Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macsek1988
tag
válasz
TomBoy1986 #22240 üzenetére
Guru3d tesztben e8400-el van hasonlítva. Szerintem jó cucc lesz ez az új X2
-
Macsek1988
tag
válasz
HERR Z #22238 üzenetére
Köszi a felhomályosítást.
Az új Athlon II és Phenom II X2-k már itt vannak. Kettő helyen lehet kapni. [link]
Jah és e8400-essel és a e7400-essel van pariban mindkettő. A 7750 pedig eléggé le van maradva hozzájuk képest.
Pár teszt: X-bit , Techspot , DesktopReview
A tesztekben a 7850-es is szerepel, ami ugye jobb mint a 7750 és szerintem le van maradva elég dúrván 1-2 helyen. Ha jóárasítva lesznek az új X2-t, akkor tuti vételek lesznek. 1-2 hét és szerintem beállnak az árak -
Macsek1988
tag
Csak a gyártó által kiadott specifikációnak hiszünk(én még abban sem XD(bárhol lehet elírás) ). Ez alapszabály.
ez és ez létezik, ami 4450
Mindkettőnél ez szerepel: Black Edition NO"The Athlon X2 4450e replaced model BE-2400 (ADH2400IAA5DO)" <-- Gondolom valami 2400-as procit váltottak vele az lehet, hogy BE volt... ? Bár ezt csak én gondolom, ami biztos az az AMD oldalán van.
-
Macsek1988
tag
Üdv!
4450e proci az nem szorzózár mentes. Csak a BE jelölésű procik. itt nézz szét
Amúgy jó kis takarékos proci az ;)
Az a maximális szorzója, amit enged. Ha BE lenne, ami ebből nincs, akkor még a leggagyibb lapban is lehetne állítani a szorzót (értelemszerűen felfele) ;)
üdv
Macsek -
Macsek1988
tag
Üdv!
Ha lett volna már, akkor sry. Lehet már kapni Phenom II 550-t kérdés, hogy tényleg van-e nekik. [link]
Szerintem kissé drága.20k-ért már egész jó vétel lenne.
bye
Macsek -
Macsek1988
tag
válasz
Blaze71 #20626 üzenetére
Én Phenom II 720/940-ben gondolkodok már. Számomra csak az hoz előrelépést
A mostani proc/lap most lépte át az egy évet. Ez nem ok a váltásra, elég is még, de ha jó áron lesz egy 3/4 magos Phenom II nem fogok habozni
(30k körül már azt mondom nem rossz) és lapot sem kell cserélnem, csak bios-t frissíteni, de nálam alap, hogy mindig a legfrissebb van fent.
Üdv
Macsek -
Macsek1988
tag
Ha 3 memód van az is akadályozó tényező. Azt még megpróbálhatod, hogy a memóriának nagyobb feszt adsz.( Advanced/Chipset settings/DRAM Voltage menü alatt. )
Meg lehet próbálni még 533-ról vagy még kisebbről indulva húzni. Egyébként a kékhalál szerintem 1000%, hogy a ramok miatt vannak. Sose értettem miért jó 3 modult használni 2 vagy 4 helyett, így nincs dualchannel. Az meg hülyeség, hogy 32bit miatt. Ugyanannyi memót látnál 4gigából is. Csak egy bizonyos részét nem használnád. Mindegy.
Én mondjuk megnézném érdekességképpen, hogy ha kiveszel 1 modult, akkor mi a helyzet. Fogadok nem lenne probléma.
Üdv
Macsek -
Macsek1988
tag
JoinR, valószinű a memóriád nem bírja, annak viszont tudsz adni +feszt. 1,9-2v-nál többet ne nagyon adj neki.
De egyáltalán próbáltad 667-ről indulva? 800-ról indulva legtöbbször nem jut az ember messzire. Próbáld meg nem vesztesz vele semmit.
A kékhalál lehet sokmindentől, ha a boostal is kékhalálozás van, akkor ott más a baj. Mivel a boost addig húzza amíg tuti stabil. Valószinű más problémád lesz. Még megpróbálhatod azt is, hogy cserélgeted a memókat a slotokban. Mondjuk lehet többet lehetne mondani, ha tudom, hogy mit ír a kékhalálAz is lényeges, hogy 3d alatt van kékhalál vagy csak szimplán, mikor netezel. Lehet driver gond is....stb. Hőmérsékletek...
Nekem a 3-4-ben jobban megy, mint a 1-2-benMeg nem árt, ha minél meszebb van a procitól(ezáltal hűvősebb is valamennyivel).
Ha tuningol az ember, akkor minden lehetőséget ki kell próbálni és nem feladni az első nem indulásnálItt egy link, ahol jól le van írva a tuning kezdőknek: [link]
üdv
Macsek -
Macsek1988
tag
válasz
Blaze71 #20601 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy a 7k-s lapot kell venni.
15-20k-s lap AMD alá elég. De én 20k-nál többet soha nem adnék ki egy AMD-s lapért. Elvégre azért AMD.
A nagyobb proci órajel egyértelmű, hogy minél nagyobb kell.
A BE dolgot meg úgy értettem, hogy ha BE procid van, akkor:
-tudsz nagyobb feszt adni,
-tudsz nagyobb szorzót adni.
Ezzel meg ugyanazt a többletet tudod elérni, amit egy "komolyabb" lap tud. Mellesleg Phenom II-ből legtöbb BE, amit manapság lehet venni és szinte minden AM2/AM2+ lap tudja kezelni őket BIOS frissítés után.
Az egyértelmű, hogy a 90-es procik nem túlzottan tuning barát cuccok.A memória sebessége számít persze, de ha 800 helyett mondjuk 740-en megy azt semmiben nem fogja észrevenni. Vagy csak nagyon minimálisan.
Jó éjt!
Macsek -
Macsek1988
tag
Üdv!
Legtöbbször ha 800-ra állítva kezded húzni nem jutsz sokáig. Mivel hamarabb eléred a memória végét. Nem mindegy, hogy 800-ról indulsz és 890 áll meg. Vagy pedig 667-ről indulsz és 890 áll meg
Ebből kell kiindulni: CPU(MHz) / CPU osztó = RAM valódi órajel(MHz). Igen a ram órajel is nő az FSB növelésével. Nem fog meghalni ha ésszel csinálod, max nem bootol, de akkor CMOS clear és megy. Bár az Asrock az visszaállítja magát defaultra ha resetelsz és vársz egy kicsit.
A CPU spektrumot elég ha kikapcsolod. Bár nyugodtan kikapcsolhatod mindet. Ha tuningolsz, akkor az engedélyezése akadályozó tényező, ki kell kapcsolni
. Ha bővebben tudni akarsz róla wikipédia.
A feszültséget minek akarod magasabbra tenni? Nagyban rövidíti az élettartamot. Meg felesleges is emelni addig, amíg stabil az adott órajelen. A feszültség az mindig ingadozik, plusz még az alaplap nem mér pontosan sem és a táp minősége is befolyásolja azt. Szóval, amit biosban beállítasz az a lényeges, nem pedig az, amit mér bármilyen program is. 10% a tűréshatár elvileg és általában mindig ezen belül van, amit jelez.
Gyári hűtővel max 20%-ot húzz rajta. Nekem mikor gyári hűtőm volt 65°C volt terhelve 3gigán dnetc-vel, ami jobban meghajta a cpu-t az orthos, illetve prime-nál. Szal gyárival óvatosan. FSB-t meg nyugodtan húzzad, de ha 800-ról indulsz olyan 230-240-nél meg fog állni
Ha 667-ről indulsz 260-270 körül lesz a vége. a memória mindkét esetben azonos órajelen fog megállni, de 667-ről indulva nagyobb lesz a proci órajele és ez a lényeg.
Ajánlom hűtőnek a Hyper TX2-t. Nekem 35%-os húzás mellett 52°C alatt tartja a procit. Üresjáratban 35°C szokott lenni. Játék alatt 47°C-ra megy fel max. 24-25 fokos szobában. A TX2 4-5k-ban mozog most. Tuti vétel és univerzális. Jó Intelre is meg AMD-re is
üdv
Macsek -
Macsek1988
tag
válasz
#21346560 #20568 üzenetére
Üdv!
Amit linkeltél az semmit nem jelent. Túlhajtásról linkelj. Ott nem biztos, hogy 400-at fog mutatni, sőtt tuti nem. Egyébként nekem is volt a mostani előtt 4*1Gb 800-asból és 890-ig stabilak voltak. A mostani 1066-osak is 890-ig stabilak. (x2-es korlátok)
birozoli7800:
Intelhez való Ascrok alaplapokat ne hasonlítsd már össze Amd-sel. Intel alatt szarok az Asrocok ezt aláírom. Ha Intel alá akarsz lapot olcsóé vegyél Gigabyte-ot, az nálunk bevált alatta a cégnél. Tapasztaltam is. (nem egy gépet raktam össze ascrok alaplappal intelben szarok is voltak) AMD alatt viszont most szerintem nagyon jók, még a 10k-s lapjai is és a felszereltsége is nagyon jó.Blaze71:
A Kingmax memóddal szerencsés vagy. Nagyon kevés megy alapfeszen annyin. Bár kétlem, hogy alapfeszen húztad volna annyira fel.
Egyébként én éppen azt mondom, hogy olcsó lap bőven elég bármire, ha megfelelő a felszereltsége. Én személy szerint nem vennék 30-40k-s lapokat, mint a nagy tuning bajnokok, mert minek?
Azért mert 5%-al tovább tudja húzni? Vagy azért mert az olcsó lap nem enged feszt állítani a procinak?
Van megoldás veszek BE-s procit és megoldva az olcsó lap korlátai. Aki meg drága lapokat vesz részvétem, ha neki megéri.M@cika:
Próbáld meg 667-re állítani memót és aztán kezd el húzni fsb-t. Remélem valami jó hűtőd is van a procin, mert így rendesen fel fogod húzni.Ha nincs ajánlom Hyper TX2-t.
Egyébként miért olyan fontos, hogy 800-on járjon az a memó?Nem lesz észrevehetően gyorsabb, csak ha húzod a procit. Amúgy everest túlhajtás menüről linkelnél egy képet. (800-ra állított memóriák mellett és semmi mást ne állíts).
Üdv
Macsekszerk:
JoinR:
Spectrumot kapcsold ki először is. Memót tedd be 667-re. Asyncronban húzd. PCIE-t hagyd 100-on. Flexibilityt kapcsold ki, mert ettől fagy legtöbbször. Meg normális hűtő sem árt. Feszültséget tedd fel legnagyobbra és a szorzót is. és fsb-t lassan kezd el húzni. Annak a proci abban a lapban legalább 2,8 körül mennie kell. Bár attól függ milyen steppinges a proci. -
Macsek1988
tag
válasz
Blaze71 #20563 üzenetére
Üdv!
Blaze:
Asrock tuningra alkalmatlan? Igen kb 4 éve az volt. Én kifejezetten utáltam meg gagyiztam is az Asrockot régen. Mikor a régi Abit lapom behalt(6 év után) kénytelen voltam Asrock lapot venni(jelenlegi), mivel csak ez tudta az AGP/PCIE-t. Én az Asrockban nagyot csalódtam POZITÍVAN. Jelenleg olcsó és nagyon jól lehet vele tuningolni (csak sokan nem ismerik el). Nem kell drága lapot venni, csak felesleges pénzkidobás.Ajánlom az adatlapomat nézegetni. Alapfeszen 2,3->3,1Ghz. Szerintem nem rossz egy 15k-s laptól
M@cika:
Kingmax memóriák nem nagyon szeretnek menni 800-onErről volt is egy cikk. Csak az 1066-osakról asszem.
Nálam ha beállítom az Advanced/CPU configuration/Memory Clock-ot 800-ra, akkor kb 760 környékén futnak. 800-at úgy tudsz belőle csinálni, hogy FSB-t növelsz, szal kénytelen vagy tuningolni.
Szóval Overlock mode: Asyncron, CPU Frequency-t növeled mondjuk 200 helyett 210-re és megnézed mennyi(everesttel nézd a túlhajtás menünél) a PCIE Frequency-t meg hagyod 100-on, Flexibility opitont disable-ra, Spread Spectrumot is disable-ra. Elvileg így menni kell. Értelemszerűen addig növeled FSB-t, amíg nem lesz 800 a memória. Jah és azt is figyeld, hogy effektív órajelek vagy névleges.üdv
Macsek -
Macsek1988
tag
válasz
Ice_Man22 #19925 üzenetére
Túl szabad mindent hajtani
Csak ésszel
Nekem a 2x2Gb Kingmax 1066-osak vissza vannak véve 667-re és 270-es fsb mellett mennek (443Mhz) ~890Mhz-et.
Ha 800-ra teszem és onnan kezdem húzni ugyanott a határ 890Mhz, de így csak ~2,66-ra megy fel a proci (230-as fsb-ig)Kisérletezni kell, hogy mi a stabil.
Az imént említett számok azok a beállítások, amelyeken orthos stabil a gépem. Még tuti lehetne finomítani stb...Mondjuk memóriáknak a feszültségszabályozás auto-n volt. Lehet, hogy manuálisan állítva jobban mennének, de nem akarok memót sütni. Meg 1,35-os proc fesz mellett. De most kiváncsiságból belőttem auto-ra a proc feszt, erre levette 1,3-ra...és stabil így is 3,1-en...hát no comment
Nekem ez így 3,1-en totál elég, amíg nincs nagyobb VGA-m...Várom az eredményeidet, aztán hajrá!
üdv
Macsek -
Macsek1988
tag
válasz
Ice_Man22 #19923 üzenetére
Azért a hőmérsékletre figyelj gyári hűtővel. 65 főlé terhelve ne engedd, nem túl egészséges. Mellesleg szerintem 3GHz fölött simán menni fog ha jól osztod vissza a memóriákat. Csak hőmérsékletre figyelni!!!
Ha 5% túlhajtást ír, akkor biztos az AM2 boost van bekapcsolva.
Tuningnál kapcsold ki spread spectrumot a cpu confignál biosban.
üdv
Macsek -
Macsek1988
tag
válasz
Ice_Man22 #19919 üzenetére
Üdv!
Mit értesz azon, hogy húzva van? Vagy miből gondolod ezt? (nekem az Am2 boost (12%-ot jelent) opció jut eszembe, bár ezt auton nem fogja bekapcsolni). A hőmérséklet gyári hűtővel max terhelés mellett normális. Előző alaplap szenzorai lehet rosszul mértek, azért találod soknak. Asrock alaplapok egyébként mostanság nagyon jók és nagyon olcsók.
Tuningolni lehet és van is benne opció. Advanced/Cpu configuration menüpontban. Csak feszültséget nem tudsz a procnak adni, csak a max megengedettet a proci szerint. Nekem is asrock van és nagyon meg vagyok vele elégedve. 2300-ról 3100-ra alapfeszen megy nekem
Itt van az alaplapodhoz leírás(43. oldaltól kezdődik a bios taglalása):
[link]Üdv
Macsek -
Macsek1988
tag
válasz
darál0w #19730 üzenetére
Orthos stabil...Amúgy 1 hete megy már ennyin. És napi 6-7 órát megy kikapcsolás nélkül legalább a gép.
Dnetc nevü progit nem tudom mennyire ismeritek...52 fok fölé nem megy TX2-es hűtővel full terhelésen.Minek vegyem vissza HT-t ha stabil?
Azt csak akkor kell ha haldoklik
Amúgy én úgy vettem észre, hogy nekem dúrván ~1200 körül stabil volt még HT...Az hogy az everest néha nagyobb processzornak pl 4400+-ost 5800+-nek lát az attól van, hogy pont úgy jött ki a GHz... legalábbis gondolom én...nekem is volt ilyen...
-
Macsek1988
tag
válasz
Macsek1988 #19724 üzenetére
Még egy everestes link, akit érdekel: [link]
Gyufaaa, 3,2Ghz-en is megy úgy 15percig terhelés alatt XD bár én többre számítottam ilyen jó kis hűtővel.
Amúgy a TX2 tényleg nagyon jó cucc ;) csak ajánlani tudom és max fordulata 1900
24dB mellett, nagyon halk.
-
Macsek1988
tag
-
Macsek1988
tag
válasz
Osiris #18476 üzenetére
Hali!
Hát...nekem 4GB-al megy és igazából ha másolsz valamit egy DVD anyagát feltolod gépre, akkor szépen telemásolja a memóriát aztán írja ki vinyóra...szal elég hülyén kezeli a memóriát! Egyébként ha nem másolsz, akkor elég 2 GB is....de jóval lassabb mint 4-el....(2 hónapig csak 2 GB-om volt szal nem hasraütés, amit mondok....) A lényeg ha Vista van fent, hogy minél több memória legyen a gépbe
Amúgy nekem is 64bites van fent SP1-el...(mondjuk SP1 sokat javított amúgy)
-
Macsek1988
tag
válasz
szente #18469 üzenetére
2GB Rammal nem tennék fel Vistát...4GB is kevés...vagyis inkább szarul kezelni...
Szerintem ha húzni akarod akkor (ha jól tom 2200-on megy a 4200-as procid) akkor 2200-ról olyan 2600-2700-ra húzd meg annál jobban nem érdemes! Bár alapon is elegendő. Inkább még több memóriát tegyél bele, mint a procihúzással bíbelődj
-
Macsek1988
tag
válasz
szente #18465 üzenetére
Hali
Szerintem stabilan 5800+ környékét fogja tudni a proci! Nekem a 4400+-es 2300Mhz-ről felment 3100-ra stabilan gyári hűtővel és 55 fok fölé nem melegszik!(persze 100% terhelés alatt)
Mindennapi használatban max Vista alatt érzel minimális gyorsulást. Xp alatt nem nagyon van különbség. Ha nem használsz processzorigényes alkalmazásokat felesleges húzni rajta! De majd a többiek megmondják a tutit
üdv: Macsek
-
Macsek1988
tag
Köszi az infót ;)
-
Macsek1988
tag
Hali!
Szerintetek egy Athlon X2 4400+-os 2300Mhz tuningolva 3100Mhz-en(asszem ez már 6200+-nak felel meg,ha nem majd kijavítotok) kihajt vajon egy ATI 4830-at vagy egy 4850-et?
Macsek
-
Macsek1988
tag
válasz
gtasystem #18198 üzenetére
Igen szerintem se rossz a gyári hűtő...sőt...csak hangos a táp mellett...Egyedül a procihűtő ordít csak...ami kissé zavar...de nem annyira...majd nézek valami halk,de jobb hatásfokú hűtőt...meg lehet rakok valami ventit a passive chipsetre
(most egy oldalventi tolja rá)
-
Macsek1988
tag
válasz
Gyufaaa #18195 üzenetére
Hát gyári hűtővel 2300-ról 2888-ig volt stabil ami már 5600+...azóta így megy...55 fok a proci a chipset meg 40 ha nem hűtöm oldalról...ha hűtöm 35 alatt
De tervben normális hűtő rá...
Ha otthon leszek linkelek majd képet...bár szerintem nem túl nagy szám 4400-estől ekkora tuning...
-
Macsek1988
tag
Hali!
Egy 4400+-as meddig lehet szerintetek húzni?
Konfigomat adatlapban találjátok.
Macsek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvenc zene a mai napra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Politika
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Energiaital topic
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest