Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#19001) Dorian válasza Gabor970 (#18992) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

Erre a linkre majd én is rákeresek, érdekel, hogy más milyen beállításokat tart optimálisnak a C530-hoz. Este én is leírom, én hogy használom.
Gábor, ha van időd leírni, kíváncsi lennék a tieidre is, C430-530 beállításai hasonlók lehetnek.

(#19002) Vajga válasza Sanci38 (#18998) üzenetére

Vajga
(tag)

Azt a ku*... :Y
Ez bitang jó lejátszó. Mindegy el leszek az 570-el, mindenesetre jó lett volna erről hamarabb hallani...

ja várjál azóta megnéztem, az ára annyira már nem tetszik... Jóóó nekem az az elgé feleannyiért. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#19003) moland007

moland007
(tag)

az uj p42gt20 3d-n kivul ugyanaz mint g20 széria. Kiváncsi lennék hardveresen mennyi különbség van. 3d szinkron panel + szemüveg tuti.

g20 + a210

(#19004) vhunor válasza psg5 (#19000) üzenetére

vhunor
(senior tag)
LOGOUT blog

És mekkora az a távolság? :)

szerk: arra gondoltam, hogy a te esetdben hány méter lesz.

[ Szerkesztve ]

(#19005) Dorian válasza psg5 (#19000) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

Ebből itt csak ötletelés lesz. Nem hiszem, hogy túl sokan néznének blurayről egymás mellett HDready és FullHD TV-ken is anyagokat. Üzletekben, meg túlnyomórészt nem bluray a forrás. Talán Bécinek van valós tapasztalata, hiszen ő tesztel.
A "mekkora különbség"-re amúgy sem lehet korrekt választ adni... nagy? ...kicsi?
Az biztos, hogy 3 m-nél messzebbről már el-el veszik a FullHD-ből eredő plussz, hogy azon belül mekkora? Gondolom azért a felbontásbeli különbség nyilvánvalóan látszik, nem véletlenül gyártják a FullHD TV-ket :)

(#19006) psg5 válasza vhunor (#19004) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát a fulldre elvárt ,ha jól emlékszem 2,85m vagy 2.55m , vagyis a fullhd hez mért ideális, mellett.

Gondoltam, hogy arra gondolsz:)

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#19007) psg5 válasza Dorian (#19005) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát igen sejtettem csak ha van érdemi különbség akkor mégis csak olyat vennék mint ami neked van, de ha nem akkora a differencia, akkor viszont a sok sd anyag miatt inkább a hd ready.
Ja most én is ott tartok ahol te (úgy júniusban?) vagyis elveszek a tanácsokban:)

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#19008) moland007 válasza Vajga (#19002) üzenetére

moland007
(tag)

az asus oplay r3 meg még jobb lehet. Még keresem az igazit :)

g20 + a210

(#19009) Vajga válasza Dorian (#19005) üzenetére

Vajga
(tag)

Bizony elveszik, de ha még a tv csak-csak tudná, akkor is ott a forrás gond. Néha egy 2Gb-os 720p szebb mint egy 15Gb-os 1080p.... :((( Mindenesetre én nem bántam meg a FullHD-t, mert volt már szerencsém szép filmhez. De ha megköveztek is, én azt mondom 1080p-re egyszerűen nincs forrás. Tökmindegy hogy az van ráírva, az bazira nem 1080p csak egy "szar". Gondolok itt elsősorban az olyanra, mint amikor az elemi ösztönt kiadják 1080p-ben, pedig sz*rból nem lehet várat építeni. Ami meg nem szalagról van, hanem már HD kamerával, az is sokszor rosszul fókuszált, stb.

(#19010) madgie válasza Vajga (#19009) üzenetére

madgie
(VIP)

A Ponyvaregény is borzasztóan néz ki Bluray-en :D

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#19011) Dorian válasza psg5 (#19007) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

Az én álláspontom ezzel kapcsolatban az, hogy 3m-en belül (50" feltételezve) fullHD-t kell venni (ha van rá pénz), azon felül mindegy, azaz mivel a HDready modellek olcsóbbak, ezért olyant. Szerintem annyira nem kell félni az SD anyagoktól, egyáltalán nem csúnyák (persze az input SD és SD műsorok közt ég és föld lehet és van is, de ez független a Tv típusától) Amúgy pedig a TV és filmnézési szokásaim amúgy is erőteljesen a HD adások-filmek felé tolódtak, mióta megvan az új TV, mert aaaannyira szééép :))

(#19012) Dorian

Dorian
(PH! addikt)

Ja, ha valaki esetleg még mindig jönne a plazmák fogyasztásával, lehet tolni az arcába ezt a linket :D

(#19013) psg5 válasza Dorian (#19011) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Mondjuk pont ezért nem akartam pontos távolságot írni, igazából a kérdés az lenne, hogy valóban az sd anyagok szebbek lehetnek a hdready-n, de a fullhd filmeknél sincs nagy különbség.De válaszod engedi sejtetni, hogy annyira a fullhd-n is jó lesz az sd anyag. Nos mert ha ez így van,akkor már inkább a fullhd és akkor mehet a hd anyag is.
Jajaj, de nehéz lesz dönteni és ez valszeg akkor is igaz lesz, ha élőben megnézem őket...:(

F.K.T.

(#19014) Dorian válasza psg5 (#19013) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

HD ready-n bizonyára szebb az SD anyag, hiszen nem kell akkorát konvertálni, ezt kezelhetjük tényként is. Viszont, hogy ez mennyire vehető észre, azt nem tudom.
Ha Bp-i vagy, azt fel tudom ajánlani, hogy egyik este eljössz és megmutatom, milyen FullHD-n az SD, aztán eldöntöd, h jó-e vagy nem.

(#19015) Ijk válasza psg5 (#19013) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

3m a határeset a fullHD és HD között. De mint mondtam, nézd meg élőben mindkettőt és dönts az alapján. Mindkettő jó választás, tehát csalódni biztosan nem fogsz.
Már számtalanszor leírtam, hogy nem csak a felbontás számít a képminőségben. Nekem jobban bejött a panák általános képminősége, színvilága, kontrasztja.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#19016) gg72 válasza Dorian (#19012) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Pont most akartam belinkelni én is. Tanulságos! :K

A plazma vs. LCD tévé vitatémában is érdekes eredményt hozott a kutatás: kiderült, hogy a hasonló képernyő méretű plazmatévék nem fogyasztanak többet, mint az LCD-tévék, sőt a legtakarékosabb plazmatévé normál üzemmódban kevesebbet fogyaszt, mint a legtakarékosabb LCD-televízió.

[ Szerkesztve ]

(#19017) Ijk válasza gg72 (#19016) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Meglepő eredmény, elmész egy áruházba beállsz egy olcsóbb fénycsöves lcd elé, olyan hőt sugároz, hogy télen a barátokközt előtt melegedhet a kiscsalád. Persze a LED-esek kevesebbet esznek, csak annyival drágábban kapod meg a plazmához hasonló minőséget, hogy 20 év alatt sem jön vissza a számlán.

(#19018) szp1 válasza Dorian (#19012) üzenetére

szp1
(őstag)

Azért az érdekes, hogy az LCD 40" - "nagy" képernyősnek, a plazma 42" - "kis" képernyősnek minősül... :D. Ezt is figyelmébe ajánlom minden LCD fan-nak. ;]

Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

(#19019) fokukac válasza Ijk (#19017) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

persze... De anyámék 5 éves plazmája olyan, mint egy rendes fűtőtest :) (300 wattot eszik)

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#19020) Ijk válasza fokukac (#19019) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

A volt 18 éves Ladánk 9 litert minimum megevett.

[ Szerkesztve ]

(#19021) kpal válasza fokukac (#19019) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

Én 2.5éves plazmám is kb annyit eszik . :)

(#19022) BBéci válasza psg5 (#19006) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

50 coloson a 1080p ajánlott nézési távolsága 2 méter!

(#19002) Vajga
Ez a Dune már komoly darab, tényleg űberbrutál a képe, hangja.

[ Szerkesztve ]

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#19023) ZEN1TH válasza psg5 (#19000) üzenetére

ZEN1TH
(senior tag)

Bizonyos távolság után nem észrevehető a különbség, ez nálam kb 2,5-3 méter.

No Hope = No Fear

(#19024) hunsatman válasza Gabor970 (#18992) üzenetére

hunsatman
(újonc)

Én nem találom ezt a c530 beállításairól szóló linket, pedig jó pár napot visszanéztem.
Nem tudnál segíteni? Nagyon érdekelne a tesz és a kalibrált beállítás.

(#19025) psg5 válasza Dorian (#19014) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi a felajánlást, de sajna messzi vidéki vagyok, így más módját kell választanom az élő tesztenek.
Most jelenleg a hd ready a nyerő nálam.

F.K.T.

(#19026) Gabor970 válasza hunsatman (#19024) üzenetére

Gabor970
(őstag)

550-es, de gondolom ez már tényleg azonos. A 430-assal nem hiszem hogy stimmel, igaz most én erre állítottam az enyimet, de túl melegnek érzem.

[link]

Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

(#19027) Gabor970 válasza BBéci (#19022) üzenetére

Gabor970
(őstag)

hahaaaa, szaladunk mind egy olyan dűnéér, nehogy elkapkodják előlünk :))

[ Szerkesztve ]

Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

(#19028) DM-Fan válasza psg5 (#19025) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha 3 méter vagy afölötti lesz a nézési távolságod az 50"-os panelnél, akkor ilyen távról egyszerűen nem tudsz különbséget tenni a fullHD és HD-Ready között. Nem azért, mert nincs benne rutinod, hanem azért, mert a szemed nem képes érzékelni a különbséget.

Már többször leírtuk, hogy a felbontás nem minden, szerintem ezen a témán kár többet rugóznod, mert nem fogsz dűlőre jutni, ezen túl kell lépni. Ahogy már korábban is javasoltam: menj el egy üzletbe, ahol meg tudsz nézni több készüléket, fullHD-t is, HD-Ready-t is, 42"-ost, 46"-ost, 50"-ost, 1 méterről, 2 méterről, 3 méterről, stb. Nyomkodd őket végig, jegyzetelj, osztályozz, írd fel, hogy mi tetszik egyikben, mi a másikban, mit az, ami zavar, mert a felbontás csak egy dolog a rengeteg tényezőből, amit figyelembe kell venni. Adott esetben egy HD-Ready készüléknek lehet szebb képe, mint egy fullHD modellnek, akár fullHD-anyaggal is és ennek a fordítottja is igaz.

Az SD képanyag ökölszabály szerint a HD-Ready-n néz ki jobban, de itt is definiálni kell a konkrét modelleket, mert lehet eltérés. A fullHD panelen is tisztességesen tud kinézni az SD, de természetesen az esetek döntő többségében elmarad a HD-Ready által nyújtotta képtől.

Anélkül nem fogsz tudni dűlőre jutni, hogy ne szűkítenéd le a kört két-három készülékre. Egyszerűen vedd számba az anyagi lehetőségeidet, illetve azt, hogy max. mennyit szánsz rá, ezzel már egy csomó készüléket kiejtettél az alatta és fölötte levő ársávokból is. Nézd meg, hogy mi maradt, keresd meg ezeket a készülékeket a boltokban és próbáld meg összehasonlítani őket, vagy ha nem látod őket egymás mellett, akkor is szerezz benyomást mindről. Ezek után vacilálhatsz.

Senki nem fogja tudni eldönteni helyetted a kérdést, magadnak kell tudni, hogy mit vársz el a készüléktől. Tudom, hogy vidékiként nehezebb kivitelezni a szemlét, de muszáj megoldani, mert látatlanban és csak mások véleményére/elmondására alapozva szigorúan tilos TV-t venni! Hiába, hogy objektíven mérhető egy TV minősége, az eltérő ízlés és a beidegződések miatt szubjektíven is megítélhetők az egyes készülékek.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#19029) Dorian válasza Gabor970 (#19026) üzenetére

Dorian
(PH! addikt)

Az én beállításaim (Samu 50C530):

Üzemmód: film
cellafény: 15
kontraszt: 85
fényerő: 50
élesség: 50
szín: 50
árnyalat: Z50/P50
Eco: minden ki
fekete tónus: sötét
din. kontraszt: ki
gamma: -1
csak RGB: ki
színköz: natív
fehéregyensúly: P, Z eltolás, P, Z nyereség 25, K eltolás, K nyereség: 20
bőrszín tónus: 0
éljavítás: be
színtónus: 1. meleg
digitális és mpeg zajszűrések: auto
HDMI feketeszint: alacsony
Film mód: 1.

Nem igazán tököltem vele sokat, sok minden maradt is alapon. Most majd megnézem a linket tesztet, aztán kipróbálom :)

(#19030) psg5 válasza DM-Fan (#19028) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi.
Azért kettőre már leszűkült: Pana 50X20 vagy Samsung 50C530. :)

F.K.T.

(#19031) BaLee válasza psg5 (#19030) üzenetére

BaLee
(őstag)
LOGOUT blog

Legyen X25 és beszámolsz nekünk, hogy milyen. :DDD

Amúgy mivel egy áron van a kettő és ezen van tükröződésmentes bevonat szerintem érdemes megfontolni.

Nekem ez tűnik befutónak de a vásárlás még kb. 3 hónap.

(#19032) DM-Fan válasza psg5 (#19030) üzenetére

DM-Fan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mindkettő jó TV, egyikkel sem nyúlsz mellé. Vedd figyelembe, hogy milyen arányban nézel SD és HD tartalmat, illetve, hogy a jövőben ez fog-e változni és ha igen, milyen irányba! Az 50X20 helyett én is javasolnám az 50X25 számításbavételét a tükröződésgátló bevonat miatt.

A Samsung mellett szól a médialejátszó (ami viszont csak korlátozottan használható), a Pana mellett meg a gyönyörű képminőség és az SD-tartalmak pompás megjelenítése. Szerintem abszolút a nézett tartalomnak kell meghatároznia a döntésed, illetve az említett megtekintés után kialakuló érzet, más ugyanis a két TV karakterisztikája. A Samsung kicsit színesebb-szagosabb, a Pana inkább naturális. A Pana olcsóbb annyival, hogy beleférjen egy alap médialejátszó is. Ezek figyelembevételével mérlegelj és dönts!

Get Moded!

(#19033) ABnormal

ABnormal
(őstag)

42g20 jó áron ,de sajnos ezüst színű és csak 1 hét garancia van :(

http://href.hu/x/ggsb <-- eladó cuccaim

(#19034) szp1 válasza ABnormal (#19033) üzenetére

szp1
(őstag)

Érdeklődd meg, a gyári páneurópai gari füzet megvan-e mellé. Ez elméletileg jó akkor is, ha továbbadják a tv-t.
Ha igen, és tényleg annyi van benne ( ezt a szervizmenüben ellenőrizheted ), akkor jó vétel lehet. Még ha ezüst ( S ) is. Egyébként nagyon elegáns ez a káva, inkább titán színű.

(#19035) laszlo168 válasza ABnormal (#19033) üzenetére

laszlo168
(fanatikus tag)

Persze hogy szürke, mert ez LCD.

(#19036) szp1 válasza laszlo168 (#19035) üzenetére

szp1
(őstag)

Rossz az árgépes link, az apróban P42G20ES van, ez plazma és "ezüst". Ha meg tényleg az L-et árulja plazmának akkor komolytalan. De a teszt link is a plazma G20-ra mutat.

(#19037) todie

todie
(tag)

Udv mindenkinek!

Kerdezni szeretnek: Elsosorban az angliaban elo forumozoktol.
Melyik oldalrol erdemes kint pana plazmat venni, mert a hugom kint el jelenleg es nem ert a tv-k hez. a modellt mar kivalasztottam, de nem tudom honnan lenne erdemes megrendelni kint. Segitsetek legyertek oly kedvesek!

Koszi: Balázs

(#19038) Ijk válasza psg5 (#19030) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Dönccsé máá!;]
Öregem annyit hezitálsz ezen lassan mint egy nő. :D
minél öbbször írsz be a fórumra annál határozatlanabb leszel.

[ Szerkesztve ]

(#19039) BBéci válasza Dorian (#19029) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Szerintem az éljavítás inkább ront a képen.

(#19040) IrsaiOlivér

IrsaiOlivér
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Használ valaki CI modult? (vagy ez itt off?)

(#19041) ZEN1TH válasza IrsaiOlivér (#19040) üzenetére

ZEN1TH
(senior tag)

Tedd fel a kérdést, hátha tudunk segíteni.

No Hope = No Fear

(#19042) IrsaiOlivér válasza ZEN1TH (#19041) üzenetére

IrsaiOlivér
(lelkes újonc)

Elég ellentmondó véleményeket olvastam arról, hogy használható STB kártyájával. (T-home) Az érdekelne van-e valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata?

(#19043) BBéci válasza IrsaiOlivér (#19042) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

T-kábeleshez használható, erről több fórumon (Index, T-home) olvashatsz.

(#19044) psg5 válasza DM-Fan (#19032) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez az amiben a dilemmám van, hogy a hd ready pompásan jeleníti meg az SD tartalmakat. Ezért lettem volna arra kíváncsi, hogy mennyi előny származik abból, hogy fullhd lenne inkább a hd ready vel szemben és ezt én a nézési távolság szempontjából próbáltam kideríteni.
Azonban valszeg marad az 50x20( vagyis 25 ha tényleg árban kicsi lesz a difi) mivel tegnap két tv szerelő is állította, hogy a régi trintironos sony-m még mindig tv lesz mikor már az új most vásárolni készülő tv-m et kétszer javíttatom majd. Vagyis mivel a javítás nélküli időtartam (régi tv-mnél első javítás 8 év után) lerövidűlhet 3 évre is akár, ezért ahogyan az 1." hsz.-ban írtad érdemesebb a hd ready-t választani, hisz még a hd adások, anyagok gyerekcipőben vannak aztán 3-4 év múlva úgyis kiforr egy újabb fullhd technika, mire gyakoribb lesznek a hd anyagok és akkor már azt lesz érdemes venni, mivel valószínűsíthetően úgyis cserélni kell a régi tv-t:)
Meg hát tényleg nem lehet szempont a médialejátszó.

F.K.T.

(#19045) psg5 válasza Ijk (#19038) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Döntöttem 50X25. Már csak az akciókat vagy hosszú garikat várom meg vele.
No aztán nem vagyok ám itt a fórumon egyedi eset:)
Meg aztán pontosan az ilyen agyonvariálós fogyasztók járunk ide, szerintem:)
Egyébként, pont a magam fajta vásárlót ki nem állhatom:)
De legalább beismerem, hogy én is közéjük tartozom:)))

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#19046) szp1 válasza psg5 (#19044) üzenetére

szp1
(őstag)

"mivel tegnap két tv szerelő is állította, hogy a régi trintironos sony-m még mindig tv lesz mikor már az új most vásárolni készülő tv-m et kétszer javíttatom majd."

Ebben azért van valami komikus : gyakorlatilag nagyobb mennyiségben 2-3 éve kezdtek elterjedni a plazmák, amióta egyszerűbb halandók is meg tudják fizetni őket. Pár éve még 250-300k alatt nem is kaptál "lapostévét", se ilyet, se olyat ( érdemes a topikban visszamenni az időben 2007-ig, tanulságos lesz.). Én személy szerint nem találkoztam olyan szerelővel, aki javított volna nem garanciálisan PDP-t, de mindegyiknek volt ismerőse, aki hetente több 2-3 éves modellt buherált.
Sőt, olyannal sem találkoztam aki látott volna belülről ilyet...( persze a központi szervizesek biztos láttak, de olyat én nem ismerek, csak helyi erőket.)
Nem véletlenül adtak/valszeg fognak adni pl. a Panasonicnál 5 év garit.

[ Szerkesztve ]

(#19047) psg5 válasza szp1 (#19046) üzenetére

psg5
(senior tag)
LOGOUT blog

Van benne igazságod. Ezeknél a szerelőknél én is csak régebbi crt tévéket láttam, újakat nem:)

F.K.T.

(#19048) BaLee válasza szp1 (#19046) üzenetére

BaLee
(őstag)
LOGOUT blog

3 hónap hijján 3 éve van meg az LCD tv-m én is akkor vettem amikor kezdtek megfizethető ársávba esni (akkoriban 140-160 körüli árat jelentett 32" esetén).
De bírom az olyanokat akik ilyeneket állítanak, minthogy ezek 2-3 évet bírnak. Meggyőződésem ezt amiatt kezdték terjeszteni, mivel csak a képcsöves tv-khez értettek és ha mindenki lapostévét vesz akkor nem lesz mit javítaniuk, mert nem értenek hozzá...

(#19049) tothn

tothn
(újonc)

Sziasztok! Samsung PS 50 B 551 es plazmám van, kérdésem, hogy lehet-e okosítani a szervízmenüből úgy hogy ne csak mp3at és jpg képet játszon le, hanem pl. AVI-t is.

Másik, hogy hiába kapcsoltam rá 1080ps filmet médialejátszóról, a kpéernyő jobb felső sarkán csak a 1280x800 @ 50 vagy 60 Hz jelenik meg. pedig a gyári leírásban az szerepel hogy 100 Hz, 600 Hz subfield stb.Szal nem értem ezt.

(#19050) Ijk válasza psg5 (#19044) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nem kell foglalkozni a szerelőkkel. Általában sajátos tulajdonságaik vannak ezeknek a szerelőknek, mindegyik rettentő bölcs, és mindenhez ért. Persze PDP-t egyik sem nagyon látott belülről.
Nyilván a CRT-nél hamarabb bedöglenek, a CRT egy elég kiforrott és igénytelen technológia. A családban az elsőt úgy a 70-es években vették, azóta még volt kb 6-7 és mind megvan, mind működőképes.
Minél bonyolultabb és precízebb egy eszköz, annál valószínűbb hogy tönkremegy.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.