Mostanában csak a Q-sokat láttam, azok nem nyerték el a tetszésemet.
www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.
(#39001) BBéci válasza snefftamas (#38999) üzenetére

Mostanában csak a Q-sokat láttam, azok nem nyerték el a tetszésemet.
(#39002) snefftamas válasza Cypresss (#38990) üzenetére

Szia!
Külön mozi szobába projektor dukál, de ha mindenképp tvt szeretnél akkor az 55VT30-nál jobbat gyakorlatilag nem tudsz venni kereskedelmi tvt közt jelenleg. Különben a DLP színvilága nagyon hasonlít a plazma technológia színvilágára.
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
(#39003) BBéci válasza snefftamas (#39002) üzenetére

Esetleg szóba jöhet a 65 colos VT30 is. 

nekem legtöbbet spec a samsung beépített "fekete/fehér átmenetes" lapozója segít. Vagy vannak 16:9-es koncertjeim, azok szintén.
Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

Szerintem mozira, de sok minden másra is a jelenleg legjobb TV. Ráadásul mostantól 4 szemüveg jár hozzá, tehát igen jó vétel. Sőt az 5év gari is ki lett tolva július 15-ig, tehát ha abba még beleférsz akkor jól jársz vele nagyon.
No Hope = No Fear

Én a méret miatt cserélném le, viszont 50G30-ra. Estleg C7000 is szóbajöhet ha még kapható valahol 300k alatt.
[ Szerkesztve ]
No Hope = No Fear

Pár hete még volt a kecskeméti Metro-ban 230-ért néhány dobozzal.
Beginning is easy - Continuing is hard.

No Hope = No Fear

Akkor inkább egyszerűbb és értelmesebb nézni valami műsort a tv-n
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
Hány Sharp LCD-t teszteltél mélyrehatóan az utóbbi időben? Csakmert lehet ott azért olyat találni, ami alaposan feladja a leckét a hasonló árú Samsung-oknak. Amit láttam (típust nem tudok), az igencsak meggyőző volt a mellette levő összes LCD-hez képest. Konkrétan csak egy-két Toshiba-t találtam jobbnak nála (mondjuk azok már árban is szépek voltak), pedig jópár LCD ki volt állítva. Természetesen nem belépőszintről beszélek a Sharp-ok, Samsung-ok esetében sem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Habár vitathatatlanul a jelenlegi legjobb TV a VT30-as (nem valós alternatíva mellette az említett Samsung), én is biztos, hogy projektort vennék ennyiből, pláne, ha külön mozi szobám lenne a lakásban, ez nem is kérdés. TV-ből sajnos nem lehet elég nagyot venni, talán a 65VT30 lehet már egy olyan lépcső, amely valamelyest visszahozza azt a hangulatot, amit egy vászon képes produkálni, de 1.100 eFt-ból meg már extrán biztos, hogy nem TV-t vennék.
Szóval szerintem nézz körbe kicsit projektor-téren is, pláne, ha tényleg csak filmnézésre használjátok!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!

Sziasztok, melyiket ajánlanátok? Panasonic 50c3, vagy Samsung 51D450? A valamennyivel nagyobb felbontás miatt szerintetek érdemes a Samsungot választani?
(#39013) Johnny Cage válasza Padre (#38993) üzenetére

D550 samuról kérdezd janos666 kollégát. szerintem részletes beszámolót ad privátban.

Sziasztok!
Köszönöm a segítőkész válaszokat. Annyi a problémám, hogy projektor területen teljesen ismeretlen vagyok, annyit tudok csak, hogy pár éve még elég zajosak voltak. Nem tudom ez mennyit változot az elmúlt években, gondolom sokat és pozitív irányba. Ha érdemes körül nézni ezen a fronton akkor megteszem, már csak az a kérdés, hogy mely márkákat ajánljátok? Nem pontos típusszámokat kérek, csak néhány nevet, hogy legyen egy irányom, amerre elindulok. 55-ös méretben eddig azért gondolkodtam, mert a szoba nem túl nagy (4,7m széles és 4,5 méter hosszú), kb 3,5 méterről nézzük a tévét. Ez a távolság nem túl kicsi egy projektornak? Nem szeretném magam úgy érezni, mintha a mozi első sorában ülnék...
DM-Fannak (és aki még esetleg rész vett az összeállításban, annak is) külön köszönet az első hozzászólásban található összefoglalóért, nekem sokat segített. A folyamatos update pedig nagyon jó ötlet. 
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

sziasztok!
refurbish tv - vel van valakinek tapasztalata?
érdemes megvenni?
*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*
(#39016) snefftamas válasza Cypresss (#39014) üzenetére

Szia
A projektorok mar nem hangosak a ezen belül is ott is van két techologia az LCD es a dlp az utóbbi hasonlít legjobban a plazmak szinvilagahoz. Túl nagy kép nem nagyon van hidd el hamar megszokod a nezesi távolság a vászon atmerojenek 1,5-2x legyen kb. Markában az optoma illetve a Mitsubishi ajánlott a dlp közül. LCD közül a pana es a Sanyo esetleg epson persze csak full HD felbontásban. Ha tudsz angolul van egy nagyon jó angol oldal ami tele van tesztekkel es jó a fórum része is. Ha érdekel megadom.
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!

látom, az 50x20-as pana beszerzése már kérdéseket vet fel )-:
200-250.000 körül milyen plazmát tudnátok -lécci' - ajánlani?
akárkivót'tevótá

Te jónak tartod őket, én, illetve mi nem. Maradjunk ennyiben.
Az biztos, hogy 3,5 méterre sem nagy az 55", de az is igaz, hogy ekkora méret ilyen távról már élvezhető is, tehát azért kicsinek sem nevezném, végül is nem rossz választás. Ha megvan rá a pénz és szívesen rá is szánsz ennyit, akkor az 55VT30-nál jelenleg nem tudsz jobb plazmát venni, akár 2D, akár 3D tekintetben.
Sajnos projektorok terén konkrét tapasztalati ismereteim nincsenek, olvasni olvasok a témában, de ilyen téren nálam sokkal tapasztaltabb fórumtársak is írnak ide, pl. kérdezd bátran BBécit is. Szerintem érdemes, mert azonos áron (adott esetben még olcsóbban is) nagyobb képátlót és még természetesebb képet tudsz elérni. Ha megvan a dedikált helye (ahol adott esetben sötétíteni is tudsz) és nincs igény arra, hogy pl. háttértévézés céljából menjen a TV, akkor meg pláne.
Get Moded!
De miket? Konkrét kategória, típus? Általánosságban ilyet mondani, hogy unblokk gyengék a Sharp LCD-k a Samsung-okhoz képest, szerintem igen nagy badarság! Asszem azért nagyjából tisztában vagyok vele, hogy mit kell figyelni. 
[ Szerkesztve ]
Get Moded!

C7000. Ha van még valahol. Állítólag 230-ért dobálják a Metro-ban.
No Hope = No Fear

köszi! ... csak sajnos ez 3D meg LED (: ... erre nem voltam felkészülve a plazmák közt (-:
esetleg ami nem 3D és nem LED? – tudom, rohaggyak meg (-: de a 3d csak illúzó, a LED meg még túl drága, hogy minőségit vehessek belőle, ezért jó az LCD/plazma is (-:
akárkivót'tevótá

C7000? LED?
Miről beszélsz?
szerintem valamit nagyon keversz... Ez egy plazma, igaz, 3D-s, de pont ezért minőségibb, így a 2D-s kép is jobban mutat rajta...
Pleased to meet you - Hope you guess my name

)-:
beíram átgépbe: "c7000"
" ,.... Samsung UE40C7000
TV - LCD/ Plazma » LCD 99cm-től
LED LCD TV - képernyőformátum: 16:9 - képátló: 102 cm (40" ) - felbontás: 1.920 pixel x 1.080 pixel - full HD - 3D full HD - képfrekvencia: 200 Hz - LED háttérvilágítás - beépített vevő - vev ... ...."
akárkivót'tevótá

bocsesz (: és köszi a tippet .. zsíros jószág!
egy hó múlva lesz pénzem rá, h addig kaphtó még, akkor ráhajtok/meg megnézem mi is ez .. köszi mégeccer' (:
akárkivót'tevótá

Értem.És játékhoz mi lenne a jobb?Egy ilyen LCD tv ami 600 Hz és 1 ms válaszidejű 46"-ban vagy mondjuk egy Philips 46PFL5605H led tv 46"-ban?
"Mióta lefekvés előtt kikapcsolom a telefonom,azóta utólérhetetlen vagyok az ágyban"

Válaszideje miatt job játékra a plazma, de a kijelzőket,HUD-okat amit lehet,el kell tüntetni a képről.
Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

Villog?Vagy mi?
"Mióta lefekvés előtt kikapcsolom a telefonom,azóta utólérhetetlen vagyok az ágyban"

Nem.
Ghostot vagy akár felelőtlenül használva beégést is okozhat.

Utálom a virágnyelvet..fejtsd ki bővebben ha kérhetnélek.Hogy lehet egy tv-t felelőtlenül használni?Amúgy nekem van már egy Philips led tv-m semmi bajom nincs vele,játékra is tök jó csak most hogy keresgélek megakadt a szemem ezeken a Samsung és LG 600 Hz-es cuccokon de elolvastam a cikket arról hogy valójában mit is jelent.

Javaslom az 1. sz. hozzászólás áttanulmányozását,utána kérdezz.

Megtörtént..Hát akkor azt hiszem maradok a Led-nél,ott nem igazán merülhet fel ilyen probléma.

Megtörtént..Hát akkor azt hiszem maradok a Led-nél,ott nem igazán merülhet fel ilyen probléma.

Lehet, hogy badarság, akkor is az a vélemémyünk, amit leírtam. Összességében és általánosítva. Ez természetesen változhat, remélem fog is!

Ott más problémákkal kell megküzdened,pl korlátozottabb látási szög,input lag, bevilágitás.

Sziasztok! Kérdésem lenne a következö: 2 plazma tv, Panasonic mind2. Dönteni nem tudok mert nem tudom miért kerül -100ba az egyik, amikor szinte majdnem ugyanaz (esetleg a neo miatt?). Segítsetek lécci, melyiket érdemes megvenni, cél: xbox és HD film éesetleg minimális pc film vagy game. Sound system mellé Logitech Z906 lenne.
TX-P50U30 240.000 Ft
és
TX-P50G30E 340.000 Ft
Elöre is köszi a választ. Üdv:Tubus
[ Szerkesztve ]

u30 belépő szintű full hd plazma ,míg a 50g30 felső közép kategória ha van pénz akkor 50g30 
[ Szerkesztve ]
Nem egy kategória a két TV, ahogy tavaly az U20 és a G20 sem volt az. Az U30 az abszolút belépő fullHD modell a Pana-nál, a G30 meg kvázi a 2D fullHD csúcsmodellje. Bőven megvan az oka a 100 eFt-os különbségnek: alapvetően a G30 NeoPDP paneles, amely sokkal minőségibb panel, jóval mélyebb feketeszinttel, nagyobb kontrasztaránnyal, a két TV képe között igen nagy a különbség utóbbi javára. A G30 emellett több csatlakozóval is rendelkezik. A G30 ára már most, bevezetése után egész jó, ahhoz képest, hogy az 50G20 kb. ilyen árral került kivezetésre a piacról. Szóval ha vársz még a vásárlással, szerintem év vége felé 300 eFt körül meg fogod kapni az 50G30-at. Érdemesebb azt választani az U30-cal szemben.
Get Moded!

Köszi a gyors választ, és még annyit hogy néztem az LG 60"osait is de azokról elég rosszat olvastam mint képminöségileg mint beégisileg, mivel hogy én xbox+hd filmre használnám ugye. Igaz ez? Köszi: Tubus /mert hogy nekem a méret lenne az elsödleges szempont a tv vételnél és utánna a minöség/ (jelzem kezdö vagyok tv vásárlásban)

[ Szerkesztve ]

Óriási hiba a méretet a minőség elé helyezni!
Ez vonatkozik a hangrendszeredre is, ami PC köré való, nem egy 50 colos plazmához.

Azért szem elött van a minöség is, így faragok majd belöle tv-t. A hangrendszerrel mi a baj? Egyik Hawerom vett ilyt, még a sz***rt is kirázta belölem fél hangerön volt minden, torzításmentesen. Logitech Z906ról beszélek. üdv
[ Szerkesztve ]

Hallgass meg egy normális házimozi rendszert, utána nyilatkozz!
Javaslom, kérdezősködj a Házimozi erősítő, és... topikban, ott tízből tízen le fognak beszélni a Logiról.
nagyon halkan mondom, hogy nem feltétlenül egyeznek a te szempontjaid mindenki máséval. én biztos nem lennék ilyen bátor a "tuti" megmondásában. van, aki szerint xy (nem olcsó) kábel minimum kell egy hangfalhoz, különben szart ér, ahogy hangzik, másvalaki meg nem is hallja a különbséget. egyiküknek sincs jobban igaza a másiknál.
én sem hiszem, hogy mindenkinek legalább olyan szinten kéne belebuzulva lennie a borokba, mint nekem, és hogy aki egyszerűbbeket iszik, mint én, az igénytelen.
értem persze, hogy miért mondod, amit, csak fogadd el, hogy rengeteg embernek tökéletes, ami neked kevés, egyszerűen nem olyan fontos nekik ez a téma, hogy számítson. nekem is teljesen jó a p50x10y, pedig nem egy p50g30. szar tömörített divx-eket nézek rajta, így is szeretem.
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

A felvetéseidről hosszasan vitatkozhatnánk, de az előbbi esetre nem vonatkoztatnám, őket. Aki még csak PC-hez való hangrendszereket hallott, az honnan tudná, milyen az igazi házimozi? Át kell segíteni a kezdeti nehézségeken, nem fogja megbánni. Jó példa erre az egyik fórumtárs mai postja a Házimozi erősítős topikban. Bögreszettet akart venni, amiről mindenki lebeszélte. Elment pár helyre hallgatózni, végül vett egy komoly cuccot és ma köszönetet mondott a tanácsokért.
Mi a véleményed a Maczkó borokról és az egri Turánról?

Azért azt tudni kell, hogy egy 30cm-es távolsárga tervezett minihangfal az sosem lesz olyan hangzású és dinamikájú, amit a rendes mozi élményhez terveztek.
Szvsz a lényeg, hogy, ha van egy hangjelenet a filmben akkor ne azt mondd, hogy "hű de jól szólt", hanem azt, "annyira belemerültem a filmbe, hogy elfelejtettem megenni a chipset" 
És nem attól van szép hangja valaminek mert erős. Nem ez a szempont. Sok embernek az a benyomása, hogy ha a mellkasa fáj a basszustól, akkor vett jó rendszert.
50C3 szervízmenübe továbbra sem tudok bejutni. már 2 módot próbáltam, egyiksenem ment.
ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15

ejjj, egy borbarát??? helyes
a hónapban újra szende gabiéknál vagyok egy hétvégét

nem akarok beleugatni, és tökéletesen értem mit írsz, én viszont azt mondom, hogy nagyon jó, ha valaki az igényesség felé akarja hajtani a másikat. Én is így voltam stereo hifi területén, francokat az audiophil-be, de tök jó, hogy elrugdottak negem a technics sua 909 től a nad 3020 felé. fájdalmas volt. nagyon. de megérte.
akárkivót'tevótá
a maczkó borokat nem ismerem. turánt ittam már vincze bélától, illetve szecskő tamástól is (mátrai borvidék), én nem kimondottan kedvelem a fajtát, nagyon illatos, nem tudok elvonatkoztatni tőle, hogy olyan, mintha rózsavizet innék. 
nem is annyira a konkrét logitech hangfalszettre írtam, hogy jó vagy sem, nem is ismerem, általánosságban mondtam, hogy nem kell/lehet mindenkit a csúcsig megtéríteni. nekem is van haverom, aki csak vmi régi DAT-ról hajlandó zenét hallgatni, mert abban aztán olyan A/D konverter van stb. nekem meg ez nem jelent semmit, ultrafos és jó között meghallom a különbséget, de alapvetően elég a 80%-os megoldás.
Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.
a pincesorról (mert úgy rémlik, hogy ott vannak szendéék) ajánlom még a molnár pincét (ha esetleg nem ismered őket), meglepően korrekt boraik vannak. aztán persze újabban én inkább a sopron-somló-mátra-eger-tokaj vonalon keresem az izgalmakat, de mint oly sokan, én is villányból indultam és visszajárunk időről-időre (mayerékhez például). 
most épp egy ráspi merlot 2007-re készülök, sikerült ákcióban beszerezni, illetve a héten két művelt alkoholistával múlt századi módon elkészített tokajiakat teszteltünk, némelyik 15-20 éve fahordóban van (ja, és egyiket sem kénezik egyáltalán
). hamarosan indítok egy boros weboldalt amúgy, majd várlak titeket szeretettel.