Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1001) karyo válasza 1010 (#999) üzenetére

karyo
(senior tag)

nem hiszem el.

Enjoy the silence.

(#1002) Crosses

Crosses
(újonc)

Hi!

Ma volt időm kicsit jobban próbálgatni, frissítettem drivert, stb. A sima Divx-es filmet viszi full képernyőn a TV. De amint 1 DVD filmet szeretnék megnézni rögtön kikapcsol a TV és bejön a hibaüzenet a TV-n hogy "nem támogatott üzemód". Próbáltam több lejácót de mindegyiknél ugyanez a hiba. :W

PLz Help

[ Szerkesztve ]

(#1003) Oldi

Oldi
(újonc)

A közeljövőben szeretnénk plazma v lcd tv vásárolni,nappaliba szal filmnézésre..tvzésre..
Csakhogy nem igazán vagyok a dolog szakértője h melyik legyen?árban max 300e ft a limit...
Ennyi pénzért milyen típust ajánlanátok?

(#1004) Oldi

Oldi
(újonc)

Valamint énn itt a felbontásokkal sem is hadilábon állok....mondjuk az említett árkategóriában már jó lenne egy 1366*760ast legalább ...nem tom mennyi számít jónak azt tom h a fullhd 1920*1080..de most az a tv ami csak mondjuk 1024*768at tud az nem is tud mon djuk egy blue-ray filmet megjeleníteni teljes pompájában?V akkor most h van ez?

(#1005) YxVs válasza Oldi (#1004) üzenetére

YxVs
(kvázi-tag)

A hazi-mozi.hu plazma fórumában pont erről volt szó, olvasd el!
720p-s HD forrásnál nincs észrevehető különbség, 1080i illetve 1080p-s forrásnál pedig ugyanúgy le kell skáláznia az 1366x768-as képmegjelenítőnek, mint az 1024x768-asnak.
Szvsz csak ezért nem érdemes 1366x768-as plazmát venni. PC-n biztos szebb képe lenne, de ha kimondottan PC monitorként akarod használni, akkor meg inkább LCD...

(#1006) 1010

1010
(őstag)
LOGOUT blog

jaj már nem kell felkonvertáni akkor ronda lesz a kép
576p re kell tenni akkor jó a kép mert annyi a valós jel

(#1007) Oldi

Oldi
(újonc)

SAMSUNG PS 42 Q 92
SAMSUNG PS 42 ch91
erről a két típusról mi a véleményetek?

(#1008) 1010 válasza Oldi (#1007) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

az hogy beég a kép
a 4:3 as csík mentén meg a 12es karika

amugy nyugodtan

[ Szerkesztve ]

(#1009) Naota válasza Oldi (#1007) üzenetére

Naota
(tag)

Az 1024-es felbontás kevés lehet. A 24p támogatás hiánya is fájó kissé, de a gyakorlatban nem láttam röcögést Blu-Ray forrásnál, ellentétben az LCD-kkel. Ezek miatt én valószínűleg kihagyom ezt a generációt, de a képük, az jó. Főleg a Q, ha belefér. Én azt ajánlom.

(#1010) YxVs válasza 1010 (#1008) üzenetére

YxVs
(kvázi-tag)

Nézz már körül ember!!!
Vannak már a Panasonic plazmáknál jobbak is, úgyhogy ajánlom nyisd ki szűk látóköröd...

(#1011) Zoliboy95 válasza YxVs (#1010) üzenetére

Zoliboy95
(fanatikus tag)

Persze, hogy van. Például a Pioneer Plazmák 2X annyiért.
Nekem minden célra megfelel a Pana 42pv70. :R

A 95 a nevemben nem azt jelenti, hogy 95-ben születtem. :-)

(#1012) 1010 válasza YxVs (#1010) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

igen... és szted aki ide ír az mennyiért akar plazmát venni
biztos nem ugy,hogy a legjobbat akarom pénz nem számit

(#1013) Oldi válasza Naota (#1009) üzenetére

Oldi
(újonc)

Értem de a széria az a plazmák családját tekintve friss,v már kifutó?

(#1014) Naota válasza Oldi (#1013) üzenetére

Naota
(tag)

A 9-es szériák mind aktuális modellek. Egyelőre nincs újabb.

(#1015) Oldi válasza Naota (#1014) üzenetére

Oldi
(újonc)

THX :K

(#1016) amici di nes válasza Oldi (#1007) üzenetére

amici di nes
(újonc)

Bemásolom az avx-re írt hozzászólásomat

Az itt korábban leírt beállításokkal használom, csak a kontrasztot levettem 80-ra.
Kábeltévé felénk nincs, az egyszerű antennával egész szép az m1, rtl képe, mondjuk sohasem nézem ezeket tongue.gif
A műholdas csatornák szolgáltatóktól függenek.
A upc képe elfogadható, de ha az ember után megnézi mondjuk a sky sport italia, vagy az angol sky képét, akkor inkább hanyagolja a upc-t. Most nézem a reggina-inter meccset a sky 16:9-es csatornáján, gyönyörű. Hát még ha lenne komponens a beltérimen...így "csak" scartról nyomom.
DVD képe is szép, de várom a hdmi-s lejátszómat.
Pc-t is rákötöttem, használni nem nagyon fogom.
Beégés nincsen, mondjuk esélyt sem hagyok rá.

''Dögöljenek meg a korrupt zsaruk a zsíros farba hatoló gumibotjaikkal , a némaság kék fala mögé bújva. Rég eljátszották a bizalmunkat!

(#1017) drezso válasza 1010 (#999) üzenetére

drezso
(kvázi-tag)

Nos én tavaly karácsonykor vettem az Lg plazmát(42PC 1R) semmi gond vele. Szerintem ha rajta hagyod az állóképet mindegyik "beég" de egy . fehérmosás után eltűnik.Egyébként meg kinek mi tetszik olyat vegyen sok külömbség ebben az árkategóriában nincs köztük.

(#1018) Oldi

Oldi
(újonc)

Srácok még sok mindent kell tanulnom a plazma tv-kről!
pl mi az a beégés,éls mikor miből kifolyólag jöhet elő,és arra érvényes a garancia?

(#1019) Naota válasza Oldi (#1018) üzenetére

Naota
(tag)

Beégés kapcsán két dologról beszélünk: a letörölhetetlen beégésről és az idővel eltűnő ghostingról. Ezek a képernyő korábbi tartalmát mutató foltok, amik akkor keletkeznek, ha nagy fényerő-/kontrasztkülönbségű területek vannak hosszabb ideig a képernyőn (pl. korhatárkarika). Jó esetben csak homogén fekete háttéren látszanak, rossz esetben máshol is. A ghosting fehérmosással, hangyaháborúval eltűnik. Vagy akár simán tévénézéssel is. Ha az illető kevésbé szerencsés, épp erre érzékeny típust választott vagy állat módjára használta a tévét, akkor pedig be is éghet, ami ennek a véglegesen ottmaradó változata. A gari nem vonatkozik rá és kábé a plazmák manualja azzal kezdődik, hogy erre figyelj. Fórumok információi alapján odafigyelés és átlagos használat mellett nem kell félni. Én például konzolozni fogok rajta, ha egyszer végre kijön egy modell, ami megfelel nekem.
Tehát nem akkora para, mint amilyennek tűnik.

(#1020) 1010 válasza Naota (#1019) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

számítógépre kötni és konzoozni lcd ket kellnem plazmákat
jobb a kép és a felbontás is
és ott lezs beégés
pl ha carbonozol vagy moházol akkor szépen ott marad a sebességmérő meg inek és az faszául beég

(#1021) Naota válasza 1010 (#1020) üzenetére

Naota
(tag)

Van FullHD és HD Ready plazma, tehát a felbontás nem jobb minden esetben. A képet sem mondanám feltétlen jobbnak. Élesebb, de a fekete és színek nagyon le vannak maradva a plazmától. Kinek mi a fontos. A ghosting meg típusfüggő. A beégést pedig el lehet kerülni, ha odafigyelsz.

(#1022) Oldi válasza Naota (#1019) üzenetére

Oldi
(újonc)

Értem.Tehát én kizárólag tv ill dvd nézésre használnám a tv-t.Az mondjuk nem jelent gondot hapl 4-5 órát megy szinte minden nap egyfolytában?vagy mi az amire feltétlenül vigyázni kell a beégés elkerülése végett?
SAMSUNG PS 42 Q 92 ezt a jószágot néztem v ezt SAMSUNG PS 42 ch91h
Nem tom melyik jönne ki 270e ft körüli összegből...üzletre mint olyanra media marktra gondoltam,most van egy két jónak tünő akció..de a héten jobban körülnézek.Miskolcon lakom itt a median kívül még elektropont

(#1023) Naota válasza Oldi (#1022) üzenetére

Naota
(tag)

A webshopok árai szerint belefér a Q a keretedbe. De hogy egy MM-ben mennyi, azt nem tudom. Valószínűleg több. A ghostingot majd kitapasztalod. Gondolom nem egy csatornát nézel 4-5 órát, szóval ez nem számít túl extrém használatnak. Meg hát még egy csatornán belül is 60 percben 12 perc reklám van, ahol regenerálódhat a tévé. De ha esetleg jár erre Q9 tulaj, az megmondhatja, hogy ő miket tapasztalt. Amúgy itt tuti találsz olyat, akinek van Q9-e.

(#1024) 1010 válasza Naota (#1023) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

ha nagyon fél a ghostingtól akkor vegyen panát
abban nincs
de most komolyan mondom

(#1025) amici di nes válasza Oldi (#1022) üzenetére

amici di nes
(újonc)

Az elektropontban vettem Nyíregyházán, a Q sorozatot, 269ezer pénz volt.
Tökéletes képe van, külföldi műholdas csomagok (sky, premiere, canal+) esetében különösen szép.
Beégés nincs, amúgy elég jó beégés ellen védelme van a tévének.
Sokáig teszteltem a panapv70-est és ezt, jó beállíításokkal a samsung képe szebb.

''Dögöljenek meg a korrupt zsaruk a zsíros farba hatoló gumibotjaikkal , a némaság kék fala mögé bújva. Rég eljátszották a bizalmunkat!

(#1026) 1010 válasza amici di nes (#1025) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

mien csatival tesztelted?

(#1027) YxVs válasza amici di nes (#1025) üzenetére

YxVs
(kvázi-tag)

Ez kiállított darab volt vagy orig dobozában? 289 alatt nem láttam még egyik elektropontban sem...

(#1028) amici di nes

amici di nes
(újonc)

Original, dobozban...hazajöttem, valaki írta, hogyan kell megnézni hány órát ment a panel, és annyit, amennyit nálam.

(#1029) pentium4

pentium4
(senior tag)

hali srácok!

most állok HD TV vásárlása előtt és segitség kéne a kiválasztáshoz!
a lehető legjobb hd tv t akarom választani!
pár kritérium:
300-400e a végső ár
nemkell bele vinyó, se felvevő, de ha muszály akkor ok :)
az egyik legfontosabb: talpal meg mindenestül nem lehet magasabb mint 60cm!
persze a helető legnagyobb képméret kell erre a helyre, 1080p tudja!
köszi

P4

USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

(#1030) Naota válasza pentium4 (#1029) üzenetére

Naota
(tag)

Plazmáknál a FullHD 42"-nál kezdődik. Na most ez mind méretben, mind árban túllóg azon, amit megadtál.

(#1031) pentium4 válasza Naota (#1030) üzenetére

pentium4
(senior tag)

hmm!
no akkor irj vagy 5 lehetséges lehetőséget fullHD ban és átböngészem a dolgokat!
köszi

USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

(#1032) 1010

1010
(őstag)
LOGOUT blog

42" :Y
azt haza se lehet vinni
ahoz már sprintert kell hívni
modjuk a ledek mérete véges lefelé

és és hogy kell megnézni hány órát ment a panel? ez engem nagyon érdekel akkor megnézem az enyémen is :)

[ Szerkesztve ]

(#1033) Naota válasza pentium4 (#1031) üzenetére

Naota
(tag)

Hát olyan nagyon sok lehetőség nincs. De a Pana 42PY70 a maga 420k-s árával még viszonylag közel van a büdzsédhez. Méretben viszont ez a 70 centis magasságon is túl van.

De ha nem ragaszkodsz a plazmához, akkor LCD-ben lehet hozni a FullHD-t 37"-ban is, ami méretben olyan 6x centi magas lehet.

[ Szerkesztve ]

(#1034) pentium4 válasza Naota (#1033) üzenetére

pentium4
(senior tag)

nem nagyon vagyok benne a témába
a plazma full hd a jobb vagy az lcd full hd?
lényeg hogy minőségi legyen, és nagyon szép szineket tárjon elém, mégha nemis látom a külömbséget :D

(#1035) Oldi

Oldi
(újonc)

Ma néztem szét a MM-ban és a SAMSUNG PS 42 Q 92 294eft míg a
SAMSUNG PS 42 ch91 239.900ft azért nem mind1!Tényleg miben tud többet ,illetve tud e annyival többet h az megér 50eft különbséget?

(#1036) 1010 válasza pentium4 (#1034) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

a plazma full hd 42" nál kezdődik mint irtuk lcd ben pedig vannak kisebbek és olcsobbak
talán a plazma a válaszidő miatt de sztem 8ms az már elég baráti egy lcd nél
a másik talán fontos egy hétköznapi mebernek hogy a plazmák ngyon fűtenek és jól megpörgetik a vilanyórát

az lcd kevésbé

az lcd képe mattos a plazmáé fényes
az lcd-t még egyedül felbirod cipelni a lépcsön a plazmát már nembiztios ha full hd-s :)

[ Szerkesztve ]

(#1037) karyo válasza 1010 (#1008) üzenetére

karyo
(senior tag)

ehh, unalmas ez, mást nem tudsz hozzáfűzni? :W

hidd el, nem márkafüggő a beégés. hosszú, statikus képnél minden plazma így viselkedik, de ezt kellő odafigyeléssel el lehet kerülni. :U

ennyi, úgy érzem ez az egész nagyon túl van lihegve.

Enjoy the silence.

(#1038) bogyó73

bogyó73
(tag)

helló mindenkinek. arra lennék kíváncsi hogy egy 106cm.es plazma kb. mennyit fogyaszt?

Marquee 9000

(#1039) 1010 válasza bogyó73 (#1038) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

300 w

(#1040) bogyó73 válasza 1010 (#1039) üzenetére

bogyó73
(tag)

hát nem kevés. és egy kb ekkora lcd?

Marquee 9000

(#1041) 1010 válasza bogyó73 (#1040) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

80-120w
ha isten is ugyakarja :U

(#1042) bogyó73 válasza 1010 (#1041) üzenetére

bogyó73
(tag)

hát akkor egy jobbfajta projektor jobban megéri mint a plazma. csak kérdés hogy melyiknek mennyi az élettartama :F

[ Szerkesztve ]

Marquee 9000

(#1043) bogyó73 válasza bogyó73 (#1042) üzenetére

bogyó73
(tag)

a "megérit" a fogyasztásra értem. :)

Marquee 9000

(#1044) 1010 válasza bogyó73 (#1043) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

projektornál az izzok kerülhetnek sokba
meg még vásznat is vegyél

(#1045) Naota válasza pentium4 (#1034) üzenetére

Naota
(tag)

Ha mindkettő fullhd, akkor szerintem a választás plazma természetes színei és villogó képe, valamint az LCD kifestős színei és nyugodt képe között történik. Legalábbis azokban az árkategóriákban, amikről itt szó szokott esni. Én azt mondom, hogy egymás mellett kell őket látni. Szó szerint. Aztán már ízlés dolga.

(#1046) Naota válasza bogyó73 (#1043) üzenetére

Naota
(tag)

Szerintem ha jut a malacperselyből plazmára, akkor nem a villanyszámla fog csődbe dönteni. Bár ha meggyőződéses zöld vagy, akkor nincs mit felhoznom mentségére. Viszont akkor inkább egy képregény. Újrapapírra. :DD

(#1047) 1010

1010
(őstag)
LOGOUT blog

sztem egy full hd-s plazmával jobban jársz
nincs látószög gönd sehol
nincs válaszidő problem
és a hagyományos tv hez van közelebb csak szebb a kép

viszont azt tudnod kell a full hd ról hogy mindet kihoz a tv adásbol
tahát ha neked rossz az antenna vagy a kebel akkor inkább csalódni fogsz
szal gyorsan tegyél be a egy dvd-t ha hazamész :DDD
vagy valmi full hd-s demót tegyél rá

(#1048) karyo válasza 1010 (#1041) üzenetére

karyo
(senior tag)

Ez így ebben a formában nem igaz, plazma kb ~ 330-350W,
LCD kb 250 W.

Ez a 42 collos méretre vonatkozik.

Enjoy the silence.

(#1049) karyo válasza 1010 (#1047) üzenetére

karyo
(senior tag)

ez igaz, sajna miután megnézel akár egy 720p filmet, többet nehezen nézel rá akár egy DVD-re, vagy egy 576p-s egyéb adásra, főleg, ha xar a minősége.

Engem még az idegesít, hogy a TV adók nem léptek 16:9 irányba. pedig szinten minden új TV ilyen képaránnyal rendelkezik. Akkor meg mire várnak? :F

Enjoy the silence.

(#1050) 1010 válasza karyo (#1048) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

csak átlagos adatot montam :)

most néztem meg a pio plazmát előben hát nem vagyok tőle elájulva
még ha 127es vagy mekkora

de a legviccesebb az a philps ambi lihgt spektra vagy micsoda
egymillo ft
full hd dvb-t
és lcd de akkor is nagyon gáz az a keret ami világit
mint ahohy a kép szine olyan akeret szine

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.