Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rival
aktív tag
Segítségképpen indítom a témát, és nagy valószínűséggel nem esett még szó az alábbiakról itt a PH!-n, máskülönben nem izzadtam volna le keményen a megoldás keresése közben...
A cím ne tévesszen meg senkit, élő termék, és nem egyszerű 56K-s modem, hanem független módban is működni tudó ketyere, ami a gép kikapcsolt állapotában is válaszol, illetve megjegyzi a bejövő hang illetve fax üzeneteket. Kapóra jött, nem láttam értelmét egy ''normál'' faxkészülék beüzemelésének, főként nem üzenetrögzítősének. Óvjuk a fákat -gondoltam-, így a hódok elfogyasztása helyett vetettem szemem eme remek szerkezetre... e-e-e... túl sok a körítés, íme a lényeg:
A hivatalos oldalról letöltött, legújabb v.92-t is támogató firmware frissítése után a letöltő azt üzente, hogy sikertelen volt a flash. Frankó... próbáltam ismét, de addigra már a kommunikáció is megszűnt, a modemen egyik led sem világított kikapcs-bekapcs után sem. Hát ilyen az én formám, rögtön tönkreteszek valamit, még mielőtt használni kezdeném. Minek flash-elek, amikor minden rendben. De ez már csak az én hülyeségem.Leizzadás, fejből bambulás kifelé, majd felocsúdás után hosszas próbálkozás guglin megkeresni, hátha van megfejtése a dolognak. Nagyon hosszú időbe telt, mire rábukkantam okos szovjet mérnökök weboldalára
, ahol rég tanult és elfelejtett orosz nyelvtudásom híján, az Altavista Babelfish előszeretett használata közben fényt derítettem a megoldásra, melynek végeredménye egy frissen flashelt, működő eszköz lett.
A lényeg, hogy a modem BIOS boot block-ja betölti a hibásan flash-elt szoftvert, így használhatatlan eszközt eredményezve. Akadályozzuk meg ebben! Dö szolúsön:
Modem kikapcs, majd egy gémkapocs segítségével szét kell pattintani a modem borítását. Az elénk táruló látvány: [link]
A gémkapocs még kell, nem eldobni! A bekarikázott rész az érdekes számunkra, ahol is típustól függően Intel, vagy AMD feliratú flash chip egyik lábát kell leföldelni, miközben áramot lehelünk a modembe. Itt: [link]
Egéren és billentyűzeten elfásult kézügyességünket megcsillogtatva a gémkapcsot úgy kell hajlítgatni, hogy kényelmesen át lehessen hidalni vele azt a kis távolságot, melyet a második képen bejelöltem. Én itt találtam a legközelebbi földpontot, akinek van jobb ötlete, hajrá!Tehát miközben egyik kezünkkel a gémkapoccsal hülyéskedünk, a másikkal a modemet kellene bekapcsolni, a harmadikkal pedig imádkozni. Így: [link]
Itt persze nem látszik, csak a hüvelykujjam vége, de a lényeg az, hogy mindennek eredményeképpen egy árva lednek fel kell gyulladnia. Ha ez megtörtént, lehet kezdeni a flash-t elölről, lesz kommunikáció a gép és a modem között... és mindenki boldogan él tovább, míg meg nem hal... borítás visza, és egy sör elfogyasztása szovjet barátaink, illetve az én egészségemre...
Mod: majd' elfelejtettem, hogy a tesztelt modellszámok: 71-245668-01, 81-995668-01, de szerintem az egész 56K Message Modem sorozatra érvényes a dolog.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kuponkunyeráló
- Apple iPhone 17 - alap
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Macbook Pro 2019 15"// i7 // 512GB // Számla+Garancia //
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest