Hirdetés

Aktív témák

  • drezso

    tag

    válasz radi8tor #3990 üzenetére

    A Pg 6000 is támogatja igaz ez nem Panasonic, gondolom van aki csalódott már abban is.
    No még egy kérdés talán valaki tud mondani valamit róla :U A Pg 6000 fel van szerelve egy Dbv-t tunerrel ami viszont az Mpeg 2 tudja -no nálunk Mpeg 4 van.Hátul viszont van egy PCMCIA slot erről mondjon valaki valamit. Köcce...

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz drezso #4001 üzenetére

    Többnyire minden DVB-tunerrel felszerelt TV hátulján van ilyen, szolgáltatótól függően lehetne használni kódkártyát, csak nálunk ezzel nem sokra mész, mindenki set-top-box-ot ad. Egyébként nem kizárt, hogy szervízcsatlakozóként is üzemel.

    Én azért javasolnám, hogy gondold át ezt a dolgot az LG-vel kapcsolatban, a Pana plazmáinak jobbak a tulajdonságai és árban sem igazán drágábbak. Elég sok LG-ről lehetett hallani, amelyik elhalálozott, bár gondolom a fentiekből ítélve ezt neked sem kell bemutatni. Biztos nem vennék olyan gyártótól semmi többet, amivel már megjártam. Igazából LG-ből már több monitorom volt és egyik sem volt tökéletes soha. Akkor megfogadtam, hogy LG-ből soha semmit, maximum klímát, de azt meg nem veszek, mer' minek.

    Get Moded!

  • Borkai

    tag

    Nekem 50"os fullHD plazmám van (Samsung ps50a558) és vga-n is simán tudta az 1920x1080at! Most DVI-HDMI kábel tarja össze a géppel és jól működik. Nagyon jó kis tv, de néha radiátorként is beválik.. Az energiatakarékosságot nem szabad magas alá rakni, mert megvakulsz és megsülsz :D

  • drezso

    tag

    válasz DM-Fan #4002 üzenetére

    Javasollt tipus? Egyébként mint írtam az LG szervíz szempontból nagyon korrekt ,nem variáltak sokat 4 nap után adták a csereutalványt . Az előző javítás egy tápegység gond volt 5 napon belül javították szállítással együtt. Panasonic is így működik ? Azt ne mond hogy ők tuti nem romlanak el :) Az ő DVB-T tuneres plazmái Mpeg 4-esek?

  • polgcsabi

    aktív tag

    válasz gomezdieto #3992 üzenetére

    dvd Író?

    az csak PIONEER lehet !

    láttam már pár írót de még a pioneer-nek a kissebb típusai is jóval komolyabban felhasználóbarát mint az eddig látottak más típusból pl.:pana

    a tv jó döntés de semmi extrát ne várj tőle a képe jó a Trunernél is a ghosting feltünése van de egy változó tartalom mellett nagyon hamar eltünik nem úgy mint az általam próbált lg 42pt81-en ahol még egy tuner hangolás után a menü beégése még másnap is olvasható volt.

    hdmi 1.3 szerintem minden 2008-as modellen megvan de ha nincs akkor is megy minde rendesen

    dvd író az csak PIONEER :C :C :C :C

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz drezso #4004 üzenetére

    Típus? Attól függ. Elég a HD-Ready vagy legyen fullHD? A DVB-T tuner a Pana-nál is mpeg2-es (természetesen nekünk magyaroknak ez nem felelt meg a sugárzási rendszer kialakításánál, holott a TV-k 95%-ban mpeg2-esek), úgyhogy gyakorlatilag mindegy, hogy van-e benne vagy sem, árban sincs igazán difi (sőt, mikor én vettem, akkor a DVB-T tuneres olcsóbb volt, így lett nekem is az).
    Ha elég a HD-Ready, akkor a PV80 (DVB-T tunerrel PX80), ha fullHD kell, akkor a PY80 (DVB-T tunerrel a PZ80) az ajánlott modell. A méret természetesen a típusjelzés előtti szám, tehát a 42PV80 42"-os, az 50PV80 50"-os stb.

    Nem is arra gondoltam, hogy nem volt veled korrekt az LG. Ez mondjuk ma már nem kéne, hogy nagy szó legyen, nyalják is fényesre az ember s***ét, ha már kiadsz negyed millió forintot egy TV-re. Egyébként a Pana szervize is korrektnek mondható, tudtommal kijön a szerelő és ha a hiba javítható, akkor helyben cseréli az alkatrészt, ha nem, akkor elviszi.

    Nem azt mondom, hogy a Pana nem romlik el, mert pl. a tavalyi szériában volt hibás jócskán, ez benne van az ilyen komplex elektronikában, csak mondjuk azért arányaiban jóval többet lehet olvasni hibás LG-kről, mint Pana-król. Nekem több mint fél éve megy és eddig olyan mint újkorában (kop-kop-kop), de az idei szériával kapcsolatban még nem is olvastam sehol semmilyen meghibásodásról, szóval szerintem a Pana javította a korábbi konstrukciós hibát (vagy lecserélte a beszállítót, akitől korábban vette pl. a kondikat). Mindemellett ha komolyabb szaklapok tesztjeit is olvasgatod, akkor azért leszűrhető, hogy a Pana modelljei sok területen jóval erősebbek az említett LG tévénél, ezért is mertem őket ajánlani. De a legjobb az lenne, ha saját szemeddel néznéd meg mindet, mert az a mérvadó, nem pedig az én véleményem, vagy más tesztereké (bár mondjuk a kalibráló műszerek nem hazudnak.) ;)

    Get Moded!

  • drezso

    tag

    válasz DM-Fan #4006 üzenetére

    A régi Tv-m se féléves korában romlott meg 20 hónapos koráig semmi gond -Tápegység csere
    most pár napja piros pöttyesedés a sötét képeknél . A kép viszont továbbra is tökéletes és éles maradt. A vásárlást meg fogja előzni egy "szemrevételezés" szeretném látni a két készüléket egymás mellett látni működés közben is :) TH-42PZ8? esetleg? nem tudom aktív hűtésű ez a tv ? Nem szeretnék ventilátor zajt hallani :D

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz drezso #4007 üzenetére

    Hát, azért a 20 hónap sem egy nagy teljesítmény, még egy LG-től sem. Azért én elvárom a saját Pana-mtól is, hogy ha nem is a beígért 100.000 óra üzemidőt, de azért minimum 3 évet, de inkább 5 évet menjen napi 6 órás üzemidővel számolva. Túl vagyok 1.000 órán, eddig legapróbb hiba sem jelentkezett (kop-kop-kop).

    A PZ széria legjobb tudomásom szerint még a 8-as modell esetében sem passzív hűtésű. A fullHD-s modellek ventilátorral hűtöttek, de megnyugodhatsz, semmi zaja sincs, mondhatni fél méteren belülről sem hallani szinte semmit, ha meg már alaphangerőn szól valami TV-adás, akkor aztán abszolút. A PS3 hangosabb, pedig az se egy zajgép. Asszem ennyi kompromisszum felvállalható a szebb kép érdekében.

    Neked is ajánlok egy jól sikerült tesztet az LG-ről:

    [link]

    Az LG-esetében jelentősen ront a szépségen, hogy még mindig túlzottan nagy a ghosting-ra való hajlam, valamint írják, hogy a tuner sem sikerült fényesre, illetve az SD (pl. DVD) képmegjelenítés is hagy némi kívánnivalót maga után. Ehhez mérten pedig szerintem igencsak sokba kerül.

    Szerintem azért is érdemesebb a Pana-t választani, mert amiben az LG igencsak gyengécske, abban a Pana elég jól brillírozik: elenyésző a ghosting, fantasztikusan jó az analóg tuner és gyönyörű az SD képmegjelenítés. Én elsődlegesen ez utóbbi miatt döntöttem a Pana mellett (nagyon sok DVD-m van). Ugyanakkor amiben az LG jó, abban a Pana sem marad le mögötte semmivel (a PS3 vagy a Blu-Ray képe még a HD-Ready-s Pana TV-ken is gyönyörű). Ezen felül ha pl. játszani is akarsz, akkor az idei Pana-knál már semmilyen foszforlag-jelenség nincs (még COD4 alatt sem tapasztalok semmit), ami viszont elég nagy szó, tudtommal az LG ebben sincs ilyen szinten még. Én a helyedben inkább áldoznék a méretből és 50" LG helyett 42"-os Pana-t vennék, az jóval olcsóbb, de az 50PV8 gyakorlatilag egy árban van az LGPG6000-rel és szerintem nem kicsit jobb. Ugyanebből az összegből pedig 42PY80-at is kapsz, ami meg már ráadásul fullHD-s.

    De még egyszer hangsúlyozom: nézd meg, hogy neked melyik tetszik és utána dönts, nem akarlak rábeszélni semmire!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DEW3yl

    tag

    válasz drezso #4007 üzenetére

    A ventilátor(ok) miatt nem kell aggódnod. Az enyémben négy van belőle, de semmi zaj nem hallatszik. Ha behajolsz a panel mögé, akkor hallatszanak, de nem vészes egyáltalán, simán elnyomja egy csendes beszéd hangja is. Hőt pedig nem érzek a készüléken, azt hatásosan elnyomja.

    Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.

  • drezso

    tag

    válasz DM-Fan #4008 üzenetére

    Nem 50"-ban gondolkodom 42" a max ami elfér :) Elző tv-m még nem a100000-órás panellal szerelt volt Nálam szerintem 10-12 órát biztosan ment a tv naponta ez a 22 hónapra már nem rossz. Az újakat igaz nem sok infót találtam A 42PG6000-ről már a 100000-res panellal szerelték. Természetesen mind a két gyártó készülékeit nézem .
    A neten eltérő árakKall jelentkeznek a kereskedők. Esetleg egy korrekt stabil céget tudnátok javasolni ahol érdemes lenne vásárolni -hivatalos gar. stb...

