Elég sok külföldi tesztet olvasok igen, fórumokat szintúgy, pont erre is tudom alapozni a véleményem, ezen felül nekem TÉNYLEGESEN Panasonic plazmám VAN, mindemellett nem egyet állítottam már be magam és TAPASZTALATAIMRA alapozva írom, amit írok.
Amúgy pl. több külföldi teszt is lehozta ezt:
"As with the rest of the Panasonic range, phosphor trails were not noticeable, unless the game you were playing was highly desaturated (Resident Evil 5 is still my favourite test for detecting them). The only Panasonic display which deviates from this trend is the VT20, which has new, 3D-friendly phosphor material which improves (but does not remove) this phenomenon, which has proven mildly annoying for some users. In any case, phosphor trails are much less annoying than the LCD combination of input lag and motion blur."
(forrás pl. hdtvtest.co.uk)
Ezen túlmenően viszont mind a Samsung plazmáinál, mind az LG TV-inél konzol mellett nekem felettébb szembetűnő a foszforlag a Panasonic plazmákon tapasztaltakhoz képest. Lehet, hogy minimális mennyiséget ki lehet mutatni a Pana plazmáinál is, de ez annyira elenyésző, hogy kb. azok veszik észre, akik grafikus munkákat végeznek, fotósok, illetve akiknek a szeme nagyon érzékeny rá. Az enyém tudom, hogy érzékeny rá, mert amennyiben van foszforlag, azt észlelem. A saját, jól beállított Panasonic-omon nem látom, mint ahogy azokon sem, amik az ismerősi körömben futnak. Ennyi. Ellenben egyik barátom Samsung 50B650-es plazmája olyan phosphor-trail-eket hagy, hogy csak na, ő maga is látja és zavarja is kellőképpen. Szintén tapasztalat, nem olvastam valakitől, aki már hallotta valahonnan.
A csökkenő feketeszint tény, bár hozzáteszem, hogy a 2008-as modellemet is érintenie kéne a problémának a fáma szerint és talán ha 0,002 cd-nyit csökkent a feketeszinje 2,5 év alatt, akkor sokat mondok.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!