- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
jónás26
friss újonc
sziasztok van egy 5.1 es samsung házimozim bluray lejátszóval
nem rég vettem egy samsung Q led smart tvt
össze kötöttem a kábeleket ahogy kell a hangszóró teszt tökéletes ( beállítottam hogy a tv adás is a házi mozin szóljón ott is tökéletes minden az szól aminek kell )
a gond annyi hogy ha be teszek egy dvd filmet vagy akár bluray lemezt akkor a 2 álló sztereo hangszóróból csak háttét zaj hallatszik
és a centeren szól a sztereo hangzás
valakinek tudná a választ hogy miért van ez igy ?
meg köszönném nagyon a segítséget :) -
gáspii
csendes tag
Halihó
lehet lerágott csont,de új vagyok a témában s muszáj utánajárnom mert agyf...t kapok. Van egy Thomson fullhd etc. Tv,ehhez most szermányoltam egy Onkyo HT-S3800 házimozit. Összetyúkbeleztem mindent,beltériről leadja a hangot,bluetooth is,de pl ha a tv-n akarok egy filmet megnézni,azaz pendrive-ra felmásolt filmet,na ott van a bibi. Megy a beltéri hangja ill ha adok a tvre hangot az is. Ja és a smart funkciónál ugyanez,youtube-ot se ,semmit. Elvileg minden a megfelelő helyre van nyomva,ma szereztem egy spdif kábelt is,mondták h az is okozhatja,de nem. Így se... olvastam h a tv kimeneti hangját kell pcm-re (remélem jól írtam) váltani,ezt is megcsináltam. S még mindig semmi. Lassan kezd az agyvizem elpárologni,mert azért vettem ,h tudjak végre fainul itthon 3d meg egyebeket nézni de így
? Valaki mondjon légyszi valami okosat
köszi szépen
-
vik1382
csendes tag
sziasztok. egy kis segitség kellene van egy samsung bd-f 5500 3D blu-ray lejátszom egy yamaha htr 2866 erősitöm és egy lg 3D led tv. összekötöttem öket HDMI 1.4-es kábelel. ma nézem egy filmet dvd-n (irot) a lejátszom azt irja ki hogy dolby digital 5.1 az erősitőm pedig PCM csatorna 2/0/0 de mégis 5.1-ben szól ha blu-ray filmet néztem akkor ugyanugy a magyar hang.az angol az dts-t irt ki a magyarhangnál pcm 2/0/0 az angolnál pedig dts 3/2/1. mi lehet erre a magyarázat? kösszönöm a segitséget előre is.
-
Sz_Imre
senior tag
Ide is beteszem, hátha itt hamarabb kapok választ rá.
-
D.Peti99
csendes tag
Üdv!
Van egy Samung HT-DS100 típusú házimozim amit összekötöttem a géppel (2RCA-1Jack) és az a baj hogy nem szól 5.1-ben .. Youtube közben csak a 2 első és a mélynyomó szól , filmnézés közben is csak akkor egyszer elhalkulnak és nincs beszéd aztán egy kis ideig jó valamikor csak az egyik első halkul el ..de amikor Realtek HD-ban tesztelgetem akkor csak a két első szól a többinél meg néma csend..Mi lehet a baja ? Hogy lehetne megoldani ?
-
Jampy87
csendes tag
Üdv!
Adott egy Genius 5.1 házimozi! A gondom az hogy a realtek hd audio programban beállítom az 5.1-et, viszont a hátsó hangfalak nem szólnak, és a realtek programban inaktív vagyis nem tudom bepipálni! Mi lehet a gond? Idáig működött rendesen, de a tegnapi windows telepítés óta ez a gondom vele! Legfrissebb Realtek program van fent!
Előre is köszi!http://prohardver.hu/dl/upc/2014-06/15/420625_weooksziuusl7mbm_nevtelen_2.jpg
-
fishme
tag
Üdv !
Van egy sony str de875 típusú házimozi erősítőm az a problémám vele hogy amikor digitális jelet küldök rá azt meg szaggatja nem igazán tudok másképp fogalmazni pl megy egy 5.1-es dolby digital film és bele tekerek akkor az erősítő kijelzőjéről elveszi a hangfalak ikonjait és a mélyládáról is leveszi a jelet mert mikor vissza adja lehet hallani a kis pattanást vagy pl ha a winampba szól a zene és átugrik a következő zenére akkor is eltűnik a jel egy pillanatra vagy youtube videóknál is, ha simán rca-val kötöm össze a gépet az erősítővel akkor nincs ilyen gond.
Valakinek valami ötlete van-e vagy találkozott-e már valaki hasonló problémával ?
a segítséget előre is köszönöm ! -
Katana28
csendes tag
Hello srácok!
A minap vettem 5.1 hangrendszert a pc-hez. Be is kötöttem az alaplapi 5.1 kártyára. Először ment is szépen kipróbáltam a Far Cry 2-őt meg volt az eszméletlen hanghatás meg minden. Aztán pár órára leléptem gép elől és mikor visszajöttem már nem szólt a mélyláda. Nem állítottam át semmit és nem is kapcsoltam ki a gépet ezalatt. Egy észrevétel: ugyebár a center és a sub egy jag csatiból közlekedik. Furcsamód ha felcserélem a mélynyomón a center és sub csatit akkor a center nem szól a mély pedig igen. Tán valami alaplapi galiba lehet? megoldaná a problémát ha vennék egy tisztességes hangkártyát? Mert a Win (7, 64 bit) hangmenüben már minden elképzelhető beállítást elvégeztem és érdekes módon a hang tesztelésére kattintva szól a mély is ahogy kell. De játék, film vagy akár zene közben meg se nyikkan.
-
MasterMark
titán
válasz
Lacee666ezio #3 üzenetére
Hát ha csak egy jack kábelt dugsz a gépbe akkor az csak sztereo lesz. 5.1-hez 3 jack kábel kéne, vagy 6 RCA, vagy valamilyen digitális módon rákötni pl. coax-al vagy optikaival.
Az 5.1-en milyen bemenetek vannak? Csinálj fényképet ha tudsz.Mint mondtam azért van mindenhol hang, még ha csak sztereo jel is van, mert felkeveri 5.1-re valamilyen módon. (pl. Pro Logic)
Ha csak így ezzel az egy jack-el tudod rákötni akkor soha nem lesz valós 5.1. Csak virtuális, ahhoz viszont, hogy rendesen fel tudja keverni állítsd vissza a géped sztereo módba, hogy minden hang meglegyen.
-
Lacee666ezio
csendes tag
válasz
MasterMark #2 üzenetére
Hat hangszóró megy a dvd lejátszóba. A lejátszóból jön ki két kábel (piros, fekete), ami összekapcsolódik egy kábellé, és azt van hátul a zöld (hangszóró) bemenetbe.
Játék közben 5.1-en hátul lehet hallani halkan, de mostmár hangosabban a háttérzenét, de ha beszél hozzám valaki a játékban, és háttal állok neki, akkor nem hallani. Jobb, bal első és centerből tökéletesen jön. -
MasterMark
titán
válasz
Lacee666ezio #1 üzenetére
Hogy van rákötve a PC-re?
Szerintem sztereo jelet kap a rendszer és Pro Logic-al kiterjeszti 5.1-re azért hallani az összes hangszóróból hangot, de nem tökéletes 5.1-et csak virtuálisat.
-
Lacee666ezio
csendes tag
Üdv.
Nővéremtől áthoztunk egy Clatronic dvd 636 hc 5.1-es hangrendszert. Beszereltük. A kábelek biztos, hogy a jó helyen vannak. Na most az a gond, hogy mikor ezzel a Realtek hd audio managerrel tesztelem, akkor nem szól a center, subwoofer, meg a két hátsó. Tiszta néma. Meg a hangbeállításoknál sem működik, ha tesztelem, de viszont az érdekes, hogyha a realteknél az opcionális hangszóróknál kinyomom a középső hangszórót, akkor a teszten szól a center. Ha pedig egy olyan játékot játszok, vagy filmet nézek, ami 5.1-el lehet, akkor pedig szól mindegyik, de a két hátsó csak akkor szól, ha maximum hangerőn van, és ha nagyon oda teszem a fülemet. De még akkor is nagyon halk, és visszhangzik. Megfigyeltem a játékban, ha előttem vannak, és úgy beszélnek akkor a center tökéletes. Ha jobbról állnak, jobbról tökéletesen szól, így van bal oldalt is, de mikor már hátatfordítok nekik, szinte nem is lehet hallani.De a center és a két első jó. Már végig olvastam az egész internetet, de semmi sem működött nekem, amit ott írtak. Mindenhol azt a hangszóró-kitöltést írták, hogy be kell kapcsolni, de úgy sem történik semmi.Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm szépen!
Itt egy kép a realtek beállításomról:
http://kepgep.hu/2012/08/16/main/Kepkivagas.png
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest