Hirdetés

Aktív témák

  • gh9

    csendes tag

    válasz DM-Fan #7598 üzenetére

    "És az szerinted előrelépés, ha ugyanazt veszi, ami most van neki?"

    Emlékeim szerint te azt mondtad, hogy visszalépés, én meg azt, hogy nem az, nem pedig hogy előrelépés. Maradjunk már a tárgynál, na. :-)

    "Tehát igénye van. Ha nem lenne, nem is gondolkodna, nemde?"

    Ha egyértelmű lenne, hogy igénye van, nem kérdezne, nemde? Nem mintha ez lenne itt a lényeg.

    "Egy szóval nem írta, hogy .mkv-t is le akarna játszani, analóg-TV-adásról, meg DVD-nézésről írt."

    Igen, meg VHS-ezésről (50%), és a háromból kettő pont nem olyan használat, aminél a plazma előnyben lenne egy 72-es CRT-vel; DVD-nél előnyben van, de MKV-knál meg főleg, itt meg már nem nagy a különbség árban. Na, nem olyan bonyolult az.

    "De fordítsuk meg: ha annyira ajánlod neki a CRT-t, arra hogyan köt .mkv-képes lejátszót?"

    Sehogy, de arra fölösleges is. No, foglaljuk össze; lehetőségek:

    - új CRT, minden más marad, eredmény: minden marad a régiben; költség mintegy 50e píz.
    - új plazma, minden más marad, eredmény: tévénél so-so, VHS-nél sírás, DVD-nél jobb; költség (50-essel számolva) 200e.
    - új plazma + mkv-képes lejátszó: tévénél so-so, VHS elfelejtődik a francba, DVD-vel jobb, MKV-nál meg ugye... Legyen az egyszerűség kedvéért 250e.

    (Az első kettő volt a kérdés, én aszondtam, első vagy harmadik.)

    A CRT + MKVpléjer nyilván hülyeség, azt nyújtja, mint az első, csak drágább.

    "Miért, szerinted egy jelenlegi Orion CRT-ben hány éves technika van? Mert szerintem ugyanaz, ami a 11 évvel ezelőttiben is."

    Szerintem meg inkább 5-10 lesz az, de gondolom, egyikünk sem rendelkezik bizonyítékkal. :-) Mindenesetre kíváncsi vagyok, hány Hz-es is az a kimúlt tévé (mert az új 100Hz-es); mindegy, ez is mellékszál.

    "Az viszont nem mindegy, hogy ajánlasz valakinek egy CRT TV-t, amire viszont nem tudja majd rákötni a HDMI-kimenetes STB-ot"

    Egy set-top-boxnak csak HDMI kimenete lenne? Ugye, hogy nem? :-) De visszatérhetünk erre 2012. jan. 1-jén, szerintem akkor is lesz rajta minimum egy koax. (Digitális kábeltévét én most is így használom, mert minőségre kb. mindegy, és csatornát váltani a tv távirányítóján szeretek.)

    "Hát, akkor tényleg nagyon megéri neki CRT-t ajánlani. "

    Ez ugye a worst-case, és ne feledkezz meg a peremfeltételekről.

    "Épp ezért arról próbálod győzködni, amit már ismer és nem arról, amit még nem?"

    Nézd, én nem hiszek abban, hogy általában szokott lenni univerzális megoldás; igenis VAN olyan, hogy valakinek nem a plazma a legjobb. Ezt hívhatjuk akár bölcsességnek is, bár nemtom... :-) És én úgy érzem, hogy akinél sok a tévénézés/VHS, és alapvetően elégedett volt a low-end CRT-jével, annak egy CRT is lehet jó választás. Vagy vegyen plazmát, és felejtse el az analóg rögzítést, hanem hajtsa jó minőségű cuccokkal -- amely átállásnak szintén ára van. A középút jelen esetben nem arany, hanem egy kompromisszum szerintem -- emiatt viszont ne költsük el az egész keretet tévére.

    "Ne a híradót várd 16:9-ben"

    Miért ne? És a Barátok köztöt se? :-) Amúgy ja, Viasat + közszolgálatik szerencsére nagyon aktívak, de a "két nagy" együtt vagy 80%-ot számít, szerintem. (Azért is hoztam őket példának már az előbb is.)

Aktív témák