Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoldy
tag
válasz lnandi #21074 üzenetére
Szia!
A plusz sub túl szokott dominálni én a helyedben azzal nem próbálkoznék. Próbáld meg, mennyire gáz ha EQ-val kicsit kiemeled a mélyebb tartományokat. Ha feljebb akarsz lépni lehet, mindenképpen megéri. De sajnos ugye anyagi vonzatai vannak. HS7 vs. MR6 ról már írtam véleményt. Az MR6 élményeimet csak megerősíteni tudom. Azóta is áldom az eszem/fülem, hogy nem Yamahát vettem. Egyszerűen hihetetlen élmény hallgatni őket. Bőven elegek a mélyei, nem is kell rám a +2 / +4 dB nekem. De majd ha elnyerik a végleges helyüket a szobában úgyis írok még beszámolót.
[ Szerkesztve ]
-
foosballfun
tag
válasz lnandi #21074 üzenetére
EQ-val próbálkozhatsz, ahogy zoldy is írta. Nekem nem tetszett úgy az az igazság, nagyon fura lett tőle a hangja. Amúgy a HS7-es eléggé mély orientált, de a 8-ashoz képest jóval gyengébb (mélyekben), az pedig ugye jóval drágább, nem mellesleg hatalmas is. Már a HS7 is óriási az r1600-hoz képest. Kicsi asztalra semmiképp nem választanék ekkora méretű hangfalat. 5"-esek közül nekem a Mackie MR5 mk3 tetszett a legjobban, bár ez is nagyobb az Edifiernél.
(#21080) zoldy: Én is gondolkodtam sokat, hogy melyiket is válasszam, de nem bántam meg a Yamahát (nyilván mást kerestünk bennük), sőt, már elgondolkodtam hogy beszerzem hozzá ezt Ha Pesten járok legközelebb, mindenképp meghallgatom.
[ Szerkesztve ]
-
zoldy
tag
válasz lnandi #21091 üzenetére
Na erről a túldominálásról beszéltem ami neked a megmagyarázhatatlan. Egyszerűen nem illik a képbe.
(#21081) foosballfun: Biztos vagyok benne. Nekem az elektro zenék ritkábban jönnek elő és a HS7 talán ebben jó. Bár a Mackie itt is zseniálisan teljesít. De semmiképp nem akarom degradálni a HS7-et. Biztosan van amire az a tökéletes.
(#21089) B1T3: Tesseract, Protest the hero? Ilyeneket hallgatsz és nem soroltad ide a Tool-t?!
-
TotO'
aktív tag
válasz lnandi #21231 üzenetére
Már megrendeltem az Asus U1 Lite-ot egy SHF80U mellé. Egyébként ahogy nézem a Xonar DG az rendes alaplapra - asztali gépbe - tehető hangkártya, nekem laptopom van, külső hangkártya kellett. Remélem jó lesz ez az összeállítás.
[ Szerkesztve ]
Pixel 7 || Neuzer Courier DT
-
Locutus
veterán
válasz lnandi #21276 üzenetére
Én egy Essence STU speaker kimenetéről hajtom őket. Direkt azért vettem ilyet, mert ezen külön hangerő állítható a fejhallgatónak, meg a hangszóróknak is tekerővel.
(mivel gépen amúgy a digitális kimenet miatt mindig 100%-on van a hangerő)Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Zoluska
tag
Nekem egy Matrix Mini-I DAC-m van, ami szintén alkalmas hangerő szabályzásra. Ez sem túl olcsó, főleg ha megvámolják, ahogy nekem is. A Musiland 02 Dragon jóval olcsóbb, és a képek alapján tud hangerőt szabályozni, de nem tudom, hogy az csak a fülhallgató kimenetet szabályozza-e, vagy az RCA-kat is.
-
zoldy
tag
válasz lnandi #21283 üzenetére
Nekem is fixen van a hangszóró fixen van az USB-kari a laptopomon van érintőpanel és ott egy csúszkán az ujjamat húzogatva állítom a hangerőt. Nem egy fárasztó művelet. Ha viszont mindenképp fontos neked ez a kényelmi szint, iktass be egy potit a kábelbe és egyből lesz mit csavargatnod. Ha kicsit is otthon vagy a mikroelektronikában távirányíthatóra is megcsinálhatod. A hobbielektronikások biztosan segítenek a nyák megtervezésében. Ha nem értesz az ilyen forrasztgatós dolgokhoz de még mindig lusta vagy elmászni a gépig és leütni egy billentyűt/billentyűkombinációt, fizess és vedd meg készen a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Egy jó minőségű 4 csatornás (szimmetrikus sztereó) vezető műanyag potméter önmagában bőven 15ezer forint fölött van. Házilag DIY-ban 25-ből ki se tudod hozni normális csatlakozóaljzatokkal, zavarérzéketlen fémdobozzal. Lehet kapni olcsóbb szénréteg potmétereket is s..rér'-h..yér', de olyat analóg jel útjába tenni rettenetes barbárság.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz lnandi #21319 üzenetére
A 15 kHz feletti dolgokat egészséges füllel 70 év alatt jellemzően mindenki hallja. Úgy lehet számolni, hogy húsz év fölött minden évtized -1 kHz a 20 kHz-ből, ha nem károsodott valami külső behatás okán.
( #21321 ) lnandi
Naív gondolat. Minél nagyobb a minta, annál értelmetlenebb következtetések születnek, hiszen a következtetések kihipózzák individumok közötti különbséget.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest