Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cölöp
tag
Na utánnanéztem, az is VIA K800TPRO. A hármónk konfigjában egy az egy közös pont van.
Ebből csak arra tudok következtetni, hogy a chipkészlet a hibás. Gyári hibás...
Engem eléggé idegesít, lehet beújítpk egy nforce3-asba. -
Cölöp
tag
A C&Q funkció megfelelően működik, ahogy terhelést kap, felugrik a 2200 MHz-re, én is az Everest Túlhajtás részében ellenőriztem.
Amúgy akkor is jelentkezik a probléma, ha kikapcsolom a BIOS-ban a C&Q-et, illetve visszaállítom az energiagazdálkodásban.Érdekes. Az ASUS lapodban milyen chipkészlet van?
-
Cölöp
tag
Hali!
Az X2-es topikban is feltettem a kérdést. Ott belefutottam egy tagba, aki ugyanezzel a problémával küzd, ugyanezzel az alaplappal (MSI K8T Neo-2 F), de X2-es procival.Ő sem jött rá a hiba okára, csak a forrására, ami az alaplap. Átmeneti tünetkezeléssel orvosolta.
A memória írás/olvasás is változik, azt is próbáltam:
Hidegindításnál 5800 MB/s körül ír és olvas, ha újraindítom (de nem kapcsolom ki!), akkor 6200MB/s körül. A késleltetés is csökken 4-5 ns-ot. -
Cölöp
tag
Sziasztok!
A következő a probléma:
Hidegen indított gép esetén a 3DMark2005 5100 pontot produkál (3760 CPU Score). Ha ezután újraindítom a gépet és ismét lefuttatom a 3DMark2005-öt, akkor már 5700 pont körüli az eredmény (5060 CPU Score).
Az Game Test-ek közt is van különbség, 3-4 fps. Én ezt a CPU kissebb sebeségének tudom be.
Namármost: miért van az, hogy ha bekapcsolom a gépet, akkor lassú CPU-val indul a rendszer, de ha újraindítom, akkor "felgyorsul"?
Lehet ennek valami köze a Cool&Quiet fukció rendellenes működéséhez? Mert amúgy nem működik ez a funkció, pedig a BIOS-ban is engedélyetem, és feltelepítettem az AMD honlapjáról letöltött drivert is.
Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Forest Gray - Használt karcmentes, 3 év gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest