4:3-as CRT-n alul-felül fekete sávval ugyan, de a tartalom méretarányosan kellene megjelenjen LB adás esetén.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
4:3-as CRT-n alul-felül fekete sávval ugyan, de a tartalom méretarányosan kellene megjelenjen LB adás esetén.
Letterbox esetén igen, de ő azt mondja, hogy reggel nem LB volt, hanem feltehetőleg anamorf, ezért látott torzult képet a 4:3-as CRT-jén.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Most már így is van, reggel volt ezek szerint anamorf.
(#42002) DM-Fan
Beelőztél a válasszal 
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
Sajnos ez van! Nem tudom mikor jutunk el oda, ahogy pl. jelenleg a Discovery HD Showcase-t, vagy a NatGeoHD-t vagy az Animal Planet HD-t, vagy a többi 10 HD-adást tudom nézni: anamorf 16:9, 1920x1080i@50Hz és az anyagaik is ténylegesen ebben a felbontásban kerülnek rögzítésre, illetve tartalmilag is igényesek. Na, ott kezdődik a HDTV kérem szépen! Gyanítom, megmaradok ezeknél a tematikus csatornáknál, na nem mintha akkor áttérnék az RTL-re, ha ilyen felbontásban adnának, mert a tartalom akkor is gyér marad. Valahogy nem hoznak lázba az idióta celebeket felvonultató tucatműsorok, a képernyőn keresztül operáló asztrozsenik, a török szutyoksorozatok és a kékfény-híreknek is durva híradók, illetve a wannabe-popsztárok.
Kíváncsi vagyok a TV2 mit lép erre pár nap múlva, de gyanítom, hogy ők is ugyanitt kötnek ki.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!

Nekem csak MindigTV van, néha átkapcsolok a Dunára vagy az M1/M2-re, ha HD van, hát az kinéz valahogy 
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
Igen, de ugye ott is csak akkor, ha olyan anyag (vagy HD-közvetítés) megy, ami ténylegesen így került rögzítésre, mert egyéb esetben csak felskáláznak. Az meg jó-jó, de csak nem HD.
Get Moded!

F1-et is "jó" lesz 16:9 letterboxba nézni, mert ugye nincs pénz nagyobb sávszélességre.
Mondjuk távirányítóval 1 gomb a nagyítás, és automatikusan teljes képernyőre hozza a képet, de nem találtam sehol, hogy csatornánként be lehet-e állítani fixre, hogy csak adott csatornán nagyítson, máshol ne. (PS42C450)
Gondolom a képminőség is rosszabb a nagyítással a két kereskedelmi csatornánál.
Melyik külföldi adókon közvetítik az F1-et? Esetleg HD-ban? Mert előfizetnék rá, és be se programoznám az RTL klubot
Sajnos amíg LB van, addig nem fogunk normális minőségű képet kapni, hiszen a sávszél jelentős része nem kihasználható és ugye bele is kell nagyítania a TV-nek a képbe.
Hát, az F1 HD-re egyelőre várhatsz. A németek, osztrákok és svájciak elméletileg már idén kaphatják a Sky Germany-n keresztül.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
(#42009) Johnny Cage válasza kornelka (#42007) üzenetére

árulják a közvetítés jogát.. a köztévé is megpályázza (de sajnos az RTL-klub is).. az mtva ígéri, hogy ha hozzájuk kerül az F1, ők biztosan HD-ben sugározzák. hát drukkoljunk.
(#42010) DM-Fan válasza Johnny Cage (#42009) üzenetére
Hát, bízzunk benne, hogy a köztévé nyeri a tendert! Ott azért igen pengék szoktak lenni azon sportközvetítések, amik HD-ban jönnek, lásd foci VB, úszó EB, de talán az eurovíziós dalfesztiválnak volt eddig a leginkább áll-leejtős képe. Az konkrétan majd' lejött a falról.
Get Moded!

Csak nálam szebb a tv2 képe, vagy az RTL ennyire szerencsétlen?
Na ránéztem én is a retekklubra. Sok jót nem vártam tőlük, de most amellett, hogy továbbra is alul-felül fekete csíkkal adják az adást azaz csomó sávszél megy a levesbe, most már ki sem lehet zoomolni a logójukat normális képarány megtartása mellett, mert még zoom2ben is belelóg a sarka.
Bár változtatni nem fog a tvzési szokásaimon, eddig sem néztem, ezután sem fogom. Max a híradót. Meg egy F1 HDnek örülnék, de náluk úgysem lesz, így inkább szurkolok, hogy az m1 nyerje. Bár úgysem fogja, mert a pénz beszél. 
Az arányhelyes zoom-olásra most a Zoom3-at kell használnod, mivel ugye a Zoom1 adja jelenleg a letterbox képből az arányhelyes teljes képernyős képet (Automatikus-on is ugyanazt a képet látod, mint Zoom1-en). Ezért a Zoom3 lesz ezzel ekvivalens képarányt tekintve és így a logó is kívülre kerül. Igaz, ekkor már a kép viszonylag jelentős hányadát elveszted, tehát valóban elég használhatatlan. Mondjuk nem kár érte.
Get Moded!
Igazad van, erre nem is gondoltam.
Bár nem szoktam zoomolgatni amúgy, nem nézem annyit, hogy bármi komolyabb ghost összejöjjön. Ellentétben a sport tvvel.

50"-es, lehetőleg fullhd plazmát szeretnék kb 200 körül. sd csatornák és hd filmek mennének rajta (pc-ről).
több helyről a panasonicot mondták mindenekfelett. igaz ez? annyi típus van és annyi felesleges szolgáltatás a tv-ken hogy elég nehéz a választás...
valakinek vmi tapasztalata ebben a témában?
(#42016) GeneraL_XTX válasza DM-Fan (#42008) üzenetére

azt írták pár cikkben hogy a HD adásra kb egy évet kell még várni RTL és TV2 esetén. Persze valószínüleg nem így lesz, de jó lenne.
''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9
(#42017) GeneraL_XTX válasza vmatyko (#42015) üzenetére

kinek mi, panasonic és samsung az ajánlott márkák. Nekem pl volt mindkettő, de a samsung jött be inkább. Általánosítva talán azt lehet mondani hogy a samsung-nak jobb/több a szolgáltatása (normálisan használható beépített médialejátszó,SMART TV funkció, 3D esetén bluetooth kapcsolat) viszont a Panasonicnak minimálisan jobb a képminősége/feketéje.
[ Szerkesztve ]
''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9
(#42018) DM-Fan válasza GeneraL_XTX (#42016) üzenetére
Igen, én is olvastam, meg azt is, hogy a HD-adást fizetőssé tennék - legalábbis a szolgáltatóknak fizetni kellene érte a csatornák felé, ezért nyilván beletennék valamilyen fizetős HD-csomagba, ha meg nem akarsz érte külön fizetni, akkor nézheted továbbra is SD-ben. Hát, nem tudom, hogy hányan lesznek azok, aki még fizetnének is azért, hogy HD-ban nézzék ezt a színvonaltalanságot.
Get Moded!

az m1, m2, duna adásai sd-ben is jobbak, mert jóval nagyon sávszélesség áll a rendelekzésükre.
Mondjuk az rtl-nek a képarány volt a legkisebb baja.....
[ Szerkesztve ]
Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!
Azt tudnod kell, hogy 200 eFt körüli összegből 50" és fullHD feltételezése mellett csak belépő szintű TV-t fogsz tudni venni. Az LG-nek vannak 50"-os fullHD modelljei már mélyen 200 eFt alatt is, de azt tudni kell róluk, hogy képminőséget tekintve elmaradnak a Samsung és a Panasonic TV-i mögött és jóval hajlamosabbak a ghost-olásra is.
Az első 50"-os fullHD modell, amit mernék ajánlani, az a Panasonic 50U30. Abszolút belépő fullHD modell, de korrekt képe van, szolgáltatásokban viszont nem erős.
Ha picit tudsz feljebb menni árban, akkor jó alternatíva a Samsung 51D550, ami olyan 235 eFt körül elérhető, már 3D-t is tud viszonylag elfogadható minőségben és most 4 darab szemüveget kapsz hozzá, valamint regisztrálhatsz egy 320 GB-os ajándék HDD-ért. Szolgáltatásokban (pl. beépített médialejátszó) többet is nyújt, mint az említett Panasonic 50U30.
Ha igazán korrekt 50"-os fullHD-t akarsz, akkor ár/érték arányban nagyon jó vétel a Panasonic 50G30, a jelenlegi legjobb 2D plazma, bár ez már jóval a 200 eFt-os kereten felül van, konkrétan most 289 eFt-ba kerül, szóval így nálad valószínűleg kiesik. Az említett Samsung-ra viszont szerintem érdemes azt a kis anyagi többletet rászánni, mert ha képminőségben nem is, de szolgáltatásban jóval többet kapsz, mint az U30 esetében, ráadásul kapsz egy HDD-t is (ha él még az akció). Ha érdekel a 3D, akkor főleg jobb, mivel az U30 csak 2D-t tud.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
A Samsung belépő modellje a Samsung PS51D550 240 körül van, viszont ez már 3Dt is tud, ráadásul van valami akció, hogy külső vinyót is adnak hozzá. Kicsit visszaolvasol volt róla szó.
A Pana 50" belépő FullHD modellje P50U30E 210től indul. Viszont ez nem 3D-s.
LG 3Ds belépő modellje a Z250-es, ezt már kapni 170 körül is, szintén 3D-s.
Ajánlgathatunk bármit, inkább meg kellene nézni személyesen őket és az alapján dönteni. Én most ebből a keretből, ha a 240 még belefér, szerintem a Samsungot választanám.

A képen nem látszik az 55"-os, az ELECTRÁTÓL?
Ebből csak az electra jöhet ki győztesen 
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
Fotóznál nekem egy feketeszintet mindkettőn? Gyanús, hogy a CRT-é jobb lesz, mert a VT30 már biztos sokat fakult. 
Ráadásul a VT30-nak még antennája sincs, nem beszélve az oldalsó analóg tunersáv-mutatóról.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!

Olvastam a hozzászólásotokat az RTL 16:9-es adásával kapcsolatban, s nem nagyon értem az itt leírtakat. Nekem jelenleg az egyik tévém egy 16:9-es Sony CRT, s ezen néztem a híradót, illetve most a Dr. Csont megy, s semmiféle fekete csík nincsen se alul, se fölül, se oldalt. A tévén a képarány simán 16:9-re van állítva, tehát nincs Zoom-on. Az emberek méretarányosak, megszűnt a „pufiságuk”, teljesen jó a képarány. Nem értem, hogy most nektek ezzel a képpel mi a problémátok, vagy én nézek el valamit? UPC digital előfizetésem van.

PIP-nek jól használható az elektra.
Szerintem versenyeztesd őket.történhetnek csodák.
Látom. extrákkal is megpakolták...:antenna,optikai tuning:szellőzőrácsok mintegy turbó módra.,oldalsó tunerkijelző 
Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

BaLee neked is nagyon köszönöm a választ! Mehetek egy kicsit feljebb, de a 3D-t nézegettem most az áruházakban és nagyon nem győzött meg így az nem szempont (és általában a legtöbb szolgáltatás nekem felesleges sztem). Talán a legfontosabb hogy az SD adást minél jobban adja vissza, mert hd-ben nagyon kis eltéréssel mindegyik szinte ugyanolyan jó.
[ Szerkesztve ]
(#42029) DM-Fan válasza nightshadow (#42026) üzenetére
Valószínű a Sony CRT is érzékeli a kapcsolójelet és egyből teljes képernyőre rakja a letterbox képet. Mi a helyzet a másik TV-n?
Az a problémánk ezzel a képpel, hogy ha anamorfban adnák ugyanazt, akkor ugyanezen sávszélen jobb minőségű (magasabb bitrátájú) jellel tudna szórni a csatorna, ráadásul nem volna szükség arra, hogy a TV-k kizoom-olják a fekete sávokat.
Get Moded!
"Talán a legfontosabb hogy az SD adást minél jobban adja vissza, mert hd-ben nagyon kis eltéréssel mindegyik szinte ugyanolyan jó."
Ez így ebben a formában nem igazán helytálló, de értem mit akarsz mondani. Szerintem vesd össze az U30-at és a D550-et és mérlegelj! Képminőségben hatalmas eltéréseket tényleg nem fogsz tapasztalni ezen két modell között, a szolgáltatásokkal kapcsolatban meg nyilván Te tudod, hogy mire van szükséged és mire nem. A Pana-hoz biztosan fog kelleni egy külső médialejátszó - bár ahogy nézem, úgyis PC-ről hajtanád, szóval ez valóban nem szempont nálad. SD-forrásról mindkét készüléknek jó képe lesz, csak legyen normális minőségű az antennajel és legyen egy normális, HDMI-kimenetes DVD/BD-lejátszó - már ha nem PC-vel oldod meg ezt is. Ha esetleg az olcsóbb alternatíva mellett döntesz, akkor a megspórolt összegből érdemes lehet megfontolni egy komolyabb médialejátszó vásárlását, amivel ki tudod váltani a PC-t.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!

Meg fogom őket nézni, köszönöm! Ami még azért motoszkál bennem, hogy biztos plazma kell nekem? A lenti felhasználásra nézzek meg esetleg pár LCD-t is?
SD-adásra én nem igazán ajánlanék LCD-t, pláne, ha figyelembe veszem, hogy 200 eFt-ból szeretnél 50"-os fullHD panelt!
Get Moded!

Nem tuti, de jelenleg így látom: digitális UPC és Hello HD 16:9, Digi, MindigTV és analóg 4:3 letterbox.
(#42034) nightshadow válasza DM-Fan (#42029) üzenetére

Valószínű a Sony CRT is érzékeli a kapcsolójelet és egyből teljes képernyőre rakja a letterbox képet.
Biztos, hogy nem érzékeli automatikusan, mert manuálisra van téve a képarány. Végig próbáltam az összes képarányt, de fekete csík csak akkor van, akkor is oldalt, ha 4:3-ra, illetve 14:9-re rakom a képet, ami ekkor természetes. Ha 16:9-re, akkor sehol nincs fekete csík, gyönyörűen kitölti a képet, s az emberek is méretarányosak, s megszűnt a pufiságuk, így én semmi kivetnivalót nem látok a képben, egyszerűen tökéletes. Remélem a tv2 is ilyen lesz szeptemberben.
[ Szerkesztve ]
(#42035) DM-Fan válasza nightshadow (#42034) üzenetére
Melyik a szolgáltatód? Ja, látom, UPC digital. Csakmert regger lehet, hogy nem írt hülyeséget és tényleg van, ahol anamorf képet adnak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
(#42036) nightshadow válasza DM-Fan (#42035) üzenetére

UPC digitális, de scartos a box.
[ Szerkesztve ]
(#42037) DM-Fan válasza nightshadow (#42036) üzenetére
Az nem számít, hogy SCART-os a box, a képarányra ez nincs hatással. Na, holnap lehet futok egy kört a szolgáltatómnál, hogy mi a helyzet ezzel a letterbox-kérdéskörrel.
Get Moded!

Bizony, jelenleg úgy néz ki, hogy 3 szolgáltató kapja a 16:9 jelet, köztük a UPC, a többi egyelőre küzd a letterbox iszonyattal. Röhej.
[ Szerkesztve ]

közben keresgéltem itt a fórumon és a neten is a D550-hez kapcsolódó 4 szemüveges és 320gb-os vinyós akció után de nem találtam semmit. segítetek? 
Tényleg az, nem is értem, hogy mi okozza az eltéréseket. Szerintem a CRT-sek sem jelenthetnek problémát, gondolom STB-vel meg lehet oldani anamorf képarány sugárzásával is a dolgot, pláne, hogy az analóg földi sugárzás megmarad letterbox-osnak.
Get Moded!

Jaja... Digi digitálisa is LB... Zoom1-el pont jó. A logo viszont valamivel kisebb lett, de ugyanolyan tömör. (épp most ment a reklámja a 16:9 átállásnak...)
www.prohardver.hu - www.kttech.hu

köszi, az edigitalost én is megtaláltam, csak azt hittem ez vmi központi akció. Ez a 4 szemüveg gondolom nem az a 20 ezer ft-os kategória amit amúgy a samsung árul?
Úgy tudom, hogy 10-12 eFt-ért lehet megkapni újonnan üzletből a szemüvegeket, de már szóba került itt, hogy az akció óta vaterán 6-7 eFt-ért mennek ezek a szemüvegek.
Get Moded!
Ha jól emlékszek, mától a Cora-ban 250e 4 szemüveggel, viszont ott rendszeresen vannak 10-20 %-os viaszatérítési akciók, amivel igen jó árban jön ki a TV.
A 10 %-hoz "csak" két gyerek és egy asszony kell veled azonos lakcímen (így kapsz nagycsaládos kártyát), a 20 %-ot kijelölt péntek esténként adják, de olyankor durva a tolongás. Rendszeresen használt bizalomkártyához szoktak még küldeni egyszeri vásárlásra szóló 15-20 %-os visszatérítési kedvezményt.

Van egy 4*7 méteres nappali, faltól falig.
A TV-t a 7m es falra tennénk, így csak 4m a max távolság a nézőtől a TVig. Szerintem inkább 3m az, hiszen biztos nem a falban fogunk ülni.
Plazma, vagy projektor? Ilyen távolságra kell a FullHd? 200 alatt van jó vétel ide? És az örök kérdés, plazma vagy projektor?
TV adás sosem lesz rajta, gépről játoszott SD, HD anyagok megjelenítése a fő cél.

ELADÓ KONFIG: P5E¶ E8500@4.2¶ Asus SilentKnight¶ T800 2*1Gb@4-4-3-4@886¶ GigaByte HD 5770 1GB¶ Aurora570¶ ZM500-HPS modular¶ LG DL DVD újraíró¶ SilentMaxx HDD hűtőfiók¶ WD3200KS¶ WD5000AAKS ¶ G5+G15
Mindig is érdekelt, hogy amikor valaki írja, hogy "TV adás sosem lesz rajta", meg "nem megy a TV rajta"
Valóban nem néztek TV-t vagy más megjelenítőt használtok erre a célra?
Természetesen e kérdés nem csak feléd szól.
F.K.T.

Én nem írok ilyet, mert az asszony néz néha tévét, így néha muszájból én is, de magamtól gyakorlatilag soha nem kapcsolom be, csak ha filmezek.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
Nemár... Sport, vb-k, eb-k, esetleg olimpia... Ezeket nem is követed? Vagy neten?
F.K.T.

No sport, nem igazán érdekel. Régebben NBA-t néztem, de azt is inkább normális minőségben, utólag leszedve. a UPC-t is lemondtuk egy éve, sima, ingyenes MindigTV van, nekem még ez is sok