Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ukeve
tag
Sziasztok!
Samsung 3D LED TV-n szeretnénk FullHD 3D filmet nézni külső merevlemezről, ami egy régi IDE-s Maxtor vinyó lenne és USB2.0-n csatlakozna a TV-hez. A kérdésem az lenne, hogy nem fogja akadályozni a winchester + USB2.0 sebessége a film lejátszását? Nem lesz hozzá túl lassú?
Köszi a segítséget!
-
Dave567
addikt
válasz
SunMount3r #10795 üzenetére
Az lehet, de olyan prci is kell hozzá nem?
Tehát egy normál procival nem biztos, hogy megy? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
csabi324 #10796 üzenetére
Ez a KODI-nak egy külön "3D-s verziója". Az "alap" KODI nem tud 3D-t. Mintha olvastam volna, hogy Nvidia kártyán is megy, de most nem találom hol, lehet az is, hogy rosszul emlékszem rá. A megfelelő Intel IGP-kkel biztos megy.
Amúgy -ha jól tudom-, akkor a KODI alá is be lehet integrálni a PowerDVD-t, a playercorefactory.xml file mókolásával, hogy 3D iso-ra kattintva azt hívja meg, mint külső lejátszót.
-
csabi324
tag
válasz
SunMount3r #10795 üzenetére
Na akkor megy vagy nem? 😀😀
Nekem Nvidia kártyám van.
Azért nincs képem mert nem megy a Kodi Nvidia kártyával? -
makkai
aktív tag
válasz
csabi324 #10791 üzenetére
KODI-val még nem próbáltam, nem találtam magyar leírást, hogy mit kell csinálni, hogy tudjon 3D-t.
PowerDVD 17-el jól megy. Egyedül a film végén kilépéskor hal meg a rendszer. Ekkor a lejátszó böngésző felületét látom, azonban az asztalt érzékeli, csak nem az látszik. Viszont a start menü működik, szóval azt indítva felhasználó fiókból kijelentkezek, majd vissza és úgy helyrejön. -
-
makkai
aktív tag
válasz
Hohocali #10788 üzenetére
Kontakt hibás a HDMI aljzat a kártyán (ráadásul mini HDMI, át kell alakítani), azért van az átalakító, amivel a 4K jelnek is át kell mennie és át is megy, mert már próbáltam 4k filmet lejátszani. Esetleg még DVI-ról tudom, mert van átalakító HDMI-re, de szerintem az nem igen tud annyit se átvinni, mint a display 1.2-HDMI átalakító.
-
makkai
aktív tag
Sziasztok!
3D lejátszáshoz szükséges beállításokkal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, 3D BD50 iso filmhez
Adott eszközök.
Lejátszó hardver: PC, Windows 10 64bit, Videókártya Nvidia GTX970
Lejátszó programok: Kodi 17.6, PowerDVD 17
Kábel: HDMI 1,4, A videókártya display portjáról aktív 4K átalakítón keresztül HDMI kábellel
Megjelenítő: Benq W2000
Ahogy olvastam a fórumokban visszakeresve az jött le, hogy
1. Csak a projektor legyen csatlakoztatva
2. Nvidia driverben Sztereoszkóp 3D-t bekapcsolni végig vinni a kalibrálást. Na itt a fő kérdésem, hogy mivel kell végig vinni a kalibrálást, mert ugye nem Nvidia Visionnal lesz a 3d, hanep DLP link 3D. Így csak a piros-kék szemüveges kalibrálást tudom csak végig vinni, a többinél kéri az eszköz csatlakoztatását.Valaki ha leírná a pontos menetet lépésről lépésre, az nagyon jó lenne, mert jelenleg csak SBS vagy OU filmeket tudok nézni.
A power dvd-ben a listában benne van a HDMI 1.4 kompatibilis 3dtv (1080p 24 Hz), de nem engedi kiválasztani, csak a HD ready HDTV-t. Azt írja, hogy "a tartalom vagy az eszköz nem támogatja ezt a módot."
A kábel elvileg 1.4-es, ILYEN
Mi lehet a gond.
Köszi!
-
csabi324
tag
válasz
csabi324 #10784 üzenetére
Na frissítettem a drivert.
Külön felraktam az nvidia vezérlőpultot a legújabb driver-hez.
Bekapcsoltam a sztereo beállítást,a tesztet is megcsináltam és jó volt.
A Power dvd-t elindítottam és 3D-be ment a film automatikusan váltott a tv.
Aztán a Kodit próbálgattam beállítani hogy ne csak hang legyen hanem kép is,automatikusan váltott a tv a Kodinál is.
Felidegeltem magam és elakartam kezdeni a filmet nézni a Power dvd-el és semmi...nem vált a tv át.
Bemegyek a sztereo beállitás varázslóba,amikor kéri hogy nézzem külön szemmel a képet amin zöld és kék kockák vannak de nem látom külön...
Egy 20 perc telt el és semmi 😤😤😤😤Na újra kellett indítani a gépet és már működik 😀😀😀
Megőrülök már ettől 😀 -
csabi324
tag
válasz
Petyka3 #10775 üzenetére
Leszedtem a Kodi-t.
Elindítom a filmet de kép nincs csak hang.
Mi lehet a baj?
A másik meg az hogy hetente-két hetente nézek 3D filmet és állandóan újra kell raknom a 881.31 verzió számú drivert mert nem vált át 3D-re a kép,csak ha újra rakom a divert.
Mikor újra rakom működik egy darabig,kivan kapcsolva a driver frissítés mert a legújabb driver-el nincs az Nvidia vezérlőpultban 3D sztereotipikus beállítás és be sem tudom kapcsolni.
Miért van az hogy újra kell a drivert rakni? -
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #10781 üzenetére
maradjunk annyiban, hogy nem teljesen tiszta, hogy miért is van ez.
de ahogy látom a Tűzgyűrűt is sikerült elb*szni, pedig az első messze a legdurvább 3D film volt, amire az Imax-be beültem és itthon is komolyat ver.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Alien! #10780 üzenetére
Én sem azt mondtam, hogy minden esetben jó, vagy, hogy feltétlen szükséges, de ez is egy rendezői eszköz, amivel játszani lehet, ki lehet hozni belőle érdekes dolgokat, fokozni a hatást, fókuszálni, vagy felhívni a figyelmet a dramaturgiai változásokra ésatöbbi. De pl. a Transformers-ben már tényleg olyan volt, mintha csak direkt idegesíteni akarták volna vele a nézőt, na ez a rossz példa, a rendezőnél igencsak elgurulhatott a gyógyszer.
Én is inkább a 16:9-es arányt preferálnám amúgy, de a 21:9 egy ilyen filmes tradíció már. De pl. ott az "It Comes At Night" is, amiben szintén nagyon hatásosan alkalmazták a képarány váltást, csak nagyon minimális mértékben és jól betervezetten. Ott tényleg érezni, hogy a "film részét" képezi ez a trükközés. Nem ettől lett jó a film, de nem is ártott neki.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #10779 üzenetére
érdekes meglátás, nem tudom mitől lesz több a film, ha 21:9-ben vannak a drámai jelenetek. Nekem a Titanic ugyanúgy drámai volt 21:9 ben (2D) mint 16:9-ben (3D), csak az utóbbiban 2x élvezetesebb és látványosabb.
De ezt a megoldást a Galaxis őrzőiben pl végképp nem értem.
Amúgy én pl az animációs filmeket sem engedném szélesvásznúra..Minek?!? Jópofa amikor egy film részenként váltogatja az arányokat (Shrek, Gru, stb).
Valaki igazán elmagyarázhatná, hogy ez mitől függ / ki dönti el / és miért. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Alien! #10777 üzenetére
A legújabb Transformers tényleg rettenetes volt, de ott egyszerűen túlzásba vitte a képarány váltogatást, volt hogy szinte minden kamera váltáskor, még jeleneten belül is vagy 7x váltogatta. De pl. az Interstellar-ban, vagy a Dunkirk-ben elég jól el lett találva, főleg a drámai, párbeszédes jelenetek voltak 21:9-ben, a látvány jelenetek pedig (eredetileg) valami IMAX extra nagyban (még 16:9-nél is magasabban, ezért amit a BD-n látsz abból le is van vágva az eredeti képből). Ha érzéssel és mértékkel használják, hozzá is tud adni a filmhez.
+(#10778) Petyka3 : Vajon egy GT1030-on is menne? Gondolom Radeon RX-eken már biztosan nem...
-
Petyka3
aktív tag
válasz
SunMount3r #10776 üzenetére
Nekem pont az inteles IGP-vel nem sikerült működésre bírni. (Laptopomon próbáltam első körben a Kodinak ezt a verzióját, de mivel a kép szaggatott, ezért megpróbáltam az asztali gépemen is - ebben van egy GTX1050-es kártya - itt már kiválóan működött)
Látom, hogy alább írtad, hogy a BD ISO-t szerinted nem nyújtja és pedig de, direkt ISO-val próbáltam.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r #10776 üzenetére
Pc-n Kodival simán bele lehet nyújtani, semmi gond nem lesz half-ou/sbs filmeknél, max annyi, hogy értékes képrészlet tűnhet el. Szvsz minden 3D-s filmnek minimum 2.00:1-es képaránnyal kéne készülnie (pl: Jurassic World ), mert nem kicsit dob az élményen.
Én inkább a kevert filmeket nem értem, pl Bay filmjei jeleneten belül képesek képarányt váltani. Az utolsó Transformersben ha jól láttam kb 4 féle képarány ugrál.... nevetséges.btw a Kodi MVC forkja nvidiával is működik, próbáltam. Írják is, hogy egy dll fájl kell hozzá.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Petyka3 #10775 üzenetére
Csak sajnos ez, amint nézem, csak Intel-es IGP-kkel működik. Vagy?!
(#10774) csabi324 : Szerintem a 3D-s képbe nem jó ötlet nyújtással belepiszkálni, ott összetettebb a dolog, elveszhet, torzulhat a 3D hatás. OU és SBS videóknál pl. amikor 800p-ről kinyújtod 1080p-re, szerintem azért is jelentkezik az a furcsa ghosting "kettős látás" hatás. Persze lehet, hogy tévedek.
-
Petyka3
aktív tag
válasz
csabi324 #10774 üzenetére
Szia! A power DVD iszony jó program, de sok dologra alkalmatlan. Engem a legjobban az zavart, hogy, ha nem beágyazott az SRT felirat (a filmmel azonos néven van a mappában) a power DVD képtelen megjeleníteni. Én ezért kerestem alternatívát és találtam rá a Kodinak erre a verziójára, amiben működik a nagyítás is, amit a power dvd-ből hiányolsz.
-
csabi324
tag
válasz
SunMount3r #10773 üzenetére
3D BD50 iso-val van bajom mert 3D módban nem tudom nyújtani a képet és én is teljes képernyőn szeretem nézni.
Power dvd-vel pedig nem tudom hogyan lehet ha lehet egyáltalán. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
csabi324 #10772 üzenetére
A film képarányától függ. Ha 16:9-ben készült a film, akkor nem fogsz látni sávokat, de az "átlag" filmes formátum 21:9-es, ezeknél természetes a két fekete sáv. Én pl. a legtöbbször szeretem "kinyújtani" teljes képernyőre (16:9-re) a 21:9-es filmeket is. De erre legtöbbször csak akkor van lehetőség, ha a videóba nincsenek eleve belekódolva a fekete sávok is. Azt hiszem PC-n több a lehetőség, pl. MPCHC-val így is lehet nyújtani és talán a KODI is tudja. mkv Remux-ok esetén legalábbis, de szerintem BD iso-k esetén semmi sem tudja kinyújtani.
-
Márton
nagyúr
válasz
SunMount3r #10769 üzenetére
egy gef210 is viszi
-
Dave567
addikt
válasz
SunMount3r #10769 üzenetére
Szerintem kéne menni-e, mert tudja a 4k-t is elvileg.
-
SunMount3r
nagyúr
Kérdezném itt is, hogy a Radeon RX550 (és a fölötti) kártyákkal mi a tapasztalat Full 3D MVC (3D BD iso) lejátszás terén? Jó a minőség, nincsenek vele gondok, viszi az összesen rendesen (PowerDVD)?
Samsung aktív 3D TV-vel menne majd nálam.
Köszi!
-
mtibee2
tag
válasz
SunMount3r #10766 üzenetére
Szia, köszönöm a tippet!
Viszont sajnos nem működik, hang van, és a TV 3D módját is bekapcsolja, de kép az vagy nincs, vagy az előző tartalmat folyatja szét.
(#10767) Márton: ez viszont úgy tűnik, hogy jó lesz, köszönöm neked is!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
mtibee2 #10764 üzenetére
A KODI 3D MVC fork-ja esetleg. Bár nem tudom milyen hardveren menne (állítólag Intel IGP-kel neki), mert ez sem működik mindenen. Egy próbát megér. Ha sikerül vele, akkor írjatok már vissza ide, hogy hogy ment és milyen hardverrel (videokártya, IGP).
-
mtibee2
tag
Sziasztok!
Elnézést, ha mostanában volt róla szó, de tud valaki alternatívát 3D Blu-ray filmek lejátszására a PowerDVD-n kívül? (ISO fájlokról van szó, mindenképp PC-n játszanám le, amire egy 3D OLED TV van kötve.)
Köszi!
-
zeee
senior tag
Köszönöm nektek
A jurassik world-nek nagyon jó a 3d-je.
-
SunMount3r
nagyúr
Esetleg próbáld meg ezt: A 3D BD iso-n van egy olyan mappa, hogy SSIF, az ebben lévő legnagyobb méretű file-t kimásolod egy másik könyvtárba a HDD-n és átírod a kiterjesztését m2ts-re. Van olyan TV ami ezt le tudja játszani a saját lejátszójával 3D-ben (néha a méretétől is függ, hogy még elbír e vele). Azt persze nem tudom, hogy hálózatról betallózva is menne e, vagy csak USB-n.
-
Alien!
senior tag
erre a megoldásra azért rápróbálhatsz, bár többen írják, hogy csak Samsung BD lejátszók viszik.
-
Balerik
aktív tag
-
zeee
senior tag
Sziasztok! A 3D filmet, ami iso képfájl, azt plex serveren van lehetőség valahogy elindítani? Próbálok valami megoldást, hogy streamelni tudjam a több tíz gigás filmet tv-re, anélkül hogy konvertálni kelljen. Vagy ha egy mappába kimásolom a bemountolt iso tartalmát, azt kezelni fogja a plex server?
-
SunMount3r
nagyúr
Van itt valakinek tapasztalat vele, vagy tudja e valahonnan biztosan, hogy az ASRock J4205-ITX és J3455-ITX alaplap képes e FHD 3D MVC (3D BD iso) problémamentes lejátszására? Akár PowerDVD-vel, akár KOID 3D MVC fork-al.
Vagy mindenképpen valami dedikált VGA kell hozzá? És ha igen, akkor mi az ajánlott minimum a VGA-ból?
Köszi!
-
Alien!
senior tag
válasz
pixta78 #10752 üzenetére
Nagy eséllyel a tv szoftverrel lesz gond. Nekem is Philips passzív van, parádés képe van (pláne 3d-ben), de a szoftver miatt pár mérnököt a csillagos égig tudnék rugdosni. A megoldás, hogy minden funkciót külső eszközzel oldok meg (beltéri vevő + android tv box filmekre).
-
a2d2
addikt
Na a vidon.me-s xbmc-t kipróbáltam, 3 fajta hardveres gyorsítás volt, egyesével kapcsolgattam le őket mert film indításnál kilépett a program. Miután negyedszerre is leállt (0 gyorsítás) töröltem a progit.
Szóval a 3D iso-t nem erőltetem tovább.Megnéztem az OU-s filmeket, szépen működnek a projektorral.
Viszont indítottam egy-egy youtube-os OU-s meg SBS-es videót és itt hiába nyomkodtam a Benq 3D settings gombját, nem jött fel semmi, nem tudtam átállítani a projit.
Lehet hogy azért mert az androidos youtube kliens alatt marad egy kis infosáv felül?
Azt tudom hogy az LG TV-n néztem én 3D-t youtube alól. (Bár annak a TV-nek mindegy mi megy, mindenhogy át tudom kapcsolni 3D-re mert van benne 2D->3D konverzió).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- JÓ ÁRON HIBÁTLAN 65" 4K UHD Samsung TV (UE65MU6102) Első tulajdonos..
- BONTATLAN! Samsung HW-Q800F 5.1.2 hangprojektor/soundbar
- Onkyo, TX-7730, sztereó, erősítő, hi-fi, 2x100 watt
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest