Hirdetés

Aktív témák

  • gh9

    csendes tag

    válasz DM-Fan #7610 üzenetére

    "Ha jó minőség a VHS, akkor nem feltétlen rosszabb az analóg TV-adásnál"

    Zajos analóg adásnál nem, tisztánál meg de, már az 55 centis Walthamunkon is ordított a különbség. Amúgy azért azt mindenki el szokta ismerni, hogy zajos bemenetnél (és a tévéjel jellemzően ilyen) a CRT sokkal jobban simít. Részben a méretéből adódóan is, igen, meg felbontás, effélék. Ha nem hiszed, nézz utána te is, de rám is csöröghetsz nyugodtan, ha legközelebb Szegeden járnál. :-)

    "Miért is beszéljük le a plazmáról? Azért mert 200 eFt az 50 eFt-tal szemben?"

    Bocsmán, hogy ez is egy szempont. :-) De pont ezért írtam, hogy ha ez az összeg tévére van szánva és semmi másra, akkor nincs kérdés (de én akkor már lejátszót is váltanék mindenképp); meg ha lapostévét szeretne mindenképp, akkor sincs dilemma. Ha viszont az a kérdés, hogy kell-e neki plazma és megéri-e a felárat ilyen körülmények között, arra szerintem az a válasz: talán igen, talán nem, de nem vetném el kapásból a CRT gondolatát sem. :-)

    Ad1 & Ad2-d: ööö, itt elég nagy tévedésben vagy az álláspontomat illetően... pedig jó részletesen leírtam. Na mindegy.

    "A Sony már 15 éve nyomja a 100 Hz-es technológiát az arcodba. "

    Tehát 11 éve már az Orion tévékben is benne van, ugye? :-) Mert a 100Hz innen jött fel.

    "Te feledkezel meg róluk"

    Izé, de most komolyan, ezt direkt csinálod, ugye? :-)

    "CRT-t az vegyen, aki tudomásul veszi, hogy 1-2 éven belül a kukában végzi és nem akar haladni a korral"

    Az első pontod nyilván vicc (az ország tévéállományának vagy 80-90%-a lehet CRT jelenleg, bármiféle átállásnál ezeket is figyelembe fogják venni, mert figyelembe kell), annak mondjuk nem rossz. :-) A második gondolatodat meg némileg szebben úgy is lehet mondani, hogy az vegyen CRT-t, akinek elég az is -- hát itt most pont ez a kérdés.

    "Nem foglak tovább győzködni, csak az lenne a kérésem, hogy ha idetéved valaki azzal, hogy megkérdezi, hogy neki való-e a plazma, akkor ne próbáljunk már egy elavult technológiát rátukmálni, csak azért, mert az olcsóbb. Nem ez volt a kérdés."

    A kérdés egész pontosan ez volt:
    "1. Kell-e egyáltalán nekem plazma, azaz ha valaki főleg analóg adást néz főleg, érdemes-e annak plazmán gondolkodni vagy inkább egy mai CRT-re cseréljem le a megboldogult Orion-t?"

    Itt a pró ugye a plazma mellett az lenne, hogy nagy, a kontra meg, hogy nem szebb rajta az analóg jel, sőt, ellenben jóval drágább. Nos, ez azért nem teljesen az, mint amit te nekem tulajdonítottál.

    "Ha ekkora CRT-fan vagy, nyiss rá egy külön topic-ot és ott oszd az észt a plazma ellenében, ne a saját topicjában."

    Digitális eszközhöz digitális gondolkodás? Végülis... :-P

Aktív témák