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz drezso #4010 üzenetére

    Ha Pana-t veszel, azt nyugodtan veheted magától a Pana-tól is, vagy figyeld a multikat (MM, EW, STN stb.). Ezek általában egész jó áron adják a TV-ket, ki lehet fogni nagyon jó akciókat és a gariztatás is rendben van: ezek a cégek nem szűnnek meg, hivatalos (2 éves) garanciát adnak, tehát nem kell velük problémázni, mehetsz közvetlen a Pana-hoz is, ha pedig 3 napon belül gond van, akkor zokszó nélkül cserélik, nem úgy mint egyes kis üzletek. Bizonytalan eredetű webshop-ok és kapualjas üzletek kerülendők, néha nagyon olcsók, de ezek többnyire nem belföldről szerzik be a terméket, nem adnak pán-európai garijegyet, így kénytelen vagy hozzájuk visszavinni, ha valami gond van. Ők aztán visszaviszik oda, ahonnan hozták (pl. Németország) és lehet, hogy 2-3 hónapig sem látod viszont és nem kapsz se cserekészüléket, se pénzt. Szóval szerintem azon a 10-15 eFt-on nem érdemes spórolni, amennyivel többet elkér a gyártó, vagy a multi, de egyébként ezek is korrekt áron adják a terméket.

    Nézd meg a Panashop-ot:

    [link]

    Olyan áraik vannak, mint bármely más üzletnek és ők a leghivatalosabb értékesítési forrás.

    LG-nél szintén a multik jöhetnek szóba.

    Get Moded!

  • drezso

    tag

    válasz DM-Fan #4011 üzenetére

    Valóban a multik jöhetnek szóba ők vannak hozzám legközelebb(helyileg ) :D és valóban 20-30e-s szórás van . Gondolkodom lehet hogy most még full Hd-t hanyagolom lehet 3-4 év múlva lecserélem a tv-t másikra addig sokat fejlődik a technika . Kizárólag tv ill. dvd amire használom . Full HD-t egyik sem igényel. Árban sem nagyon szeretnék nagyon elszaladni

    [ Szerkesztve ]

  • polgcsabi

    aktív tag

    válasz DM-Fan #4011 üzenetére

    segíts egy kicsit!

    van nekem egy pv80-am összekötöm számgépel asztal kiterjesztése a pv80-ra, beállítok egy tök fekete képernyőt, nincs ikon stb szóval tök fekete a képernyő, de ha áthúzom az egér mutatót a tv-re akkor a tök fekete képernyő egy kissé megvilágosodik

    miért van ez?

    vagy csak azért mert több kontraszt rejlik a g11 panelban?

    köszi

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz drezso #4013 üzenetére

    Én ugyanígy döntöttem fél éve. Ma sem döntenék máshogy, annak ellenére, hogy én használom PS3-mal (így Blu-Ray-el is). Bőven elég a HD-Ready, egy méternél messzebbről meg nem mondod a különbséget 42" esetében. A PS3-as játékok 95%-a is csak 720p, az 1080p Blu-Ray pedig kifogástalanul fut, tekintve, hogy a TV ugye tudja a 24p-t.

    3-4 év múlva már simán OLED-TV-t vehetsz, ami lazán odaveri a mai legcsúcsabb fullHD TV-ket is és remélhetőleg gyorsan leesik majd az ára is. Én arra várok csak igazán. Addig meg a Blu-Ray ára is normalizálódni fog, mert ma még nekem megfizethetetlen, az mkv-t meg ugyanúgy nem csípem, ahogy annak idején a DivX-et sem. Csak a macera van vele.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz polgcsabi #4014 üzenetére

    Hát, ez nagyban összefügghet a beállításaiddal. Nekem anno az okozott szúnyogzajt, hogy kicsit magasabb volt a kontraszt-érték, mint amit a kalibráló lemez ajánlott. Lejjebb vettem és meg is szűnt a zaj.

    Esetedben is okozhatja az anomáliát rosszul beállított érték, továbbá ki tudja, hogy a VGA is mit és hogyan küld ki a TV-re. Illetve benne lehet az is, hogy a TV elektronikája így vezérli le a dolgot, bár én még olyasmit nem nagyon tapasztaltam, hogy egy egérmutatónyi fehér terület miatt az egész képernyő világosodna.

    Próbálj játszani a beállításokkal, illetve lehetőség szerint próbálj ki minél több jelforrást (DVD, analóg TV, Blu-Ray) hasonló képi tartalommal (fekete háttérnél kis fehér objektum, pl. stáblista)! Ha ott is jelentkezik, akkor valószínű a TV karakterisztikája áll a dolog miatt, ami nem lehetetlen.

    Get Moded!

  • Titus

    csendes tag

    válasz drezso #4013 üzenetére

    Szerintem még mindig az LG a legjobb választás mert itt a kolléga isteníti a panasonicot amiből pl a tavalyi modell a PV 70 szériahibás volt mert elengedte a gázt és napi 3-4 et hoztak belőle vissza. Szóval ha azon az elven indulunk el hogy csalódtak benne az emberek akkor panasonicot senki nem venne. Ilyen következtetéseket nem lehet levonni hogy ha valami elromlik akkor utána olyat nem veszek. Ha így gondolkodna mindenki akkor 5 év mulva senki nem venne márkás tv-t csak gagyit mert minden márkábol bevásárolt és mindegyik elromlott és akkor egyikből se vásárol. Ha meg annyira tartós tv-t akarsz venni akkor megveheted az én régi Videoton tvmet ami már több mint 15 éves. Ettől függetlenül nincsen semmi baj a panasoniccal nem ég be a kép sőt még fehérmosás sincsen a plazmájukban annyira biztosak magukban. De az LG-t nem lehet leírni mert az új szériás tv-k valami elképesztően jóra sikerültek. A DVT tuner szinte minden tv ben benne van és a szolgáltató tényleg adnak boxot az is igaz de ha annyira szeretnél 4 es tunerrel szerelt tv-t akkor a Sonynak a 4000 es modelljei azzal vannak. Vagy veszel egy kártyát a PCMCI slotba ami átkonvertálja a jelet és akkor tudod nézni a digitális adást. A 200 alatti 42 es PG6000 az elég erős mert az olyan 210 körül mozog a jobb helyeket és a PG 3000 az kerül olyan 189 ill 199 be.

    Titus

    Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó!

  • Titus

    csendes tag

    válasz DM-Fan #4008 üzenetére

    DM-Fan:

    Szerintem te még soha nem láttál LG plazmát élőben vagy esetleg PS3 ra rákötve. A ghosting pedig minimális az LG-n kb annyira látható mint egy PV 8 as panan. Ha tényleg azt szeretnéd hogy ne legyen egyáltalán ghosting akkor vegyél egy PY 85 ös Panát azon nincsen ghosting de azon is csak azért mert van benne Inteligens képalkotás (Intelligent Frame Creation) de ha jobban megnézed ez kemény 400 körüli összegbe kerül majdnem mindenhol és nem 200 és 230 között mint a sima Pg 6000. Az analog tunerjeik között meg elhanyagolható a különbésg és messze nem annyira jó a panának mint ahogy te beállítod. Az ilyen kényelmi extrákat nem is mondom mint pl az USB az Lg készüléken az sem egy utolsó dolog. És ha már itt tartunk akkor hangzásban a panasonicot meg sem említem mert abban elég karcsú amit csináltak.

    Leírom azért én is hogy senkit nem akarok lebeszélni a panárol és átbeszélni az Lg re de nem bírtam szó nélkül hagyni hogy ennyire lehúzta az LG-t amikor szerintem még élőben nem is látta se tv adáson se PS3 on.

    Titus

    Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Titus #4018 üzenetére

    Láttam már élőben LG plazmát eleget (az említett 6000-est is), nekem sem a design-ja nem tetszik, sem a képe nem győzött meg, pláne úgy, hogy ott volt mellette a Pana is. Ugyakkor ismerősömnek PG6000 van és erősen panaszkodik a ghostingra, sőt, saját szemmel láttam nála a DVD-lejátszó logóját már úgy 2 perc után és elég sokáig meg is maradt még változó képtartalom után is, de ezt említi a teszt is. PS3-at még valóban nem láttam rákötve, de kiindulva a 2 perc utáni erős ghost-ból nem is kötném rá. Persze mint tudjuk típuson belül is eltérhet 2 gép, van, amelyik jobban sikerül, van, amelyik kevésbé, nem jellemző a konstans minőség.

    A Pana-féle tavalyi típushibát én is említettem, ha visszaolvasol pár HSZ-t, de azért más egy típushiba, ami egy szériát érintett (mára egyébként köztudottá vált, hogy a PV70-es széria hibás volt és nem érdemes megvenni) és megint más, hogy egy gyártó termékei között ÁLTALÁNOSSÁGBAN sok a selejt (lásd LG). Az idei Pana szériákkal kapcsolatban még nem nagyon olvashattál hibáról, holott ez a 7-es szériánál már igencsak az elején jelentkezett.

    PY85-öt nem vennék, aránytalanul drága, ugyanakkor már a PX80-om is olyan minimális a ghost és olyan gyorsan el is tűnik, hogy szinte észre sem veszi az ember. A Pana tunerje pedig azért igencsak a jók közé sorolható, szerintem ezzel nehéz vitatkozni, aki az ellenkezőjét állítja az vagy nagyon szar analóg jelet kötött rá, vagy szimplán hazudik. Szóval nem arról van szó, hogy istenítem, csak szimplán tapasztalataim alapján állítom, hogy nagyon jók a Pana idei TV-i. Az LG-ről pedig nem csak tesztek alapján állítom, hogy gyengébb, mert láttam élőben is és engem például nem győzött meg a tunerje sem, pedig nem volt rossz a kábelszolgáltató.
    Az USB meg vajmi kevéssé érdekel, kártyaolvasó van a Pana-n is, azt se használom, ezen felül USB meg már szinte mindenen van: PS3-on, DVD-lejátszón, sőt, még az erősítőn is. Más kérdés, hogy mire mész a TV-n levő USB csatival, videót és mp3-at úgysem játszik le, képet meg a Pana is olvas a card-reader-ről.

    Nekem az LG nem jött be, a Pana ellenben igen. Én is írtam, hogy nem akarok lebeszélni az LG-ről senkit, de azért szerintem nem egy kaliber a két cég és a fórum meg arra van, hogy segítsük egymást a döntésben azzal, hogy érvelünk egyik, vagy másik mellett. Én konrétan leírtam az érveimet, tesztet linkeltem, nem csak annyit állítok, hogy szerintem xy nem is látta ezt vagy azt, pedig az milyen jó. Az nem volna egy objektív dolog. Ha gondolod nézhetünk hardcore-abb, még mélyrehatóbb tesztet is a két TV-ről, ott is kijön a különbség.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DEW3yl

    tag

    válasz Titus #4018 üzenetére

    Levezeted a ghost hiányát és az IFC összefüggését kérlek? Köszi előre is.

    Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz DEW3yl #4020 üzenetére

    Arra én is kíváncsi lennék, mivel a komoly tesztek is (pl. hdtvtest.co.uk) egyértelműen azt írják a PZ85-re (ami gyakorlatilag teljes egészében a PY85, csak ugye DVB-tunerral), hogy célszerűbb kikapcsolva hagyni, mivel csak növeli a panel válaszidejét és ezért pl. a PS3 játékok élvezhetősége és kezelhetősége is drasztikusan csökken és ráadásul a PZ85-nél ennek megfelelően tapaszaltak foszfor-lagot is, ami az IFC nélküli modellekben (pl. PX80-nál) nincs meg és az IFC-t végül is kifejezetten a készülék hátrányaként hozzák fel, ugyanakkor a minimális ghost-ra ott is felhívják a figyelmet a PZ85 esetében is, annak ellenére, hogy IFC-s modell.

    [link]

    [link]

    Márcsak ezért is inkább a PX80-at választottam a PZ85-tel (PY85-tel) szemben, sok egyéb más indok mellett is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • kpal

    veterán

    Hello
    Tudna nekem segiteni valaki abban hogy sz LG 50pc51 képét hogyan lehetne beálitani ?
    Mesrt szép a képe csak kb 10perc tv nézés után megfájdul a szemem.Ez mitöl lehet?Vagy valami kép kalibráló lemezel probáljam ?Eddig senki nem irt ijet.
    köszönöm a segit séget

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz kpal #4022 üzenetére

    Nagy valószínűség szerint magas a kontrasztarányod és/vagy a fényerőd, illetve az is elképzelhető, hogy túlélesíted a képet. Ezek a tipikus hibák, amik szemfájáshoz vezethetnek és messze viszik a TV képét a naturálistól.

    Itt egy alap kalibráló lemez image-fálj-ja, teljesen ingyenes. A komolyabb lemezek húzós áron kaphatók, de alapszinten ezzel is be tudod állítani:

    [link]

    A 4-5 méter egyébként egy kicsit sok az 50"-hoz, olyan 3-4 méter közötti lenne az optimális nézési távolság.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • kpal

    veterán

    válasz DM-Fan #4024 üzenetére

    Köszi a választ
    De az baj ha 4-5 métre vagyok?Az csak nem ronat a képminőségen ?

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz kpal #4025 üzenetére

    Már többször beszéltünk a nézési távolságokról, amik a következőképpen alakulnak HD-Ready, illetve fullHD esetében:

    Mint láthatod, a 4-5 méter kicsit sok az 50"-hoz viszonyítva. A képminőség igazán olyan 70-80 cm-en belül kezd el látványosan romlani plazmák esetében, mert ott már erősen látszik a dither-zaj, ott már érződik, hogy "zizeg" a kép. Az nem ront a képminőségen közelebb ülsz mint 4-5 méter, azonban a szemednek úgymond kellemesebb, sokkal inkább mozi-élményed lesz azáltal, hogy nagyobb képet közelebbről látsz. Én nem ritkán 1,5 méterről nézem a 42"-t, játékra is tökéletes úgy, a szemet abszolút nem fárasztja, 100 Hz-en megy, sugárzása elenyésző (szóval mindennek az ellentéte, ami CRT esetében fennállt).

    Get Moded!

  • ham_

    tag

    válasz DM-Fan #4026 üzenetére

    A képminőség igazán olyan 70-80 cm-en belül kezd el látványosan romlani plazmák esetében, mert ott már erősen látszik a dither-zaj, ott már érződik, hogy "zizeg" a kép.

    Ez kimondott plazma tulajdonság, vagy az lcd-nél is ez van ? (tény, hogy az lcd képe is szutyok egészen közelről, csak nemtudom ugyanez áll-e a háttérben)

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz ham_ #4027 üzenetére

    LCD-nél kicsit más a helyzet, de valóban azt sem tanácsos teljesen közelről nézni - meg ugye nincs is értelme, hisz egész közelről nem látod át a képátlót. Ettől függetlenül az LCD azért kevésbé ronda egész közelről, mint a plazma, tehát mondhatni plazma sajátosság.

    Get Moded!

  • polgcsabi

    aktív tag

    válasz Titus #4018 üzenetére

    olvasd el a 3845-ös hsz-t (jelzem én nem vagyok pana párti csak ár minőséget szeretek venni :C )

  • kpal

    veterán

    válasz DM-Fan #4026 üzenetére

    Köszi a választ
    Meg látom hogy tudoke valamit álitani hogy jobb legyen.

  • Il Dottore

    tag

    Szevasztok (DM-Fan)

    Meglett a két tv (kb 3 hetesek): egyik egy TH-42pz80, a másik a TH-42PX80, a hálóba. mindkettőtt a digitalmixtől)

    Iszonyatosan jó a képük: egyikre hello-hd másikra digi van kötve.

    Szereztem kalibráló dvd-t, beállítottam: döbbenet, milyen jó képet produkáltak. Beégés ghost semmi, dvd, ps3 van rákötve.

    Köszi az infókat.

    [ Szerkesztve ]

    HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.

  • Tálydi

    senior tag

    Hello mindenki! A gépemhez szeretnék egy tv-t venni, csak nem tudom milyet? LCD?(nem full hd) Plazma?(nem full hd) és hogy az 1366x768-as felbontást be lehet-e valahogy kalibrálni egy videokártyán? :F

    Eeeeh, what’s up, doc?

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Il Dottore #4031 üzenetére

    Gratulálok a TV-idhez! :C

    Nagyon jó gépeket választottál. Örülök, hogy elégedett vagy, én is nagyon az voltam, mikor fél éve megvettem a Pana-mat, pedig elég magasak voltak az elvárásaim. Használd őket egészséggel!

    Ha kérdésed van, írd meg bátran, segítek, ha tudok!

    Get Moded!

  • robin33

    csendes tag

    TV vásárlás előtt állok. Kinéztem magamnak egy SHARP LCD-t (HD Ready) meg egy Panasonic plazmát (PANASONIC TH-37PX8E).
    Sajnos egyikkel sincs tapasztalatom. A Panasonicnak szebb a képe, de sajnos van egy-két dolog ami ellene szól: fogyasztás, beégés, AVL - automatikus hangerőszabályzó hiánya.akinek van vele tapasztalata írjon

  • mobula

    csendes tag

    Sziasztok! Tud valaki segíteni, az alábbi problémámban?
    Ma reggel a következőt csinálta a 2 hetes Pana plazmám:
    Megjelent egy tobb csíkból álló rózsaszín oszlop (kb 10 cm) a képernyő közepétől balra.
    Úgy néz ki, mintha azt a csíkot nem vezérelné. Kár hogy nem tudok képet feltölteni a vinyóról.
    Kikapcsoltam, áramtalanítottam, semmi hatás, aztán a hiba kb 20 perc múlva megszűnt.
    Bizonytalan vagyok, hogy ez elő fog-e fordulni és már a szervíz telefonszámát keresgélem :((
    Ha valaki tud segíteni, megköszönném!
    Üdv: Mobula

    Mobula

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz robin33 #4035 üzenetére

    Először azt kéne eldöntened, hogy az LCD-, vagy a plazma-technológia megfelelő a számodra.

    A Sharp-ról (pláne így típusszám nélkül) nem tidok nyilatkozni, de a Pana 37PX8 jó kis TV. A fogyasztás és a beégés miatt abszolút nem kell aggódnod, a 37PX8 nem fogyaszt többet 250 W/h-nál maximálisan (ennyit bármelyik LCD is megeszik), a beégés/ghosting pedig elenyésző, kellő körültekintéssel teljesen elkerülhető. Az automatikus hangerőszabályzástól mondjuk én falnak mennék (nekem ne szóljon bele semmi abba, amit én beállítok).

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz mobula #4036 üzenetére

    Milyen típusú Pana-ról van szó és mekkora méretű? Elképzelhető, hogy kifogtál egy gyári hibás darabot, vagy szállításkor megsérült. Végülis pozitív, hogy megszűnt a hiba, de azért meg kéne nézetned. Vinyóról tudsz képet feltölteni: pl. kepfeltoltes.hu-ra felteszed, majd belinkeled.

    Get Moded!

  • mobula

    csendes tag

    válasz DM-Fan #4038 üzenetére

    Szia!

    Itt a link
    [link]
    [link]

    A hiba megint megvan, és nem múlik :(

    Típus: Pana 42 PV80P

    Mobula

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz mobula #4039 üzenetére

    Hát, ez valószínű vezérlő-elektronika lesz. Egyértelmű csere lesz a dologból. Hívd fel a szervizt és mondd el nekik pontosan, hogy mi a probléma!

    Egyébként most látok először hibát a 8-as szériánál, pedig már több, mint fél éve fórumozok több helyen Pana-topicokban és eddig senkinek semmi gondja nem volt a 8-as szériával, pedig eléggé népszerű és nagy számban fogyott. Sajnálom, belenyúltál egy selejtbe, nagy számok törvénye. Sajnos a Pana sem mind hibátlan.

    Get Moded!

  • drezso

    tag

    Hali!
    Mostmár kellene valamilyen készülék. Megnéztem a pana 42py8 képét (260 e Ft Cseh) ill az LG42PG6000-ét (210e Ft Lengyel) mind a két tévén HD adás ment őszintén megmondom az 50-e Ft-os külömbség nem igazán látszik meg! pedig a pana full hd még az Lg nem . Most már igazán nem tudok dönteni :W Sajnos analóg adást nem tudtam rajtuk nézni. Az előttem szóló kolléga 2 hetes gépe meg megdöglik na szóval nyűglődés..... Ugyanakkor a Sharp LC-42xl2E Lcd jó választás lehet legaláb japán összeszerelés és a prémium 2+1 év teljeskörű helyszíni garancia sem rossz ami 94cm-es átlótól jár a tv-hez.+1 315e

  • mobula

    csendes tag

    válasz DM-Fan #4040 üzenetére

    Köszi, hétfőn hívom őket !

    Mobula

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz drezso #4041 üzenetére

    42PY8-at ne vegyél, akkor már jobban jársz egy 42PV80-nal, vagy 42PX80-nal, amik ugyan csak HD-Ready-k (akárcsak az LG), de még így is olcsóbbak, mint az LG, mert már 199 eFt-ért megkapod őket. A sima 8-as Pana-kban gyengébb a képjavító technológia és kisebb a kontrasztarány is, mint a 80-asokban, ezért láthattad hasonszőrűnek az LGPG6000-rel. A 80-asok sokkal jobbak, ezt bármilyen összehasonlító teszt megmondja neked. Egyébként meg ne az alapján ítélj, hogy egy agyonvilágított MM-ban, vagy EW-ben megnézed őket, abból semmi nem derül ki.
    Az meg, hogy valakinek elpukkan a TV-je benne van a pakliban, sok ezer eladott TV-nél ez előfordul. Mint említettem a fenti kollega esete az első, amit fél év alatt hallok a Pana idei szériájával kapcsolatban, az LG TV-vel kapcsolatban viszont elég sűrűn hallani, mint hogy járják velük a szervizeket, pl. itt egy eset LG-vel kapcsolatban is a közelmúltból:

    [link]

    Vagy csak indulj ki a saját példádból, hogy az LG-det most javították másodjára.

    Szeritem egyébként se ez alapján dönts, mert minden gyártónál lehet hiba, ez benne van, erre van a garancia, legfeljebb kicserélik. Inkább olvass komoly teszteket, mérlegeld, hogy mennyi pénzed van rá és nézd meg magad is élőben, azután dönts:

    Panasonic 42PX80 - [link]

    LG 42PG6000 - [link]

    Előrebocsátom, hogy mind a kettő elég jó TV, de a fenti oldal (mely eléggé elismert tesztereket vonultat fel) a Pana-t hozza ki "highly recommended"-re, az LG-t pedig csak "recommended"-re, ráadásul a Pana nálunk olcsóbb is. Továbbá az LG tesztben is számos helyen említik, hogy a Pana-nak a Pioneer Kuro-hoz közeli a fekete szintje, az LG-é ennél jóval gyengébb. A Pana-nál nemigen tapsztaltak foszfor-lagot, az LG erősen foszfor-lagol. A ghosting szintjét már tárgyaltuk korábban is, az LG ebben is gyengébb.

    Már megvádolásra kerültem itt, hogy elfogult vagyok a Pana-val szemben. Mindkét TV-t láttam működni, sok tesztet olvastam róluk és nem azért buzdítok bárkit is a Pana-ra, mert nekem az van, pont ellenkezőleg: azért vettem azt, mert ENGEM megyzőtek a szakmai tesztek, a látottak és mások tapasztalatai, ugyanis mindkét táborból beszéltem többekkel (meg sok más márka tulajdonosaival is), akik elmondták, hogy a sajátjuknál mit látnak előnynek, mit hátránynak és ÉN ez alapján mérlegeltem. Én a SAJÁT véleményemet mondom, amit nem kell elfogadni. Dönts belátásod szerint!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • robin33

    csendes tag

    válasz DM-Fan #4037 üzenetére

    Köszi a választ. Honnan tudom eldönteni, hogy a Plazma vagy az LCD a megfelelő számomra? kb. 40%-ban a gyerekek mesét néznek, kb. 15%-ban analóg csatornákat, kb. 25%-ban DVD-t és kb. 20%-ban focit. Annyit tudok, hogy a focihoz a plazma a jobb viszont a meséknél szerintem az LCD. Amúgy a Sharp LCD a következő: SHARP LC-37X20E vagy SHARP LC-37D44EGY.

  • robin33

    csendes tag

    válasz DM-Fan #4037 üzenetére

    Igazad van a saját beállításainkat ne állítgassa senki, csak én meg a reklámok ordításától mászok a falra, vagy talán az automatikus hangerőszabályozás nem arra van?

  • Zoliwrc

    aktív tag

    DM fan!

    Te játékra is használod PS3-al vagy csak Blu-ray filmekre a PX80-at?
    Lehet hogy veszek egyet.
    Játszani lenne kedvem kicsit ;) , lehet valami rossz hatása a játéknak a tv-re? (PV80-am van)
    Gyors mozgásoknál "mosódik" kicsit a kép? (Colin Dirt-et nyomnám rajta)

  • lumi

    tag

    válasz Zoliwrc #4046 üzenetére

    Sega rallyt nyomtam rajta (a HUD teljesen kikapcsolhato nem maradnak statikus tartalmak), Assasin's creedben az eletjelzo bar egy ido utan ghostingot kepzett ami masnapra kimosodott par ora mozgo tartalommal. Most betartom az elso 100oras kimelesi javaslatot mielott szivatnam statikus kepekkel, zoom2-n fut a teve adas hogy az a szar korhataros karika ne egjen bele.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz robin33 #4044 üzenetére

    Amennyiben nem használod PC-vel való összekötésre és zömmel SD-adásokat nézel, akkor számodra valószínűsíthetően a plazma lesz a megfelelő választás.

    Ilyet nem igazán lehet kijelenteni, hogy a focihoz a plazma a jobb, a rajzfilmhez meg az LCD. Ha jó plazmát választasz, akkor az mindenféle képanyaghoz jó, ugyanígy az LCD-vel is. Engem például a Pixar animációs filmek egyszerűen letaglóznak, olyan gyönyörűen mutatnak a plazmámon (mondjuk azok a DVD referencia-szintűek is), de nagyon szépek, kontúrosak a kézzel rajzolt rajzfilmek is, ugyanakkor a focival sincs bajom.

    Tekintettel a felhasználási körödre (többségében SD adások), én a helyedben a plazma mellett tenném le a voksom a több színárnyalat, nagyobb kontrasztarány és a fényerőhomogenitás miatt. Egy árnyalatnyival naturálisabb, plasztikusabb képet fog neked adni a plazma és amennyiben nem nézel sok statikus képtartalmat rajta, akkor teljesen jó. Érdemes lesz odafigyelned a csatornalogókra, bár mondjuk a Pana esetében ez ugye nem sok gondot jelent.

    Egyébként a Sharp LCD-iről jókat lehet olvasni, bár nem a legjobb ár/érték-arányú versenyző. LCD-téren kérdezd Cifu-t!

    A váltakozó hangerő a műsor és reklámok között nem véletlen: marketing. Engem is idegesít. Nem rónám fel a Pana-nak, hogy nincs ilyen funkció, sokan amúgy is leszólják a 2008-as modelleket a gyenge hangjuk miatt, pedig szerintem nincs rossz hangja, abszolút nem dobozhang, kellő mennyiségű magas és közép van benne, egy kis mély még elférne, de őszintén, ki az, aki a TV hangszóróit használja bármire is az átlag TV-adás hallgatásán kívül? Nem halok bele, ha a híradót nem audiofil minőségben hallom, ha meg filmet nézek, az úgy is az erősítőn keresztül megy az 5.1-es rendszerből. Az erősítővel egyébként megoldható a váltakozó hangerő normalizálása is, úgyhogy engem nem zavar ezen opció hiánya.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Zoliwrc #4046 üzenetére

    Szia!

    Persze, hogy játszok is a PS3-mal, elsősorban azért vettem. :D

    Csak szuperlatívuszokban tudok írni a PX80+PS3 kombóról. Nagyon kellemeset csalódtam, mikor megvettem a PS3-at, nem számítottam ilyen gyönyörű képre. Azt mondjuk olvastam, hogy semmi foszfor-lag jelenséget nem tapsztaltak a teszterek, de nehezen hittem el. Aztán mikor saját magam is kipróbáltam, rögtön láttam, hogy nem hazudtak: tényleg semmi foszfor-lag nincs. Pedig zömmel FPS-sel játszok (Half-Life, F.E.A.R., COD4, Uncharted), de vannak autós játékaim is (például a Colin McRae Dirt az egyik kedvenc PS3-portom, de ott van a GT5 Prologue is), sőt az említett Assassin's Creed-et is nyomom, tehát elég hirtelen mozdulatok jellenzőek a játékokban.

    Semmilyen elmodódást nem tapasztaltam, tökéletes a képfrissítés, a válaszidő brilliáns, simán van olyan, mint a CRT-monitoromon (tényleg nem tudok különbséget tenni közte). Láttam foszforlagolni korábbi plazmákat és nagyon idegesítőnek találtam, ezért féltem én is, de hála istennek a Pana ezt a problémát teljesen megoldotta. Próbáltam fogást találni a látottakon, de nem tudtam. Talán inkább a PS3-nak rónám fel, hogy több játékban (pl. Assassin's Creed) nagyon nem tudták megoldani a V-Sync-et, de ezt írják több helyen is, hogy a PS3 ilyen téren nem minden játéknál brillírozik.

    A beégésre nem árt odafigyelni, HUD-okat lehetőség szerint célszerű kerülni, bár, több órai Colin után és több órai COD4 után is csak nagyon minimális ghost-ot tapasztaltam a bekapcsolva hagyott HUD-ok helyén, amik kb. 10 perc analóg TV-adás nézése után el is tűntek.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz mobula #4039 üzenetére

    mobula, privi ment!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák