Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz BLOODSHOT #40725 üzenetére
Az a helyzet, hogy Outlet-ből én nem vásárolnék. 1 év garancia egy ki tudja, milyen előéletű használt/refurbished/javított/stb. tévére, ráadásul ennyi pénzért...
Ami a HDMI-t illeti, képminőségben nem fogsz látni különbséget. Az újabb szabvány első sorban a 4K@120 FPS tartalmakhoz volna szükséges.
Ám még az idei készülékek is csak "félig-meddig" megoldást nyújtanak.
Három jó videó a témában: Why Sony XH90/ X900H Can't Do 4K@120Hz in Dolby Vision - Explained (What is EDID?)
Why Gaming TVs Have Broken VRR, HDR, LFC, Freesync (2020 Update)
6 Biggest TV Buying Mistakes to Avoid in 2020 - Buy The Right TV!
Ha számodra tényleg annyira fontos az új konzolokkal minden szempontból együttműködés, és jövőtállóság, akkor várnod érdemes; a 2021-es, 2022-es tévékre...
Ha pedig mindenképpen a Samsung vonal a szimpatikus, akkor érdemes azért megnézned ezt a részletes tesztet is:
Samsung Q95T/ Q90T (2020) vs Q90R (2019) 4K QLED TV Comparison"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz BLOODSHOT #40719 üzenetére
A Samsung Q90R még nem fogyott el teljesen, de amelyiket még lehet kapni az Euronics oldalán, az mind "horrorisztikus" áron vásárolható csak meg.
A "Samsung Q90T" nem rossz tévé, de tudnod kell, hogy erősen visszafejlesztett darab a tavalyi "R" széria megfelelőjéhez képest.
Nagyjából a Q70R és Q80R között helyezkedik el sok szempontból, és az általános képminőségét illetően.
Ha szimpatikus a Samsung, és még sikerrel jársz, akkor egy "Q80/82/85R" készülékkel jobban jársz, mert egyszerűen jobb. És mivel a "T" széria idei, az ár/érték aránya még mindig nem jó. (A Samsung tolla pedig mindentől függetlenül igen "vastagon fog", a QLED tévéinek árazásánál...)
Nagy valószínűséggel az utolsó példányok az országban: Samsung 55Q82R - Euronics Pécs; bemutató, vagy utolsó darab
Samsung 55Q85R - Euronics több felé; bemutató, vagy utolsó darabok
Nem olcsók... Kifejezetten drágák! ha belegondolok, hogy még alig 1 hete a 65Q82R utolsó példányait 360.000 forintért adta a Media Markt...
A "SONY XH9505" klassz tévé, de arra is igaz, hogy mivel pár hónapja van a hazai piacon, finoman szólva sem a legjobb az árazása.
Az tény, hogy színpalettája, színhűsége, mozgásmegjelenítése egészen remek. Utóbbi miatt én valószínűleg inkább választanám azt akkor, ha általános, "mindenes" felhasználás a cél.
A sötétben mozizáshoz viszont a Q80R/Q90R szvsz verhetetlen. (Mondom... ha még kapsz valahol, ráadásul képes, és hajlandó vagy kifizetni a bestiálisan magas árát.)
Viszont ha egy "mindenes" tévét szeretnél, jó fekete szinttel, remek kontraszttal (tehát korrekt "sötét szobai" teljesítménnyel), nem ragaszkodsz a legújbabb csatlakozók és OS meglétéhez, és még szívesen spórolnál is 1-2 százezer forintot, akkor szvsz ez a legjobb választás:
SONY 55XF9005Amíg még lehet kapni...
"Aquila non captat muscas."
-
-
adodaniel
őstag
válasz BLOODSHOT #21370 üzenetére
(#21356) BLOODSHOT BTW ez valós 200 és 400 HZ vagy ilyen software-es?
Oldalakon keresztül volt ez téma az utóbbi napokban, hetekben. Ezt a cikket olvasd el. A panel 50Hz-es, a többit szoftveresen állítják elő.(#21371) DVB-T Megint miért kell marhaságot tényként és főleg ilyen stílusban előadni?
(#21379) BLOODSHOT Vezeték nélkül streamelve függ az mkv tömörítésétől is. Nyilván minél kevésbé van tömörítve, annál kisebb az esélye a hibátlan lejátszásnak. Más kérdés, hogy a beépített lejátszó nem sokat ér, ugyanis a 24p-s kadenciahelyes lejátszást nem tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz BLOODSHOT #21373 üzenetére
Elképesztő, hogy már másfél órája vársz a válaszra, hétköznap, munkaidőben. Tényleg felháborító!
"Elképesztő h 1 kérdésemre sem kapok választ mert itt vitatkoznak. "
Esetleg elképzelhető, hogy azért nem kapsz választ, mert nem tudják? Csak egy tipp.
Én sem tudom, ezért nem válaszolok a vitában résztvevők sem tudják - feltételezem - ezért nem írtak rá semmit. Elképzelhető, hogy további gyötrelmes percek, órák után valaki a tudás birtokában méltóztatik majd válaszolni. Kitartást, nem könnyű, tudom!
[ Szerkesztve ]
-
DVB-T
tag
válasz BLOODSHOT #21373 üzenetére
A legjobb, ha van kiválasztott típús, ha elmész 1-2-3-4 helyre és ennyinél már megvan a jó esélye, hogy szakemberre akadsz, és sokkal több információt kapsz meg az adott tv-ről, mint esetleg(az esetek nagy részében , mint itt), hidd el, bevált..a Hz-kkel a művészkedés egy része a mesterséges köztes képek(így vagy úgy , akár extrapolációval) létrehozása a másik része PR
-
wolf033
senior tag
-
Clemi
veterán
válasz BLOODSHOT #21334 üzenetére
A válasz annyi, hogy a Panasonic plazma után fázom a Panasonic led tv-től, ráadásul amit próbáltam 3D abból az egyik képe erősen áthallásos volt. Az LG és a Samsung nálam valahogy telefongyártó cég, mint ahogy a Sony pedig multimédia, miután volt már Sony TV-n, receiverem, DVD lejátszóm, meg Samsung és LG monitorom Na és persze a Sony 828-a meggyőzött a képminőségével. Egyébként kipróbáltam egy LG 671-et és egy Samsung 8400-at is. Az LG-nek a (okostévé) menüje nem jött be, a Samsung meg letérdelt a külső HDD-ről a 3D filmnél amint bekapcsoltam hozzá a szemüveget, annál a filmnél, amit a többi TV (Panasonic 650-es, Sony 828-as és az LG 671-es) gond nélkül lejátszott. Na és persze igen komoly akcióra bukkantam a Sony-hoz ami így annyiba kerül mint a Panasonic 50AS650-es a legolcsóbb TV lelőhelyen.
Persze itt köröz még a Pana is, de eddig az összes tesztben a kontrasztja miatt gyengécskén szerepelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Windows 10
- Bittorrent topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest