Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#9001) KTTech válasza gyáliSanyi (#9000) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

A tartós beégéshez viszonylag sok idő kell... A Pioneer tesztelte egyszer ezt: 24 óra állókép után 24 órás normál műsorral le hibátlan lett a kép, tehát itt még csak egy erős ghosting jelentkezett. De erre nincs garancia...

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#9002) DEW3yl válasza KTTech (#8995) üzenetére

DEW3yl
(tag)

Mikor kidobod, kérlek szólt, hogy legyek a közelben.

Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.

(#9003) gyáliSanyi válasza KTTech (#9001) üzenetére

gyáliSanyi
(senior tag)

Persze gondolom ez is márka, de azon belül is modellfüggő. Nem lehet alapulvenni egy olyan plazmát amit 2 éve dobtak piacra és egy olyat ami csak nemrég jelent meg (nagyjából ugyanabban az árkategóriában akkor és most.).

coser.hu

(#9004) DM-Fan válasza KTTech (#9001) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Meg azért tegyük hozzá, hogy a Pioneer nem is az a középkategóriás plazma, tehát ennek a tesztnek mondjuk a mai Pana NeoPDP-k felelhetnek meg kb., mert azok vannak lassan egy szinten a Kuro-kal. Egy átlag PDP panelen ennél azért kevesebb idő is bőven elég lehet egy végleges beégés kiprodukálásához.

Get Moded!

(#9005) DM-Fan válasza KTTech (#8995) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, sajnos az ATI kártyák nem épp arról híresek, hogy kiválóan kezelnék le a TV-ket. Érdekes, mert úgy 5-6 éve pont az ATI volt jó TV-out-ban, most viszont ilyen téren fordult a helyzet. Amúgy meg nem rossz az a kártya, óvatosan hajigáld! :)

Get Moded!

(#9006) gyáliSanyi válasza KTTech (#8995) üzenetére

gyáliSanyi
(senior tag)

Mi az a Fermi...?

coser.hu

(#9007) kpal válasza gyáliSanyi (#9006) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Az Nvidia uj videókarija lesz 1-2hónaponbelül.

[ Szerkesztve ]

(#9008) Teaway válasza KTTech (#8999) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Na majd bekötöm én is másodlagosra, csak előbb szerzek egy kábelt hozzá.

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#9009) laszlo168

laszlo168
(fanatikus tag)

Nincs valakinek Debrecenben Panasonic 37"-os plazmája? C10Y, vagyX10Y- amit meg lehetne nézni otthoni körülmények közt? Mármint én szeretném megnézni :R

(#9010) irombás

irombás
(újonc)

Hali!

Az Edigital normálisan szállítja házhoz a plazmát? Vagy hánykódik a furgon hátuljában?

(#9011) KTTech válasza DM-Fan (#9005) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Tény, hogy nem rossz, de rá kell jönnöm: a CUDA valós plusz jelenleg nekem (tömörítés terén), és ebben (is) nagyon jó lesz a Fermi... és a járulékos dolgok is. Az AMD szoftverkörítéséből megint elegem lett pár évre (pedig HW szinten tényleg nagyon ott van a kártya). De ez már nem ennek a topicnak a témája...

(#9012) DM-Fan válasza KTTech (#9011) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ne is mondd! Édesanyámnak van egy Barebone PC-je (nagyon kis helyes), amiben egy AGP-s ATI Radeon 7000 kártya van, aminek a nyáklapja és a fenéklemeze is pici - Barbone PC-be való. Ehhez a géphez igen nehéz bármit is találni, ami ilyen pici nyáklapos és bele is fér a gépházba, meg nem is nagyon érdemes már semmit keresgélni bele, viszont príma, megbízható konfig, CPU-t tekintve erős P4-es gép, neki pont elég. Namost az a nagy helyzet, hogy oprendszer csere volt és az ATI arra nem volt képes, hogy kiadjon a Win7-hez egy olyan Catalyst-ot, ami tartalmazná legalább illesztőprogram szinten a régebbi kártyákat is (többek közt a Radeon 7000-hez sincs). A legutolsó hozzá kiadott Catalyst feltelepül ugyan (persze csak némi erőltetéssel), de minden egyes leállításkor kékhalált generál (vicc, mert addig viszont normálisan működik), ha leszedem és szabványos VGA-ként hajtom, akkor semmi gond - csak így kapásból le lehet mondani egy kazal dologról (pl. Aero).
A probléma nem egyedi, külföldi fórumokon is ugyanezen problémával szembesülő emberekkel értekeztem és a Microsoft-nak sincs ötlete.
Ja, és ennél jóval újabb Radeon-okhoz sincs Catalyst Win7 alá. Nonszensz, amit az ATI (illetve mostmár AMD - látszik is) csinál.

Nade ez tényleg más topic, csak ventilláltam mérgemben.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#9013) szofi76

szofi76
(újonc)

Hali!
Becsületesen elolvastam néhányszáz hsz-t de egyenlőre nem találom a kérdésemre a választ, ami pedig a következő: Szeretnék venni egy Pana50g10-est és a netet böngészve (Amazon) kb. 100ronggyal kevesebbért vesztegetik ezt a tv-t mint idehaza. Meg szabad venni vagy teljesen használhatatlan egy amcsi vagy angol tv nálunk?

(#9014) DM-Fan válasza szofi76 (#9013) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem már abból problémád lesz, hogy ugyebár az USA/UK készülékek 110 V / 60 Hz hálózati feszültséget várnak a 230 V / 50 Hz helyett. Aztán még hozzájön, hogy mire behozatod az országba máris ugyanott vagy árban, ráadásul a garancia sem igazán megoldott. Szóval szerintem csak magaddal szúrnál ki, ha az USA-ból (esetleg UK-ből) rendelnéd a TV-t.

Get Moded!

(#9015) ham_ válasza szofi76 (#9013) üzenetére

ham_
(tag)

Szerintem még ha fel is tesszük hogy a tápegység univerzális, tehát működne itt is, és a tuner is, akkor is ott van a szállítási költség, usa-ból a vám, és a garancia problémája.

Nah DM-Fan megelőzött :)

[ Szerkesztve ]

(#9016) cainuss

cainuss
(újonc)

Üdv!

Vásároltam egy TX-P50V10E plazmát. Arra lettem figyelmes, hogy amikor a gyerek néha játszik rajta konzollal, akkor a gyors mozgásoknál időként a háttér elmosódik. A konzol 1080p-s felbontásra van állítva. Ez normális a plazmáknál? Vagy csak beállítás kérdése?

(#9017) szofi76 válasza ham_ (#9015) üzenetére

szofi76
(újonc)

Köszi a gyors válaszokat.
Csábító volt az 1200 dolláros ajánlat, amiben karácsony előtt benne volt egy blue lejátszó is...
Akkor viszont marad a 369000ft Még leírni is sok!
Ez van, a maximalizmus drága mulatság... ;)

[ Szerkesztve ]

(#9018) KTTech válasza cainuss (#9016) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

??? A háttér elmosódik...? ez szerintem a játékban van, mint feature (motion blur), nem a TV-ben, mint hiba :)

(#9019) KTTech válasza DM-Fan (#9014) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Több lenne az árban :) mert a VÁM+ÁFA alhangon 33%, és a teljes költségre számolják (tehát a szállítási költségre is jön). Ilyen szinten az 1200USD-s ár, ha csak 200 USD-s szállítási költséget nézünk, akkor is min. 1900 USD-re ugrik...

(#9020) ateszm válasza KTTech (#9018) üzenetére

ateszm
(fanatikus tag)

ha már egy "félmilkás" tv-nél is lenne után húzás,akkor nagy gázok lennének...

grat a tv-hez,én a kistesójával(50g10) szemezek,csak várom a "szponzorpénzt". :DD

(#9021) cainuss válasza KTTech (#9018) üzenetére

cainuss
(újonc)

Szinte minden játéknál megfigyelhető a jelenség (FPS), a gyors mozgásoknál a háttér kontúrja, színe elmosódik egy pillanatra.

(#9022) cainuss válasza ateszm (#9020) üzenetére

cainuss
(újonc)

Köszi. Én is abban reménykedem, hogy ennél a típusnál már nem kell számolni az után húzással.

(#9023) KTTech válasza cainuss (#9022) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

1080 sor valós felbontás... 0,001ms-es frissítés... eléggé kizárja a TV-t az elmosódásból. Egyedül a foszfor-lag marad, ami látható esetleg (az is főleg a zöld színnél). Ha az elmosódás zöldessárga maradványképet jelent egy pillanatra, akkor a TV csinálja, és a technológiából adódik. Ha nem, akkor a játék maga. Egyébként is szokás a játékokban a gyors mozgást motion blur-el is érzékeltetni, valósabbá tenni, ami, már a neve alapján is mozgási elmosódást jelent.

(#9024) KTTech válasza ateszm (#9020) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Ha LCD-t veszel, akkor van még drágábban is :):)

(#9025) ateszm válasza KTTech (#9024) üzenetére

ateszm
(fanatikus tag)

naja, még szerencse,hogy ez egy plazmás topik. :B

(#9026) ham_ válasza KTTech (#9023) üzenetére

ham_
(tag)

Nem zárja ki, a szemünk működéséből adódóan. Egyéni dolog, van akinek "érzékenyebb" rá a szeme, van akinek kevésbé.

(#9027) Hardzsi válasza cainuss (#9016) üzenetére

Hardzsi
(kvázi-tag)

Ha jól emlékszem, van egy un. 'játék' mód a képbeállításoknál a 'normál' és 'mozi' módok mellett, talán nem véletlenül. Ez gondolom kikapcsol pár áramkört, hogy még gyorsabb legyen a megjelenítés. De mindegy mit is csinál, érdemes lenne kipróbálnod.

Amúgy a mai játékok egy jó részében alkalmazzák az elmosódás-effektet (NFS:Shift-nél pl. a gyorsulásérzés fokozására, Modern Warfare 2 és más FPS-eknél, ha bekap a játékos egy golyót, a megszédülés szimulálására stb.) Szóval lehet, hogy nem is a tévéd, hanem a játék a ludas...

Kreatív: "Köztudott rólad, hogy mindig nagyon elegáns vagy. A munkád miatt, vagy eleve fontos számodra az elegancia?" Schwarz Gábor (Ustream): "Ezzel azt kérdezed, hogy 'szarul áll a póló'"?

(#9028) KTTech válasza Hardzsi (#9027) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Az input lag normál módban sem létezik gyakorlatilag, 1-2ms-en belül van egy CRT-hez képest. Egy LCD gyakran 15-50ms-es értékeihez képest (megjelenített színtől és paneltípustól függően) ez elenyésző (a G2G értékek meg a földművesek szeme világára veszélyes értékek).

Kipróbáltam a Crysis Warhead-el, clone üzemmódban a kis Pana 50X10Y-t, aminek a mozgókép-felbontása eleve max. 720 sor, 1280x720-as felbontást használtam a játékban. A plazma már rég befejezte a megjelenítést, mire az Eizo S2231W-n is befejeződött a mozgás, a különbség szemmel jól látható volt, ami bizony nem kevés eltérést jelent. A mozgás közbeni elmosódás szintén hasonlóan alakult: a plazmán nem volt elmosódás gyors mozdulatoknál (nem a motion blur, azt kikapcsoltam a játékban), az LCD-n igen (viszont a plazmán tapasztaltam némi green phosphor lag-ot, szerencsére nem zavaró mértékben).

(#9029) cainuss

cainuss
(újonc)

Játékmódban tapasztaltam a fentiekben leírtakat. Az általatok leírtak alapján valószínű foszfor lag-ról van szó, de egyáltalán nem zavaró mértékben. A tv képe egyébként saját szubjektív véleményem szerint gyönyörű, még sima sd adás esetében is. :)

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

(#9030) DM-Fan válasza cainuss (#9016) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valószínű a PC-s játékokhoz szokott a szemed, a konzolon ugyanis gyakoribb, hogy motion blur-t alkalmaznak, ezzel is folyamatosabbá/életszerűbbé téve a mozgásokat. A TV-dnek ehhez semmi köze, abszolút konzol feature.

Csúnya is lenne, ha nem gyönyörű képet adna ez a TV, nagyon jó választás, gyakorlatilag a Pana-k csúcsa.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#9031) Hardzsi válasza cainuss (#9029) üzenetére

Hardzsi
(kvázi-tag)

OK, elfogadom, hogy lehet foszfor lag. Bár én PC-t/konzolt nem kötöttem még a plazmámra, így nem tudom, hogy látnám-e és hogyan jelentkezne, de normál tévé-adás, DVD és Blu-ray lejátszásnál gyors mozgásoknál nem tapasztaltam semmiféle utánhúzást, lag-ot.

Egyedül Blu-ray esetén, szándékosan 1920x1080@24p-ra kapcsolva, gyors mozgásnál látszik a kis akadozás, mivel csak 24 képkocka van kitéve másodpercenként, de ez az üzemmód és a tapasztalt jelenség is teljesen megegyezik a mozikban gyors mozgásnál látottakkal - ha pedig nem szeretném 'moziban' érezni magam, simább mozgásmegjelenítéshez választhatom az 1920x1080@50p-t is...

Kreatív: "Köztudott rólad, hogy mindig nagyon elegáns vagy. A munkád miatt, vagy eleve fontos számodra az elegancia?" Schwarz Gábor (Ustream): "Ezzel azt kérdezed, hogy 'szarul áll a póló'"?

(#9032) DM-Fan válasza Hardzsi (#9031) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha 1920x1080@24p-nél akadozást látsz, akkor ott valami nem stimmel. Teljesen folyamatos képet kellene látnod így is, nem attól lesz akadozó a megjelenített kép, mert 24 képkockát látsz másodpercenként (nem is értem miről beszélsz, moziban sem látod akadozónak a mozgást), hanem attól, mert mondjuk a TV-d nem megfelelő pulldown-t alkalmaz a 24 képkocka megjelenítéséhez. Pontosan a 24p megjelenítés szavatolja a folyamatos lejátszást Blu-Ray anyag esetében.

A foszforlag manapság már gyakorlatilag nem létezik a nevesebb gyártók készülékeinél. Már a 2008-as Pana szériáknál sem volt tapasztalható hardcore konzol-játék mellett sem.

Get Moded!

(#9033) Seb3s válasza DM-Fan (#9032) üzenetére

Seb3s
(fanatikus tag)

igen a pulldown miatt nem 24 képet látsz, hanem 3:3nál 72-t tehát minden képet 3szor látsz egymás után. 4:4 meg 96-ot. (ha jól tudom) Az én gépem is 24hz-en megy.

Tough ain't enough.

(#9034) DM-Fan válasza Seb3s (#9033) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Így van. Én arra csodálkoztam rá, hogy 1920x1080@24 mellett kevésbé lát folyamatos képet a fórumtárs, mint az 1920x1080@50 mellett, erre írtam, hogy a pulldown-nal nem stimmelhet valami nála 24p mellett.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#9035) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

no, némi adalék: akár notebookos ati, akár notebookos intel vga-val akarom kiterjeszteni az asztalt a pana p50x10y-ra, minden esetben csak és kizárólag 1024x768-ban hajlandó hajtani magát. azt legaláb 4:3 képarányra állítva pixelhelyesen teszi, de ugye a megoldás akkor is 1360x768 volna.

elkeserítő, főleg, h kifejezetten döntési szempont volt a vga bemenet, többek között ezért is zártam ki a p50u10-est. és a százéves samsung lcd-vel soha nem volt ilyen gond, rádugtam, és magától be is állt 1360x768-ra... :(

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#9036) Henry06

Henry06
(kvázi-tag)

Ajjaj megy otthon a dzsamburi, ugyanis végre kitaláltuk hogy lesz egy Hd-tv-énk(igen karácsony után:) mi három tesó fizetjük a részleteit, igen ám de apám jó szándékából benézett bizonyos boltokba, hogy megérdeklődje a dolgot és ott biza meggyőzték hogy a plazma az xar. Apám azt is mondta hogy van egy szervizes ismerőse, akikhez rengeteg plazma landol főleg beégéssel.Később betértünk abba a boltba, ahol meglepő módon egy igen kedves emberrel találkoztunk(nem egy húúzá má el innen vagy vásárójjá mán na) aki szimplán elmondta hogy a plazma az 3szor többet fogyaszt, és persze beég, ezért apám kinézett magának egy tök jó lcd-t samsung 37b530p-t de én inkább haza akartam jönni megnézni a neten hogy máshol mennyi(olcsóbb is volt egy 15-el), na azóta a tesóimon kívül mindenki mérges rám, mert hogy nem vettem meg. Pedig mondtam hogy vagy
Panasonic TX-P42X10Y vagy a
Samsung PS42B430P2WXXH
egyetlen lcd van jelőlve egy 40 colos sony bravia ami csomagolás hibás, és 3-év plusz még 2 garancia jár hozzá(ha veszel hozzá persze:)!
Na szóval most mindenkinek más a véleménye, apám a samut lcd-t akarja az őcsém a samsung plazmát, a bátyám meg a sonyt, én a pana meg a sony között vacilállok. amúgy ez a sony az egyik legjobb fekete megjelenítésben szerintem még a samut is utoléri(a tesztek is ezt mondják) csak a betekintési szög zavar egy kicsit, meg az hogy plazmába 30 ezerrel kevesebbért jobb minőséget kapnék:) Mondjuk még így is 70-nel olcsóbb mint máshol, és hát 5-év garancia, vélemény?

[ Szerkesztve ]

Go Gunners!

(#9037) Teaway válasza Henry06 (#9036) üzenetére

Teaway
(őstag)
LOGOUT blog

Mi lenne a forrás?

Azért leadok egy szavazatot a Panára.

[ Szerkesztve ]

► A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt‼ ◄

(#9038) DM-Fan válasza Henry06 (#9036) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Beszéld le őket az LCD-ről! Pont karácsony előtt vett ismerősöm egy Samsung 40B530-at, megrögzött LCD párti, nem lehetett lebeszélni róla, hogy LCD-t vegyen. Hiába javasoltam neki, hogy olvasson tesztet, ő azzal védekezett, hogy üzletben látta a Samsung-ot (normális plazma nem volt mellette az üzletben) és hogy neki a színhűség nem lényeg, viszont szerinte kontrasztban agyonver minden plazmát. Erre mondtam, hogy abban pont nem (natív kontrasztja kb. tízszerese egy valamirevaló plazmának, mint annak a Samsung LCD-nek). Erre - mikor már kifogyott az érvekből - jött ő is a fogyasztás-maszlaggal, hogy ötször annyit fogyaszt a plazma. Erre mutattam neki pár méréseredményt (még videósat is, amit anno ide is linkeltem), hogy még egy 50"-os plazma fogyasztása sem nagyon lépi át a 200-250 W/h-s küszöböt és meglepődne, ha tudná, hogy úgylehet az általa kinézett LCD többet fogyaszt. Ezzel sem tudtam meggyőzni. Mondtam neki: jó, akkor vegyél LCD-t, látom már eldöntötted. A vicc az, hogy soha nem fogja PC-re kötni, ezt ő is megmondta, ráadásul zömmel SD-forrást néz (analóg TV-adás, DivX/Xvid lejátszóról). Kérdésem: akkor meg minek az LCD? A plazma (pl. egy 42X10) nagyobb méretű lett volna és olcsóbb. Mindegy, egyeseket nem lehet meggyőzni. Te viszont próbáld meg meggyőzni a családot, küldd fel őket ide a fórumra és olvasgassanak pár órát!

Get Moded!

(#9039) maszibmw

maszibmw
(kvázi-tag)

Sziasztok !

Kérdésem lenne egy P42 X10Y-hoz:
November óta használjuk, leginkább analóg TV nézésre. A mai napon rákötöttem egy Pioneer DV-220V DVD lejátszót HDMI kábellel. A kérdésem az lenne, hogy milyen felbontást állítsak be a DVD lejátszón ? Ennek a TV-nek a natív felbontása 1024x768.
Ha a DVD-t 1080P re állítom, akkor gondolom maga a DVD lejátszó felkonvertálja a pixeleket, majd a tv újra lekonvertálja a saját natív értékére. Ebből kiindulva én most 576P re állítottam, így elvileg a TV elvégzi a maga felkonvertálását a natív szintre és kész. Nem tudom hogy kapom majd a legjobb minőséget. Kérném tapasztalatotokat és segítségeteket.

Köszi Jani

(#9040) DM-Fan válasza maszibmw (#9039) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

720p-re (ugyebár 1280x720) állítsd, az az optimális és a TV natív felbontásához is legközelebb álló érték. A HD-Ready TV-ken ez az érték szokott a legszebb képet adni. Az 576p-nek nem sok értelme van, tekintve, hogy felskálázás nélkül is 576i-t ad ki magából minden DVD-lejátszó akár SCART-kimeneten is, tehát innen a TV-d még úgyis felskálázna. A Pioneer DVD-lejátszókban levő upscaler-chip pedig valamivel jobb, mint a Pana plazmák beépített upscaler-chipje, így a jobb minőségű 1280x720p-s képből a TV-d már könnyűszerrel csinál majd 1024x768-at, ugyanis a lefelé konvertálás már nem jár minőségvesztéssel. Ezért érdemesebb a Pioneer-re bízni a felskálázást, még úgy is, hogy a TV-d valamelyest kénytelen lesz lefelé konvertálni és ezáltal nem egylépcsős a folyamat, mint az 576i -> 1024x768-nál.

Nekem is Pioneer lejátszóm van DV-696AV, igen sokat teszteltem és végül a 720p adta a legszebb képet szinte minden lemezzel.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#9041) maszibmw válasza DM-Fan (#9040) üzenetére

maszibmw
(kvázi-tag)

Köszönöm !!!!

Jani

(#9042) kpal válasza Henry06 (#9036) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Ha a fogysztásra vagy kiváncsi akkor olvas vissza picit van belinkelve pár video .

(#9043) Henry06 válasza kpal (#9042) üzenetére

Henry06
(kvázi-tag)

Én tudom mi az igazság, hiszen rengeteg hozászolást olvastam és írtam itt, csak hát nálunk mindenki okosnak hiszi magát, szóval magyarázhattam nekik.

Go Gunners!

(#9044) Henry06 válasza Teaway (#9037) üzenetére

Henry06
(kvázi-tag)

Teaway Nem értem a kérdésedet.
DM-Fan egyetlen érv az lcd-mellet, hogy mi rohadt felelőtlenül használjuk a tv-inket sokszor éjjel nappal megy, na erre mondtam hogy most vigyázni fogunk a plazmára, de ezt nem sokan hiszik el. Na mindegy holnap majd kitaláljuk. :Y

[ Szerkesztve ]

Go Gunners!

(#9045) Sanci38 válasza Henry06 (#9036) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

"Később betértünk abba a boltba, ahol meglepő módon egy igen kedves emberrel találkoztunk" Nos ez a kedves ember megtehetné hogy bevinne titeket egy sötét neon nélküli helyre, pl. a raktárhelyiségbe,és ot tesztelhetnétek le a kiválasztott készülékeket normál sd és hd anyaggal és akkor ott lehet meglátnátok a plazma és az lcd különbséget "több szem többet lát" alapon és nemcsak promóval futtatva. Azt se felejtsétek el hogy vigyetek normál DVD-t ami mindenki ismer.Hátha ez segíthet.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#9046) Sanci38 válasza Henry06 (#9044) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Teaway azt kérdezte: mi lenne az amit reáköttök,pl.dvd játszó,videó,blu-ray és milyen antenna,kábeltévé,müholdvevő...

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#9047) kpal válasza Henry06 (#9043) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Azért mutazsd meg nekik a videokat igy könnyebb meggyőzni őket csak hisznek a szemüknek .;)

(#9048) Henry06 válasza Sanci38 (#9046) üzenetére

Henry06
(kvázi-tag)

Van egy sony hdmi-s lejátszónk, + egy házimozi meg egy videó(meg x360), a kábel tv az upc,(set top box ), ami azért gáz mert gondolom lcd-n ha rgb-kábellel rákötöm akkor még gyengébb lenne a kép minősége. Nem?

[ Szerkesztve ]

Go Gunners!

(#9049) kaci70 válasza DM-Fan (#9040) üzenetére

kaci70
(újonc)

Nekem egy hd lejátszóval van meghajtva a HD-Ready-s plazma samu B450 , a tv egyik hdmi csatlakozója kezeli a 1080p és persze a lejátszó is tudja, 1080p mkv-t vagy blu-ray-t akkor milyen felbontásba engedjem a tv-re ne 1080 24p-ben. Szerintem ezen van a legjobb képe hiba csak ready-s a tv. Vélemény?

(#9050) F-ECT$

F-ECT$
(PH! nagyúr)

Sziasztok,

elérkezett az idő, hogy lecseréljem 10 éves Philips TV-met, és ebben szeretnék segítséget kérni. (Az LCD TV-s topicból irányították át ide.)

Főbb paraméterek:
-a hely, ahová el kell férnie talppal együtt: 95x70 cm (mélység van bőven)
-a T-home műholdas (sat tv) szolgáltatására vagyok előfizetve
-egyelőre csak dvd lejátszóm van
-főbb felhasználás: TV (nem HD) 80%, divx filmek (10%), dvd filmek (5%) fotó nézegetés (5%)
-mivel ezt a TV-t 6-8 évre veszem (ha nem romlik el persze), ezért később biztosan lesz a blue-ray lejátszóm, és várhatóan egyre több TV adó is fog HD-t adni
-nézni 2-3 m távolságról fogom

A méret miatt én úgy látom, hogy a 37" TV fér csak el, esetleg valami vékony keretes 40"-os (ha van ilyen plazmában, és nem csak 42"-es, mert az biztosan nem fér el). Ilyen csili-vili szolgáltatások, hogy netezés meg kábel nélküli hálózatkapcsolat nem fontosak, mert előbbire ott a net, utóbbira meg úgyis lesz valamilyen lejátszó a TV-re dugva. Egyelőre nincs semmilyen házimozi rendszer, de később lehetséges, hogy kiépítem.
Talán a legfontosabb a jó képminőség még sima TV adás esetén is. LCD esetén a Sony 37W5500-ról hallottam már jókat, ez 220e környékén van, sokkal többet nem szánnék rá, de egyébként nincs gyártó preferenciám. Szóval ki mit javasol? Plazma vagy LCD, HDR vagy FHD? Konkrét márka?

[ Szerkesztve ]

Akár 20 GB DropBox ingyen - http://db.tt/n8ZgNt4x

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.