Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Mondom: EXIF adatokkal együtt! (Ebből valami kigyilkolta.)
A képen annyi látszik, hogy a vaku nem villant el: a kérdés az, hogy miért nem.
Így belegondolva (már ha jól értem és tényleg egy 300D-ről van szó) azzal biztos nem kompatibilis: a 300D még csak E-TTL vakuvezérlést tud (az újabb vázak már E-TTL II-őt), a YN vakuk meg amúgy sem a visszafelé kompatibilitásukról híresek...Mi a másik váz amivel próbáltad?
-
belovary
senior tag
Ugyanez a vakum van, és nekem a tapasztalatom az, hogy rohadt nehéz a vakut úgy használni, hogy jó legyen. Persze ha beletanul az ember, akkor már pofonegyszerűnek tűnik. Viszont amiről itt szó van, azt nekem is produkálta. Ugyanis nagyon nem mindegy, milyen beállításokkal fotózunk, és milyen távolságra állunk a témától. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Aztán amióta szinte csak M-ben használom nincs gondom vele.
2-3 állítás, és minden oké. A TTL mód szerintem igencsak pontatlan. Ez az én tapasztalatom, és nem hiszem hogy a vaku lenne rossz. Tesztelgettem korábban, és sokszor ugyanazon a beállításon, 2 kép egymás után máshogy festett. Az egyik bebukott, másik kiégett. Aztán volt hogy nem volt gond utána pár kép erejéig. Pont azon agyaltam, hogy sokan eseményeknél ugye TTL-ben tolják, mondjuk egy esküvőn elég nagy rizikó így erre támaszkodni.
-
alalat
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
YN 568EX II vaku.Új egy garnitúra elemet használt el.Kicseréltem akkukra.
Bekapcsolás után TTL módban a a vaku villan, de a képek sötétek mintha nem használnék vakut.
Átkapcsolva M módba minden rendben van.
TTL módban dolgozik az AF működik a zoom fej visszajelzi a blendét, csak a kép sötét.Találkozott már valaki ilyen hibával? Vagy esetleg elnyomtam valami gombot?
Ki lett próbálva egy másik Canon gépvázzal és hasonló a helyzet. Igaz az egy régebbi 300-as gép.Válaszokat a segítséget előre is köszönöm.
Üdv:Alajos -
duni84
aktív tag
nekem is volt yn565 vakum és benne tároltam egy szett eneloop-ot fixen. fél év után sem merült le, tehát a tied az nem "working as designed". még az yn600-asnál jelentették jó sokan, hogy leszívja pár óra alatt az akksit, de nekem spec azoknál sincs ilyen gond, ráadásul azon még van "billenőkapcsoló" is kikapcsolni. ha nem kínába kell visszaküldened, akkor én spec gondolkodás nélkül vinném is vissza. nem típushiba, csak a tied ilyen kedves veled
-
vlevi
nagyúr
"Koppintják "
Nem, csak nem tudom leírni rendesenDe szerintem sem normális, ha a vaku állás közben lemeríti az elemeket. Ceruzaakksinál már más a helyzet, mert az átlag Ni-Mh akku 1 hónap alatt a fiókban tárolva is lemerül. Kivéve az Eneloop, és a hozzáa hasonlóak. Sajnos most másnak a neve nem jut eszembe.
-
-
vlevi
nagyúr
Nekem is Eneloop van, Youngnoo vakut használok. Még nem volt belőle probléma, de én azért kiveszem az akkumulátort, amikor előre tudom, hogy nem fogom használni. De még a gépből is kiveszem. Persze ilyenkor macerás az, hogy nem lehet csak úgy felkapni és lőni vele, de ez egy beidegződés, még abból az időből, amikor az elemek hajlamosak voltak belefolyni az elektronikai eszközökbe
-
Sazoll
tag
Üdv Kollégák!
Csak egy gyors kérdésem lenne. Az normális, hogy mikor beteszem az akkukat a vakuba ami ugye ki van kapcsolva, töltés hangot hallat, illetve ha benne hagyom őket kikapcsolt állapotban, reggelre nullára szívja őket? YN565EX i-TTL
-
Flashback
addikt
Berendeltem egy 500EX-et
Kíváncsi leszek!
-
*Ropi*
félisten
válasz
#31733248 #769 üzenetére
A váznak ISO-518 szabvány szerinti vakupapucsa van, ha tehát nem bővített, ún. Multi Interface Shoe (MIS) csatlakozású vakut teszel rá, akkor bármilyen "buta" középérintkezős vakunak illetve kioldónak mennie kell rajta. Itt pl. egy Canon 580EX II-ővel használják éppen.
Röviden: jó lesz a YN 560 IV és a YN 560 TX vezérlővel még a teljesítményszintjeit is tudod irányítani távolból.
-
*Ropi*
félisten
Na ez jó hír, akkor csak interferencia.
Az AF csúszását úgy tudod tesztelni, hogy sötétközeli szobában felteszed a YN-t az állványon lévő vázra, kikapcsolod az AF segédfényét, majd fókuszálsz vele valamire (remélhetőleg el is találja). Utána bekapcsolod az AF segédfényét és újrafókuszálsz...Ha arrébb megy akkor bukta.
(#767) Econ: Mondjuk (mert nem mondtad, hogy vakut, kioldót, vagy mást szeretnél)...
-
törölt tag
Tudnátok segíteni abban, hogy Sony A6000-hez melyik modellt érdemes vennem?
-
vasi79
aktív tag
A fókusz még nem tűnt fel, vagy csak simán nem tudom mire kell figyelni
Csináltam a hatótávra egy újabb próbát. (öröm az ürömben
) Most ment 50-60 méterig, tovább nem sétáltam. A lényege, hogy ha a vezérlő a vaku felé nézett akkor gond nélkül bírta a távolságot, de ha másfelé fordítottam, akkor csak néha villant
Legalább ez működik.
-
*Ropi*
félisten
D4 és D3s vázakkal meg kölcsön 568 vakukkal is így (nem) működik, tehát tényleg hiba van a mátrixban. Kérdés, hogy a vezérlő vagy a vakuk nem ismerik a Nikon protokollt...
Egyébként jobban jártál, mert másnak ugyanezekkel a vázakkal pl. masszív frontfókuszt csinál az AF segédfény bekapcsolása (nem csak a 622-esek segédfénye de a Pixel Kingek és a King Pro-é is).
-
gboszi
senior tag
válasz
majer_balint #762 üzenetére
Nem bunkózok, hogy miért kell két naponta kiirni, de válaszolok, amit már oly sokan megtettek az oldalon. Miért kell neked használati? Mi az amit nem tudsz? Mi az ami nem megy esetleg az angol használatiból? Btw a vaku.hu oldalon elég jó teszt van róla, ahol szinte minden gonmbát elmondják, hogy mire való...
-
majer_balint
tag
"Sziasztok!
YN600EX és YN500EX-es rendszervakukhoz keresnék magyar nyelvű használati utasítást, tudna segíteni ebben valaki ?
Köszi előre is!
B."
-
*Ropi*
félisten
Ami Canon rendszeren működik, az koránt sem biztos, hogy Nikonon is, és vica versa. Nem tudtam még beszélni a Nikonos kollégámmal erről, de a napokban megkérdem tőle. Egyébként onnantól, hogy nem Nikon SB-k, hanem YN vakuk még biztosabb, hogy inkompatibilitási tényező van a rendszerben.
-
vasi79
aktív tag
Egy yn568ex és 565ex vakuról, a váz nikon d7100. Egy yt videót láttam ezzel a vezérlővel és vakuval canon vázon, ott amit a vezérlőn állított be a srác, ugyanaz megjelent a vaku kijelzőjénél is. Nálam ez nem történt meg. De ettől függetlenül bizonyos záridőig teljesen jól működik, de egy határt átlépve már nem azt a teljesítményt villantja a vaku, mint amit a vezérlőn beállítok. Persze ha a vakum beállítottam amit akartam akkor jó volt. De nem azért vettem ezt a vezérlőt, hogy a vakuhoz rohangálva állítsam be a teljesítményt.
-
*Ropi*
félisten
Azt írtad: "a vakun semmit nem állítottam (normál ttl módban volt)". Ez nem mindig igaz (mármint, hogy a TX felülírja a vaku beállításait - főleg, hogy nem tudjuk konkrétan milyen vaku(k)ról van szó: 3rd party gyártók vakui esetében nem garantált a teljes funkcionalitású távvezérelt működés). Milyen vázról és vaku(k)ról van szó?
-
vasi79
aktív tag
Tényleg nem érted
Tehát amikor a 622TX vezérlő úgy van beállítva, hogy manuálisan vezérelje a vaku teljesítményét [link], tehát nem ttl vezérléssel [link], akkor ez a manuális teljesítmény az előbb írt beállításokig működik, de mikor hosszabb záridőt állítok, akkor egyszerűen nem a beállított teljesítményen villan a vaku. Viszont, ha a teszt gombot nyomtam meg a 622TX-en akkor rendesen a beállított értéken villantotta a vakut. De exponáláskor már nem.
-
*Ropi*
félisten
Nem, a TTL sem mindenható, a vakud pedig fizikailag csak egy adott maximum teljesítmény leadására képes. A vakud villanása elhanyagolható hosszúságú (még 1:1 teljesítményen is 1ms-nál rövidebb) az X-Sync (vakuszinkron) sebesség alatt: pontosan akkor villant, amikor a zár teljesen nyitva van, ilyenkor a vaku villanásának erőssége a képen az ISO-tól és a rekesztől függ (zársebességtől nem, hiszen akkor villan amikor az első redőny már lefutott, a második meg még nem indult). A belőle így kifacsart teljesítmény nem mindig elég: ISO emeléssel és rekesz nyitással lehet orvosolni a problémát. Így legalább nem nyírod ki a vaku csövét sem, mert kisebbet kell villannia.
-
vasi79
aktív tag
a firmware 1.05. jelenleg ez a legrissebb, megnéztem a yn oldalán. A vakuszinkron: amikor ezt a hosszú záridőt hátsó redőnyre alkalmaztam, a fényképezőgépben a vakuszinkron sebessége 1/250s volt. Ezzel a beállítással 1 másodperces záridőnél ( a gépet M módban használva) már nem a 622tx-n beállított erősséggel villant a vaku. Ettől rövidebb záridőn persze rendesen működött. Aztán kipróbáltam, mi lenne, ha a vakuszinkron sebességét lassabbra teszem ( a leghosszabb 1/60 ). Így már kb a 2 másodperces zársebességig tudta a vezérlő a vakukat elvillantani a manuálisan beállított értéken. A vaku alatt a 622 ttl kioldó, a vakun semmit nem állítottam (normál ttl módban volt) mivel a 622tx mindent vezérel távolról. Így már érthetőbb?
-
*Ropi*
félisten
20 métertől 40 méterig van egy luk a működésükben, akárcsak a 600EX és a YN-E3RT működésében. Az új (2015.01) HW revízió javítja, gondolom a tiéd korábbi (tartsd nyomva a "mode" gombot bekapcsolás közben, akkor kiírja a firmware verziót: ha v1.06, akkor már új hardver van benne, ha korábbi akkor még valamelyik 1.03-as PCB előtti).
A Nikon rendszert annyira nem ismerem, így arra most nem tudok konkrétat mondani, de megkérdezem majd a kollégákat vele kapcsolatban. Addig ús fejtsd ki légyszives ezt az "1/60-as vakuszinkronnal 2 másodperces záridőt kivilágítani" c. részt, mert nem áll össze a kép!
-
vasi79
aktív tag
Üdv!
Egy tapasztalatot szeretnék megosztani veletek YN622TX vezérlő és a 622 kioldóval kapcsolatban. Nikon rendszeren használnám, ha tudnám arra amire szeretném. TTL-ben teljesen jól működik, leszámítva az igen csekély hatótávot, ami max 20 méter nyílt terepen. Ez az egyik problémám. A másik meg az, hogy hátsó redőnyre szinkronizálva hiába állítom a vezérlőt manuális vaku vezérlésre, hosszabb záridős fényképezésnél a nem akarja azon a teljesítményen elvillantani a vakut, amit megadtam neki. Konkrétan 1/60as vakuszinkronnál ez a manuális teljesítményszabályozás kb 2 másodperces záridőig megy, e felett már visszaveszi a teljesítményt. bármit is állítok. NEm tudom, hogy ez mivel függ össze. rövidebb vakuszinkronnál meg max 1 másodpercig működik rendesen. Ha másnak is volt ilyen jellegű probléja, és sikerült megoldania, az kérem írjon rám! Köszi
-
majer_balint
tag
Sziasztok!
YN600EX és YN500EX-es rendszervakukhoz keresnék magyar nyelvű használati utasítást, tudna segíteni ebben valaki ?
Köszi előre is!
B.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
matyi012345 #750 üzenetére
2e Ft volt a kupak, valaki írt olyat is hogy érdemes használni. A softbox-ot nem vettem meg.
Már itthon van a vaku, mikrosat-tól (hétfőn reggel 9-kor utaltam, másnap délben itt volt vele a futár Záhonyban), nekem - mint kezdő dslr tulaj - profi eszköznek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- BestBuy ruhás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest