Hirdetés
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen processzort vegyek?
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Apple notebookok
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz spidersoft #7368 üzenetére
"12-16cm "mélysugárzóval" szerelt"
Hogy micsoda? 12-16 centi legyen a doboz szélessége/mélysége/magassága vagy pedig 12-16 centis membrán csücsüljön benne de azért apró legyen?
Nem értem amit írsz, bocsánat.Creative T10-et lesd meg pl vagy aprón keress Creative T20-at, ezek elég kicsik és elég jók.
Genius 1250A vagy 1255A pedig szép nagy darab már.(#7370) spidersoft SAL...
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz spidersoft #7371 üzenetére
10k alatti kategóriában 5-6"-nál nagyobb mélysugárzót nem nagyon fogsz találni sztereo páron. Jóval drágább kategóriában kellene keresgélni akkor. Viszont így az "aprócska" szó teljesen értelmetlen. Teljesen átlagos méret.
Genius 1250A vagy 1255A.
-
dudika10
veterán
válasz spidersoft #7373 üzenetére
Creative minőségben megeszi reggelire a geniust, hangminőségben azonban utóbbi jobb.
Mivel sokkal kisebb a membránjuk ezért nem mennek olyan mélyre, csak az "apró" szó miatt mondtam őket, de már tisztáztuk mit is jelent az "apró".Ilyen méretekkel nincs is nagyon hangszóró. Ennek több oka is van amibe most ne menjünk bele.
SAL... bottal se piszkálnék semmi sal terméket.
-
dudika10
veterán
R1600-at messze veri a Creative összeszerelés/anyaghasználat minőségében. A geniusok meg nem is említhetők egy lapon a T20-al ilyen téren.
Hangminőséges lista pedig nem tudom, hogy jött neked ki, most őszintén, mennyit hallottál a rendszerek közül?
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
C2-t nem hallottam, így arról nem nyilatkoznék.
Ami nekem legjobban tetszik hangban az ezek közül a Creative T20, de az csak nagyon közelről jó és az igényeknek ebben az esetben nem felelne meg (és benne van az én elcseszett "basszusutáló" ízlésem is).
R1600-at összehasonlítottam már a T20-al, nevem alá kell kattintani.
Geniusok közt 2000A a legjobb, de az 1255A és 1250A értelmetlen lenne ha még a piacon lenne a nagy testvérek egyike. Utóbbi kettőt nem sikerült egymáshoz hasonlítani, de számomra nem volt semmi fültűnő eltérés. Geniusok inkább az edifierhez állnak közelebb.Összeszerelés minőségében elég egyértelmű a T20 fölényes győzelme. Az R1600 is viszonylag jól össze van rakva de telefonra "zúg" és ki-be kapcsoláskor puffan.
Geniusoknál nincs olyan, hogy összeszerelési minőség, ezért is lehet az áruk 10k alatt.SW-HF 2000-et pedig én nem venném meg. Ez a 2+ utas rendszer nem jött be a geniusnak.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Ízlések és pofonok, én nagyon szeretem a T20 hangját, de a környezettől is nagyon sok függ.
A T20 úgy jó ha van a két hangfal közt 0,6m és Te is ilyen távolságban vagy tőle, a geniusoknak meg kell vagy 1-1,5m. Egyáltalán nem mindegy az se, hogyan hasonlítod össze őket, én gép előtt ülésre sokkal jobban szerettem a T20-at mint akármelyik geniust.
Most az edifier olyan, hogy nem sokkal jobb de legalább nem rosszabb meg a két monitor alatt kinéz valahogy, a T20 idétlenül kicsinek látszott ezért kellett mennie.
(Nálam az, hogy mit nézek akár napi 8 órában az nagyon fontos, legalább olyan fontos mint az, hogy milyen a hangzás. Megint igények kérdése. )Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Az úgy nem működik. A 2000A egy aktív pár, az egyik oldalban van egy erősítő a másik oldal pedig passzív és erre az erősítőre csatlakozik. Ha találsz még 2000A-t akkor vedd meg, de kérdezd meg a boltot, mert valószínűleg csak kinn maradt az árlistán, de már nem tudnak belőle hozni neked.
-
dudika10
veterán
T20 minőségre kifogástalan. Csak rosszabbat vagy ugyan olyat lehet alkotni.
Itt se tökéletes a borítás illesztése, meg pattan ki-be kapcsoláskor meg érzékeny a telefonra ha hívnak. Valószínűleg jobb alkatrészekből rakták össze mint a geniusokat azért. Általában mondjuk azokkal sincs komoly probléma.
Sajnos látatlanban nem tudom nálad mi ment tönkre és a megbontás garanciavesztéssel jár...
Csak mondjuk ha azt mondják, hogy nem tudják javítani és vásárold le az árát akkor rosszul fogsz járni.
T20 vs Edifier a nevem alatt.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Kondi ép? Kábelek épek? Forrasztás? Ha már egyszer szétszedted akkor mindegy...
Mindkét oldalban?
Hát lehet, hogy ugrasztottad a garanciát.
Nézz szét a H2000Kft-nél. Olcsón kapni jó hangszórókat náluk, hátha találsz egy megfelelő pár magasat. És igen, párban cseréld ha cseréled.Az, hogy nekem nem jön be jobban az nem azt jelenti, hogy másnak se jön be jobban.
Sokszor írtam már, hogy "elcseszett" ízlésem van az átlaghoz képest (alapból nem sokan tömködik be a reflexnyílást...) és a körülményektől is nagyon sok függ.
Sok helyen egyáltalán nem állja meg a helyét a T20 mint azt már leírtam párszor.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Járókeret #7442 üzenetére
z323 apróból megvan 8k-ból, 18k-t biztos, hogy nem adnék érte.
X210-et elfelejted ha rám hallgatsz.
z313-ért megint nem adnék 6k-nál többet.
Hangminőségben viszont még mindig az 1255A a nyerő.Nem azért, hogy rosszindulatú legyek, de ha nem hiszel nekünk akkor feleslegesen kérdezel mert nem azt fogjuk mondani amit hallani szeretnél hanem a véleményünk.
-
dudika10
veterán
válasz RentonR #7474 üzenetére
1 hétig kevés aztán megszokod ezt. A fül az alkalmazkodik.
Ha 1 hétig elviseled onnantól már sima ügy lesz.
Sajnos nem hallottam még a C2-t, elég ritkák hazánkban az edifierek, az R1600T most is itt figyel az asztalomon, nem rossz. Viszont a Genius 1255A fele ennyiből megvan és minimálisan rosszabb szerintem. Nálam csak a rondasága miatt nem versenyzett (meg ha jól emlékszem az is túl magas volt). Azt is érdemes bevonni a listába esetleg az 1250A-t, az valamivel szebb.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Üvegen jobban csúszik az egér, viszont ha nem jó az üveg alatt a felület akkor pontatlan (és ott pont foltos az asztal). Maga az egérpad túl pici, az egér széle mindig lecsúszott.
Egyébként már nem így használom, lefújtam feketére az üveglapot és ragasztottam rá 4 darab leukoplast négyzetet, így nem csúszik az asztalon és sima az "alatta lévő" felület.
Egyébként nem sima üveg, hanem katedrálüveg, a sima oldalát fújtam le és a másikon csúszkál az egér mert azon pontos, sima üvegen nem.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz izomhod #7521 üzenetére
2.1 átmenet, mindenre jó egy kicsit de semmire se az igazi. Filmeknél megvan a robbanásoknál a mellkasba vágás, de a szatelitek rendszerint elég gyengén muzsikálnak. Játékoknál szintén hasonló.
A 2.0-k mélye nem olyan eltúlzott, zenére azonos összegből jobbak az esetek nagyon nagy részében. Filmnél viszont nem lesz eltúlzott basszus.Fa vagy műanyag számít, fa általánosságban jobb, de a műanyag se jelent feltétlenül rosszat, például a Creative T20 se tejfölös doboz hangú az anyaga ellenére.
Lehet általánosítani, de igazából minden hangszórót egyenként kellene értékelni.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz spidersoft #7528 üzenetére
Írásod közepéhez: szoba akusztikája... Nem a hangszóróban keresném a hibát először.
"műanyagok helyett eloxált alumíniumot"
Azt is ki kell valakinek fizetni, nem hiába ilyen olcsó.
Szerintem a design a leggyengébb pontja egyébként, számomra visszataszító, de hát ez (is) egyéni preferencia kérdése.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz simacsiga007 #7540 üzenetére
Én biztos inkább az edifierek felé kezdeném a keresgélést.
-
dudika10
veterán
"csak kb. 35-90Hz és kb. 350-10000Hz"
Hogy internetes szlenggel éljek: lol.
A frekvencia duplázás 1 oktávot jelent. Elég rossz lenne a helyzet ha 90Hz- és 350Hz közt nem szólna.
Ez most akkora orbitális baromság, hogy az nem igaz.Winne: szintén ökörséget írsz. z2300-nak a mélynyomóján kívül nincs túl sok értékelhető része. Talán a kartondoboz csomagolás jól sikerült még mert nem sérül a rendszer amíg hazaviszed.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Türelem emberek, hamarosan megjelenik logouton.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz neilszab #7607 üzenetére
Hogy a mérnökök miért rakták külön dobozba azt nem tudom, mindenesetre elég sok előnye lehet.
-a két szatellit pontosan ugyan olyan (nincs a belső térfogatuk közt semmi eltérés)
-hűtés szempontjából sokkal könnyebb valószínűleg elvezetni azt a pár wattot
-nem kell a mélyládához lemászni vagy távirányítót használni, mert így is kéznél van minden
-a mélyláda térfogatára is jótékony hatással van hogy kikerül belőle az erősítő
-lehet, hogy gondoltak a szervizesekre
-design
...Maga az elgondolás egyáltalán nem rossz, ha megnézed a normális hi-fiknél is elég régen alkalmazzák már.
Utolsó kérdés passz.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz DrGonzo22 #7611 üzenetére
Szebben fog szólni (de ez nagyon relatív) és teljesen másképp. Nem lesz eltúlzott basszus vagy hasonló, de zenére sokkal jobb lesz. Vedd meg nyugodtan, csak ne keresd a hasonlóságokat a két rendszer közt hanem egy hétig hallgasd és utána döntsd el, hogy melyik a szebb, akkor elég egyértelmű lesz már, hogy a genius.
-
dudika10
veterán
válasz djculture #7653 üzenetére
Gondolom Te se hallottál még jobb Geniust.
Kíváncsian várom, hogy mi az szerinted ami 20k-ért megüti az "elfogadható" szintet.spanyoll: a teljesítmény adatot teljesen felesleges nézni önmagában, túl sok mindent nem árul el. Akár 1W-hoz is hatalmas hangerő párosulhat.
3 utas felépítést tényleg ne erőltesd, 2 utasok közt nézelődj. Elég szűk a kereted professzionálisabb felszereléshez, egy 1255A lehet a barátod például egész olcsón.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz djculture #7656 üzenetére
Gondoltam, hogy felhozod valamelyik sok.1-es régi rendszert. Ki kell hogy ábrándítsalak, fejlődőképes a gyártó és a sok.1-eknek ráadásul semmi köze a sztereo rendszerekhez amik ár/érték arányban nagyon jók a piacon.
Összeszerelés még mindig nem kifogástalan, de egyre jobbak és egyszerűek mint a faék, kis hozzáértéssel Pistike is meg tudja javítani magának ha ne adj Isten tönkremegy.
Az meg, hogy a hangszórók legalját hozod fel mint sokkal jobb alternatíva...
Kérdezz meg egy hangfalépítőt, hogy mi a véleménye a salról; egy árva módosítás nélkül használható hangszórót se sikerült még gyártania a gyártónak.Használt erősítő + hangfal páros meg nagyon nem a 20k alatti kategória még. Egy használható erősítő jön ki ennyiből hangfalak nélkül.
A genius egyes termékei a kategóriájukon belül nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek, de ezt hiába mondom, ha a római pápa mondaná se hinnéd el van egy olyan érzésem azért mert általánosítasz egy egész gyártóra ráadásul arra is volna egy fogadásom, hogy azokat a hangfalakat amikről beszélek még nem hallottad.
3 utas, bass reflex, 20k-ért, na erről is kérdezz meg valakit aki hangfalakat szokott építeni.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz djculture #7660 üzenetére
2000x kb 10k körül volt annó, a sal "csak" a duplája.
Egyébként a 2000X-nél sokkal jobb az 1250X, 1250A, 2000A, 3000A és az 1255A.
Ezekből már sajnos csak az 1255A-t lehet kapni és árban a sal fele.
3 utas hangváltó drágább és bonyolultabb mint a 2 utas, 3 hangszóró sokkal drágább mint kettő, ráadásul sal... 3 utas termékek a geniusnál is enyhén szólva gyengék.
Mondjuk 3 utas rendszert vennék már úgy kb 3-400k forinttól/hangfalpár.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Jézus1969 #7670 üzenetére
Meg sem lepődtem, hogy JBL hangfalakat vennél.
Kiderül belőle, hogy miért tetszik az x230.
Az x230 a kategóriájában nem volt rossz, de a genius sztereo rendszerei amiket feljebb felsoroltam otthagyják pl, a creative T20 is. Persze nem basszusintenzitásban hanem zeneiségben.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
dudika10
veterán
válasz Inv1sus #7698 üzenetére
Én összegyűjtök szívesen pár hangfalat első hozzászólásba de az sose lesz teljes meg folyton frissíteni kell majd.
Inkább azokat kéne összegyűjteni, hogy a kérdező miket írjon le, hogy ne szülessenek "mit ajánlanátok 10k alatt?" postok.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Csak ha nem szól rajta semmi?
Lehet, hogy cask be van kapcsolva egy SVN (loudness kiegyenlítés, smart volume), de ha nem ez a helyzet akkor se tudsz nagyon mit kezdeni a recsegéssel.
Ha a potméter tekergetésnél recseg akkor pedig ott a hiba.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz maestro87 #7817 üzenetére
Minőség az nagyon sok helyen kezdődhet, kezdve az egy utas tölcséresektől a 2 utas monitorokon át az álló hangfalakig. 3 utast én mondjuk olyan 300k/pár alatt nem vennék.
Végfok meg megint lehet nagyon sok minden.
Leszarozol valamit amit nem hallottál és jobbnak ítélsz egy másik valamit amit szintén nem hallottál. Minek is szólok bele...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Politika
- Milyen processzort vegyek?
- Háztartási gépek
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- Hálózatokról alaposan
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok