Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- OLED TV topic
- Vaskos ventilátort villantott a Seasonic
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
Aktív témák
-
ReFleXx
addikt
válasz
dr. rozmark #44 üzenetére
[L]koli.kando.hu/tildy[/L]
Ja es ha mar ott jartok nezzetek meg a galeriat is :)) -
Atyus
tag
A hűtőbordán található egy ezüst színü fólia.
No ez az amit le kell venni, mielött a procira felteszed !!
Ha ez megvolt, akkor azt is ajánlatos megnézni, hogy a gép bekapcsolt állapotában pörög-e a hűtőventi
Ha a fentiek rendben, akkor már csak a nem megfelelő érintkezés lehet a processzor és a hűtőborda között. Figyelem !! Nem úgy kell megnézni, hogy jól fekszik a hűtő a procin, hogy billegtetjük a hűtőt, mert ezzel lesarkazzuk a procit, s nagy eséllyel tönkre is tettük ! -
dr. rozmark
tag
Jó hosszú a topic, és még senki nem jött rá a helyes megoldásra:
Keressétek Tildy honlapját!!!
Vagy itt egy link:
[L]http://prohardver.hu/rios2_temak.php?what=7njl1&how=OR&sid=&fid=[/L] -
DrSoul
őstag
Akkor meg minek? :)
Elég drága, és semmi ezüst nincs benne... :)
Mind1, az ezüst jól vezeti az áramot, és... ha pont az az 1 szemcse rossz helyre téved... :)
Szerintem nem éri meg mert drága, nem hoz jelentős javulást (szinte elhanyagolható), drágább, és még mindig van az a 10% rizikó faktor.
:) -
slug
senior tag
Úristen, de hülye vagyok!
-
slug
senior tag
Amikor kivetted LM-rt, utánna kihúztad áramból is? Szal' nem kapott áramot sehonnan?
-
Cane
őstag
Ha frankón illeszkedik a hűtőd és csak (kéz)meleg a borda, akkor a lapod mér rosszul. Resetelj biost: lehet a shutdown temperature-ra pl.: 60 °C-t állítottál, de a lapod bekapcsolásnál már ennyit jelez a rossz(ul működő) bios-hőmérő miatt.
Esetleg próbálj egy másik tápot is. A hőfokot ez nem fogja lejjebb vinni, de lehet elindul a cumó. Próba cseresznye. -
Snark
csendes tag
megnéztem...
nem Farenheit, hanem normális celsius
de mostmár egyáltalán rám se bagózik az egész... egyáltalán be sem indul, nemhogy még melegedni kezdjen :-//
na, majd vissza boltba -
DrSoul
őstag
Már elnézést, csak szerény vélemény: akinek eleve hűtési problémái vannak (mert lehet, hogy nem illeszkedik jól valami, esetleg valamit rosszúl csinált), szerintem NE javasoljunk ezüst pasztát! Eleve szinte nincs is akkora különbség egy jó szilikonoshoz képest.
Amúgy is: miért kell folyton erőltetni ezt az ezüstpasztát főleg AMD-knél?Nem éri meg a rizikót (valakinek remeg a keze, azt máshová si megy....).
A másik: bocs, de nézz utána, a lesarkazásvédő nem javítja a hűtést (mint ahogy javasoltad), hanem inkább rontja, hisz megakadájozhatja, hogy jól feküdjön a borda (ami csak ritkán szép egyenletes és sima)a magon, mert az lenne a lényeg. A proci többi része nem olyan meleg... Csak nézz utána, mit gondol erről ANDORPAPA... :))
Bocs, csak a pedagógus szólt belőlem, tudod... :DD -
hobizoli
nagyúr
Hat, ha 100 fokos CPU, akkor annak a bordanak is csak melegebbnek kene lennie a deszkanal...
Vedd ki az alaplapot a kuckobol, szedd le hutot, vedd ki a CPU-t, ezutan rakd ossze ujra, igy az asztalon, kiszerelve a hazbol.
Rakd bele a CPU-t, tegyel a magra egy lehetletnyi feher pasztat, rakd ra hutot (jo iranyba legyen a bemaras!), ezutan nezd meg igy osszerakva, hogy feny fele tartva latsz-e a borda es mag kozott valahol is apro legrest. Ha nem, csak akkor rakd igy be egyben vissza a kukcoba.
Ja, es az sem art, ha a tap NEM log huto fole. Ekkor ugyanis nem kap levegot...
:DD
:C
hobizoli -
AttackR
tag
Hi! Nekem van egy Epox lapocskám meg egy 2400+-os procim és egy falconrock2 hűtőm. Max terhelésena a proci 63 fok ez már nagyon max nálam is borda jól fekszik stb. akkor miért ennyi? Én nme hiszem el a biosnak mivel szinte langyos a bordám mikor megofgom és a proci is full stabil. zsal ennyit erről.
-
Snark
csendes tag
a borda?
nos, oda tudom tenni a kezem, szal olyan vészes nem lehet...
ha lecsukom és leveszem a hűtőt, a procit megfogva alig melegebb, mint az alaplap, ez persze csak ''kézmértékkel''... -
PeliScan
addikt
Amúgy ha mondjuk egy éjszakai pihi után 60ról indul, akkor aanak semmi köze a ventihez, de még a borda nagyságához sem, hanem:
-rosszul illeszkedik a borda
-rosszul mér a BIOS
-hibás a proci (bár ilyenról még nem hallottam) :D -
hobizoli
nagyúr
Meleg a borda is...?
hobizoli -
Vitus
őstag
Az amd a tbred-et 85 fokig garantálja! Mármint azt, hogy müxik de szerintem 100 fokon még nem pukkan el, az egyik teszten ahol lenyomták róla a bordát olyan 200 fok körül kezdett füstölni :) . Nem lehet hogy a lap túl nagy feszt ad alapban a procinak? Ja és a lapoknál általában 85 fok a plafon és kikapcsolja.
-
slug
senior tag
Ügyes voltál. Komolyan mondtam, hogy valamennyi idő után tilt,
akkor lehet 80 fok -
Snark
csendes tag
A hűtő jól van rögzítva, fólia nincs rajta ;-)
100 foknál csapja le az alaplap, ez nem egyszer meg is történt... -
slug
senior tag
Hát alaplap tilt egy bizonyos hőmérséklet után, asszem Intel 60 foknál tilt, Amd-t nem tudom.
-
Ploszi
senior tag
ha más gond nem volt, a hűtő jól illeszkedett, akkor hipp-hopp nem tud leégni a proci!! nekem még akkor is lekapcsolta az alaplap, amikor az egész borda leesett róla!
-
FluID
tag
Ha induláskor is 70 fok körüli a hőmérséklet, akkor nem a hűtő a sz*r!
Szedd le és tedd rá újra, a fóliát pedig tényleg húzd le, ha van:DDD -
Snark
csendes tag
na ne... eladnak egy szar hűtőt, leégeti a procimat és akkor ne vigyem vissza?
ez így egy csöppet sem mókás... ezt márpedig ki fogják cserélni... -
existen
tag
Üdv,
Figyu,leszedted a borda alján lévő matricát(papír,kinek h tetszik)?a legtöbbön van.Ha az rajtavan amiatt is lehet. -
slug
senior tag
''Az elégtelen hűtés miatt a processzor mindössze néhány másodpercen belül eléghet, AMI NEM GARANCIÁLIS PROBLÉMA !!!''
Nem tudom, hogy hol vetted. Azt te viheted vissza reklamálni. -
Snark
csendes tag
alaplapi hőm kb. 30 fok.
másik procival nem próbáltam -
Snark
csendes tag
megnézegettem, amit mondtatok:
-a hűtő szépen illeszkedik
-jól van bekenve
el sem indul már ez a szar :-/
bakapcsolom, elkezdi felpörgetni, és 2 másodperc után meghal az egész kikapcs.
a proci nem jó?
asszem hétfőn vissza boltba :-/ -
Ploszi
senior tag
ha használsz lesarkazásvédőt, azt gyorsan dobd el, de tényleg. ezek gondolom a biosban mért hőmérsékletek? mennyi az alaplapi hőmérséklet? másik procival próbáltad-e a lapot?
-
slug
senior tag
De ha 100 fokos, akkor az már rég elégett! Nem?
-
slug
senior tag
Hát az a hűtő nem jó! Gyorsan csere!
-
reg1
tag
Szia!
Nézd meg a következőket!
A hűtő alján ne legyen semmi cucc, fémtiszta legyen!
Használj ezüstpasztát de csak módjával és a magon!
Nézd meg a hűtőtartó müanyagot hogy valóban a procira rászorítja -e a hűtőt, használhatsz lesarkazásvédőt is!
Ha ezek után is ekkora a hőmérséklet akkor 2 dolog lehet SZVSZ:
Vagy a BIOS-t upgradelt, azaz frissítsd le......
vagy szar a proci és garban cseréltesd!
bYE
Acid -
Snark
csendes tag
hello!
segítséget szeretnék kérni:
van egy gépem:
Chaintech Zenith 7njs (nforce 2) alaplap
AMD athlon xp 1800+ proci
Coolermaster X-Dream (elvileg 2800+ig hűt) hűtő
DE ha bekapcsolom a gépet kb. 15 perc alatt túlmelegszik és lekapcsolja magát! Már induláskor 70+ fokot ír ki a BIOS-ban a proci hőmrsékletére, és el sem tudom képzelni mi lehet a probléma. Legújabb bios van fent. A hűtő a legnagyobb fordulaton pörög.
Kérlek, ha tudtok segítsetek!
Előre is nagyon köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest