PCMCIA csatolófelület.
Példáulezt lehet használni.
Persze tudni kellene, hogy az UPC milyen kódolást használ.
Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

PCMCIA csatolófelület.
Példáulezt lehet használni.
Persze tudni kellene, hogy az UPC milyen kódolást használ.
(#24002) kételkedem válasza Pankes (#23949) üzenetére
*
dupla lett
[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

Minden gyártó spórol. Én sem tartom jónak, hogy mindent a végtelenségig 'kiherélnek'. Spórolni lehetne viszont azon, hogy nem tizenvalahány nyelven adják a használatit, ha már úgyis tudják melyik országnak gyártják !

UPC digitális nem fogható box nélkül, ezt többször kitárgyaltuk.
www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

A UPC csomagját nem fogod a TV-vel dekódolni, mivel a kártya és a box egy egység. Egyik sem működik a másik nélkül (tehát, ha elromlik a box és a szomszédnak is van csak kisebb csomaggal, hiába viszed át a kártyád, nem fog a másik boxal működni). Arról nem is beszélve, hogy egy csomó extra szolgáltatás van ráültetve az adatfolyamra, amivel semmit nem tudna kezdeni a TV, mivel nincs benne kábelmodem.
www.prohardver.hu - www.kttech.hu

Régen, Togliattiban a Lada gyárban három kategóriát különböztettek meg a minőségellenőrök: nyugati, keleti, hazai. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Panáék hasonlót művelnek, de kizárni sem lehet.
www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

Talán ezért tartanak ott, ahol...
ezeröcsi 
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!

Én most tettem tönkre a Pana DVD-met... A táp IC hibásodott meg EMLÜ-nek köszönhetően. Sajnos a csere, amit vettem, az szép szikraesőt csinált (saját hülyeség, rossz folyasztószert használtam tévedésből, illetve az volt a tévedés, hogy nem megfelelően pucoltam le, mert a másik fajtát nem feltétlenül kell)... valószínű egy újabb táp IC, 2 ellenállás és a biztosíték kicserélése után működne. (erről jut eszembe, nincs véletlenül valakinek elfekvőben egy MR6710-es SMPS Mode controllere? Ég a pofám, hogy megint mehetek másikért a HQElektronik-ba... persze örülnek neki, mert 2700 Ft-ba kerül
)
Azt kell mondanom, hogy az összes fő IC Matsushita Electronics vagy Panasonic feliratú benne (memória, flash, és 2 db speckó kapcsoló IC az nem, STS, ISSI és Sharp gyártmányúak). Az egész egyedi konstrukció, nincs 3rd party gyártó cucca benne. A kijelző az mondjuk szokás szerint Futaba benne, de az minden Panában az, még a 2x éves Technics erősítőmben is az volt. A DVD maga 4 éves volt, de felpúposodott, hőmérséklet miatt sérült (márpedig a táp az nagyon nem hűvös fajta) alkatrésszel nem találkoztam.

Igazából emlékeztem, hogy van valami ilyesmi vele, de én a kódolásra gondoltam. 
Azért reméltem, hogy KTTech majd megírja a frankót, végül is ő első kézből tudja.

Ezek szerint nem nagyon vannak a Pana cuccokban "idegen" alkatrészek?
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába... Szegeden a Mars tér környékén földszinti 80nm-es lakás eladó!
Simán előfordulhat, hogy minőségi eltérések vannak az egyes régiókba szánt modellek között. Az adatlapom alatt látható alaplapomból lett volna olyan verzió, amelyik picivel olcsóbb volt, igen ám, csakhogy az enyémben válogatott alkatrészek vannak, a dobozán is fel van tüntetve, hogy "100% Japan-made Solid Capacitors" és valóban láthatóan más alkatrészek vannak rászerelve, mint az olcsóbb verzióra.
Nyilvánvalóan a nekünk szánt TV-k is megfelelnek az előírásoknak, átmennek a minőségbiztosítási rostán, csak gyengébb mérési eredményeket produkálnak, ezáltal lehet, hogy a várható élettartamuk is rövidebb lesz. Azt viszont tapasztalatból tudom, hogy a régi műszaki termékek közül azok, amelyek még Japánban készültek, akár 20 év után is gond nélkül működnek (lásd. régi Sony Trinitron TV-nk, ami "nem keveset" futott 1990 óta). Ez szerintem ma is megfigyelhető, ahogy az is, hogy nekünk nemigazán jut "Made In Japan" feliratú termék.
Get Moded!
Ezt meg tudom erősíteni! Nem nagyon láttam Samsung alkatrészt a Pana plazmámban, mikor szétszedtük Matsushita és Panasonic (gyakorlatilag ugyanaz) chipek tömkelegével szembesültem, szóval kétlem, hogy a Samsung olyan nagy tömegben szállítana alkatrészt ezen TV-khez.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!

Annyi a frankó, hogy felesleges kísérletezni, nem fog működni... Nincs olyan CI dekóder, ami képes lenne működni a UPC rendszerével, az okot leírtam az előbb.

Szerintem azért nem látunk itthon "madeinjapan" cuccokat, mivel drága volna ideutaztatni őket. Ezért inkább építenek a cseheknél egy szép nagy gyárat, és innen szolgálják ki az európai piacot.

"Matsushita és Panasonic (gyakorlatilag ugyanaz)"
Még szép, hogy ugyanaz, mivel a Panasonic a Matsushita Electronic Co -nak csak egy márkaneve volt (ahogy a Technics, Ramsa, National, Sanyo és egy ideig a JVC - de ezt már eladták), amíg pár évvel ezelőtt (2008.01.10, ekkor lett Panasonic Co.) fel nem vette a cég ezt a nevet 

Félvezetők terén a fő cuccoknál gyakorlatilag kizárt (van K+F és gyártási kapacitás van bőven, főleg miután a Sanyo, a világ eddigi legnagyobb elektronikai gyártója is a tulajdonukká vált 2009-ben, egyébként is rokonok alapították a két céget
), diszkrét elemeknél már vásárolnak máshonnan (pl. kondikat a Nichicon-tól). De az előttem elterülő alsó kategóriás (S42-es DVD) cuccban sem jellemző az idegen gyártók nyoma. A fej is természetesen Panasonic... mondjuk sok más gyártónál is Panasonic fejegységeket használnak.
De ugyanígy a Samsungokban se nagyon találni más gyártóktól cuccokat, házon belül intézik el a kérdést.
Persze, ha valami spéci cuccra van szükségük, akkor külső gyártóktól vásárolnak. De ezen a szinten már nem komplett paneleket...

Na itt a pénz a kezemben, lehet rendelni a tv-t. 
Most már csak azt kéne eldönteni, hogy melyiket! 
Meg vannak a befutók.
42S20, vagy 50C2. Bár kicsit félek a C2 kicsi felbontásától. 1,5 és 3 méter között lenne nézve. Vagy esetleg kicsit gyűjtsek még a C10-re. Az nagyobb felbontású, de tavalyi modell. Vagy egy samu c450? De az meg csak nem Pana.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
G20-as plazmám van és lenne egy kérdésem a felkonvertálós DVD-lejátszókkal kapcsolatban. Elméletileg a lejátszóm 1080p-re is felkonvertál, viszont ugye a tv is alapból felkonvertálja a sima DVD-ket. Mi a legtutibb kombináció? Hagyni a tv-t és sima 720p-n nyomni a filmeket vagy a lejátszóval felkonvertálni 1080-ra?
Előre is köszi!

Ez a lejátszód képességeitől függ
Próbáld ki mindegyik kombinációt, és amelyik a legszebb képet adja, azt használd. Mivel nem írtad, milyen a DVD-d, így nem tudni, milyen konvertáló chip van benne...

Próbáld ki, és meglátod melyik adja a jobb eredményt.
Egyébként a "sima720p" sem sima, hanem az is felkonvertált. A DVD felbontása 576(p)

Szerintem én a nagyobb felé mennék inkább ha ilyen távolról nézed.
Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók
(#24022) nemtomcsak válasza GSzarkaTAT (#23998) üzenetére

Szia! Az a baj, hogy nem kicsit zúg..... ( képtartalomtól függően zúg folyamatos hullámvasút...
) És ha már keményen megkérik az árát akkor nekem ne zúgjon.

Nekem egyik cimborám intézi most az 50S20-at. Panánál dolgozik, illetve közeli kpcsolata van ott és azt mondta, hogy nagyon odafigyelnek az ügyfélszolgálatra és a vásárlói elégedettségre.
Majd meglátjuk.
Azt is mondta, hogy az éves szinten eladott 30-40000 készülékből pár 10db hibásodik csak meg.
Mondjuk ezt más forrásból is megerősítették nekem, mert egyik kollégám cimborája Panasonic szervízben dolgozik. Az ember húzza ott az igát pár éve, de Pana PDP-t még nem javított... Ez nekem jelent valamit és elég megbízhatóak a források!
Nem akarom magasztalni a márkát, főleg, mert nincs személyes tapasztalatom, de elöljáróban ezek biztatóbbak, mint mondjuk a Samsungról hallottak. Az egyik beszerzőnk a cégnél onnan érkezet és hát.. mondott furcsákat. Bár nagyon nem hatott meg, mert Samsungom volt eddig 3 évig és elégedett voltam vele. Ha bajom volt, a szervíz azonnal jött és csinálták a dolgukat. Volt ,hogy ünnepnap is kijöttek annó a plazmámhoz, amikor egy pók került az üveglap és a panel közé. Izgalmas történet volt! 
(#24024) Zebu válasza IrsaiOlivér (#23946) üzenetére

Milyen az a minőségi elosztó és antenna kábelek?
Azt elhiszem ,hogy elosztók között van különbség, na de antenna kábel között? nem hinném... vagy mégis?
[ Szerkesztve ]
(#24025) GSzarkaTAT válasza DM-Fan (#24011) üzenetére

Ellenpélda:
Sharp 32" Aquos LCD tévé - belépőszint DH500E - nyáron 89,000 Ft volt a MédiaMarkt-ban. Nézd meg most az árgépen mennyiért lehet kapni...Ja, beépített médialejátszó, MKV támogatással.
MADE IN JAPAN.

Pálinkás jó regelt mindenkinek!
Oksa, de a három közül melyik lehet a leírtak alapján? Meg mondom Lenne olyan 1,5 méter táv is. A sarokülő sajátossága. Az átlag az 2 méter.
50C2. Bár kicsit félek a C2 kicsi felbontásától. 1,5 és 3 méter között lenne nézve. Vagy esetleg kicsit gyűjtsek még a C10-re. Az nagyobb felbontású, de tavalyi modell. Vagy az nem gond, hogy tavalyi? Már, hogy sokkal modernebb-e az újabb modell?
Vagy egy samu c450? De az meg csak nem Pana.

Másfél méterről kiszúrod, ha "csak" HD Ready. Oké, hogy háromról már nem nagyon, de az nem fog vigasztalni, ha másfélről majd a pixeleket kukkolod, meg a ditheringet. Én 2,5-3 méterről nézem az 50" HD Ready-t, az oké, de ha közelebb megyek, már nem az igazi.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Én is ettől félek. ( Amúgy mi a dithering? ) :-)

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mi a különbség a samu ps50c530 és a ps50c550 között??

Hol találkoztál C550-el?
Egyébként ugyanaz, mint a C430 és a C450 között, mivel csak a panelban van különbség a 4xx és az 5xx sorozat között. Azokat meg a honlapon össze tudod hasonlítani.
jolti: nekem C10 van, picit nagyobb a fogyasztása, viszont több csati van rajta. Képminőségben semmilyen különbség nincs. Viszont 1, 5 m tényleg nem jó táv egy 50" Ready-hez. 42" is határeset.
[ Szerkesztve ]

Beugrott, mit felejtettem el megtudni. 
Azt megbeszéltük, hogy a 4:3 adás nem tesz jót a panel oldalának.
De mi történik a plazma tévékkel ,ha nem full hd anyagot nézek 1080 sorral, hanem csak 8-900 sorral? Akkor a fekete sávok alul felül kevésbé fognak használódni és hónapok alatt észrevehető lesz a különbség?
Tudom, hogy 2-3 óra nem probléma... de mi van akkor, ha a Szökést 720p-ben 6 rész végignézek, másnap szintén.... stb. Azért parázok egy kicsit... de egy ne zavarjon, nem lesz gond válasszal megnyugodnék.
Segítsetek ebben egy kicsit nekem/nekünk. Köszi szépen. 
----- Ha ezt a szöveget kivágod, vehetsz egy új kijelzőt! -----

Samsung PS50C530
[ Szerkesztve ]
No Hope = No Fear

Egyfajta zaj, majdnem teljesen megszüntethető plazmánál, ha nem húzza az ember csonttá a kontraszt- és világosságértékeket. Az én régebbi, "fapados" plazmámon sajnos akkor nem elég jó a kontraszt és a fekete, így inkább egy kis dithert vállalok be, három méterről úgyse látni a hangyafocit. Mivel te közelebbről nézed, érdemesebb emiatt is a full HD felbontást preferálni.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

De az 208ezer more!

Pedig van, pl az árnyékolás minőségében. Csatlakozókat le kell cserélni roppantósra. Esetleg érdemes gyári kábelt venni.
A hagyományos fali dugaljakat meg el kell felejteni.
Nálam a upc-s ember újrakötött mindent, mikor hozta az stb-t.
(#24036) IrsaiOlivér válasza Zebu (#24024) üzenetére

Nem nagyon értek hozzá, de szerintem van, legalábbis mikor én kicseréltem a régit egy mindenféle zavarszűrős, nem tudom hányszor árnyékolt valamire, megszűnt a zúgás, sőt a képminőség is javult. Lehet neked nem ez a problémád, rajtam segített...

Tegnap nem voltam gép közelben, de most olvasom a sok minőségbeli külömbségről való értekezést. Pont ma 4 hete vettem X25-öst. Akkor azt mondták az üzletben dolgozók, hogy más alkatrészek, elektronika dolgozik benne, jobb mint az x20. Mindkettőt árulják tehát nekik mindegy, hogy melyiket adják el. Én elhittem, de itt rögtön lehurrogtak, hogy nézzem meg az adatlapját tök egyforma. Most talán mégis el lehet hinni. A "kicsikém" hibátlan, nem zúg, a fekete az fekete, gyönyörű képe van. (Sok G20 imádót levenne a lábáról.) Láttam hazai S20-ast otthoni körülmények között, de nem cserélném el! Egyébként X25-öt csak a németéknél forgalmazzák. Az ottani előírásoknak megfelelni, és piacon maradni a Phillips és egyéb szarok mellett nem könnyü. Én hiszek a szelekcióban. A két év gari pedig pont ezért nem zavar. 1993-óta nyúzom jelenlegi Technics HI-FI tornyomat, de még szerelő nem látta. A cég meg úgyanaz. 

"Az adatlapom alatt látható alaplapomból lett volna olyan verzió, amelyik picivel olcsóbb volt, igen ám, csakhogy az enyémben válogatott alkatrészek vannak, a dobozán is fel van tüntetve, hogy "100% Japan-made Solid Capacitors" és valóban láthatóan más alkatrészek vannak rászerelve, mint az olcsóbb verzióra."
Ez nem régiós eltérés, látod te is megvehetted a drágábbat-jobbat ! Az árkülönbség az alkatrészek minőségi eltérése miatt van.
Japánból azért drágább idehozni bármit is, mert az eu-n kívülről érkező termékeket megadóztatják. Ezért vannak eu-n belül is gyártási helyek. Persze a japán munkaerő sem annyiba kerül, mint a cseh, úgyhogy az is áreltérést okoz, ha ott gyártott termék érkezik be.
Én a Sharp tv-kről hallottam, hogy made in Japan.

olvasgattam itt a hozzászólásokat a Samsung C530 Auchan akcióval kapcsolatban. Ma reggel bementem a maglódi Auchanba és a sajnos nem láttam 200k-ért, továbbra is az eredeti 229k-s ár szerepel. Valaki tud egy olyan Auchan-t Bp-en, ahol van 200k-ért ez a tv?
RS
Igen '93-ban még voltak ilyen termékek, mert akkor a ténylegesen a jó minőség elérése volt a cél. Manapság már az árháború nem tud tovább fokozódni a készülékek árazásával annyira nyomott a piac, így -az autóiparból átvett- szerviz alapú nyereségre számít sok gyártó.
Én legalábbis ezt látom az elektronikai és a számítástechnikai termékek életgörbéjének az alakulásában.
Eladó 2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg, Cooler Master Wavemaster full alu ház
(#24041) nemtomcsak válasza IrsaiOlivér (#23946) üzenetére

Szia! Kihúztam az antennakábelt és csak PC-ről néztem filmet, de igy is képtartalomtól függő zúgást tapasztalok.... 
(#24042) Margitka válasza Elpresidente (#24039) üzenetére

Dunakeszi!
(#24043) Elpresidente válasza Margitka (#24042) üzenetére

köszi, sajnos onnan nehéz lesz hazavinni. 
RS
(#24044) Margitka válasza Elpresidente (#24043) üzenetére

nem nehezebb,mint máshonnan....tervezed a vételt?

Az árnyékolás az jogos. Linkelnél pár javasolt kábelt?

Nem akarlak elkeseríteni, de 1993-ban meg arról nyavalyogtunk, hogy milyen tojáshéj mechanikákkal készítik a deck-eket, mert előtte 10 évvel még belerakták az anyagot, a nagy alumínium öntvény vázakat. (Mi több a 70-es években a Japán gyártmányra mondták, hogy olcsó és gagyi, A 80-as évek végén egy Dél-Koreai Samsung termék pedig az "über" gagyi kategória volt. Ma meg tetszik, nem tetszik a Samsung az egyik vezető cég az innovációban)
Szóval, majd 10 év múlva a mai gyártmányokért fogunk sírni: 'Haj milyen jól összerakott kínai tv-m volt még 2010-ben, nem úgy mint ez a Holdon gyártott" 
Na persze öregapám BRG 40 éves, orsós magnója (a maga 20 kilójával) ma is üzemképes
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

korábban szó volt a médialejátszókról.
eddig wd tv live-ot néztem egy (szerintem elég jó) JVC crt tv-n.
írták itt többen, hogy a G20-hoz (ami hamarosan érkezik) inkább Dune vagy Popcorn illik.
eddig csak a Dune-t néztem meg, amiből az alapmodel is 2x annyiba kerül, mint a live, ehhez képest a video output modok között nincs 1080p!!!! 
egy magát "top"-nak kikiáltó lejátszó ezt hogyan engedheti meg magának?

Hát, ha a Base-re gondolsz, akkor tanulmányozd ezt át:Dune HD Base adatlap

A DUNE lejárszók mindent tudnak, így pl. a teljes Blu-ray képfájlok kezelését és lejátszását a menüvel együtt! Olvass utána:
Dune hivatalos honlap
Az elmélet és a gyakorlat közti különbség a gyakorlatban nagyobb, mint az az elméletben.

a válasz is megvan 
Felmerülhet a kérdés, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha nem 16:9-es (1.78:1) arányú képet nézünk a plazmán, hanem mondjuk 4:3-ast, vagy erősen szélesvásznút, pl. 2.35:1-est, hisz akkor oda nem jut képi információ. A fekete sáv is be tud-e égni 4:3-as aránynál kétoldalt, vagy 2.35:1 aránynál alul felül?
A válasz: nem
YES!

----- Ha ezt a szöveget kivágod, vehetsz egy új kijelzőt! -----