Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz #93966848 #14725 üzenetére
"Hat bazmeg megneznelek mit szólnál ha a széleken sugarban bevilagitana mind a 4 sarka.legyszives mason szorakozzatok!"
Két dolgot tévesztettél el! Az egyik a stílus.
Az a helyzet, hogy a fórumtagok zöme nem "szórakozik" rajtad. Én is inkább komolyan szánakozom.
Nem tudom, hány éves vagy, de a megnyilatkozásaid alapján egy elkényeztetett, milliomos ficsúrnak tűnsz, aki hozzászokott, hogy mindent megkap, és nem kell hallgatnia senkire.Nem, nem azért mondom, mert irigykedem (amivel te már itt - emlékeim szerint - megvádoltad a neked segíteni szándékozó fórumtagokat), de a "komoly" problémáid, és a hisztid láttán, valamint tudva, hogy kis hazánkban nem ezrek, de milliók milyen életkörülmények között élnek, bizony eszembe jutott, hogy nagyon el vagy te tévedve.
Én azt látom, legalább fél tucat ember próbált maximális türelemmel, és jóindulattal segíteni neked, ami igen nehéz volt úgy, hogy magad sem tudod mit akarsz, és a tudatosság legapróbb szikráját sem mutattad a vásárlási döntéseid során.
A fentiek után szerintem ne legyél meglepve, ha még a legempatikusabb, legtürelmesebb emberek sem fognak többé komolyan venni téged, és segíteni neked.
"Aquila non captat muscas."
-
Khaosz55
addikt
válasz #93966848 #14721 üzenetére
Hali, nem karok offolni. Én először vettem egy led Lcd-t. Ami őrületbe kergetett hogy a fekete nem fekete hanem világító fekete és a foltos nem homogén a képernyő engem csak ez zavart a Led tv ben de nagyon. Aztán vettem egy VT60 plazmát és többé nem volt ilyen probléma. Nem tudom hogy a többi plazma mennyire hajlamos a beégésre, de a VT60 egyáltalán nem ghostol és nem ég be. Pedig egész nap az M1 megy statikus logoval. Szóval ha zavar a foltos fekete és bevilágítás akkor O-led vagy plazma a megoldás. Ez a beégés dologtól és is tartottam mert úgy emlegették mint a véres kardot, és féltem is huha mi lesz, a VT 60-al ilyen problémám nincs. Mivel pana nem gyárt plazmát ezért szlovákoknál sikerült vennem akcióban (1500Euro tavaj még 750.000 FT volt ithon) egy 55VT60-as TV-t vennem és bármikor lerakom egy ilyen árú Led LCD vagy 4K tv mellé. Hozzá teszem állítólag az O-led is beégés veszélyes. Nem értem mit kell fosni a plazma beégéstől... Lehet azért mondom mert VT-m van. Számomra mindegy ki mit néz és elégedett vagyok a plazmával, és a LCD-t is nézem, csak amikor nézem eszmébe jut hogy ennek a plazmának bitang jó képe van, és TV-t azért vesszük hogy nézzük elsősorban nem hogy netezzünk rajta stb.. Gyerekemnek megy rajta a minimax amíg én dolgozom és ki tudja egy nap hány órát megy statikusan mégsem égett be a minimax.
-
Atus85
aktív tag
Ne haragudj de nem lehet olvasni a topikot mert mindig valami problémád van. Már nagyon idegesítő. Keress magadnak vmi.hobbit szerintem, ne a tv-ket hordd vissza. Emlékeim szerint régebben is csináltad ezt a cserélgetést. Azon meg, hogy nevetnek rajtad ne csodálkozz, tényleg vicces.
Más: Hol érdemes tv-t venni gyári garanciával?
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
Te világosan megmondtad hogy plazma nem kell mert beéghet, az OLED drága. Mi pedig világosan megmondtuk hogy ami bevílágításod volt az bőven a jobb LCD-k közé tartozik, az LCD tulajok 80%-a sávosabb képet néz mint ami neked volt, és azt is elmondtuk, hogy LCD-ből nem fogsz találni 100%-os homogenitásút, nem azért mert az drága, hanem mert nem létezik. (talán a sony-kra van a legkevesebb ilyen panasz)
Így mindenképp kompromisszumra kényszerülsz, 3 lehetőséged van:
1, nézed a sávos LCD-t
2, veszel plazmát ami beéghet
3, veszel egy LCD-t tv-zni és veszel egy plazmát filmezni (én ezt választottam)
A hangnemből pedig vegyél vissza, senki nem beszélt veled így.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14721 üzenetére
Próbáltunk segíteni a lehetőségekhez képest, elvétve ajánlottunk samsungot, lg-t, volt pana meg sony, az ottani lehetőségek közül a sony-t választottam volna. Mintha toshibát is említettél volna, de emlékeim szerint az is IPS paneles lett volna, bár képileg rendben volt, láttam élőben.
Sajnos samu "híresen jól felhősödik", ki lehet fogni jó darabokat, de nagyon bosszantó tud lenni ha az ember ennyi pénzt kiad és nem megfelelő a tv-je. Volt samum 3 hónapig, az isfelhősödött elég rendesen.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz #93966848 #14692 üzenetére
Igazán örülünk, hogy sikerült cserélni és ennyire bejött az új masina. Filmeket jobb lenne külső, 24p-t kezelni tudó eszközzel lejátszani, jobbat érdemel a tévé, mint a belső lejátszója. Ha akarod, felhívhatom a figyelmed néhány potenciális hibaforrásra, hadd örüljenek az Euronics dolgozói is, ne csak mi
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14690 üzenetére
Mi majd itt "irigykedünk".
Jó tv-zést és javaslom, hpgy ne keresd a hibákat, ha vannak majd úgyis megmutatkoznak, ha meg nem, akkor ne foglalkozz vele.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
B-L-A-C-K
titán
válasz #93966848 #14677 üzenetére
Én nem értem miért nem 4K-s TV-t vettél megint, hiszen a fórumon hülyék vannak, mert az fasza...
Amúgy grat hozzá, az jó kis TV, bár 40-esbe nekem kicsi lenne...
-
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14669 üzenetére
Lassan tényleg komolyan gondolom, hogy odaadom a tv-met az lg-dért.
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14656 üzenetére
Te 46-os szeretnél, a teszt meg 40-ről szól, eltérő egy azonos sorozat két különböző mérete is, lehet, hogy a 46-os jobb ill. rosszabb is lehet. Saját szemeddel teszteld.
-
törölt tag
válasz #93966848 #14656 üzenetére
We also spotted a little panel banding with pans over lighter colours but in the case of this panel, at least, instances were rare enough to be considered trifling.
Kérdés ami nekik kicsi banding, kicsi sáv, neked mekkora, és a te típusod mennyiben tér el a tesztelt készüléktől. Ha ettől eltekintünk, képminőségét tekintve LCD fronton az F7-8000 nagyon jók voltak, teszteket olvasva a H-sorozat is OK.
-
törölt tag
válasz #93966848 #14651 üzenetére
Sajnos ez nem így működik. Ha nyomatékosítani akarnám, írnám hogy azonos típuson belül egyik kurvára csíkos és vagy foltos lesz, míg másik lehet szép homogén. Mivel te erre vagy érzékeny, ezért nem győzzük hangsúlyozni, hogy el ne hozd szemrevételezés nélkül. Nincs 2014-ben olyan LCD tévé, amiről látatlanban kijelenthető, hogy homogén a háttere.
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14644 üzenetére
Akkor 46" max. 50"-os lenne jó?
Ebben a méretben melyik tv van a boltban?ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gicz
addikt
válasz #93966848 #14643 üzenetére
az f8000 a leghomogénebb közöttük, ezt a HDTVshootouton ki is emelte a samsungos fickó, hogy azért került a hátulján lejebb egy dobozba az elekrtonika, hogy ne befolyásolja a homogenitást az elektronika melegedése sem, és hogy arra elvileg külön figyelmet fordítottak annál a tv-nél.
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14634 üzenetére
Smatrban "gyenge", minden másban ami egy tv-hez kell, jobb, de az f7000-es samu nem rossz tv. Érdemes ezt e kettőt összehasonlítanod.
(#14635) Rick4
Azért, mert egy lcd tv nem homogén, még nem köteles cserélnie az eladónak, ez technológiai sajátosság, mértéke változó, azért, mert 1 db pixelhiba van a jobb felső sarokban, nem köteles cserélni, azért mert látsz benne néhány sávot, szintén nem köteles cserélni de ha 1 cm-es vastag csík van a jobb oldalán akkor minden további nélkül cserélik.(#14640) Jimanszky
Mennyire fogod használni az evolution kit-et? Az F7000 is olyan, tudtommal.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14628 üzenetére
Lehet, de akkor pl. a jelenleg visszavitt tv árát vissza kéne adják és utána neten megrendelheted az újat. Ehhez az eladó jóindulata is kell, el tudom képzelni, hogy ott a boltban rendeled meg és utána viszed is a terméket.
(#14631) Jimanszky
50-es sony nem játszik?
Ha nem akkor a samu f7000-es, gondolom jóval olcsóbb, mint a h, bár anélkül ne gyere haza, hogy nem nézted meg a boltban, mert mindegyik tv-nél lesz sávosodás, a mértéke lesz eltérő.(#14632) Rick4
Nem igaz amit írsz, linkeltem neked a szabályt, de azt sem érted, innentől kezdve nincs miről beszélni.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14622 üzenetére
Az egy jó tv, de nézd meg őket, mert tényleg nincs arra garancia, hogy még 1X cserélik.
-
törölt tag
válasz #93966848 #14617 üzenetére
Jónak számít, de nyugtass meg, megnézed őket mielőtt hazaviszed? Még egyet nem biztos, hogy cserélnek a "csíkháklid" miatt. Előfordulhat, hogy rosszabb lesz, mint amit épp cserélsz...
Lehet 2 óra múlva közlöd velünk, hogy vettél apróról egy 55 centis használt CRT-t. Kiváló kontraszt, homogén háttér, sehol egy csík. Nesze neked 4k, lehet nyugalomban VB-t nézni
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14608 üzenetére
h7000 és ne legyen minél kisebb, szerintem.
-
törölt tag
válasz #93966848 #14608 üzenetére
Mindenképp a nagyobbikat venném, főleg UHD esetén. UE46H7000 400k vagy UE48HU7500 550k? - neked kell eldönteni megéri-e a különbözetet, szvsz nem. Ha 65" vagy feletti tévéről beszélnénk, akkor már az UHD-t javasolnám, hiszen a hírek szerint jövőre már jönnek a natív 4k Blu-ray anyagok. Ha többségében tévét, sportműsorokat nézel, én megelégednék a normál felbontású tévével, de 40-42" szvsz aprócska, tehát a 46H7000.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14585 üzenetére
Azt is hozzá teszed a mondanivalódhoz.
(#14590) superg
One of the best gray uniformity for an LED that we have seen. - ez annyit tesz, hogy az egyik legjobb az LCD között, nem azt, hogy tökéletes, kép alapján messze van attól. Ezen is van minden.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14583 üzenetére
Ahogy korábban írtad, "irigykedünk".
Na, viccet félretéve, ebből legalább tanulsz, fogd a tv-t, legyen hibátlan, olyan mint az új, minden szempontból és kedvesen (nem erőszakosan) keressetek megoldást egy normális FHD tv-re. Olyan példákat kell felhozni ami azt sugallja, hogy ez neked túl jó és jó lenne egy kisebb FHD tv, hátha így készségesebbek.
Azért, mert sávosodik, netán "majdnem 100Hz-es" nem feltétlenül fogják cserélni, de elképzelhető, ha nem ne bosszankodj, lehet, hogy egy kalibrálás segít, esetleg jó áron átveszem
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14565 üzenetére
Mindent kapcsolj ki, a TM esetés a de-juddert próbálgasd 1, 2, max 3-as állásban, a de-blur legyen max-on, ha így már egész jó akkor jöhet a színek helyes megjelenítése.
(#14569) Khaosz55
Mindegyik mai plazma "beégésveszélyes", a neopdp-k haljlamosak erre, azzal is tudni kell élni, megnézel napi 3 meccset aztán 2-3 hétig, nem nézed ua. az adott, hogy esetleg eltűnjön a ghost vagy folyamatosan zoom-olsz. Ha ezekkel együtt tud élni valaki akkor nyilván megfelelő a plazma, de van aki ezt nem szereti ill. vannak olyan körülmények amik egyáltalán nem indokolják a plazmát és a tulajdonosa még csak nem is értékeli.(#14571) Jimanszky
He…? Az meg hogy lehet? Akkor az nem min. 100Hz-es tv? Ezt a kettőt állítva lesz 1080 soros a megjelenítés, na meg kell néznem ezt a tv-t. Automatikusan állítani a "blur"-t?[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz #93966848 #14561 üzenetére
Egyet tudok még ajánlani a Samsung H7000 személyében, de egyelőre fájdalmasan túlárazott az általad favorizált méretben. Egyértelműen felső kategóriás tévé, AVforums sem panaszkodott foltos képre, pedig ők rendszeresen megemlítik tesztjeikben. Ez is kapható a "boltodban", ránézni nem kerül pénzbe.
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14560 üzenetére
Ennél a képnél nem tudod megmagyarázni, hogy miről van szó, ehhez "akarni" kell látni a jelenséget, visszetekertem ehhez a jelenethez és azt kell mondanom, hogy egy kalibrálás is segítene azon, hogy kevésbé látszódjon a két szélen a sötétebb rész, nálam nincs ilyen, de tovább megyek, szerintem be van kapcsolva nálad a dinamikus kontraszt, vagy local dimming (helyi sötétítés), netán mindkettő, de még a fokozataik is változtathatnak a képen.
(#14564) regger
Az a helyzet, hogy ugye megvesszük kedvenc, kiszemelt megjelenítőnket, haza megyünk és elkezdjük nézegetni, bele esünk abba a hibába, hogy valamelyik színnél, műsornál találunk valami nem odaillőt, rajta marad a szemünk és már mindenhol azt látjuk, nem lesz olyan tv,legyen az plazma, lcd, oled amelyik tökéletes lesz, lehet esküdőzni, hogy márpedig ez vagy az olyan tökéletes, hogy annál jobb niincs, de még plazmánál is előfordul, hogy a hasonló szúrke nem teljesen homogén, nekem volt dolgom plazmával a szürkénél mindig ott volt egy kis ghost amitől nem volt homogén. Nem természetes, hogy szürke képernyőt nézünk percekig, de azt sem, hogy fekete hátteret, tehát egy kevésbé zavaró - föleg mozgóképnél - jelenség nem fog feltűnni és véleményem szerint nem is érdemes foglalkozni. Engem egy pixelhiba pl. jobban zavar, pedig 1 méterről már keresgélni kell, hogy hol láttam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #93966848 #14561 üzenetére
55VT60 is kapható hasonló áron, de ugye plazmát nem szeretnél ... Egyébként fogadni mernék a családból egyedül te látod, senki más. Illetve ha felhívod rá bárki figyelmét, nem zavarja. Ez a jelenség is egyéni érzékenység függvénye, legtöbb embert nem zavarja, vagy addig nem zavarja, amíg nem szólsz neki, hogy létezik, utána már csak ezt keresi
-
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14549 üzenetére
A Philipsek "felül" nem olyan rosszak, a többi már elég érdekes eredményeket mutat.
-
törölt tag
válasz #93966848 #14547 üzenetére
Akkor a Sony és Samu mellett nézd meg ezt is, a 7-es 8-as Philipsek többnyire jók, ez a típus kifejezetten jó: PHILIPS 46PFL8008S/12, Ugye egy gond szokott lenni velük, általában túlárazottak.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14539 üzenetére
Mert a webáruházakra vonatkozó szabályozás változik, az offline nem, egyelőre. De nem vagyok benne a témában, nem ezzel foglalkozom.
(#14542) *Tata*
Gondolom igyekezni feltűntetni a most induló szabályozást, különben 1 évig "izgulhatnak".[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14531 üzenetére
Legcsekélyebb esély csíkmentes tv-re, ez azt jelenti, hogy "NO SAMU". Aktív 3D nem minden esetben zavar, viszont jobb, bizonyos esetekben, sony aktív 3D-je pl. nem olyan zavaró, mint a samué, legalábbis nekem nem, tisgibával is végignéztem pár filmet és nem volt semmi gond, a gyerek is bírta, passzívnál ugye más a szitu, ott legalább nem FHD a 3D.
-
törölt tag
válasz #93966848 #14531 üzenetére
Ezt a Sonyt nézd meg, juroniksz is van: SONY KDL50W828. 40" tévét nem veszünk, max tabletnek. Sávosodáshoz mint említettem vigyél magaddal egy paint-ben készített halvány szürke jpeg-et, vagy egy focimeccset ahol oldalazó kameramozgás van.
Egyetlen idei Samsungot sem láttam még, tehát csak tesztekre tudnék hagyatkozni, de vannak itt Samsung szakértők.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #93966848 #14526 üzenetére
Szerintem Samsunggal lesz a legcsekélyebb esélyed csíkmentes tévére, persze 1000-ből 1 nálunk is lejön a gyártósorról homogén háttérrel. Ha nagyon érzékeny vagy az LCD banding-re, vásárlás előtt próbáld ki a választott típust, egy halvány szürke jpeg képet elcipelsz pendrive-on, még bolti körülmények között is "lebukik" amelyik zavaróan sávos. Tulajképpen imitálod a focimeccset, csak szürkén még jobban kitűnik, mint zöld háttér esetén. Még mozognia sem kell a képnek! Valószínűleg teljesen homogén LCD tévé nem létezik 22" felett, legalábbis én még nem találkoztam olyannal.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz #93966848 #14511 üzenetére
Persze, hogy van szabály, 3 napon belül visszaviszed, és a csereigényedet tudod bejelenteni, de nem vagy köteles ugyanezt a típust választani. 3 napon belül ráadásul a kereskedő nem utasíthatja vissza a csereigényt, és nem gondolhatja ki, hogy majd ő szervizbe küldeti, és ott átvizsgáltatja, azonnal, egy szó nélkül cserélnie kell.
A most életbe lépett szabályozás szerint ha a a neten, webshopból vásárolsz, akkor ettől a hétvégétől 14 napod van, hogy visszaküldd.blakey: Milyen igazért kell küzdeni 3 napon belül?
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14511 üzenetére
Elég érdekes választék van ott, de ez több, de még mindig jobb, mint az F8000-es samu, szerintem, bár arról is jókat olvastam. ez is nagyon jó tv, a többi már 50"-nál kisebbek, pl. ez, ez ill. ez ill. ez, mást nem nagyon látok, eléggé szétszórt a kínálat. Sok régi modell (2-3 éves) is van, azokat már nem ajánlom, valószínűleg kiállított darabok.
"Van erre valami szabály, hogy 3 napon belül becserélhetem-e másik típusra a tv-t?"
Abban az esetben ha nem rendeltetésszerűen működik, neten vagy boltban vetted? Ha neten akkor minden indoklás nélkül 8 napon belül cserélheted, ha boltban akkor meg kell küzdened az igazadért, de nem reménytelen.(#14512) nismoka
Továbbra sem akarod megérteni a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14503 üzenetére
Szerintem ezeket érdemes megnézni: 1, ez talán nagy lesz , cserébe jó, 2, kisebb de jobb az előzőnél, 3, ez is jó ill. 4, ez már új modell.
(#14509) nismoka
Mint írtam, ha nem érted akkor hagyd figyelmen kívül. Nem írtam, hogy azt vegyen, Mo-n kevé helyen forgalmazzák, itthon samu, lg a "sláger", a marketing nagy úr.(#14511) Jimanszky
Megnézem, hogy ott mik vannak.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14495 üzenetére
Ezt a típust még nem láttam, nem tudom mennyire zavaró, vigyél magaddal egy "meccset" és hasonítsd össze az LG--vel.
Rick4
Olvasd a plazma topikot és megtudod. 50-es pana szériànál elég sok panasz volt a sávosodásra.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14493 üzenetére
Tudom, de pont az a rész szúrt szemet. Sávosodás előfordul még plazmánál is de általánosabb lcd esetén, a mértéke változó. Ha zavaró akkor cserélni kell, mint írtam, olyan lcd-k is vannak ahol ez kevésbé látható.
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14483 üzenetére
Ne haragudj de nem értelek, áradozol a 4k-ról most meg FHD-ra cserélnéd? Bármit írnánk azt irigységnek vennéd. IPS panelnėl mintha több és erősebb függőleges csíkokat lehet látni, valamilyen szinten lcd betegség, vannak modellek amelyeknél ez kevésbé látható, érzékelhető.
-
Gicz
addikt
válasz #93966848 #14487 üzenetére
ott van még a zoomolás, belenagyítasz a képbe mikor sokáig tv-zel. ez kényelmetlen, aláírom, én mondjuk nem sok tv-t nézek, ez a veszély nem fenyeget. Viszont este filmeknél, olyan szintű minőséget kapsz, amit nem tudsz összehasonlítani egy LCD-vel sem. kompromisszum mind2 technológia, LCD-nél kompromiszum a képminőség, plazmánál meg a beégésre kell figyelni. tudlajdonképpen két rossz közül kell kiválasztanod azt, ami a te felhasználásodnak jobban megfelel.
nekem van egy LG lm671S nappaliban, azon van "általános TV-zés", és másik szobában meg egy plazma, és minden nap látom a különbséget...
-
-
Rick4
félisten
válasz #93966848 #14483 üzenetére
Ez tipikus eset a LEd-es tévéknél, úgy hívják, hogy sávosodás, gondolom a függőleges csík alaltt inkább függőleges sötétebb részeket értesz, pár centi szélességben.... A hátsó megvilágítás az LCD technikánál mindig is problémás volt, régen a CCFL megoldásnál a felhősödés, ezeknél meg a sávosodás van, edge lednél is simán meglehet. Az persze más kérdés, hogy ez cserét indokol-e, ill a következő jobb, vagy rosszabb lesz-e.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
válasz #93966848 #14463 üzenetére
Úgy tűnik te vagy az első 4K tv-s a fórumon, ezentúl téged nyaggatunk 4K ügyben.
a, Van rajta játék mód?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
Flashget
félisten
válasz #93966848 #14306 üzenetére
De határozottan és Magyarországra értettem. Nem tudom te mit olvastál ki abból amit írtam, de a digitális átállás is még csak most zajlott le nemrég DVB-T-n, miközben már nyugaton DVB-T2 van. Hol vagyunk mi még a 4K-hoz..smart tv..1-2 jó dolog benne a többi mókusvakítás.
Realme GT Master Edition
-
gyeniko
őstag
Bennem is felmerült a 4K, kb. 1 napig törtem a fejem rajta és a FHD-t választottam 5%-kal olcsóbban. Nem az 5% döntött, hanem az, hogy a TV adások 90%-a ma is SD (UPC) és én is azt olvastam, hogy FHD-ben semmiképpen nem jobb (esetleg rosszabb?) a 4K-s TV képe, mint a FHD-é. Nagy ünnep volna nekem, ha 5 éven belül legalább kizárólag FHD adások lennének.
Arra is gondoltam, hogy mire tényleg érdemes volna 4K-s TV-t venni, addigra vszeg már nem az LCD-t lesz érdemes venni (a plazmák már a múzeumban lesznek), hanem mást.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
nismoka
addikt
válasz #93966848 #14302 üzenetére
Nem szebb a 4k-n a full HD, a 4k tv a full hd felskálázásakor egy pixelt négy pixelre tesz ki, ettöl nem lesz szebb... Modjuk az 1millás 4k tv-nek lehet szebb a képe full hd forrásnál is de nem a felbontás miatt..
[link] 500-600ezer ft-ért inkább egy jó full hd tv, mint egy alap 4k, ahogy a teszt is mutatja.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Az a baj mivel már megvetted, és nem tudod visszamondani bárki bármit mond te úgyis megmagyarázod hogy de márpedig király, és nagyon is megérte...Pl HD adás nagyon sok városba nincs még, nem hogy 4K. Mire élvezhetően tudod használni azt a TV-t nem jövőre lesz, és szerintem még azután se...Akármit mondasz én is azon a véleményen vagyok hogy felesleges pénzkidobás még a 4K. MM-ben meg mindenhol egy parasztvakítás, belövik a 4K tartalmat és mindenki összepisili magát mi király, mert valóban az de 4K tartalomnál , más szempontból nem lesz jobb mint egy sima FHD TV, vagyis + több százezreket nem ér jelenleg...
De ez csak az én véleményem, akinek megéri vegye meg, legyen vele boldog, én senkitől se irigylem, ha akarnék én is tudnék venni mint írtam, de feleslegesen sajnálom rá a pénzt.
-
Flashget
félisten
azt mondta, hogy SD adásoknál valóban rosszabb a minőség,
ez most sincs másképp a mai LCD-kel lényegesen kevesebbért...
én nem irigységből mondom, csak teljesen feleslegesnek tartom még a 4K-s tévé megvételét Mo-n, mert sem adás, sem elérhető árú BD lejátszó+lemez nincs hozzá, hogy valóban kihasználja az ember. Arról nem is szólva a háztartások felében sincs még FHD lapos tv.
Ez a felskálázás történet nekem olyan mint a 2D-ből 3D-t kreálni..használhatatlan pr ficsőr a gyártóknál.
Még sok csatorna csak ott tart nálunk 2014-ben, hogy merev mellszélességgel hirdeti "látod már mi is 16:9-ben adjuk a műsort" persze arról már kussolnak csak SD-ben a HD olyan mint egy urban legend szó náluk.
Ez a 4K történet szerintem majd 5 év múlva lesz aktuális talán.Realme GT Master Edition
-
B-L-A-C-K
titán
Azért erre se vennék mérget... Egy FHD-s tv-nél a FHD tartalom pont passzol hozzá értelemszerűen, azaz nem kell semerre se javítania, a 4K-snak meg ugye nagyon is fel kell turbóznia a FHD tartalmat. A 4K-s TV-n ahogy láttam boltban kb ugyan azt a szintet hozza FHD esetében, de az hogy szebb lett volna rajta a kép nem tapasztaltam...4K-ban viszont értelemszerűen olyan a képe hogy bepisilsz, csak ugye ilyen tartalmak még a havon vannak...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
-
blakey
titán
válasz #93966848 #14295 üzenetére
Az nem irigység, inkább olvasd el még 1X. "rajtam"
-
-
B-L-A-C-K
titán
-
eisento
addikt
válasz #93966848 #14165 üzenetére
LOL epp most akartam kerdezni en is ugy ertelmezem
"Jótállás, Szavatosság:
Az általunk forgalmazott termékekre minimum 12 hónap jótállást vállalunk. Azoknál a készülékeknél, ahol a termék adatlapján 1 évnél több garancia időt jelzünk, ott az alábbi kiterjesztett garancia idők érvényesek:
SAMSUNG tv: 12 hónap teljeskörű jótállás** A termékeket a hivatalos, magyarországi márka képviselet teljes támogatásával és garanciális hátterével árusítjuk! A termékekhez NEM saját, úgynevezett "bolti garanciát" mellékelünk, a garanciális szervizelés a gyári garancialevéllel közvetlenül a gyártók magyarországi szervizhálózataiban történik.
A szakszervizek címe minden esetben megtalálható a jótállási vagy garanciajegyen esetleg a termék használati útmutatójának a végén, de a megfelelő szakszerviz elérésében ügyfélszolgálatunk készséggel áll vásárlóink rendelkezésére."
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest