, akkor átvált aksira . A méregdrága állandó online ups-ek járnak csak stabil feszen. Egy váltakozó feszültséget nem oly egyszerű és olcsó stabilizálni.
Én még egy próba erejéig arrébb hurcolnám a gépet pár méterrel. Kíváncsi lennék rá, ekkor mi történik. -
Rusy
tag
Nem hiszem, hogy a 220 Volt lecsökkenése okozza a problémát. Például amikor csinálok egy rendes földelést a gépházat rákötöm mondjuk a vízcsapra, abban esetben jobban remeg a kép. Meg fogok pistulni, ez így élvezhetetlen. Ráadásul nincs is pénzem venni egy UPS-t.
-
pojakcs
senior tag
Ha jól olvasom van a lakásban még egy 486-os...
Én megcserélném egy próbára a két monitort. Így ki lehetne szűrni, hogy a hely okozza a jelenséget ,avagy a monitor hibája. A monitor demagnetizálója csinálhat még ilyen parajelenséget, ami logikusan magyarázható is lenne. Lecsökken a fesz a fűtéstől egy kicsit ,a kicsit sánta ptk kevésbé melegszik, és átvezet. -
-
caleb
aktív tag
A fűtőtest leterheli azt az egy szegény fázist,ezért esik a feszültség,a monitort ez zavarja.Az égők is halványabban égnek ilyenkor,meg a tv sem az igazi,gondolom.
:F -
Rusy
tag
Ez egy házilag épített, a csrépkályhába bevezetett, kb 3Kw-os fűtőbetét. Sajnos hiába dugom máshova a dugót, az egy fázis miatt nem tudok igazán másik hálózatot használni.
-
AngelH
aktív tag
mondom, ra kell kotni egy UPS-t, az majd kiegyenliti a feszulteget... Ha meg nem, akkor meg telen max megfagysz, hiszen gepezni azt kell :DD
-
JC
tag
Szükség lenne a fűtésed teljesítményére, és az se ártana tudni hogy a fűtésnek van e külön vezetéke a villanyórától.
Ha kis keresztmetszetű a vezeték az is lehet probléma.
Ha hagyományos fűtőtest nem termel felharmonikust.
Nincs lehetőség esetleg három fázis bevezetésére?
Nagy teljesítményű fűtést csak arról érdemes üzemeltetni pont az ilyen problémák elkerülése miatt. -
steveetm
őstag
Hát én eddig egy embernél láttam 3 fázist életemben...
Ha munkagép van, akkor világos hogy kell, de azért egy normál lakásba nem kell szvsz.
Ja egyébként nem egy hanem 2, most hogy jobban utánaszámoltam:)
Üdv.: steveetm -
kingston
tag
Nekem olyan gondom volt hogy,a neont ha fel vagy lekapcsoltam,
a ház speaker-e Sipákolt egy pillanatra,de olyan is volt,hogy screensaver kilépett ezmiatt stb. nagyon idegesített de mióta a szobába behúztam még 1 fázist a
konyhából /föld/ így megszűnt. lehet,hogy neked is földelt konnektorba kéne dugni a vasat. -
gromble_ziz
aktív tag
egyetértek a #13-k hozzászólással
- nem biztos, hogy minden elektromos fűtőberendezre tesznek olyan szűrőt, ami meggátolná, hogy zavaró jelek jussanak vissza a főhálózatba (terhelés)
- azért a kilóméterekre helyett mondhattál volna pontosabb értéket is, mert lehet, hogy szerinted 4 méter sok, de ettől még lehet ez a probléma
(nem tudom hány wattos egy Weller-páka, de szerintem a fűtés több)
-ha jól emlékszem, akkor a mágneses teret nem egyszerü leárnyékolni... (de lehet, hogy most mondtam nagy marhasáégot, már régeb volt ...)
- a fűtésről is írhatnál egy picit ... :)) )
kipróbálhatnád, hogy mennyire érzékeny a fűtéstől való távolságra...
Remélem sikerül megoldani a problémát -
Rusy
tag
Nem, a számítógép kilométerekre van a fűtéstől, de viszont csak egy fázis van a lakásban.
-
jazoo
csendes tag
Elvileg az elektromos fűtés lineáris terhelés jelent a hálózat felé, tehát nem valószínű, hogy nagy mértékű felharmónikust generálna a hálózaton, hacsak nem ívkemencével fűtessz odahaza :-)
1.) Talán az lehet a helyzet, hogy a fűtés nagyon leterheli a 230V-os hálózatot, ami miatt a feszültség lecsökken olyan mértékben, hogy a monitor tápja nem tudja stabil feszültséget előállítani. Ez főleg akkor jöhet elő, ha egy áramkörön van a monitor konnektorja a fűtésével.
2.)Ezt csak ronthatja az, ha az áramszolgáltató se éppen 230V-ot ad, hanem kevesebbet. Ha a hálózaton a házatok messze van a trafótól, akkor jócskán lecsökkenhet a feszültség. A szabvány megenged némi eltérést, talán +-10%-ot, vagy kevesebbet.
Szólni kellene egy villanyszerelő ismerősnek, aki meg tudja mérni a feszültséget a konnektorban.
Ha ez a gond, akkor a fűtéshez vinni kell KÜLÖN egy nagyobb keresztmetszetű kábelt.
A 60Hz már önmagában is zavaró tud lenni. -
Club
őstag
Nemhiszem hogy a táppal lenne gond.
Sőt!
A monitor frissitési frekvenciája lehet hogy megegyezik az elektromos fűtőtestben lévő bármilyen elektromos ketyere frekvenciájával.
tehát:
Próbáld meg leárnyékolni a monitorodat azon az oldalon, ahol az elektromos fűtés van.
ez egy tipp
tök okosnak láccik, de csak olyan elvetemült gondolat féle:DD -
Rusy
tag
Kérek egy moderátort, hogy a topic címében javitsa ki a gép szót képre. Köszi!
-
Rusy
tag
Sziasztok!
Elöször is remélem itt jó helyen lesz a topic, mert hirtelen sehova nem tudtam besorolni.
A jelenség az, hogy amikor leterhelem a 220v-os hálózatot azzal, hogy bekpcsolom az elektromos fűtést a lakásban, akkor a monitoron megjelenő kép el kezd remegni függőleges irányban. Ez 85Hz-en alig látszik, de marha zavaró, viszont 60Hz-es képfrissítés mellet olyan akép, mintha balaton lenne vihar idején.
A konfig:
Abit NF7, Barton 2500+@2100Mhz, Mercury 400W táp (a kétventis).
Gyanítom, hogy táp gond, de vajon az én tápom, vagy a 220V-os hálózat gondja.
Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest