Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Twinsen2
tag
aki még nem látta volna:
[link]
A srác még 2001-ben talált egy doboznyi V5-6000-et a kidobva a kukában...
Rosz helyre születtünk mi elvtársaim
-
Májsztró
addikt
[link]
Hátha valaki rábukik vmire
-
Twinsen2
tag
Nagyon király a tuning teszt !
Egyszer láttam valami külföldi forumon, hogy a csóka a v4-röl leszedte a ramokat és rakott rá gyorsabbat és 2x annyit (mert ugye a hely ki van hagyva a 2x annyi ramnak).
Ilyet van aki kis közöségünkböl megtudna csinálni ? -
Májsztró
addikt
Yutani féle Voodoo 3 & Zalman modding feltéve ! Nagyon cool , olvassátok !
Thx Yutaninak !
[link] -
Májsztró
addikt
A Geri féle V3 tesztet olvasta valaki ? Vélemény ?

-
Yutani
nagyúr
válasz
Májsztró
üzenetére
Voodoo3 + Zalman D projekt:
Tegnap lecseréltem az 566@850+SDRAM alapot egy 1333MHz ThunderBird+DDR tesztágyra, és ezzel tolom újra a teszteket.
Jelenleg a maximum órajelek belövésével foglalkozom, elég nehéz megállapítani, mert ami órajel egyik programban még nem okoz hibát, egy másikban már igen...
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam a topicot és nekem is nosztalgiázni támadt kedvem. Éppenséggel van fekvőben egy Diamond Monster II-esem 8megás. Ha tudok akkor vadásznék hozzá egy párt és SLI-ben összeraknék vele egy konfigot. A rendes nagy gépembe nem akarom belerakni, de szívesen összedobnék egy kissebb konfigot erre a célra.
Kérdésem, hogy mi lenne optimális egy Voodoo2 SLI alá, ami ki is hajtja a maxot a cuccból de nem is felesleges túlzás?
Mondjuk 1GHz CPU, 256SD az megfelelő alá? -
gerlaip
addikt
Ahogy nézem pci-os Voodoo3 2000-et még nem teszteltetek, akkor beszállok majd én is

-
Konflikt
addikt
látom gyűlnek a tesztek...

-
Májsztró
addikt
ennyire gagyi vagy mi ?

-
Májsztró
addikt
Egy tesztel megint frissítve ! Geripapa csinálta olvassátok , nagyon tuti !

[link] -
Májsztró
addikt
Végeztem , feltettem a teszteket ! ami más :
- index frissítve
- 2 új teszt /Caleb/
- eredmények összefoglalótábla frissítve !
Egészségetekre !

-
ahavasi
tag
hajrá toljátok a teszteket

Mivel hogy felment az ME a másik gépre, végre toltam egy Resident 2-őt
már végig is vittem
most V2SLI-vel a Resident 1-et viszem, csak a gáz hogy túl erős neki a CPU downclockoltam 1000mhz-re, de még így is túl gyors néhány animáció 
Csinálok majd egy V2SLI tesztet! -
iday
aktív tag
Énis küldök voodoo5 tesztet majd.

Eme gépecskével.
AMD Athlon 800Mhz slot-a
Abit KA7-100
4x 128mb sdram
200gb sata vinyo -
Májsztró
addikt
Na Yutani ! Megosztod velünk a moddolás dokumentációját ?
Vagy örökre titkolod ?
Lehet hogy nem is csinálta meg csak ott a kép , hogy elhiggyük

-
cskamacska
addikt
válasz
ahavasi
üzenetére
Az már elég nagy baj, ha már upolni kell.

Én már tesztelném szépen lassan a kártyákat amit anno említettem(majd minden kártya megvan már), de 3 gigás ATA33-as vinyóval(hdtach szerint 11MB/s körüli sustained read
) nem merek belevágni, ráadásul a játékok is a SATA-s vinyón vannak.

-
ahavasi
tag
egy up.
-
Yutani
nagyúr
válasz
cskamacska
üzenetére
Köszi srácok!

Fényképekkel dokumentáltam az összeszerelési műveletet, úgyhogy tudok minitesztet írni róla és a tesztelés eredményéről. Illetve a teszteléshet be kéne dobnom a kártya alá a K7S5A+TB1333 kombót, mert most egy 566@850 Celeron van alatta.
Apropó, melyik a legjobb Win98SE meghajtó ehhez a V3 3k kártyához? -
ahavasi
tag
válasz
ahavasi
üzenetére
Múltkor az én 3000-esemre egy Titan rézmagos bordát +8cm ventit operáltam (kifurkáltam) csavarral rögzítettem, alig birtam beleerőszakolni a gépbe a PCI slotok miatt. de úgysem lett vmi nagy cucc az eredmény, 190 körüli, a memória visszafogja a karit.ha lesz több V3-am akkor majd én is csinálok egy projectet. a kártya hátoldalát is hűteni fogom, mivel ott is igencsak melegszik a kártya. meg természetesen a ramokat is
-
cskamacska
addikt
válasz
(Bundás)
üzenetére
Jaa.
Túl sok híradót nézek mostanában, már összeesküvésre kezdtem gyanakodni. 
Hát még nemtom, hirtelen felindulásból vettem meg múlthéten, még össze kell hasonlítanom a tunerének képességeit az Asus V7100 ultra hiper Kombó Deluxe aiw kártyájának a tuningolási lehetőségeivel.
Amit olvastam tesztet, abban az áll, hogy 99-ben a V3500 tunere nem volt rossz, 2001-ben pedig a V7100 tunere inkább közepes volt. Hogy egymás mellett hogy teljesítenek, nna az majd kiderül, de az egyiknek mennie kell.
ui: egy R9700 Pro AIW kártyának persze jobban örülnék
, de azoknak az ára még mindig annyi, mint volt fél évvel ezelött, azaz 20000 és 25000 forint közötti.. 
-
Yutani
nagyúr
Na itt egy kép a Voodoo3 projektről:
![[kép] [kép]](http://web.interware.hu/oberon/Pics/3dfx_V3_Zalman_HP80D_300.jpg)
-
(Bundás)
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
Adjad efele nekem úgyértem!

-
(Bundás)
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
HummeRC féle?
Adjad inkább efele. 
Hát nem tudom, lehet akkor marad még egy ideig, s majd ha egyszer gépfejlesztésre kerülne a sor a 2400+ alá csapom... -
cskamacska
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
Annyi előnye viszont megvan a 800MHz feletti Slot A-s Athlonoknak, hogy télen besegítenek a lakás fűtésébe.
1 gigás S462-es Athlonnak elég egy sima PIII-as hűtő, 1000-es Athlon Classic-on meg kétöklömnyi borda van kettő darab ventillátorral, és mégis felforrósodik! 
ui: Nem költői túlzás, előbb lemértem, és tényleg majdnem akkora, mint a két öklöm összetéve. Ez majdnem kettőször akkora, mint amit általában a Slotos PIII-akra raktak, és mégis jobban melegszik azoknál.
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
válasz
Májsztró
üzenetére
Nem olyan drága összeszerelni alá egy gépet, mivel nem kell csúcs vas a V5-nek. Szvsz egy 1GHz-es Athlon vagy P3 SDRAM-mal is megteszi. Aszerint kell összeválogatni a cumókat alá, hogy milyen gyakorisággal lelhetőek fel. Ergo szvsz SlotA-s Athlonnal nem nagyon érdemes kísérletezni, úgy tudom lassan fehér holló kategória

Megkockáztatom, hogy egy teljes gép olcsóbban jön ki, mint amennyiért a V5-ösök (15 körül) mennek
-
Májsztró
addikt
Ez meg a másik !
Nemár eladd .... vegyél emmiatt másik gépet 
-
(Bundás)
addikt
-
(Bundás)
addikt
Érdekelne valakit egy Voodoo5 AGP?

-
cskamacska
addikt
-
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
válasz
cskamacska
üzenetére
A kártyámon 6ns ramok vannak (=166MHz), így szerintem a 195MHz nagyon szép teljesítmény tőle. GAI is mondta, hogy általában a memória a szűk keresztmetszet tuningnál, nem a V3 chip. (Nem írok GPU-t, mert csak a GF256-tól felfelé hívjuk GPU-nak a videochipeket.)
-
Májsztró
addikt
eredményt is írjatok !

-
ahavasi
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Nem kell aggódni, nekem a V5 PCI megégette az ujjam (!) attól függetlenül tökéletesen műxik. V4/5-ök nem szoktak elszineződni, aktív hűtő van rajtuk, bár így is elég forróak, azért annira nem hogy szineződjenek.
V3-ra tuninghoz azért mindenképpen kell vmi venti rá -
ahavasi
tag
nem találtam ilyet a biosban... De amúgy látszik kicsit be van kattanva a bios, a CPU-m 1875mhz-n van (max szorzó, és max FSB amit a lap bír) néha ilyen 2000+okat ír rá, van amikor ki se írja a CPU-t, és van amikor kiírja normálisan hogy 1875mhz.
Nem tudom mit csináljak, a a poénos hogy XP simán feltelepül és működik rendesen, csak a 98-ak szarakodnak.... (azért akarok 98-at hogy tudjak Resident Evil 2-zni mert az XP alatt nem megy normálisan)
V3-akat csak a memória fogja vissza. ha van egy jó hűtő a GPU-n akkor az viszi 200 fölött is, de általában itt megadják magukat a memóriák. -
cskamacska
addikt
Nekem ment 200/200-on A64 mellett plusz hűtés nélkül a PCI-os Voodoo 3 3000-esem(5.5 ns ramokkal
), UT elején az ''intro'' hibamentesen futott egy ideig, és indítottam is egy pályát(valamivel gyorsabb volt a játék de bencsmarkot nem csináltam), de gyorsan ráeszméltem, hogy nincs plusz hűtés rajta, így hamar visszavettem az órajelet és lekapcsoltam a gépet. Kikapcs után megszemléltem a kártyát, mondanom sem kell a borda már már-már olvadozott
. Ha nincsenek a gép elejében a ventillátorok és a hátsó fedlapok nincsenek kiszedve, lehet, hogy már leolvadt volna a GPU a helyéről. 
Viszont érdekes módon mégsincs elszineződve a kártya hátoldala. Igaz túl sokat nem is használtam.
PCI-os V4-en érdemes lecserélni a hűtést valami jobbra, hogy megelőzzem ezt az elszineződést ami a PCI-os V3-akat sújtja? Egyáltalán V4-nél előfordulhat ilyesmi, vagy elég neki az a kis aktív hűtő? -
Yutani
nagyúr
Jut eszembe, hétvégén megcsináltam a Voodoo3 3000 AGP + Zalman 80HP-D+OP1 projektet. Hát, mit ne mondjak, nem volt problémamentes a felrakás, és így nem is lett tökéletes az összkép. Képeket nyomjak?
Tuning: eddig 195/195 MHz-en tökéletesen lefutnak a 3DMark-ok. 200/200 már texturahibát csinál 3DMark2001-ben, ki kellene tesztelnem a 195-200 közötti intervellumot. -
ahavasi
tag
Felmegy, csak nem irom használni. mert:
Erőforrás ütközés van a PCI Busz és valami Alaplapi erőforrás közt, és nem lehet állítani semmit rajta. Minden szart megpróbáltam és az lett az eredménye hogy mostmár csak csökkentett módban indul el hiába állítok mindent vissza default-ra

-
ahavasi
tag
up.
Ma akartam előszedni a Resident Evil 2-őt, hogy majd végignyomom a másik gépen, (ECS K7S6A, AMD 1700+@sok, Voodoo 5) de az istennek nem birom a Winfos 98-at felnyomni rá
XP-n meg nem megy a game. -
zeg
őstag
válasz
cskamacska
üzenetére
''The 3dfx VisualReality TV Software is known to experience Problems on some Systems, mostly under Win2k/XP.
The DScaler Software is a highly recommended Alternative in this case.''
forrás:[link] -
zeg
őstag
válasz
cskamacska
üzenetére
fel
[Szerkesztve] -
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
hát , ha rátudod kötni , tehát a két csati összeillik , akkor hógyne lehetne
de sztem rádióhoz max annyi kell , hogy egy csatira teszel 3 M kábelt , és rátekered a végét az ablak ''kilincsére''
Ha olyan ablakod van 
-
cskamacska
addikt
V3 3500 kártyánál a rádióbemenetre is rá lehet kötni a TV antennát?
A kábelTV-t a TV bemenetre, a kinti régóta nem használt TV antennát pedig a rádióbemenetre kötném, ha ez lehetséges.
Van valamilyen újabb TV szoftver, ami a V3 tunerét felismeri, és jobbképességű, mint a gyári meghajtókhoz pakolt tunerprogi?
Van valakinek 3500-hoz driverlemeze amit esetleg eladna/lemásolna/közzétenne neten?
-
-
Májsztró
addikt
Ahavasi tuning eredménye , az eredmények táblázatban frissítve !

-
Májsztró
addikt
[link]
Egy 3Dfx NFO fórum , gondoltam lehetne , esetleg ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) nem merek belevágni, ráadásul a játékok is a SATA-s vinyón vannak.

), UT elején az ''intro'' hibamentesen futott egy ideig, és indítottam is egy pályát(valamivel gyorsabb volt a játék de bencsmarkot nem csináltam), de gyorsan ráeszméltem, hogy nincs plusz hűtés rajta, így hamar visszavettem az órajelet és lekapcsoltam a gépet. Kikapcs után megszemléltem a kártyát, mondanom sem kell a borda már már-már olvadozott
XP-n meg nem megy a game.