Sziasztok,
elérkezett az idő, hogy lecseréljem 10 éves Philips TV-met, és ebben szeretnék segítséget kérni. (Az LCD TV-s topicból irányították át ide.)
Főbb paraméterek:
-a hely, ahová el kell férnie talppal együtt: 95x70 cm (mélység van bőven)
-a T-home műholdas (sat tv) szolgáltatására vagyok előfizetve
-egyelőre csak dvd lejátszóm van
-főbb felhasználás: TV (nem HD) 80%, divx filmek (10%), dvd filmek (5%) fotó nézegetés (5%)
-mivel ezt a TV-t 6-8 évre veszem (ha nem romlik el persze), ezért később biztosan lesz a blue-ray lejátszóm, és várhatóan egyre több TV adó is fog HD-t adni
-nézni 2-3 m távolságról fogom
A méret miatt én úgy látom, hogy a 37" TV fér csak el, esetleg valami vékony keretes 40"-os (ha van ilyen plazmában, és nem csak 42"-es, mert az biztosan nem fér el). Ilyen csili-vili szolgáltatások, hogy netezés meg kábel nélküli hálózatkapcsolat nem fontosak, mert előbbire ott a net, utóbbira meg úgyis lesz valamilyen lejátszó a TV-re dugva. Egyelőre nincs semmilyen házimozi rendszer, de később lehetséges, hogy kiépítem.
Talán a legfontosabb a jó képminőség még sima TV adás esetén is. LCD esetén a Sony 37W5500-ról hallottam már jókat, ez 220e környékén van, sokkal többet nem szánnék rá, de egyébként nincs gyártó preferenciám. Szóval ki mit javasol? Plazma vagy LCD, HDR vagy FHD? Konkrét márka?
[ Szerkesztve ]
Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x