Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Seb3s #7600 üzenetére

    Na, hogyhogy, nem működik a THX-mód? :D

    Viccet félretéve, eleinte én is így voltam vele, nekem is elég érzékeny a szemem a legapróbb szúnyogzajra is, de aztán találtam egy olyan beállítást (amit egyébként a kalibrátor is kihozott), amire azt tudom mondani, hogy mindenre kellemes (DVD-re is, Blu-Ray-re is, PS3-ra is). Sajnos nincs két egyforma film, különösen az ilyen házilag összetákolt .mkv-k között nagy a szórás, de a gyári lemezek azért nagyjából szintre vannak hozva (bár ott is akad olyan, amire nem tudom ki mondta rá az áment, de fogalma nem sok van a témához). Én amúgy úgy vagyok vele, hogy amit a kalibrátor mond, az a korrekt, ha ennek ellenére valami nem penge, akkor az a forrás hibája és sokkal jobbat úgysem tudsz belőle kihozni, csak úgy, ha elrontod az amúgy színhelyes beállításaidat (többnyire úgy sem). Én épp ezért nem szoktam hozzányúlni, tudomásul veszem, hogy szar a forrás és kész, bár mondjuk ilyen elég ritkán van. Zajszűrőket elvből nem használok, attól sokszor természetellenes lesz a kép, meg egyébként sem szoktak vészesen zajosak lenni a filmek.

    Get Moded!

  • gh9

    csendes tag

    válasz vasii #7597 üzenetére

    "WD TV live 30E es midnent visz.."

    Igen.

    Számolhatok 20e-t HDD-re? :-)

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz gh9 #7602 üzenetére

    Ne! Vegyél inkább 55-ös CRT-t, meg hozzá egy videómagnót, a kettő kijön 60-80 eFt-ból és nézd rajta az .mkv-kat, meg a DVD-ket! Nesze neked haladás!

    Ébredjünk már föl! Ez egy plazma topic, aki ide ír nyilván olyan szándékkal teszi, mert érdekli a technológia, neadjisten be is szeretne rá ruházni. Komolyan arról kell beszéljek, hogy miért jobb plazmát venni 2009-ben, mint CRT-t, vagy hogy miért jobb egy újabb technológia, mint a régi? Az ilyen gondolkodás miatt tart itt az ország: minek légkondi a Combino-ra, elmegy nélküle is, minek is a 4-es metro, megvagyunk nélküle is, minek a vasútvonal, megvan nélküle is az ország, stb.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • vasii

    senior tag

    válasz gh9 #7602 üzenetére

    -ha van notebook akkor csak melle rakod es lanon osszekotod
    -lanon/wlanon osszekotod asztali geppel
    -ha nincs wifi es messze van a gep: pendrive..
    -ha esetleg van usbs dvd iro azt is ralehet rakni
    most hirtelen ennyi jutott eszembe.na de ez mar nagyon off irany

  • gh9

    csendes tag

    válasz DM-Fan #7598 üzenetére

    "És az szerinted előrelépés, ha ugyanazt veszi, ami most van neki?"

    Emlékeim szerint te azt mondtad, hogy visszalépés, én meg azt, hogy nem az, nem pedig hogy előrelépés. Maradjunk már a tárgynál, na. :-)

    "Tehát igénye van. Ha nem lenne, nem is gondolkodna, nemde?"

    Ha egyértelmű lenne, hogy igénye van, nem kérdezne, nemde? Nem mintha ez lenne itt a lényeg.

    "Egy szóval nem írta, hogy .mkv-t is le akarna játszani, analóg-TV-adásról, meg DVD-nézésről írt."

    Igen, meg VHS-ezésről (50%), és a háromból kettő pont nem olyan használat, aminél a plazma előnyben lenne egy 72-es CRT-vel; DVD-nél előnyben van, de MKV-knál meg főleg, itt meg már nem nagy a különbség árban. Na, nem olyan bonyolult az.

    "De fordítsuk meg: ha annyira ajánlod neki a CRT-t, arra hogyan köt .mkv-képes lejátszót?"

    Sehogy, de arra fölösleges is. No, foglaljuk össze; lehetőségek:

    - új CRT, minden más marad, eredmény: minden marad a régiben; költség mintegy 50e píz.
    - új plazma, minden más marad, eredmény: tévénél so-so, VHS-nél sírás, DVD-nél jobb; költség (50-essel számolva) 200e.
    - új plazma + mkv-képes lejátszó: tévénél so-so, VHS elfelejtődik a francba, DVD-vel jobb, MKV-nál meg ugye... Legyen az egyszerűség kedvéért 250e.

    (Az első kettő volt a kérdés, én aszondtam, első vagy harmadik.)

    A CRT + MKVpléjer nyilván hülyeség, azt nyújtja, mint az első, csak drágább.

    "Miért, szerinted egy jelenlegi Orion CRT-ben hány éves technika van? Mert szerintem ugyanaz, ami a 11 évvel ezelőttiben is."

    Szerintem meg inkább 5-10 lesz az, de gondolom, egyikünk sem rendelkezik bizonyítékkal. :-) Mindenesetre kíváncsi vagyok, hány Hz-es is az a kimúlt tévé (mert az új 100Hz-es); mindegy, ez is mellékszál.

    "Az viszont nem mindegy, hogy ajánlasz valakinek egy CRT TV-t, amire viszont nem tudja majd rákötni a HDMI-kimenetes STB-ot"

    Egy set-top-boxnak csak HDMI kimenete lenne? Ugye, hogy nem? :-) De visszatérhetünk erre 2012. jan. 1-jén, szerintem akkor is lesz rajta minimum egy koax. (Digitális kábeltévét én most is így használom, mert minőségre kb. mindegy, és csatornát váltani a tv távirányítóján szeretek.)

    "Hát, akkor tényleg nagyon megéri neki CRT-t ajánlani. "

    Ez ugye a worst-case, és ne feledkezz meg a peremfeltételekről.

    "Épp ezért arról próbálod győzködni, amit már ismer és nem arról, amit még nem?"

    Nézd, én nem hiszek abban, hogy általában szokott lenni univerzális megoldás; igenis VAN olyan, hogy valakinek nem a plazma a legjobb. Ezt hívhatjuk akár bölcsességnek is, bár nemtom... :-) És én úgy érzem, hogy akinél sok a tévénézés/VHS, és alapvetően elégedett volt a low-end CRT-jével, annak egy CRT is lehet jó választás. Vagy vegyen plazmát, és felejtse el az analóg rögzítést, hanem hajtsa jó minőségű cuccokkal -- amely átállásnak szintén ára van. A középút jelen esetben nem arany, hanem egy kompromisszum szerintem -- emiatt viszont ne költsük el az egész keretet tévére.

    "Ne a híradót várd 16:9-ben"

    Miért ne? És a Barátok köztöt se? :-) Amúgy ja, Viasat + közszolgálatik szerencsére nagyon aktívak, de a "két nagy" együtt vagy 80%-ot számít, szerintem. (Azért is hoztam őket példának már az előbb is.)

  • gh9

    csendes tag

    válasz Seb3s #7600 üzenetére

    "Nem hiszem, hogy építő jelleggel írtad azt amit írtál."

    Öööö... jó, ne hidd. Ettől még... :-)

  • LonGun

    csendes tag

    Sziasztok,

    TX-P50X10Y-hoz valaki nem tud angol vagy magyar használati utasítást a neten. Én csak szlovák és lengyelt találok.
    (Megrendeltem de csak jövő szerdára jön meg, addig fel akarok készülni...)

    Köszönöm.

  • gh9

    csendes tag

    válasz vasii #7604 üzenetére

    Persze, nyilván sok lehetőség van, de a tipikus szerintem azért csak a HDD (meg tán a wifi). Nálam pl. csak az játszik majd (meg esetleg a pendrive hébe-hóba, ráadásul az a legolcsóbb, csakugye milyenmán), lévén se állandóan futó szerverem, se házi hálózatom, a laptopot meg nem cipelném+zúgatnám állandóan. Úgy nagyátlagban szerintem az 50e-s saccom még mindig áll, pl. a HDMI kábel se 300 Ft, mint egy scart az utcáról bezuhanva, hanem annál némileg több. :-)

  • madgie

    titán

    válasz gh9 #7605 üzenetére

    Az első alternatívával az a baj, hogy egy évet nem adok neki és megbánja. VHS alapvetően ótvar, aki látott már egy értelmes mkv-t vagy bluray-t, annak a szeme nem veszi be többé azt a mosott képet az 55 centis tévén sem. Tehát vesz most ötvenezerért egy tévét, jövőre ötezerért odaadja az ócskásnak és vesz egy plazmát. És persze elfelejti a VHS-t is, mert minőségben szvsz a DVD a minimum, ami nézhető a 21. században (a sógoromnak ezres nagyságrendű VHS gyűjteménye volt, szép lassan elkoptatta az utóbbi években, most egy rakás DVD és Xvid van a polcon, újabban pár BD és mkv). Vagyis egy előnye mégis van: jövőre olcsóbban kapja meg ugyanazt a plazmát (LCD-t), amit most kinézett :DDD

    Szerk: amúgy nincs otthon nagyképernyős lapostévém, 48 négyzetméteren nem nagyon fér be. Általában monitoron nézem a filmeket, nagy ritkán a régi, 55-ös Pana CRT-n :)

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz gh9 #7605 üzenetére

    Végső reakcióm az általad elmondottakra, mert úgy látom tényleg nincs értelme:

    "új plazma, minden más marad, eredmény: tévénél so-so, VHS-nél sírás, DVD-nél jobb; költség (50-essel számolva) 200e."

    - TV-nél miért lenne so-so? Nálam az analóg TV adás képe is olyan penge, hogy lejön a panelről. Nem mellesleg nem 72-es képet bámulok, ami a CRT maximum kitelne.
    - VHS-nél miért lenne sírás? Ha jó minőség a VHS, akkor nem feltétlen rosszabb az analóg TV-adásnál, amiről előbb írtam, hogy semmi akadálya, hogy penge legyen egy HD-Ready TV-n. A szar VHS felvétel meg CRT-n is szar. Egyébként meg felejtsük már el a VHS-t a XXI. században - ezt üzenem az eredeti kérdezőnek is. Minden beszerezhető már digitális formátumban is, az emlékeket meg lehet digitalizálni (attól persze nem lesznek jobbak, de ezért nem tartanék fönn egy CRT-t, hogy a 20 éves VHS kamerás felvételeket nézzem, mert egyébként plazmán sem feltétlen mutatnak rosszabbul).
    - DVD jobb: ott a pont.

    Szumma: TV-adás nem rosszabb, VHS nem rosszabb, DVD jobb. Plusz extraként meg tud jeleníteni HD-tartalmat a jövőben, amire az általad vázolt CRT-megoldás mellett esélye sincs. Miért is beszéljük le a plazmáról? Azért mert 200 eFt az 50 eFt-tal szemben?

    Ad1.: ő (veled ellentétben) rászánna ennyit, csak nem biztos benne, hogy kell neki. Most felsoroltam pár érvet, miért éri meg jobban.

    Ad2.: bele kell törődni, hogy kis pénz, kis foci, 50 eFt-ból csak CRT van, de ez a Te fixaideálod, hogy ennyit kell rászánni, nem az övé.

    "Szerintem meg inkább 5-10 lesz az, de gondolom, egyikünk sem rendelkezik bizonyítékkal."

    Dehogynem. A Sony már 15 éve nyomja a 100 Hz-es technológiát az arcodba. Megnyugtatlak, hogy azóta gyakorlatilag semmi nem változott CRT fronton, illetve de: silányodott. Nézz meg egy 10 évvel ezelőtti CRT-t, meg nézz meg egy mait! Kissé minőségibb alkatrészekből rakták össze korábban a TV-ket. Ezen túlmenően a legtöbb 16:9-es CRT-nek olyan képe van, hogy rossz ránézni.

    "Ez ugye a worst-case, és ne feledkezz meg a peremfeltételekről."

    Te feledkezel meg róluk, hiszen tudjuk, hogy 220 eFt-ot is rászánna akár.

    "Nézd, én nem hiszek abban, hogy általában szokott lenni univerzális megoldás; igenis VAN olyan, hogy valakinek nem a plazma a legjobb."

    Igen, csak ez nem az az eset. Az LCD-vel rosszul járna, CRT-t az vegyen, aki tudomásul veszi, hogy 1-2 éven belül a kukában végzi és nem akar haladni a korral, projektor kicsit más árkategória és másra is való. Mi marad?

    "Amúgy ja, Viasat + közszolgálatik szerencsére nagyon aktívak, de a "két nagy" együtt vagy 80%-ot számít, szerintem."

    Az általam előbb említett kereskedelmi adó, ahol egész este 16:9 ment pont az "egyik nagy" volt.

    Nem foglak tovább győzködni, csak az lenne a kérésem, hogy ha idetéved valaki azzal, hogy megkérdezi, hogy neki való-e a plazma, akkor ne próbáljunk már egy elavult technológiát rátukmálni, csak azért, mert az olcsóbb. Nem ez volt a kérdés. Ráadásul úgy, hogy méltatlanul lehúzod a plazma képességeit ilyen alaptalan baromságokkal, hogy a VHS azon felejtős. A VHS már mindenhol felejtős. Ha ekkora CRT-fan vagy, nyiss rá egy külön topic-ot és ott oszd az észt a plazma ellenében, ne a saját topicjában.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • pisti0315

    tag

    válasz LonGun #7607 üzenetére

    Szia,

    küldtem mailt (amit itt megadtál arra a címre)
    pdf file 3,2MB

    100% pozitív visszajelzés

  • gh9

    csendes tag

    válasz DM-Fan #7610 üzenetére

    "Ha jó minőség a VHS, akkor nem feltétlen rosszabb az analóg TV-adásnál"

    Zajos analóg adásnál nem, tisztánál meg de, már az 55 centis Walthamunkon is ordított a különbség. Amúgy azért azt mindenki el szokta ismerni, hogy zajos bemenetnél (és a tévéjel jellemzően ilyen) a CRT sokkal jobban simít. Részben a méretéből adódóan is, igen, meg felbontás, effélék. Ha nem hiszed, nézz utána te is, de rám is csöröghetsz nyugodtan, ha legközelebb Szegeden járnál. :-)

    "Miért is beszéljük le a plazmáról? Azért mert 200 eFt az 50 eFt-tal szemben?"

    Bocsmán, hogy ez is egy szempont. :-) De pont ezért írtam, hogy ha ez az összeg tévére van szánva és semmi másra, akkor nincs kérdés (de én akkor már lejátszót is váltanék mindenképp); meg ha lapostévét szeretne mindenképp, akkor sincs dilemma. Ha viszont az a kérdés, hogy kell-e neki plazma és megéri-e a felárat ilyen körülmények között, arra szerintem az a válasz: talán igen, talán nem, de nem vetném el kapásból a CRT gondolatát sem. :-)

    Ad1 & Ad2-d: ööö, itt elég nagy tévedésben vagy az álláspontomat illetően... pedig jó részletesen leírtam. Na mindegy.

    "A Sony már 15 éve nyomja a 100 Hz-es technológiát az arcodba. "

    Tehát 11 éve már az Orion tévékben is benne van, ugye? :-) Mert a 100Hz innen jött fel.

    "Te feledkezel meg róluk"

    Izé, de most komolyan, ezt direkt csinálod, ugye? :-)

    "CRT-t az vegyen, aki tudomásul veszi, hogy 1-2 éven belül a kukában végzi és nem akar haladni a korral"

    Az első pontod nyilván vicc (az ország tévéállományának vagy 80-90%-a lehet CRT jelenleg, bármiféle átállásnál ezeket is figyelembe fogják venni, mert figyelembe kell), annak mondjuk nem rossz. :-) A második gondolatodat meg némileg szebben úgy is lehet mondani, hogy az vegyen CRT-t, akinek elég az is -- hát itt most pont ez a kérdés.

    "Nem foglak tovább győzködni, csak az lenne a kérésem, hogy ha idetéved valaki azzal, hogy megkérdezi, hogy neki való-e a plazma, akkor ne próbáljunk már egy elavult technológiát rátukmálni, csak azért, mert az olcsóbb. Nem ez volt a kérdés."

    A kérdés egész pontosan ez volt:
    "1. Kell-e egyáltalán nekem plazma, azaz ha valaki főleg analóg adást néz főleg, érdemes-e annak plazmán gondolkodni vagy inkább egy mai CRT-re cseréljem le a megboldogult Orion-t?"

    Itt a pró ugye a plazma mellett az lenne, hogy nagy, a kontra meg, hogy nem szebb rajta az analóg jel, sőt, ellenben jóval drágább. Nos, ez azért nem teljesen az, mint amit te nekem tulajdonítottál.

    "Ha ekkora CRT-fan vagy, nyiss rá egy külön topic-ot és ott oszd az észt a plazma ellenében, ne a saját topicjában."

    Digitális eszközhöz digitális gondolkodás? Végülis... :-P

  • znagyznagy2

    csendes tag

    Akkor megszólalnék én is még egyszer.

    A 0-220eFt-ot valóban azért is írtam, mert nem zártam ki ekkora összeget (értsd 220e), de még inkább azért, mert máskülönben az a válasz jött volna az 42 vagy 50 colos felvetésre, hogy "felesleges a kérdés, ennyiből úgysem jön ki az 50-es". :-)

    1. Hd Ready Plazma OK, úgyis valójában e felé tendáltam.

    2. Valószínűleg kénytelen leszek 42-est venni, ld alább

    3. Kösz a megerősítést, hogy még a Pana a legjobb ebben (az általam megjelölt árkategórián belül természetesen).

    4.Megnézem az ajánlottat, de ld alább.

    Szóval alapvetően beépítési gondjaim vannak. Ha nem akarom fénnyel szembe tenni a TV-t, már pedig nem akarom, akkor kénytelen leszek az Orion hűlt helyére rakni, egy 4,5 méteres fenyőbútor egyik "kockájába", ami 80-81 cm széles, 75 cm magas. Namármost, az 50-es plazámk túl magasak, legalábbis ennyire már nem akarom megváltoztatni a bútort (értsd polc leszedése, ezáltal merevítés csökkentése, tunernek új hely keresése). A 42-es méretét megnézve, azok állvánnyal is olyan 70-72 cm magasak, így még nincs veszve minden

    Viszont széltében mindenképpen csinálnom kell valamit. Ma délelőttig az volt a koncepcióm, hogy 70-72 cm magasig 10 cm mélyen kivágok egy téglalapot abból a függőleges elemből, ami a szomszédos "kockától" választja el az Orion kockáját, mert arra gondoltam, hogy a plazmák mélysége olyan 9,5-10,5 cm, így nem lógna ki a bútor síkjától. Illetve olyan a másik kockában a polcrendszer, hogy 10 cm-rel mélyebben van a polcok frontéle, azaz a TV eltakarja a polcon lévő könyvek egy részét, de legalább azokat a polcokat sem kell megmozgatni. (remélem lehet követni :-) )

    Viszont ma délelőtt leesett, hogy az állvány előrébb lóg, mint a plazma előlapja, azaz a képernyője. Ha normálisan berakom, azaz hátratolom az állványt, akkor meg már teljesen szét kellene barmolni a bútort, amit nem akarok. A hátul lévő falra ugye hasonló szétbarmolási okok miatt nem tudom közvetlenül akasztani.

    5. Tehát a kérdés az, hogy vagy létezik-e olyan jó nehéz állvány (pl. a Panától, de akár mástól), ami nem lóg előrébb, mint a képernyő síkja, mert olyan a súlyelosztása, hogy úgysem tud a TV előrebillenni, vagy létezik-e olyan rögzítési mód pl. felfüggesztéssel valahogy a bútorra szerelni vagy úgy a hátsó falra szerelni, hogy a konzol 50-60 cm-rel előrébb hozza a hátsó faltól a TV-t stb (mondjuk ez esetben az erőkar elég hosszú lenne)?

    Egy jó megoldásnál még az 50-es sem lenne kizárva, de ha nincs ilyen rögzítési mód, akkor a 42-es sem OK, s maradok az olcsó Orionnál. Eddig egy üzletben vetettem fel a problémát, ott lövése sem volt az eladónak.

    Kösz az eddigieket is.

  • znagyznagy2

    csendes tag

    válasz DM-Fan #7603 üzenetére

    Off

    Nem akarlak magamra haragítani, pont most nem is lenne értelme :-) , de ne feledd el, hogy sokan viszont azért adósodtak el, mert plazmát vettek hitelből. Valóban megtehetem, hogy plazmát vegyek, ha be tudom szerelni, be is fogom, de hitelből sohasem vennék.
    Tehát nemcsak az általad írottak miatt tart ott az ország, ahol tart, hanem azért is, mert miután ész nélkül szétköltekeznek az emberek, utána meg a vasútra sem marad pénz

    On

  • znagyznagy2

    csendes tag

    válasz gh9 #7605 üzenetére

    Egyébként azt valójában nem is tudom, hogy mi az MKV, úgyhogy tuti, hogy nem használom. :-)

    Mivel az Orion 11 éves volt, biztos hogy nem 100 HZ-es volt.

    A három lehetőséget összefoglalva, márcsak az a kérdésem, hogy a so-so mit jelent. Egy analóg T-Home-os csomag esetén rosszabb a plazma képe, mint egy CRT-n?

  • PLaci58

    őstag

    válasz DM-Fan #7610 üzenetére

    A VHS is simán nézhető a plazmán.
    Az asszony arra veszi fel naponta azt, ami ütközik időben és nem fér a DVD felvevőre :D
    Simán meg lehet nézni, pedig 240'-es kazit nyúz fél sebességgel már 2 éve.
    Mondtam neki, hogy vehetne már bele egy kazettát :DDD

    "Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

  • znagyznagy2

    csendes tag

    válasz DM-Fan #7610 üzenetére

    Még egy kérdés, mert azzal egyetértek hogy a CRT vlaszeg max 3 év múlva ténykleg le lenne cserélve. De vajon a mostani Panákat le kell cserélni 5 év múlva. Tfh én tényleg kitartó vagyok a régi minőséget illetően, de nem döglenek be majd 5 éves koruk körül a mai plazmák?

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz gh9 #7612 üzenetére

    Ezt a HSZ-ed már véletlenül sem fogom kommentálni, olvasd végig és rájössz miért.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz znagyznagy2 #7613 üzenetére

    Mindenekelőtt megnyugodtam, hogy (egyesekkel ellentétben) nem vagy olyan elvetemült, hogy 2009-ben CRT-TV-t szándékozzál venni.

    Másodsorban viszont aggályaim vannak, ugyanis nem a bútornak kéne a szűk keresztmetszetnek lennie a TV vásárláskor. Tudom, hogy milyen problémát tud okozni, de ne ess abba a hibába, hogy egy nap mint nap sokat használt, tartós fogyasztási eszköz sorsát alárendeled egy már meglévő bútordarabnak. Megoldást kell találni.
    Ugyanakkor sajnos el kell, hogy keserítselek: nem nagyon fogsz olyan TV-t találni (de még falikonzolt sem), amivel meg tudnád oldani az elhelyezést ebben a szekrényben anélkül, hogy vágnál. A 42"-os TV-k olyan 100 cm szélesek és majd' 70 cm magasak, tehát a függőleges polcelemet mindenképp vágnod kell (ezt írtad is), viszont a talpak általában pont előrefelé nyúlnak ki a panel síkjából, tehát jócskán be kéne tolnod hátrafelé, ez olyan 15-20 centit is jelenthet. Itt viszont már probléma a szellőzés is, nem ártana ugyanis legalább olyan 10 cm-t hagyni a TV felső dimenziója fölött a hő eltávozását biztosítandó.
    A konzolt illetően: egy 42"-os TV meg már közel 30 kg, tehát igen zsebbenyúlós volna azon konzol ára, ami ilyen erőkarral bír. Ha van lehetőség, esetleg egyedit kell csináltatni.

    Nem tudod esetleg megoldani, hogy máshol helyezed el a TV-t? Mennyire lenne fénnyel szemben (milyen messze az ablaktól)? A bútor esetleg nem moduláris. Úgy értem, hogy bizonyos polcokat nem lehet kiszerelni. Az is egy megoldás lehet.

    Nem haragítasz magadra, mert én (hál' istennek) nem nagyon ismerek olyan embert, aki plazma miatt adósodott el - mondjuk szerintem kevés olyan van, akinek ez lett volna a fő ok, aki ennyire eszetlen, annál már valószínű nem a plazma volt az első ésszerűtlen döntés. Amúgy én sem vennék fel vásárlói hitelt vagy személyi kölcsönt egy TV miatt iszonyatos kamatokkal, ez a legnagyobb hülyeség, amit ember elkövethet, mert a TV sajnos itthon még mindig luxuscikk és luxuscikk miatt igazán érdekes eladósodni. Az ország meg nem ezek miatt az emberek miatt megy tönkre (ezek csak magukat teszik tönkre), hanem azok miatt, akik viszont annyira jól élnek, hogy úgy gondolják, hogy nem kell a közösbe dobni, illetve még ki is vesznek onnan, de ebbe ne menjünk bele, mert ez már politika a javából.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz PLaci58 #7616 üzenetére

    Én tudom, hogy nézhető a VHS plazmán, használtam már párszor, de erről egyesek meggyőzhetetlenek.

    [IRÓNIA ON] Nembaj, CRT-t kell venni oszt jóvan! :) Ahhoz hogy fussanak a C64-es játékaid meg tarts fönn egy C64-et, a DOS-osokhoz meg egy 486DX2-est. Igaz, hogy megoldhatók emulátorral, de az LCD monitoron már felejtő. :) Sőt, tessék lehozni a tárcsás-szalagos magnókat a padlásról, mert az Omega lemezei nem szerezhetők be digitális hordozón.[IRÓNIA OFF]

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz znagyznagy2 #7615 üzenetére

    Az analóg T-Home csomag (bár már láttam nagy szórást a minőségében helytől függően) alapvetően nem rossz, korrekt képet adna a plazmán (HD-Ready-n különösen), ettől nem kell félned. Ha visszaolvasol, az újdonsült plazma tulajok javarészt nagyon kellemesen csalódnak az analóg TV-adás minőségétől (már akinél korrekt a jel), én is így voltam ezzel anno a sok LCD/plazma megtekintése után, melyeket ezerfelé osztott forrásról hajtottak az üzletekben.

    Az élettartam már más kérdés. Arra ne számíts, hogy a CRT-hez hasonlóan 15-20 évet is simán elmennek a mai plazma/LCD TV-k, mert nem fognak, ilyen tekintetben ne ringasd magad hiú ábrándokba. Ugyanakkor 5 évet azért szerintem az átlag TV-k lazán kibírnak, különösen azért, mert ma már kicsit érettebb a plazma-technológia, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt volt.

    Konzolt tekintve nézd meg ezt pl.: ennek a karja full kinyújtott állapotban olyan 65 cm-es, de szerintem lehet, hogy találnánk nagyobbat is, csak azt valószínű atombiztosan kéne felfúrni. De szerintem találok ennél masszívabbat is.

    szerk.: Találtam is, de az árban nagyon horror, szóval marad, hogy inkább a bútorral kéne valamit kezdeni, vagy máshova rakni a TV-t, esetleg egy Pana TV-álvánnyal venni a TV-t, amire a DVD-lejátszó/videómagnó is elhelyezhető.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • gh9

    csendes tag

    válasz madgie #7609 üzenetére

    "Az első alternatívával az a baj, hogy egy évet nem adok neki és megbánja. "

    Meglehet, de ekkor relatíve keveset bukott. Másfelől, ez a jelenlegi konfigja, amit már jópár éve elégedetten használ (értsd az utóbbi években is, mikor pedig már létezett alternatíva).

    "Tehát vesz most ötvenezerért egy tévét, jövőre ötezerért odaadja az ócskásnak és vesz egy plazmát."

    Két év lesz az inkább, és az ilyen megkímélt tévék jellemzően másik szobákban szoktak kikötni, meg tartaléknak, meg rokonságnak. :-)

    "És persze elfelejti a VHS-t is, mert minőségben szvsz a DVD a minimum, ami nézhető a 21. században (a sógoromnak ezres nagyságrendű VHS gyűjteménye volt, szép lassan elkoptatta az utóbbi években, most egy rakás DVD és Xvid van a polcon, újabban pár BD és mkv)."

    Alapvetően szerintem ez az én hármas opcióm, na várd csak, mit kapsz ezért DM-fantól. :-)

  • gh9

    csendes tag

    válasz DM-Fan #7621 üzenetére

    "C64-es játékaid meg tarts fönn egy C64-et"

    Hogy ez is milyen igaz! :-P

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz gh9 #7623 üzenetére

    "Meglehet, de ekkor relatíve keveset bukott. Másfelől, ez a jelenlegi konfigja, amit már jópár éve elégedetten használ (értsd az utóbbi években is, mikor pedig már létezett alternatíva)."

    Hát, szerintem pont akkor bukik az ember a legnagyobbat, ha megvesz most egy CRT-t 50 eFt-ért és jövőre kidobja (odaadja ingyen rokonnak), és akkor vesz plazmát 200 eFt-ért, de lehet, hogy én látom rosszul. Egyébként megnézném, hogy mennyire lenne elégedett a 72 cm-es képátlóval, miután látta a 127 cm-t.

    "Két év lesz az inkább, és az ilyen megkímélt tévék jellemzően másik szobákban szoktak kikötni, meg tartaléknak, meg rokonságnak. :-)"

    Akkor tényleg sokkal beljebb van anyagilag. Pláne, mikor pont az a baja, hogy ezt az egyet sem tudja elhelyezni rendesen.

    "Alapvetően szerintem ez az én hármas opcióm, na várd csak, mit kapsz ezért DM-fantól. :-)"

    Azt kapja tőlem érte, hogy tökéletesen egyetértek vele, pontosan ezt mondtam én is: minden beszerezhető már ma, ami anno VHS-en megvolt, nálam is ez a helyzet - mindent megvettem már DVD-n potom pénzért, ami anno VHS-en nagy kincs volt.

    De alapvetően úgy látom neked mondhatunk bármit akárhányan is vagyunk, az mind hülyeség. Módosíttatom is gyorsan a topic címét "2009 - a CRT éve"-re.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • gh9

    csendes tag

    válasz znagyznagy2 #7615 üzenetére

    "Egy analóg T-Home-os csomag esetén rosszabb a plazma képe, mint egy CRT-n?"

    Nálunk pl. egyértelműen az. Ne érts félre, nézhető, csak a CRT-n meg kimondottan szép.

    Mindenesetre már én is látom, hogy, az eredeti hozzászólásoddal ellentétben, plazmát akarsz. :-) Amivel nincs is semmi gond, hajrá.

    (MKV amúgy, nagyon (túlzóan is, de most jó ez is) leegyszerűsítve olyan mint a divx, csak nagyfelbontású.)

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz gh9 #7627 üzenetére

    Nekem is, hogy erről kell győzködjek valakit, elhiheted. Hasznos volt a mai nap a topic életében, azáltal, hogy megjelentél, ez kijelenthető. Kiveséztük a CRT-t a plazma topicban.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • #54715584

    törölt tag

    válasz gh9 #7626 üzenetére

    Tévedsz, az MKV olyan, mint egy DVD, csak konténerfile, a HD felbontás igaz.
    Ha így sem érthető: HD DVD ISO-ban...

    [ Szerkesztve ]

  • znagyznagy2

    csendes tag

    válasz DM-Fan #7622 üzenetére

    0. A bútor elemes, de olyan logika szerint, hogy ha szétszedem, akkor az 5 oszlopból kettőt bukok (másodikat és negyediket), mert az elválasztók közösek

    1. A plazma TV-k hátoldalát ma nem néztem meg. Az általad ajánlott konzolra bármilyen készüléket, így a Panákat is fel lehet tenni? Egy ponton elég felfogatni? Harmadrészt van ezeknek a 15ezres konzoloknak (ami azért nem kevés) hivatalos terhelhetőségük?

    2. Megnéztem időközben pontosan és 62,5-63 cm-re van a fal síkjától a bútor frontsíkja. Ha mondjuk ráteszek egy karra és úgy állítom be, hogy 65 cm-re előre lógjon, azaz nettóban kb 2 cm-re + a TV 10 cm-e, akkor nem néz ki hülyén? Tudom, hogy hülye kérdés, de ezt nem igazából tudom letesztelni vásárlás előtt.

    3. Végül jól gondolom, hogy már csak a 42-esről beszélünk?

  • dhcodoki

    senior tag

    Hogy legyen ON is..

    Nagyon rosszul döntenék, ha a samu PS50B450-et venném meg a Pana TXP50X10 helyett?? :F :F :F
    Egyszerű az ok, külsőre jobban tetszik... :)

  • znagyznagy2

    csendes tag

    válasz gh9 #7626 üzenetére

    Akar a nyű! :-)

    Én csak egy jó megoldást, amit nem bánok meg 3 hónap múlva. Nem az a típus vagyok, aki miután rájön, hogy hibázott, mindent be tud magának magyarázni, csak hogy mégis érezze magát.

    Amúgy halkan mondom, picit azért vonzódom a CRT-khez. Ennek csak egy oka van, az hogy utálom azt, hogy a felé megyünk, hogy úgysem lesz annyi ideig jó valami új technológia, mint a régi. Egy kis konzervatizmussal lehet ezt a folyamatot lassítani. Nem véletlenül nem volt plazmánk eddig. Csak hát az a csúnya TV-szerelési kísérletem ne lett volna tegnap! :-)) Egyébként olyan rosszak nem lehetnek a CRT-k, mert egy éjszaka, meg úgy 3 óra világosság alatt el is vitték a ház elé kirakott Oriont. :-))

    Mindegy, most éppen plazmát keresek, kit érdekel a tegnapi Orion?! :-)

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz znagyznagy2 #7631 üzenetére

    0. Értem. Akkor ez ezek szerint felejtős.

    1. A konzolok VESA-szabványúak, tehát minden TV-nek felszerelhetőnek kell lennie rájuk. Természetesen nem egy ponton kell felfogatni őket: a TV-k hátlapjában 4 furat van. A falra is legalább 4 tipli-csavar kombóval szokás felhúzni, én 6 darabbal tettem ezt. A linkelt konzol terhelhetősége emlékeim szerint 50 kg, de az enyémé pl. 75 kg.

    2. Ezt neked kell tudnod, hogy milyen esztétikailag.

    3. Beszélhetünk 50"-osról is, árban beleférsz, a méretet meg megintcsak Te látod.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz dhcodoki #7632 üzenetére

    Csak abban az esetben, ha sok HD-anyagod van, ugyanis a lejátszás kevésbé folyamatos a pulldown-beli eltérés miatt, mint a Pana-nál. Kissé darabosabb a 24p lejátszás ezáltal. Amúgy príma TV, de már láttam ugyanannyiért a Pana-t is akcióban.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz znagyznagy2 #7633 üzenetére

    Hát, biztosíthatlak, hogy a CRT-t bánnád meg előbb, mint a plazmát manapság, ugyanis lassan tényleg rá leszel kényszerítve a digitális előfizetésre, a 16:9-es képarányra és mindemellett ma már nem is kapsz normális CRT-t, amit érdemes lenne megvenni. Tényleg ahhoz tudom hasonlítani, amikor a Blu-Ray korszak hajnalán VHS-magnót vesz, miközben a merevlemezes DVD-felvevők már olcsóbbak, mint egy valamirevaló VHS-magnó.

    Az meg, hogy lerövidül egy készülék életciklusa a régihez képest, ma már sajnos természetes folyamat. Édesanyám mai napig egy lassan 30 éves Minimat típusú Hajdú mosógéppel mos, megnézném, hogy az egyébként nem szar, 2 éves AEG mosógépem mikor fog ennyit menni. Ettől függetlenül nem vennék Minimat-ot újonnan, ha kapni lehetne sem, mert elvárom egy mosógéptől, hogy tudjon 1300-as fordulaton centrizni, halk legyen, ne ugráljon mint a nikkelbolha. Ugyanúgy egy TV-től is elvárom 2009-ben, hogy nagy legyen, penge képe legyen, lapos legyen, a falon legyen. Nem érdekel, hogy nem fog 10 évet menni, mert felgyorsult a világ, 5 év múlva úgyis bejönnek az OLED TV-k és mindent tarolnak. 20 éve nem volt ilyen probléma: látható volt, hogy 15 év múlva is CRT lesz, ki is bírtak annyit a készülékek.

    Az meg, hogy a ház elé kirakott működésképtelen TV-t elvitték nem csoda. Egyes réteg a lyukas fürdőkádat, meg a szétrohadt konyhaszekrényt is elviszi rögtön, pedig azok még annyira hasznosak, mint az Orion CRT.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • dhcodoki

    senior tag

    válasz DM-Fan #7635 üzenetére

    Pont ettől féltem. S vajon mennyire zavaró (mondjuk teljesen laikus hozzáállást tekintve)??? Annyira nem vagyok érzékeny az ilyenre. Szal nem fogom nagyítóval keresni a hibákat, de ha feltűnő inkább választom a Panát. Egyelőre nincs HD anyagom, de 1-2 éven belül, biztos változni fog. De akkor is valszeg 60-70%ban dvd marad.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz dhcodoki #7637 üzenetére

    Erre nem merek válaszolni, mert elképzelhető, hogy eltérő a szemünk érzékenysége a dologra. Én látom, Te nem biztos, hogy fogod, de lehet, hogy ugyanúgy. Javaslom, hogy nézd meg élőben, kérd meg az eladókat a boltban, hogy kössenek rá egy Blu-Ray lejátszót és nézd meg magad, tüzetesen. Ha nem látod, akkor nincs gond és veheted azt, ha igen, akkor nézd meg a Pana-t is és ha jobban elnyeri a tetszésed, akkor azt vedd.

    Ennyit tudok tanácsolni, de árban karácsony előtt szerintem ugyanott lesz mindkét TV, mert biztos vagyok benne, hogy mindkettő akciós lesz.

    Képtulajdonságokat tekintve mindkét TV tökéletes, szolgáltatásban a Samsung tán még erősebb is, a dizájn meg nyilván ízlés dolga, de nekem a Pana valahogy letisztultabb formavilág és anyaghasználat tekintetében.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • dhcodoki

    senior tag

    válasz DM-Fan #7638 üzenetére

    Ezt ugyanúgy észre lehet venni egy 42-esen, mint egy 50-esen? Mert a legközelebbi boltban csak 42-es méretben volt. De lehet, hogy nem is 450-es volt, hanem 430-as samu. Akkor azt is vehetem alapul?? Csak a szaggatásra figyelek majd.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz dhcodoki #7639 üzenetére

    Persze, ugyanazt az eljárást alkalmazza a kisebb modell is. Mondjuk ettől függetlenül vásárlás előtt jó lenne megnézned a konkrét kiszemelt TV-ből is egy méretazonos példányt, hogy hogyan tetszik az 50".

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Adam44

    csendes tag

    Sziasztok
    Olyan kérdésem lenne hogy egy panasonic th-42pa50e típusú plazma tv-t hogyan lehetne összekötni egy laptoppal? Sürgős lenne!!! előre is köszi.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Adam44 #7641 üzenetére

    Emlékeim szerint csakis S-Video-val, esetleg sima RCA-val, bár így a képminőség hagyna némi kívánnivalót maga után. Még az S-Video-val sem lesz túl fényes. Sajnos ezen még sem D-Sub, sem HDMI nem volt, csak SCART-ok és S-Video, illetve a kompozit mellett még komponens. Ez utóbbi adná a lejobb képet, csak ez utóbbit meg nem nagyon hozod ki a laptop-ból.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Adam44

    csendes tag

    válasz DM-Fan #7642 üzenetére

    értem és ez mekkora felbontáson lehetne??

  • szp1

    addikt

    Helló kedves fórumtársak! Most kerültem gépközelbe és látom: forradalom van!!

    Üdvözöljük Mr Demagógot! ;]

    [ Szerkesztve ]

    Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Adam44 #7643 üzenetére

    Tekintve, hogy ez a modell emlékeim szerint még kvázi VGA felbontású volt, ezért a natív felbontásánál nagyobban nemigen érdemes hajtani, az meg 852x480 volt az adatlapja szerint is. Asszem egyébként fogadja még az 1080i-t is, de ez csak tipp.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Adam44

    csendes tag

    válasz DM-Fan #7645 üzenetére

    Most nézegetem itt a kezelési útmutatót és ír scarton keresztül rgb-t esetleg ezzel lehetne kezdeni vmit???

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Adam44 #7646 üzenetére

    Pontosan ugyanannyit, mint a különálló komponenssel: laptopon keresztül nem sokat, ugyanis a laptopodon ha jól gondolom VGA (esetleg DVI vagy HDMI), illetve S-Video kimenet van. Ezt sajnos nem nagyon tudod összehozni a SCART-tal, de még a komponenssel sem.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Adam44

    csendes tag

    válasz DM-Fan #7647 üzenetére

    Értem! Akkor s-video de az is csak scarton keresztül mehet mert nincs rajta külön csatlakozó...!!!?
    Egy ilyet találtam:[link]

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Adam44 #7648 üzenetére

    Igen, így van. Megpróbálkozhatsz a linkelt kötésmóddal, csak kicsit macerás lesz. Viszont olyan SCART aljzat létezik, aminek a másik felébe tudsz S-Video-t dugni:

    itt látható, ilyet gyakorlatilag bármelyik elektronikai boltban kapsz.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • PLaci58

    őstag

    válasz DM-Fan #7649 üzenetére

    Jól értem, hogy a VGA - SCART RGB így simán összeköthető?
    Mondjuk az S-videohoz nem kell forrasztgatni :D

    "Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

Aktív témák