Ha 4 méter lenne a nézési távolság, akkor a felbontás szempontjából nincs értelme fullHD készüléket venned, inkább a méretben minél nagyobb HD-Ready-re kellene törekedni.
"A 3D terén a lejátszó adott és az erősítő is vadi új 1.4-es hdmi csatis. Tv-t meg venni kell. Azért is gondoltunk 3D-re már. A tv is lehetne már akkor olyan."
Ez mind szép, meg jó, csak épp a rendelkezésre álló tartalom az, ami elsődlegesen még nagyon karcsú. Ezért is írtam, hogy érdemes lenne mérlegelni, hogy milyen arányban néznétek egyáltalán 3D-t, mert én jelen pillanatban ebbe még nem nagyon invesztálnék. Persze, ha már az infrastruktúrád egy része adott, akkor persze valamelyest más a helyzet, de én 3D-s HD-Ready-t biztosan nem vennék, a minőségi 3D-s fullHD meg inkább 250 eFt környékén kezdődik (konkrétan a Samsung 51D550-nél lejjebb nem adnám ilyen téren, az kb. ilyen áron érhető el).
"Ahogyan nézegettem 1.4-es hdmi csak 3D-seknél van. Sima kijelzőknél 1.3-asokat láttam (már ahol kiírták persze)."
Rosszul láttad. A legtöbb 2D modellre is kerül már legalább egy darab 1.4-es HDMI csatlakozó, de nem a 3D miatt van rá szükség (egyébként 1.3-ason is működik a 3D), hanem az ARC (audio return channel) miatt.
Az 1024x768-as felbontás ne zavarjon meg, minden HD-Ready TV ugyanúgy fogadja az 1080p jelet, mint a fullHD-s társaik, a felbontást a saját natív felbontásukra transzformálják, ebből nem sok mindent veszel észre.
Az általad említett készülékek viszonylatában úgy értettem, amit írtam, hogy ezek abszolút belépő modellek, amelyeknél én nem erőltetném a 3D-t. Inkább vegyél egy picit minőségibb 2D modellt!
Én első körben megnézném a helyedben a Pana 50C3-at, mint 2D HD-Ready-t, az megáll 160 eFt-ból, aztán ha nem tetszik, úgy lehet fokozatosan fölfelé menni árban is és tudásban is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!

).
) A hátránya ennek a felbontásnak csak annyi lenne ugye, hogy ha közelebbről néznénk már rosszabb lenne a képminőség? Semmi más hátránnyal nem járna?

Idáig csak 2 év garral találtam. 5 év után már biztosan olcsóbb lesz az igazán jó 3D-s.
De hát ezek már így vannak 

![;]](/dl/s/v1.gif)