Új hozzászólás Aktív témák
-
M@cika
őstag
Na, kicsit beletúrtam a BIOS-ba és bíz derekasan upgradelték a fejlesztők. /K10N78 Bios 1.3/
Már lehet proci feszt is emelni, meg memória feszt is... pirossal jelzi, ha szerinte ez már túlzott overclock (pl. 2.72V a memnek. Nem elégetni akarom....)De egy kis próba után inkább visszafelé vettem. Most 12x200-on megy a proci és gyönyörűen 1000-es HT és 400-as mem órajelet hoz. 1,1 V-on 33 fokos.
/Alighanem így is marad./Amúgy azért először felfelé húztam és 1.3 volton stabilnak néz ki 3200-on, de csak 5 percet stresszeltem az Everest-tel, mert úgysem akarom ennyin használni, csak kíváncsi voltam.
-
M@cika
őstag
válasz
Blaze71 #20630 üzenetére
Nagy szerencsém volt és ahogy írtam is már, tulajdonképpen el sem hittem, amíg meg nem kaptam a procit a dobozában, hogy ennyiért odaadják. De gondoltam egy próbát megér.
/Amúgy az ipon nekem közel van -csak 1 vonatmegálló-, de ennyiért bárhova a városban elmentem volna.../Akkor szerencséd van, hogy tudsz ilyen helyet és lehet kicsit drágább esetleg, de ez a plusz szolgáltatás szerintem megéri.
-
M@cika
őstag
válasz
Blaze71 #20596 üzenetére
Tulajdonképpen vettem új alaplapot, de egyrészt az is Asrock /K10N78/, másrészt ki szerettem volna próbálni, hogy a régi lapban megy-e az új proci. Az integrált videó mindenképpen kell, mert csak 2 db AGP-s Geforce 6600-am van és abból is az egyiken nincs venti és így folyton megfőtt szegény még anno. De ugye ezeken már nincs AGP slot, csak PCI-Express. Igazából még nem cseréltem volna, de aztán kicsíptem az iponos 8950+Áfa árat -és igen az 5050e alapórajele 2600- és akkor valahogy /biztos ami tuti alapon/ bejött az új alaplap is a vételbe.
Ha tudom, hogy simán megy a régiben, akkor nem vettem volna alaplapot, hanem megvártam volna, míg lesz egy kis plusz pénzmag és akkor 7750 (esetleg X3-710) + valami 790-es chipsetes lap.
De ezzel is elleszek pár évig, amíg a Phenom II ára leesik 20.000 alá. :-) -
M@cika
őstag
Csak ez elvileg a GLAN laphoz való, az enyém meg DVI névre hallgat. És ahhoz ez a legfrissebb link De, ha rá lehet tenni és menni fog, akkor jó! .) Igazából gyanítom, hogy nagy különbség nincs a két deszka között, hiszen az enyém is tudja a gigabites lan-t, csak nem reklámozzák a nevében. :-)
/Épp ma találtam meg az alaplap dobozát és tényleg benne van a kiegészítő csati a DVI-s monitorokhoz. :-)/Ja, és köszi, hogy keresgéltél nekem!
-
M@cika
őstag
válasz
Blaze71 #20581 üzenetére
Persze, érthető volt, köszi!
És mivel nálam az FSB alapja kicsit 200 felett van, -gondolom nem volt kedvük pontosan belőni az órajel-generátort- így rögtön többel oszt. Nem véletlen, hogy a beszűrt képemen a BIOSban levettem 199-re, de akkor is látható, hogy túlzottan nagy osztót vett, még véletlen sem 7-et, hanem 13-at, és a CPU-Z képen látszik, hogy semmibe vette a 10x szorzóállításomat és simán a max. 13-at használta. Na, ez nem fér még most sem a fejembe, hogy miért vette így vissza a mem-et és a szorzót is elpiszkálta....Jó kis tuningeredmény amit a képen láthatok. :-)
-
M@cika
őstag
válasz
bakosgabor57 #20578 üzenetére
Végülis jó a 782, de 400-ról indultam némi túlzással.
HT 800-on van, mert 1000-en már nem indul el a gép az előző beállításokkal.A szorzót hiába állítom, az XP csak 13x-at használ.
Tudom hiú ábránd, de igazán megcsinálhatnák már, hogy mindent a többitől függetlenül lehessen állítani. Mint FSB, MEM, PCIE és ne szivassanak már ilyen gép mondja meg, hogy mennyivel osztja el... De aligha lesz ilyen...
-
M@cika
őstag
válasz
M@cika #20571 üzenetére
Na, szóval 212 volt a max. amit FSB-vel még elindult a gép a megadott beállításokkal.
Akkor Everest 394,2-t adott memóriára. A szorzót megint feleslegesen állítottam, a windows nem értékelte, vette a 13-at és kész.
Ha aktiváltam az Asrock Boost-ot, akkor "magától" 210.6-ra állt be az FSB és 391.2-re a memória. a proci meg 2736-on ment.
Jobb híján ezt fogom meghagyni. Mondjuk a HT csak 848, de egyelőre jó lesz az is.Azért szivesen fogadok még bármilyen tippet -mondjuk a cseréljek alaplapot 30-ért most nem kivitelezhető-
-
M@cika
őstag
válasz
Macsek1988 #20566 üzenetére
Na, ezt kipróbálom, aztán majd visszajelzek. .)
-
M@cika
őstag
válasz
Landon #20557 üzenetére
átraktam 800-ra az auto-ról, de így is a 260-at hozza, szóval mintha 533-on lenne.
Igazából a 800-at szeretném elérni, vagy kicsit meghaladni, mittomén 803 vagy ilyesmi, ha már nem pont 200 az FSB alapon, hanem 200,8 vagy mennyi.
/CMOS clear elvileg nem lesz, mert van benne boot failure enabled, szóval, ha nem indul el, akkor csak ki-bekapcs és visszaáll default-ra a BIOS.
-
M@cika
őstag
válasz
Landon #20555 üzenetére
Hát nálam csak annyit lehet állítani, hogy ddr-2-533 vagy 667 vagy 800 vagy auto.
Meg az időzítéseket lehet piszkálni. De olyat nem lehet, mint a CPU-nál, hogy 150 és 400 Mhz között léptethetem egyesével. Akkor ezért nem értettem, hogy lehetne feljebb osztani.
A másik gépem nekem is 939-es abit lapos, asszem ott többféle beállítási lehetőség volt. -
M@cika
őstag
válasz
M@cika #20542 üzenetére
Kipróbáltam, ha felhúzom az FSB-t 225-re, a szorzót meg 12x-re akkor 2925-ön megy, /pedig csak 2700 lenne a normál sebesség, vagyis a szorzóállítás teljesen hidegen hagyja a Windows-t, az FSb-t azért megeszi./ a HT 900 lesz a memcsik pedig 225-ön járnak. Amúgy csoda, hogy így még megy a gép.
-
M@cika
őstag
válasz
TomBoy1986 #20532 üzenetére
Tulajdonképpen igazából nem nagyon konvertál videót. Amúgy a reklámtalanításra a Womble MPEG VideoWizard DVD progit használom. Ami konvertálás az a CD-k MP4-esítése, de az csak hang. :-)
-
M@cika
őstag
Asrock AliveNF6-DVI a lapom, eddig egy Sempron 3200-es ment benne.
A honlap szerint a mostani procit már nem támogatja, de azért megy benne. Mondjuk elsődlegesen netezésre, zenehallgatásra meg a tv-ből felvett anyagok vagdosására -reklámtalanítás, összefűzés- használom. Játékban csak nulla hardverigényű primitív játékok futnak. -
M@cika
őstag
válasz
TomBoy1986 #20527 üzenetére
Gondolom 3.2-őn már többet fogyaszt, mint 45W.
Ha megoldódik a lassú memóriás problémám én is megnézem nálam mennyit megy. Bár ezzel az alaplappal szerintem még 2,8-at se fog. :-(
-
M@cika
őstag
válasz
TomBoy1986 #20524 üzenetére
Én szombaton rendeltem meg és vasárnap már újra 17k volt a webshopban. Szóval nagy mákom volt nekem is.
/Mondjuk nem akarom legyilkolni a procit, de hogy megy nálad 3200-őn?/ -
M@cika
őstag
válasz
TomBoy1986 #20518 üzenetére
Én is pont ott vettem és annyiért!
/Igazából el sem hittem, hogy ilyen jó árban lehet hozzájutni/ -
M@cika
őstag
Üdv. Mindenkinek!
Most vettem egy X2 5050e procit és beletuszkoltam az aliveNF6G-DVi lapkába. Persze azt írta, hogy ismeretlen modell, de megy rendesen 2600-on, 1.2 volton. Viszont akármit állítok a BIOS-ban, az XP nem foglalkozik vele. Konkrétan a memória sebesség egetverően alacsony, Everest 574-et ír, meg a CPU-Z is hasonlót. A memó 2 db Kingmax ddr2-800 1 Gb modul.
A szorzót a BIOSban hiába vettem vissza, (hogy hátha akkor CPU/kevesebb lesz a memória órajel) az XP mindenképp 2600-on tolja a procit.Ha van ötletetek, azt megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest