- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Irvkhf
aktív tag
A windows telepítés közben lefagyást az alaplap hibája okozza ?
-
Irvkhf
aktív tag
Miért van az hogy a windows felmásolása után mikor újra indul a gép és a winchesterről kellene indulni nem csinál semmit ?
-
OOSZE80
csendes tag
Helló mindenkinek,remélem tudtok segíteni,mert van egy kis problémám
.Van egy HP7600 sff gépem d930-as procival,2*1 GB ddr2/800Mhz-es ramkingmax egyformák ,500 gb sata-s winyóm.Az a gondom hogy xp telepítésénél ahogy bejön a xp felira a futócsíkkal ,1 gyet végigmegy,a másodiknál viszont az elejétöl egy kicsit odébb megál,mindig ugyan ott,és onnantól kezde semmi az újraindításig,és mingin és megint mindig ugyan az,de kb kétszer volt hogy egy pillanatra kidobta a KÉKHALÁLT.cserélgettem a ramokat megvolt a biosreset egy párszor,másik winyócsere is wolt vga cserék is voltak,optikai meghajtó csere is volt,meg másik gépről telepített rendszerrel is ugyan ez.Én személy szerint alaplap hibára gondolok,de remélem nem az.segítsetek léci megerősíteni,mielött másikat veszek,mert azt nem nagyon akarnák.win7 telepítésnél is megál.Előre is kössz mindenkinek
-
cirkus
aktív tag
Nem sikerül telepítenem a Win XP-t CD-ről. A HDD-n nincs semmi. Valahogy a DVD meghajtóból nem indítja a bootolást azaz a Win telepítést. Elsődleges boot device-nak van beállítva valamint már egy másik ROMmal is próbálkoztam..Azt irja, hogy reboot, valamint állítsam be a megfelelő bootoló eszközt...Mi lehet a baj ?
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
peter587
csendes tag
Sziasztok! Nem biztos, hogy jó helyre írom a kérdésem, de a lényeg, hogy leformáztam a c-t és újra tettem az xp-t, telepítettem az alaplapdrivert (nforce570) de mikor betöltene a windows azt írja ki, hogy az alkalmazás inicializálása nem megfelelő. rundll.exe iexplorer.exe és hasonlókat nem tud inicializálni.... nem értem. Tudna valaki segíteni ebben?
-
Krisztó
csendes tag
sziasztok! nem tudom mennyire illik bele a témába, de lenne egy kis gondom, játékot telepítettem, ami közben lefagyott a gép, ezért újra indítottam. Azóta nem tudom bekapcsolni a gépet. Eljutok odáig, hogy lehet választani, csökkentettmód normál mód csökkentett mód hálózattal, stb. közül, de bármelyiket választom a windows logo után pár felvillan egy kék kép, és újraindul. Próbálkoztam újratelepítéssel, de annál a résznél, amikor kiírja, hogy Vizsgálat: 117240MB lemez: 0 ld: 0 busz: 0 - atapi egyszerüen megáll, fél óra után sem lép tovább, próbáltam újratelepíteni és javítani is. mi lehet a baj? légyszi ha tudtok segítsetek.
-
isapeti
aktív tag
Nálam is volt/van ilyen gáz, egy ismerösöm gépénél. Szintén megállt a telepítés villogó kurzorral. Gef2 MX200 kari volt benne, kicseréltem az ezeréves Voodoo3-amra, és tökéletesen felment az XP. Aztán telepítés után visszatoltam a Gf-et, de nem bootolt be a Win... Bootlogo megjelent, de a ''csík'' már nem indult elfele. Vissza a Voodoo, azzal tökéletes. Az a gyanúm, meghalt a Gef2... de lehet az AGP slot is, mert a Voodoo PCI-os. Szerintetek? (Eddig Win98 volt a masinán, azzal müködött, bár eléggé le volt harcolva, iszonyat lassan döcögött).
-
levyt3
csendes tag
a gép tökéletes nem indul ujra meg ilyesmi azóta király .
amugy a garanciát meg ki lehet játszani (leveszem a matricát és kész) -
steve@prhw
őstag
Engem érdekel! Egyszer én is belefutottam hasonlóba, de ott a 98 SEm ment fel.. Másik gépen felnyomtam a vinyóra, aztán raktam át. És utána tökéletesen működött.. Nem voltam net, illetve saját cuccaim közelében, ezért máig sem tudom, hogy memória, billy bácsi rossz napja vagy a világ általános nyomorúsága okozta, de még mindig működik (kb. 1.5 éve...)
Tiéd is rendesen megy így? Semmi ütköző hardvereszköz, újraindulgató xp, vagy hasonló? -
Lolek
aktív tag
válasz
Processzor #5 üzenetére
Ha bebootól rendesen akkor lehet!
-
levyt3
csendes tag
amugy most jó gondolom a többséget már ugyse érdekli de azért leírom mert nem sok ilyet láttam még . bármilyen érdekes nem a hdd volt rosszul beállítva hanem : telepítettem a win98-at és arra rátelepítettem az xp és igy elindult a telepítő ! amugy ha vkit megsértettem ne hari csak ideges vok köszönöm a hozzászólásokat !!
-
levyt3
csendes tag
hát de ne hülyéskedj reggel óta ezt a szart csinálom tök ideg vagyok már nme tudom mi a baj és akkor kapok egy ilyet hogy biztos nme állítottam de hogy hdd-ről bootoljon totál kikattanok az lett volna a legjobb hogy biztos elfelejtetted bekapcsolni a gépet vagy mi kb olyan volt ez is.
-
bibimad
senior tag
Figyelj!
Mi csak segíteni akartunk neked,de ha nem tartasz igényt az esetleges tanácsainkra,akkor ne indits topicot ezzel kapcsolatban.Én a helyedben inkább megköszönném a segítő szándékot és nem ugranék neki senkinek.Senki nem feltételezte,hogy valaki is primitiv,hanem azt,hogy estleg valamit kihagytál.Egyébként velem együtt még sokan ezentúl ha valamit kérdezel nem fognak válaszolni. -
levyt3
csendes tag
na végre vki ilyen hozzászólásokat vártam ami pl: Club irt
köszi a tanácsot majd kiprobálom -
levyt3
csendes tag
azért ennyire primitív emberek csak nincsenek itt hogy nme indul a windows és az a baj hogy nincs beállítva a bootolás rendesen az ne vegyen gépet aki már meg itt elakad meg azért ennyit én is értek hozzá nme hardver hiba !!!! az biztos de látom semmi ötleetek nincs ami jó most elkezdtem telepíteni a 98at majd meglátom mi sül ki belőle
-
Club
őstag
Elárulom a titkot:
Vagy GF4 Mx szária VGa van benne, vagy integrált mx valószínúleg.
Celeron gép lehet ha jól sejtem.
Itt a titok nyitja:Amikor elindítod a gépet, akkor ne hagyd hogy bebootoljon cd-ről, hanem egy indító cd-vel válaszd a számítógép elindítása cd-rom támogatással opciót.
Aztán a win könyvtárba lépj bele, és ott keresd meg a setupcore.exe-t.
Azt indítsd el.
Akkor nem fog elsötétülni a kép, mert kihagy pár ellenörző funkciót, és nem áll le -
bibimad
senior tag
válasz
steve@prhw #16 üzenetére
Mert,ha telepített a program,akkor elindul autómatikussan,viszont új telepítésnél/főleg xp/keresi a bootolási lehetőséget.Hidd el nekem ez igy működni fog.
-
-
luciferc
őstag
basszus, ez már a harmadik ilyen topikod. ráadásul ilyen címet... gratula
-
Processzor
tag
xintem itt a pont!
-
Processzor
tag
1 CMOS ''kisütéssel'' - óvatosan - ez a kérdés eldönthető. Az alaplap leírásában lesz ennek a módja.
-
levyt3
csendes tag
jo nme az a lényeg hogy hol lett feltelepítve hanem az hogy azon a sulinetes gépen nem lehet telepyteni amugy meg attól függetlenül elindulna ha másik gépbe instalálom a windows nme az a baj . arra nincs vmi ötlet hogy mivel sulinetes azok letiltottak vmit hogy csak a linux menjen rajta
-
levyt3
csendes tag
a kék bejön ami a legelején van ott ki tudom választani hogy hova tegye aztán ellenőrzi az eszközöket és utánna megáll fekete kép ,licensz szerdődés már nem jön be
-
Club
őstag
válasz
Processzor #5 üzenetére
Negatív.
Vagyis bizonyos esetekben lehet, ha pölö ugyanolyan a két gép.
De általában eléggé megkattan ha a ''régi'' win-t próbálod átdételni másik gépben. -
Processzor
tag
Bocs nekem nincs 5letem, de azt kérdezném, hogy Win. Update-et lehet-e futtatni másik gépbe berakott HDD-n? Persze a berakottról bútolva.
-
steve@prhw
őstag
Ha már legálisan megvetted az XP-t (
), akkor úgyis feltehetsz régebbi rendszert is... Nyomj fel egy 98SE-t például, az másik gépen installálva is működni fog. Csökkentett módban elindítod, eszközkezelőben mindent eltávolítasz, újraindítod és kész!
Az alapproblémára persze nem megoldás... BIOS-defaults visszatöltése megvolt? Hogy érted azt, hogy a grafikus felület nem jön be? A kék képernyő sem, amikor partíciót kell választanod, meg a licencet elfogadni...? (az ugye nem grafikus) -
levyt3
csendes tag
de abba nem is lehet szerinted nem ott probáltam
ez valami bios dolog lesz mert nme memoria -
levyt3
csendes tag
igazábol nem ide kellene irnom de hátha tud vki segíteni
hi
képzeljétek haverom vett egy gépet sulinetbe nem vmi nagy szám a gép de nem ez a fontos. Aszem vmi uhu linux volt rajta na már most elhozta hozzám a gépet , hogy tegyünk fel xp-t . de nme lehetett még grafikus felület sem volt a telepítőbe ,megállt sötét kép . betettük a vinyot az én gépembe ott feltettük rá az xp-t visszatettem az övébe és persze hogy nem indult el egy darabig töltött majd megállts és semmi . nem tudom mi lehet a baj légyszi irjatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest