Hirdetés
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
liver
tag
Voodoo1,voodoo2,voodoo3 nekem mindegyik volt és nagyon megvoltam velük elégedve.A mostani videókarik gyorsak meg szépek,de már nincs meg az a feeling mint a voodoo1-nél volt,amikor betetted a gépedbe és ámultál,hogy milyen kurva szépek lettek a játékok(legalábbis amelyik támogatta a 3d-t
) -
attilam
őstag
A hétvégén vittem haza egy 32 megás GF2 MX(-200?)-as kártyát és kicseréltem vele a 16 megás Voodoo3 3000-et (a gép egy 500-as AMD).
Hát... Azt kell mondjam ég és föld a két kártya közti különbség a Voodoo javára. Gyorsan vissza is lett rakva. Gyorsabb, szebb a képe. Az újabb driverekkel elég durva kártya ez a Voodoo. -
kovi
senior tag
És akkor egy V5-6000 ami külön 220V-ról megy annak mennyi az ára?

150 000 Ft?
Ha sok pénzem lenne márcsak azért is vennék egyet!
-
Asszem az apám gépébe fogok venni 1 Voodoo-t,a sajátomba meg valami olyat,amin elfut a Halo 1 is.
Köszi mindenkinek. -
Basmacskin
aktív tag
Na ez a 22 bites mizéria ez abban merül ki, hogy a chip bellül 22 bitben dolgozik, s mikor a frame puffert összerakja, már csak 16 bites képünk lesz. Ez állítólag gyorsabb. (lol lol lol. Szédülök a röhögéstől
Ezt elhitették a néppel.. Anyám
)
Amúgy a Voodoo3 kártyáknak nem azért van szép képe, mert van ez a 22 bites parasztbolondítás, hanem pusztán azért, mert jól lettek összerakva ezek a kártyák
-
lyzzard
aktív tag
Hátigen, azok a régi szép idők...nademindegy.. a lényeg, hogy volt egy olyan időszak, amikor egy 650-es Duron mellett egy Inno3D tornado MX200 volt a gépemben, de mellette a régiben ott zörgött a 450-es K6-2 mellett a V3-2000...egy ideig tetszett, hogy Nvidiám van..aztán rájöttem, hogy a V3-2000 kicsit szebb, mint az MX..igaz, hátrányaként a kevesebb memóriát róhattam fel (16 vs. 32), nade a Voodoonak azért mégiscsak 128 bites volt
a GPU-ja is gyorsabb volt, bár a directx 7.0 azért hiányzott néha..és persze a támogatottsága..nade mondegy..Keresek V5-5500-at 100000HUF alatt
! 
-
Keitaro
addikt
Bővebben: link
Javaslom az egyéb cikkeket is az articles alatt, ha valakit érdekel még a téma és még vannak fekete foltjai aminek szívesen utánaolvasna -
gerlaip
addikt
válasz
JulWCZar
üzenetére
Hát ezzel azért vitatkoznék. A 32 bites és a 22 bites színmélység között azért van különbség.
Egy Radeon9000-es sokkal szebb képet nyújt a Voodooénál. 3D-ben is meg 2D-ben is, még akkor is, ha a Voodoo szépen nyomja a 32 bites 2D-t. (Mindenesetre odaver szerintem egy régi ócska GeF2 MX400-nak 2D-s színminőségben)
Egy Radeonon vagy egy FX-es és későbbi GeForce-on jobb minőségű 2D-s chipek vannak.
(Azért tudom, mert van Voodoo3 2000-esem, meg GeF6800-am is. ja előtte volt TNT2-m, meg GeF2 MX400-am, meg mindenféle szarom)
[Szerkesztve] -
Akkor vagyok Gerire várva.Bár ha a 32bit veri a Glide-ot,akkor érdemesebb lenne vennem 1 GF3Ti-t vagy R9000Pro-t.Viszont mivel nem sürgős,megvárom a Glide-fanok véleményét is,hátha kirobban valami jó kis flém !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
JulWCZar-nak:Szebb,mint 32 biten más karival ?
[Szerkesztve] -
-
válasz
Basmacskin
üzenetére
2600-as cerka 512 RAM társaságában.
A problem csak másodsorban anyagi jellegű:főként azt szeretném,hogy a Deus Ex 1,és az ő motorját használó játékok a lehető legszebbek legyenek.( Unreal,UT,Mobile Forces,etc.) GF2 MX400 és Radeon 9600Pro között például jelentős látványbeli javulást tapasztaltam -tudom,nem meglepő
-,de hallottam/olvastam egyesekről,akik a 3DFX Glide-on elsírták magukat örömükben.Most ez igaz,hogy annyival szebb ? Tehát érdemes 3dfx-es karit vennem ? -
Basmacskin
aktív tag
ha van benne agp, és mondjuk 500 mhz-nál gyorsabb proci, akkor inkább egy agps- kártyát tegyél bele. Ha ennél lasabb a proci, akkor szóba jöhet 2 db voodoo2 is.
-
Van most 1 gagyi MercuryP4M266a lapom,amiben integrált S3ProSavage próbálkozik a gémekkel kevés sikerrel.Ha raknék mekké egy V2-t,jelentősen több fps-t és képminőséget kapnék Deus Ex 1-ben ( glide ),vagy mindegy ? Nem pöckös agp is van ezen a méjnbordon,talán egy V5-öt is tudna fogadni.Szerintetek ? Én most a V2 mellett vagyok,mert olcsó,de ugye csak annyi lenne vele a dolgom,hogy berakom és szerzek hozzá 1 xp-s drivert ?
-
gerlaip
addikt
Na sikerült beüzemelnem, egész szépen megy.
Winfos XP dX 9.0 C Voodoolizer 1.09 beta
P4@2,4GHz + 1GB ram + Voodoo3 2000 PCI alap órajeleken
3DMark2001 1024x768: 1964 pont
P4@3,5GHz + stb Kártya alap órajeleken
3Dmark2001 1024x768: 2025 pont
3DMark2001 640x480: 3020 pont
De a Porsche Unleashed csúnya ezzel is.
Úgy látszik rendszerfüggő és nem vga függő a probléma.
(Porsche unleashed topic)
Bővebben: link -
gerlaip
addikt
Na srácok, most segítsetek. Sikerült egy nagyon szép Voodoo3 2000 PCI-os kareszt beszereznem. De nem hajlandó életre kelni az IC7-es alaplapban. P2-es alaplapban minden további nélkül azonnal működött, ahogy kipróbáltam.
Vajon miért nem megy?
Köszi. -
Basmacskin
aktív tag
nos egy kis info annak aki az én driveremet használja XP alatt Voodoo2-höz:
Hogyha SLI módban (azaz 2 karit összekötve) akarja használni, csak az egyik kártyához rendelje hozzá az illeszőprogramot, a másikhoz NE! Ez nagyon fontos. -
BOOSTER
aktív tag
Régen használtam egy Voodoo 3 3000 tv out -os cuccost...
-gpu 166Mhz
-memó 16MB 166Mhz
és lehetett elég jól húzni mert eredetileg egy böszme passzív hűtő volt rajta és én szereltem rá egy P1 es procihűtő ventit...
A maga idelyében tekert mint állat...Jó kis kari volt...
[Szerkesztve] -
Huggyos
tag
Én is szeretem a voodookat. Voodoo3asom volt, nagy kár hogy már nem gyártják őket. azóta nem sikerűlt olyan jó kártyát vennem mint, ami olyan időálló lett volna mint a V3. Nem beszélve arról hogy a kedvenc játékom a NFS5 azon volt a legszebb.
-
Pyton
aktív tag
Kár, hogy 4* agps a lapom. Vagy csináljak dekopírral hátra is egy bevágást?

-
gerlaip
addikt
Hát ez nem igaz, hogy csak geri, keitaro, meg én használunk mostanában (na jó én tavaly) ilyen kareszokat.

-
gerlaip
addikt
Lehet, hogy hozzájutok egy Vudu3 2000 pci kareszhoz.
Kéváncsi vagyok mit tud majd a gépemben
-
Basmacskin
aktív tag
a tomb radier 3dfx demo kb 3 mega, és semmi nem kell hozzá
-
faster
nagyúr
válasz
Basmacskin
üzenetére
Még mindig elég homályos, hogy hogyan kell beüzemelni. Ehhez egyébként, ahogy én látom, kéne a Tomb Raider demo is, az nincs a letölthető fájlok között. Van ugyan egy tomb.exe 800kB méretű, de gondolom, nem csak ennyi az egész...
[Szerkesztve] -
Basmacskin
aktív tag
igen azt hiszem eza 3dfxes verzió!
-
faster
nagyúr
válasz
Basmacskin
üzenetére
Erről lenne szó?
Na, majd kipróbálom.
[Szerkesztve] -
Keitaro
addikt
nV fronton a Glide mindig is csak wrapperekel volt megoldható, én nem hallottam a TNT-s időkben sem másról...
A TR1 alapból nem használ 3D gyorsítot, szóval peccs sem árt. Ha pedig van a közelben egy bootolható pendrive pl akkor meg lehet úszni a 98 installt. -
faster
nagyúr
válasz
Basmacskin
üzenetére
Most nem vagyok otthon, majd rakok 98-cat arra a gépre, amiben a geforce van, de ezt a tomb raider demót honnan lehet beszerezni. ja, és kell valami dosos driver ehhez az egész mókához, vagy ez közvetlenül birizgálja a hardvert?
[Szerkesztve] -
Basmacskin
aktív tag
van win 98ad? Abba van indításnál csak parancsor.
Van a tomb raider 1 3dfx demo (csak a 3dfx spec. edition jó hozzá) és ezt indítsd el, aztán meglátjuk hogy mi lesz... -
faster
nagyúr
válasz
Basmacskin
üzenetére
Nekem van Geforce3-mam, mit-hogyan kéne letesztelni?
-
Basmacskin
aktív tag
A Creative első TNT driverei támogatták a Glidet, de a 3dfx-et elkapta az ideg, és hamar letiltották a drivereket. Mára netről már nem szerehetők be, habár mégis, de csak házi gyártmányú wrapperek formájában. Azonban most nem erről van szó, hanem arról, hogy elképzelhető, hogy a dosos glide játékok a geforce3-mat voodoo1-ként észlelhetik, és elképzelhető, hogy még normálisan működhetne is a dolog... de ez csak feltételezés, de majd valaki úgyis leteszteli
-
anaqer
veterán
válasz
Basmacskin
üzenetére
Régi hír, sokáig kerigntek pletykák full glide supportról az akkor-még Detonátorokban... erősen meg lennék lepve*, ha igaz lenne.
*megenném a fél kalapom -
Basmacskin
aktív tag
érdekes hírekre találtam, mikor az internetet böngésztem, mely szerint a GeForce3 Voodoo1 api setet tartalmaz. Ez rendkívül érdekes hír, mely szerint pár régebbi dosos glide-s játékot futtatni lehet GeForce3-on.
Ennek a bizonyítása érdekében valaki, akinek van GeForce3asa, indítsa el a tombraider 1 dosos 3dfx -es programot (dosban), és majd kiderül. -
ReJim
őstag
ha esetleg valakinek voodoo kellene, akkor öregcsóka árul egyet...
Bővebben: link itt -
gerlaip
addikt
válasz
Basmacskin
üzenetére
Mindegy. Van azér egy pár Voodoo3-as driver is. XP-vel megy jól? -
gerlaip
addikt
válasz
Basmacskin
üzenetére
tenksz. Ha sikerül beszereznem zlegolas Voodoo3-asát, rögtön kipróbálom. Már most izgat, hogy fog menni a P4-esemmel...
-
Basmacskin
aktív tag
http://www.vfdownloads.info/3dfx/lgfx_voodoomage2_xp_2_0_0.rar
-
gerlaip
addikt
válasz
Basmacskin
üzenetére
Ez istenkirályság. Ügyi vagy. Majd megnézem. Ha van link, akkor pattints egyet ide.
[Szerkesztve] -
Sz@bi 17
csendes tag
Már itt a 3-ik generácios grafikus kartyak és ti ezekkel a muzeumi szarokkal okorkodtok!!!!!!!!!

-
Basmacskin
aktív tag
Tessék...
-Voodoo2
-WinXP
-Direct3D7
-Direct3D8 emuláció
-glide
-opengl: 3dfx gl2x, 3x, mesafx, wickedgl, creative gl
-full opengl icd
-ablakos glide lehetőség
-ablakos opengl lehetőség
-finomhangolás
-tuning
-vezérlőpanelek
-többnyelvű
-több mint 70 tesztelt játék
-több mint 70 kiválasztható játékséma
-stb stb stb
http://www.vfdownloads.info/3dfx/lgfx_voodoomage2_xp_2_0_0.rar -
Basmacskin
aktív tag
khm, khm.. bejelenteni valóm van (működik ez az izé??) khm
szóval elkészült a voodoomage2 xp, voodoo2 driver winxp alá direct3d támogatással. Linket nem tudok adni, mert az uw.hu nagyon működik, lehet koslatni a 3dfxzone-on, ott ki lesz téve egy másik link, valószínűleg még ma. A program többnyelvű, természetesen alapvetően Magyar, de megcsináltam amcsira, lengyelre, olaszra, és spanyolra is a 3dfxzone-osok segítségével!
szóval 3dfxzone.it -
Yutani
nagyúr
válasz
zLegolas
üzenetére
Szia,
Engem a homokfúvásos bordaszínezet-eltávolítás izgatott fel, ugyanis mindenféle lehetetlen színekben kapható VGA ramra hűtőborda, de normál alu színben nem.
Nekem lenne olyan bordám, ami kék, és le kellene csiszoltatni róla a színezést. Tudnál ebben valahogy segíteni? (Látom, te veszprémi vagy, de hátha...) -
-
zLegolas
őstag
Köszi a +tisztelő ajánlatot. Igazándiból még nem terveztem eladni, illetve nem gondolkodtam rajta, a csere is elég hirtelen jött...
Azért egy szemérmetlenül jó ajánlatnak nem fogok ellenállni.
+1 gondolat a V3-2000PCI -ról:számomra az az értéke, hogy PCI, ergo akármibe dugható: műxik, és nem is rossz teljesítménnyel. (No persze hardcore gamer-eknek felejtős...)
[Szerkesztve] -
JulWCZar
senior tag
válasz
JulWCZar
üzenetére
Vagy hulye vagyok. Na majd mingyart. Keso van

Radeon 9700 doboz. Anno volt is kacaj:
[Szerkesztve] -
JulWCZar
senior tag
Nanana!
Nem csak a leghomoerotikusabb videokartyadobozzal (azt hiszem valami geforceFX) hanem sajat voodoo3-al is buszkelkedhet a PowerColor:
Bővebben: link -
Keitaro
addikt
Az itteni kettes pontra még nem regáltam.
Igen tény, hogy először végre erős volt a konkurencia (sajnos Matrox frontról egyben utoljára is), de akkor csak félreértelmeztem amit mondtál
Én személy szerint az erős konkurencia mellett is V3-at vettem volna. A mostani két nagy cégünk is erős konkurencia egymás mellett ^^ -
Keitaro
addikt
válasz
Basmacskin
üzenetére
Már nem azért, de a V5 5500, főleg a PCI, soha a büdös életben nem volt 18k huf...
(boltban of korsz)
Még a megmaradt raktárkészletet is jóval magasabb áron adták el. És az USAban van még polcon itt ott és még az is 100 dolcsi. (ami most hogy nagyon sokat esett a dolcsi már kb 18k de hát mire ideér már nem annyi ugye
) -
Keitaro
addikt
Peched van. Volt

PowerColor kapott az uccsó időkben chipeket.
Továbbá a Banshee 2D-je eléggé gyártófüggő volt. Akkor a kedvenc nV-s gyártód az Inno is gyártott 3dfx cuccoka. Nekem meg egy Gainwardom van pl. Amiben anno volt szerencsém látni különbséget : barátomnak Inno volt majd gariban cserélték Creative-ra. Utóbbi sokkal szebb volt -
Pyton
aktív tag
válasz
Basmacskin
üzenetére
Nekem másfél éve van V5 5500-am, 10 rongyért szereztem. Ennyi idő alatt csak 8k-t csökkent az ára?
Jó, értékálló kari ez!
-
Basmacskin
aktív tag
összevetve:
a 32 bites színmélységet felismerték, Voodoo3-re minek kellett volna 32 bit, Voodoo4 már támogatta.
a Vsa 100 chipek esetében pedig már szintén nem a gLide volt a fő api, szinte csak egy wrapper szerű dologgá alacsonyodott le, mert rágyúrtak a d3d-ra.
Viszont a Voodoo5-ön nem volt tnl chip. Ez se volt nagy tragédia, mert egyrészt senki nem tudta, hogy eszik e vagy isszák, nem is volt rá program, lényegébe fölösleges volt.
Az egyetlen dolog ami a 3dfx halálához vezetett a Voodoo4/5 iszonyatos késése, és a drasztikusan magas ára volt, gyakorlatilag felélték az eddigi teljes jövedelmüket, nem csoda, hogy belebuktak.
És mikor a végét járták már, csak a legvégén, akkor döbbetnek rá, hogy mi lenne ha azt a szegény voodoo5 5500at 18kért adnánk, vahj milenne, de már késő volt.
Haverom kikérte az árlistát. V5-5500-at akart venni. 18k volt. Két hét múlva mentünk vissza a kártyáért, ahol az eladó közölte, hogy nincs PCI-s kártya nem is lesz egyáltalán, a 3dfx pedig másnap, mikor érdeklődtünk, csődbement, és a V5-5500akat azonnal el is hordták. -
Egon
nagyúr
Igen, többek között. No meg néhány rossz döntés (pl. eszméletlen baromság volt megvenni az STB-t, az összes piaci tendenciával szembehelyezkedve. Nem véletlen, hogy az nV _chipgyártóként_ és nem kártyagyártóként jutott a csúcsra, és hogy az Ati is követte ezt a tendenciát).
-
gerlaip
addikt
válasz
Basmacskin
üzenetére
Igen. Az optimalizáció mindig is kényes kérdés. Még akkor is, ha használható és jó. Az nVidia meg vessen magára.

A Glide-hoz való eszetlen ragaszkodás sajnos megásta a 3DFX sírgödrét. Illetve inkább az, hogy 32bitre nem kezdtek el idejében gyúrni... -
Egon
nagyúr
válasz
Basmacskin
üzenetére

Tökéletesen egyetértek. Ez az, amit a köztudottan Glide-optimalizált első Unreal-motorral kapcsolatban magyaráztam sokaknak (bár sajna nem ilyen szakszerűen), és az istennek sem akarták megérteni. -
Basmacskin
aktív tag
szóba került a Voodoo benchmarkolása.
Ugye volt olyan hogy Voodoo1, ennek télleg a Glide volt az API-ja, nem is volt Direct3D, mikor elkészült. Tény, remális teljesatménye Glide alatt mérhető.
Azután jött a Voodoo2, szintén Glide.
De ekkor megváltozott minden.
Már rég kint volt használható Direct3D API. Meg persze OpenGL. És itt jön a bibi, hogy a játékkészítők főleg a Direct3D-t részesítették előnyben. Az nVidia szintén a Direct3D-re és OpenGL-re gyúrt.
A Voodoo3 gyorsítók Glide alatt történő mérése azért nem ad reális képet, mert hardverközeli API. A Direct3D nem hardverközeli API, mert a Direct3D nVidia kártyák esetében nagyon tépett akkoriba, Voodoo3-on pedig csak vánszorgott (na jó, nem szépítem, tépett, de nem úgy, ahogy a 3dfx elképzelte).
Szóval a Glide mérés akkor lett volna reális, hogyha az nvidiának is lett volna egy saját hardverközeli apija, amivel mérni lehetett volna, és a glide és az nv-api egymást taszigálhatta volna.
De mivel a d3d nem hardverközeli api, így eleve ''sokkal'' lassabban száguld.
Tehát ebből mi a tanulság? Nem illik egy hardverközeli apit egy nem annyira hardverközeli apival összehasonlítani (pl V3 + glide vs TnT2 + d3d), kivéve ha az adott hardverközeli API volt a legjobban járható alternatíva, mert a fent említett nem teljesen hardverközeli api (D3D) akkoriban még nem létezett (Voodoo1/2)
Szóval a Voodoo3 mérésekor bizony a Direct3D teszt ad reális képet, bár ez nem változtat azon, hogy Glidebe jobban tép.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Ismét itt...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem értek veled egyet.
1. A Banshee akkor is herélt volt a V2-höz képest, illetve szvsz elég tré képminősége volt (legalábbis amit én láttam az egyik havernál, az nem igazán fogott meg).
2. A V3-ról nem azt írtam, hogy sz*r volt (ami némileg szubjektív kategória), hanem hogy nem volt _sikeres_ (a konkurenciához képest), illetve hogy nagyon erős konkurenciája volt, és mivel ez tény, ezt te sem tagadhatod... -
gerlaip
addikt
válasz
Basmacskin
üzenetére
Már akkor is rájöttem, amikor nem írtad oda
De ne verd nagydobra, a saját érdekedbe bakker. -
zLegolas
őstag
Helló!
Egy órája építettem ki a masinámból a Voodoo3-2000 PCI-omat, ahol évek óta becsülettel szolgált!
Fejlesztettem ATI Radeon 7500-ra
Szal le a kalappal, nagyon szeretem. Mellesleg kissé átalakítottam, megtekinthető a kicsike a Bővebben: linkoldalon.
-
gerlaip
addikt
válasz
Szilvi_3Dfx_
üzenetére

Nézz körül a 9800 topicban, meg a P4 proci tuningban, szeretettel várunk.
Amúgy egyetértek veled, a glide pl a HL-ban 40%-ot is dobott néha a frame rátákon. (334@500MHz celeron + Voodoo3 default opnGL 30-60 fps, 3DFX miniGL 45-80 fps
A HL2 viszont rengeteg újítást hozott és pont a te gépedre találták ki... Doom3 viszont télleg felejtős
[Szerkesztve] -
Keitaro
addikt
up
-
Keitaro
addikt
Voodoo pie :
Texture compression
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- World of Tanks - MMO
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Linux kezdőknek
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Eredeti játékok OFF topik
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1060 6GB WINDFORCE OC EDITION
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- GIGABYTE GeForce RTX 3090 XTREME 24GB GDDR6X 384bit
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G 36 hónap alza gari - Bontatlan -
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gar
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

Köszi mindenkinek.
a GPU-ja is gyorsabb volt, bár a directx 7.0 azért hiányzott néha..és persze a támogatottsága..nade mondegy..Keresek V5-5500-at 100000HUF alatt
!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Úgy látszik rendszerfüggő és nem vga függő a probléma.
A figyelemfelkeltés volt a célom