Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bjáázs

csendes tag

válasz Bjáázs #22980 üzenetére

Na szóval akkor itt az ígért konklúzió az összehasonlításból:

GSP 300:
    + Nagyon kényelmes
    + Nem érződik kacatnak a műanyagok ellenére
    + Kicsit nagyobb térérzet az Alpha-hoz képest
    + Hangkártya nélkül is kiváló a hangztása
    + Jó dinamika taromány
    + Kiegyenlítettebb hangzásvilág

- A kábel elég gubancolódós
    - A teljesen zárt kialakítás miatt kissé fülledt érzetet kelt
    - A hangkártya nem javított a teljesítményén
    - A mélyek hangzás függ attól hogy áll a fejeden a fejhallgató
    - Bár a mélyek nagyon is jelen vannak, néha mikor az ember szeretné hogy a fejhallgató adja úgy a mélyet ahogy tudná, nem teszi. Így például játék közben (illetve pár zenénél is tapasztaltam) a mélyek nem igazán olyan hangsúlyosak (pl. lövéseknél, robbanásoknál). Érdekes, mert amúgy bizonyos direkt a mély bass-ra épülő számoknál még talán jobbak a mélyek, mint az Alpha esetében (hangkártya nélkül)

Cloud Alpha:

+ A hangkártya után érezhetően szebben szól, mint a Sennheiser. (bár aki nem szereti az erőteljes mélyeket és inkább kiegyenlített hangzásvilágot keres annak lehet jobban tetszene a Sennheiser)
    + Nagyon kényelmes (nekem kényelmesebb volt mint a Sennheiser, de elég egyenlő), hiába írják mindenhol hogy a driverek nyomják a fület, az én nagy és kiálló füleimnek hosszútávon is kényelmes volt, ráadásul a tetején lévő kis lyukak miatt kevésbé éreztem fülledtnek a hosszas zenehallgatásokat.
    + Kiváló minőségi érzete van az anyagoknak, amiket használtak. Alu, fonott kábel, valami elképesztő kényelmes puha bőr fülpárnák.
    - Hangkártya nélkül valamivel kevesebb és pontatlanabb (mesterkélt érzetű) mélyek
    - Kicsit kevés a szorítása a az én fejemen (mondjuk elég kicsi fejem van) a Sennheiser stabilabban állt rajtam, de olvastam már hogy valakinek pont hogy a Sennheiser volt már túl szorító érzés és a Cloud Alpha pont jó.

Alapvetően ha csak hangkártya nélkül nézem a két terméket, a GSP 300 jobban tetszett, ráadásul a mikrofonja is jobb. Nem csoda hiszen harmad annyi az ellenállása a drivereknek mint a Cloud Alpha-nál.

Amennyiben az ember rászán +20K-t és vesz egy külső hangkártyát a Cloud Alpha jobban ki tudja használni. A hangzása mély felé van tolva, tiszta nem érződik mesterkéltnek. De nyilván a bass head-ek mint én ezt jobban fogják értékelni. De egyáltalán nem megy a mid és high kárára, Nehéz megfogalmazni de talán úgy tudnám hogy a Sennheisernek kisség ridegebb a hangzása, ennek meg melegebb, szervesebbnek érződő a hangártyával.

Nekem megéri a +költséget a szebb hangzás miatt akülső hangkártyával a Cloud Alpha. De 30K-ért majdnem fele ennyi a GSP és az sem rossz. Sőt hangkártya nélkül talán jobban szólt mint az Alpha. A mélyek talán nem voltak annyira túlszaturálva, de (bizonyos esetekben) még mélyebbnek érződött és szervesebbnek mint az Alpha, persze a hangkártya nélkül.

Konklúzió: Jó minőségű hangkártyával (én Sound Blaster X-FI HD-vel teszteltem): Cloud Alpha a győztes, ennek hiányában a Sennheiser.

Ja és ne felejtsétek el Cloud Alpha-nál a kábelt teljesen felnyomni a fejhallgatóba, mikor azt hinnéd már bent van, akkor sincs! De legalább nagyon masszívan van benne, minőségi érzetet kelt. Én először nem értettem miért nem jó a mikrofonja, de aztán a fórumokról kiderült hogy még lehet azt a kábelt beljebb is nyomni.

• Bjáázs

csendes tag

válasz 1eske #22983 üzenetére

Sennheiser PC36. Nagyon jó minőségű a mikrofon, csak sajna kényelmetlen az on ear megoldás kissé. Nálunk a cégnél is az a headset a standard, amit adnak. Most pont meg lehet kaparintani 15 alatt. Annyi még esetleg hogy ha hangosan hallgatsz vele zenét, akkor azt hallani fogja a melletted ülő. De ha Skype hívásokhoz vagy bármilyen online konferenciára kell akkor kiváló a minősége ennyiért.

https://mikrofonos-fejhallgato.arukereso.hu/sennheiser/pc36-504523-p32412107/?gclid=Cj0KCQiA7IDiBRCLARIsABIPohijy5EsVCLfejWM-br84YP8EKXUor_wuJ4pOp-q7hy_crd12vyy4YwaAv21EALw_wcB

• Bjáázs

csendes tag

Sziasztok!

Online utánaolvasgatásból (és higyjétek el mindent elolvastam angolul is) nem tudtam dűlőre jutni a

-GSP 300 és a
    -Cloud Alpha

között. Szóval megrendeltem mindkettőt és letesztelem őket, majd a kevésbé jót visszaküldöm. Rendeltem egy AMP/DAC-t is hogy tesztelelhessem sima bóvli (5 éves alapból alsókategóriás laptop) alaplapi hangzással és a külső hangkártyával is. Az AMP/DAC amivel tesztelni fogok:
    Creative Sound Blaster X-fi HD

Tudom van olyan füles driver, amit be kell járatni, hogy elérjék a teljesítményük maximumát. Így az első héten csak járatom őket folyamatosan, remélhetőleg lesz mindkettőben egy 20-30 óra addigra. Így végül az első hét végén nekiállok majd a tesztnek.

A termékeket alapbeállítások mellett fogom tesztelni, de mivel én basshead vagyok, egy equalizerrel kitapogatózom a mély határait és hangzását (persze nem szeretem, ha a bass a mid és a high kárára torzít!) Valószínűleg a Cloud Alpha a dual chamger megoldás miatt jobban veszi majd ezt az akadályt, de meglátjuk.

Illetve elég nagy füleim vannak, ki is állnak valamelyest, szóval kérdéses lesz az Alpha kényelmi szempontból.

Ha esetleg valakinek van valami külön kívánsága, hogy pontosan mit szeretne hallani a tesztben, az nyugodtan írja meg, megpróbálom teljesíteni. Mikrofon felvételeket ne kérjetek, van elég belőle a neten.

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák