Haldoklana? Kötve hiszem, sőt, virágkorát éli! Ennyire olcsón soha nem lehetett ekkora választékban és ilyen kiváló plazmatévéket kapni, mint most. A Panasonic és a Samsung egyáltalán nem szándékszik kiszállni a plazmagyártásból, sőt, a Pioneer továbbra is segíti a Panasonic-ot mérnöki erőforrással.
Mi az oka annak, hogy nem népszerű? A hozzád hasonló kételkedők!
Már ne is haragudj, de olyanon elmélkedni, hogy egy átlag IPS paneles monitor vagy egy plazma ad-e normálisabb képet... nonszensz.
Olyanon elmélkedni, hogy a Panasonic vajon okkal vagy ok nélkül számít jelenleg a legjobb plazmagyártónak... megintcsak nonszensz.
Komolyan, folyamatosan azt érzem a kommentjeidből, hogy nem láttad élőben azokat a készülékeket, amelyekről írsz, csak a neten olvasottakra támaszkodsz. Mert ilyen sületlenségeket leírni szerintem csak így lehet.
"-beégés.. akármilyen szinten is jelentkezik, lehet hogy túl van lihegve ez is, akkor is benne van a köztudatban, és létező gond, ami idegesíti az embert... ez LCD-nél nincs. Vagy hogy nem lehet rendes képarányban nézni rajta 4:3-at, mert akkor meglátszik a nyoma a fekete csikoknak?"
Pont az ilyen HSZ-ek miatt van benne ez ma is a köztudatban. Jelen pillanatban, normál hétköznapi használat mellett az égvilágon semmi probléma nem fog jelentkezni egyetlen mai plazmánál sem. Amúgy elárulom, hogy kellően extrém felhasználás mellett az LCD is ugyanúgy beég, mint a plazma. De ehhez igencsak idiótának kell lenni mindkét esetben. Nyugodtan nézhetsz 4:3-as képarányt plazmán, ki van találva rá a megoldás, százszor leírtuk.
"-ghosting - szintén."
Mi szintén? Hogy van? Ja, igen. Mikor veszed észre? Sötét szobában, full fekete háttérnél, 30 cm távolságból, ha tudatosan keresed. Zavar? Mert engem nem nagyon, de szerintem az emberek 99%-át hidegen hagyja és örül, hogy cserébe igazi feketét és minőségi színeket kap.
"-phosphor trail... szintén. Kb olyna mint az LCD tökéletlen mozgás ábrázolása, amit néha észre lehetne venni, ha az ember azt akarná..."
Hát, nem tudom, a 2 évvel ezelőtti plazmámon sem látok foszforlagot, ellenben az idei LED-LCD-ken is élből kiszúrom a plazmákhoz képesti gyenge mozgásmegjelenítést.
"-kb 50%-kal nagyobb fogyasztás, még a legjobbnak számító plazmánál is egy LCD-hez képest..."
Ez megint egy olyan sztereotípia, ami már 3 éve is túlzó volt, ma meg egyenesen kiröhögnek, ha erre hivatkozol. Már az áramszolgáltatók honlapján is látható, hogy egy 42"-os plazma kevesebbet eszik, mint egy 32"-os LCD.
"-floating black a G20-akon... mi az már, hogy egy prémium tv-n változik a fekete szint?"
Személy szerint én ezt is csak netes videókon láttam eddig, élőben még egyik G20-on sem tapasztaltam. Jövő héten ilyenkor majd beszámolok, hogy az enyémen van-e.
"- és akkor ott az idővel hanyatló fekete és szín mélység, amit rengeteg helyen hallani a plazmákról... ezzel mi van?"
Az idei Pana plazmákon átlag 0,004-et romlik a feketeszint a 2000. üzemóráig. Ha ezt Te szabad szemmel észleled, akkor gratulálok! Az LCD-nek meg folyamatosan csökken a fényereje, a LED-esnek meg alapból nincs olyan színhűsége.
". vagy a forint előtti dizájn? (bár ez sokat nem számít, de mégis)"
Letisztult japán designja van, ami nekem speciel abszolút favorit, én a Samsung meg az LG full üvegnek kinéző műanyagjától hányok. Na bumm. Szubjektív.
"-zúgó táp (jó ez más márkákat, és akár lcd-ket is érint, ellenben a pana plazmáknál az utóbbi időben meglehetősen gyakori)"
Elárulom: a Samsung TV-in sokkal inkább jelen van, sőt, az LCD-knél ugyanúgy, mint a plazmáknál.
"Aztán ott a pana plazma vs egyéb plazma összehasonlítás. Külföldi ratingekben igen jó eredményeket értek el a samu és lg plazmák is. Csak itt vannak csuklóból lehúzva."
Ezt azért így nem mondanám. A nívósabb külföldi teszterek is a Panasonic-ra hivatkoznak összehasonlítási alapként a tesztek nagy részében és nem fordítva. Furcsa is lenne a Pioneer-alkatrészeket is tartalmazó TV-t hátrébb sorolni a dél-koreai fejlesztésnél.
"Az LG-nél mondjuk megértem, ha valaki minőségre panaszkodik, faterék LG plazmájában is elfosta magát az összes kondi 5 év után... a samuról is vannak rémhírek bőven."
Akkor most magad ellen beszélsz?
"De egyrészt ne legyünk már annyira naívak, hogy a pana még mindig japán penge, másrészt nem hiszem, hogy a képminőségben tényleg észrevehető, vagyis jelentős különbség lenne. Árban viszont annál nagyobb van."
Egyre inkább meggyőződésem, hogy nem láttad még egymás mellett (de lehet külön-külön sem) az említett gyártók TV-it.
"Tényleg egy G20 a legjobb?"
Nem, de senki nem is mondott ilyet.
"Egy szó mint száz, nem lehetséges, hogy egy picit el van túlozva a pana plazmák mindenhatósága?"
Nem, ez csak egy-két ember véleménye, a nagy többség ezzel maradéktalanul egyetért. Én úgy gondolom, hogy nem vagyok fanatikus, hiszen magam is ajánlom a Samsung plazmáit is, ellenben realistának tartom magam, abszolút az olvasottakra és a saját magam által látottakra, a két dolog találkozási pontjainak mérlegelése után jutottakra alapozom a véleményem. Minden túlzás nélkül merem állítani, hogy a Panasonic-nál jelenleg SENKI nem gyárt jobb plazma TV-ket. Ez teljesen egyértelmű. A Samsung is rendelkezik kiváló készülékekkel és modellválasztékkal, de egyértelmű hátrányban van, az LG-ről nem is beszélve, aki egyre inkább más területek felé nyit - nem véletlenül.
Egyébként meg az ezen topicban jelenlevők nagy részét nem kell meggyőznöd semmiről: a legtöbben saját elhatározásból jutottak ide, mert maguk is megtapasztalták a plazma-technológia előnyét az LCD-vel szemben, túl tudtak lépni az emberekbe a plazmákkal kapcsolatban sulykolt ál-sztereotípiákon, amelyek fele már 5 éve sem volt igaz és átlátnak a marketing-gépezeten, ami a méregdrága, de annál pocsékabb LED-LCD-vel hülyíti a népet. Neked nem kell ehhez a közösséghez csatlakozni, ha ilyen kételyeid vannak, amikkel kapcsolatban állandóan teleszórod a topicot, figyelmen kívül hagyva, hogy lépten-nyomon megcáfoljuk azokat. Én is többször leírtam már neked a véleményem. Ha neked az ambilight és az IPS panel tetszik, akkor a Philips LCD tökéletes választás lesz, de nem kell itt vergődni és bolhából elefántot csinálni. A legtöbb plazma tulaj igazolni tudja az itt leírtakat.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!