"logók szellemképe"
Komolyan hihetetlen, hogy még mindig ezt a hülyeséget hajtogatod!
Ha már mindenképpen le akarod fordítani a ghost-ot/ghosing-ot, akkor egy olyan techinkus terminust keress rá, amit eddig nem használtak a képfeldolgozásban, ugyanis ha beleőrülsz is, a szellemkép elnevezés már foglalt, ahogy azt neked már többször, többen is leírtuk. Magadból csinálsz hülyét, ha ezt hajtogatod, mert a "szellemkép" elnevezést még a nagyszüleim is ismerik és tudják miről van szó, amikor azt mondom nekik, hogy szellemképes az adás. Nem a ghosting-ra fognak gondolni, ahogy egyetlen szakember sem. Ha mindenképpen erőltetni akarod ezt az "mondjunk mindent magyarul" idiotizmust, akkor az angol megfelelőjének fordítását, a "képvisszamaradás"-t lehetne elnevezésnek beállítani a ghosting-ra.
"Szerintem a bejáratás kérdésköre a plazma tv-k mitológiájának része, aminek semmi valóság alapja nincs."
Szerintem innentől kezdve nincs miről beszélnünk... Javaslom ebben az esetben, hogy hagyd figyelmen kívül az általunk leírtakat és ne is törődj a kérdéskörrel, viszont itt ne oszd az észt nyilvánvaló hülyeségekről!
Magad is leírtad, hogy az új plazmákban jobban gerjed a foszfor, ezáltal a beégési hajlandósága is nagy. Szerinted ha normál vagy enyhe beállítások mellett járatod a plazmát, akkor nem gerjed a foszfor? Dehogynem (hisz ez a plazmatechnológia sarokköve) és ennélfogva be is tud égni. A bejáratás során azonban ezen visszafogottabb beállításokkal (és ehhez társuló odafigyeléssel) csökkented a tartós károsodás esélyét és a foszfor eközben is öregszik, a ghosting/beégésre való hajlama fokozatosan csökken.
Nem az első plazmámat járatom be, tudom miről beszélek, illetve elég sok tapasztalattal rendelkezem, amely az évek során olvasott, témával foglalkozó szakirodalomból, illetve mások, fórumon megosztott tapasztalatának elolvasásából származik. Ezek alapján egyértelműen kijelenthetem, hogy a plazmák bejáratása szükséges és egyáltalán nem alaptalan dolog - már ha hosszú éltű és makulátlanul működő TV-t szeretne valaki.
A Panasonic is elismeri a probléma meglétét, attól, hogy a Samsung nem teszi ugyanezt, a probléma még meglévő és én nem a marketing-nek hinnék ilyen tekintetben, hanem a saját szememnek és tapasztalatomnak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!