Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
válasz
defiant9 #150 üzenetére
Igen jól olvastad!
Összecsavarozva fúrtam ki a heatpipe-ok helyét."mennyire volt nehéz/lett pontos, nem vezette el oldalra a fúró hegyét a rés?"
Nem volt könnyű, be lett fogva egy kis mozgatható satuba az összecsavarozott réz tömb(-ök), és egyikőnk ezt fogta stabilan, míg a haverom kifúrta a karos fúrógéppel.
Ráadásul az én otthoni karos fúrógépem éppen nem tud 50mm hosszot átfúrni, ezért a haverom gépét használtuk.
4-es fúróval elő-furatot csináltunk azért, hogy ne tudjon félre menni a furat a 8 mm-essel!
Ezután jött az átmérő 8mm-es fúró.
Mindegyik fúrásnál (4mm és 8 mm) kis olajos flakonból folyamatosan adagoltam a a furatokba gázolajat, mint kenő, és hűtő folyadékot,- mert színesfémet nehéz fúrni: kenődik, és könnyen megégeti a fúró végét.Minimális pontatlanságokkal (azért nem lett tökéletes, de jó lett) sikerültek a furatok, ez látszik a képeken is.
A heatpipe, és a blokk is vörösréz, így szerintem a hőtágulásuk is egyforma.
Pontosan a heatpipe átmérőjét fúrtam: 8mm-t.Veriakilis
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged