Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Energiaital topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
Azt a megfogalmazást.
Azért jó így írni, mert a célközönség fele nem is fogja érteni -
-
szekra
Topikgazda
Maradjunk az edrinknél, van politika meg egészségügy topic.
-
Alusky
senior tag
válasz
sensejke #62390 üzenetére
A baj az, hogy ha nem jelenik meg valaki akkor akár rendőrrel is vitethető. Ez normális viselkedés egy szűrővizsgálat esetén? Mintha veszett vagy pestises lenne ami a legveszélyesebb betegséges egyike. Még csak nem is fertőző, mint a korona. A másik baj, hogy fullon lesznek a kórházak és simán lehet 3x távolabbiba kell elmenni a hülye vizsgálat miatt. Még jó, hogy csak kétévente lesz és még korhatárban se vagyok.
Normális szabad demokratikus országban ez úgy működik, hogy aki megjelenik a vizsgálaton az kedvezményt kap, a TB-je kevesebb lesz, ezt pedig hónap végén a fizetésnél zsebre teheti. Aki nem az meg perkáljon. Aki megjelenik az időben kezelhető, kevesebbet kell rá így költeni a gyógykezelésnél, aki nem jelenik meg az potenciálisan magasabb kezelési költségű ha mégis rákos lesz mert későn veszik észre, így fizessen több TB-t is. És mindenki eldönti és mindenki szabadon választhat, a többség úgyis elmenne, a célját eléri, aki nem megy az pedig szintén megnyugodhat, mert nem kötelezi senki.
Nem. Nálunk rendőri intézkedés és kötelezettség van. Nem hiába nem kék meg nem zöld színű a mi országunk a mennyire demokratikus térképen. Nem hiába annyira idegbeteg mindenki, hogy kurvaanyázás az első reakciójuk meg egymást ütögetni. És ez már itt kisvárosban is megy, mert egyre elmebetegebb mindenki és erre jönnek az ilyen őrült törvények, mint derült égből a villámcsapás.
Jobbos vagyok, de már egyre inkább oda hajlok megérdemlik, ha a Tisza kétharmaddal lesöpri őket. A baj, hogy jönnek majd ők is ugyanilyen hülye törvényekkel és ezeket sem fogják eltörölni. A chipsadót sem fogják.
Akinek volt esze már eltűnt innen, mi meg itt maradtunk egymásnak amíg bírjuk mentálisan.Abbahagyom, mert már 3 warnom meg 1 banom van politika miatt, ez rekord egy éven belül.
-
koshmar
addikt
Hogy van pofajuk ráírni, hogy new recipe, amikor a goji berry már volt egyszer?
-
sensejke
aktív tag
válasz
Alusky #62385 üzenetére
Szerintem az egyetlen épeszű döntése a mostani kormányak. De nem értem miért lenne ez baj? 40 felett eddig is ajánlott volt évente prosztata szűrésre járni a férfiaknak mellette vezető halálozási ok a szív és érrendszeri után a rákos megbetegedések. Az egyetlen baj a kevés orvos és eü-s dolgozó.
-
Alusky
senior tag
válasz
Elemental #62387 üzenetére
Ha a hülye kormány megszavazta akkor sok választás nincs. Ráadásul nem pénzbüntetősre a kihagyását, hanem azonnal végrehajtandóra (ergo elvihetnek rendőrök ahogy a kötelező drogtesztre is) ez nekem kicsit furcsa is ennyire ráfeszülni egy ilyen buta dologra, valami lesz ott a háttérben megint...
Viszont magánorvos választható, az meg rohadtul nem mindegy egy normális tag turkál bennem vagy valami ősbunkó nyomorék SZTK-s.Amúgy te azt honnan tudhatod mi járt már ott.
Helles doboz simán felfér, láttunk már róla videót bizonyos weboldalakon.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Alusky #62385 üzenetére
Hát én amúgy is csináltatok évente egy nagy labort,hogy tudjam mi szitu,szóval ebből a szempontból gondolom nem lesz nagy változás a dologban
ECHO2235:Én sem kívánom most az energiaital ebben a melegben,inkább espresso-ok ha már van komoly masina...Ebédhez max egy pohár ice tea és ezen kívül 3-4-5L víz.
-
Alusky
senior tag
Január 1-től kötelezővé teszik az eddig csak javasolt szűréseket, méhnyak, mell, végbél és vastagbél, egy hónapja felrázta a médiát, mert nem adtak meg életkort hozzá és ment a riogatás, hogy 18-tól felfelé, de végül lettek évszámok is, mondjuk a nők szarabbul jártak jóval mert fiatal kortól van, mi férfiak csak 50 éves kortól megyünk seggvizsgálatra, a másik testrészekkel mi nem rendelkezünk. Annyira nem újdonság, mert már évekkel korábban is riogattak ezzel, most meg is lépték. Elgurult a gyógyszere ennek a kormánynak az tagadhatatlan.
Szóval ha már amúgy is kötelező lesz mennem 15 év múlva, addig még iszok sok eitalt a rákosodásért.
Engem annyira nem zavar, egyrészt kifizetem a magándokit úgyis, másrészt nem nekem gáz, nem én turkálok kakis seggekbe, hanem a doki, az én kezem tiszta marad. -
Elemental
addikt
Ha minden igaz, holnap hozzám is érkezik 0,5-ös goji berry, peach-lemon, black cherry.
-
Alusky
senior tag
Ez nem a józan döntésekről szól, hanem marha jól esik sokat inni ezekből főleg nyáron behűtve.
Persze lehetne üdítőt is venni negyedáron, de az nem energiaital.
Egyébként nem a tartós fogyasztás lesz ennek se a végeredménye, végignyaljuk első körben az egészet, utána azt ami ízlett, esetleg még ez a kör párszor és úgy megunja az ember, hogy utána nem vesz többet úgyse. Max 15 doboz aztán utána a polcon fog rohadni a többi. A hosszabbtávú vevőrétege a Facebook kommentelők lesznek.
Hacsak nem csavartak valamelyik ízén annyira, hogy durván finom lesz. -
Alusky
senior tag
válasz
koshmar #62376 üzenetére
Cukor az több lesz szerintem, mert ahhoz 5.5g/100ml-re kéne levinni, hogy ugyanannyi legyen, ahhoz meg édesítőszer kell, hogy iható maradjon. Inkább lesz a 11 helyett 9. Legalábbis remélem nem édesítőszerezik.
Csak a koffein lesz a fele. Az összes többi az meg szerintem ugyanúgy dupla.
Majd kiderül, ha kapható lesz, remélem azért nem kell 3 hónapot várnom rá, mint a summerekre. -
Norbi.
őstag
Hamarabb megissza a sz*r Hellt a nagyátlag, mint a Monstert, mert azt szokta meg, sztem vinni fogják ezeket 500ft körül. Az meg, hogy nem 32mg minket érdekel,(illetve engem nem annyira, mert az ize miatt iszom, hatást mar nem varok el ennyi ev utan) de a nagyátlag azt se tudja mennyi van a 250ml-ben szerintem
-
Alusky
senior tag
A kicsi Hellnél biztosan drágább, mert nagyobb a doboz és több benne minden más is, kivéve a koffeint. Monsternél meg olcsóbbnak kell lennie, mert a Hell nincs Coca felkapottsági szinten és nincs benne 32mg se.
Tehát 250-300 és 550-600 között. 400-450-re tippelem.
A vevőréteg meg nem mi vagyunk, hanem akik a Facebookon kommentelnek, hogy ez csudijó isteni finom lett. 😍 -
Alusky
senior tag
válasz
koshmar #62345 üzenetére
Második legolcsóbb termékek egységárra nézve, a jegesteák után.
Nagyon hasznos zsebtömője a gyártóknak a 250-es aludoboz, meg úgy általánosságban a kis kiszerelés is.
Ez így 91Ft dobozonként, a Xixo 120 Ft körül még fogjuk rá belefér, ha annyiért van akkor szoktam többet is venni. De pl. a 200Ft-os Szentkirályi új csodavize amibe nincs cukor meg édesítő se azt messze kerülöm 250-es dobozban.
Az energiaitalokból se sokat veszek már.
Meg persze az 50Ft ki fogja nyírni ezt is, mert akkor a 120-as Xixo is 170 lesz már.
Kidobtam már kb. 50 darab visszaváltós dobozt, hosszútávú megoldás valószínű az lesz, hogy nem veszek egyáltalán ilyeneket, ami az egységár drágaságukat tekintve is hasznos elgondolás. Átszokom a kartonos meg üveges termékekre, egyrészt az mind nagy, másrészt nincs betétdíj se.
Aldi papírpoharas kávéi se lesznek betétdíjasak stb. -
Alusky
senior tag
válasz
SlayR0113 #62347 üzenetére
Az a 6 valójában 4, valójában 2.
Csak édesítő ne legyen benne, csak édesítő ne legyen benne.Ahelyett, hogy odaírtak annyi mondatot, leírhatták volna pontosan mennyi cukor meg koffein van benne.
Erről az újrahasznosítós agyonreklámozásról is leszokhatnának végre. Újra lehet olvasztani az alut, csak épp energiába kerül és a belül, kívül lévő festék leégésével majd új felhordásával is, ráadásul a leégett műanyagszármazék lefölözésével veszt az alumínium is, egyáltalán nem olyan környezetbarát, mint reklámozva van és nem körforgatható végtelenszer. Ennyi erővel a Pet is végtelenszer újraolvasztható.
-
koshmar
addikt
Etele plaza Spar-ban már kapható valamelyik nagy!
-
SlayR0113
tag
-
Alusky
senior tag
válasz
basaharc502 #62343 üzenetére
729 a 2l Fanta, most találtam meg az Aldi blokkot. Jó pofátlan ára lett.
-
basaharc502
aktív tag
válasz
Alusky #62342 üzenetére
Tescoban most egész jó áron kapható a 2l-es pepsi, de csak a 2l-es, az 1,75-ös és a 2,25-ös már sokkal drágább. A szép, hogy össze vissza voltak pakolva a polcon, az árcédula is teljesen máshol volt...majdnem be is cumiztam, mert a 2.25-öset vettem le...jobban megnézve jöttem rá a turpisságra. Ezeknek a mindenféle kiszereléseknek is zeró értelme van...csak a vásárló megtévesztése a célja, semmi más. + legutóbbi látogatásom óta ismét csomó mindent átpakoltak a tescoban...értem én, hogy az okosok szerint ezzel majd jól bejárom a boltot és veszek egy csomó minden mást is...hát a nagy lóf*szt keresgetem azt az egy valamit...megvettem másik alkalommal másik boltban.
-
Alusky
senior tag
válasz
basaharc502 #62341 üzenetére
Nem akciózták.
Nem sok üzletnek szokása, azok is próbálják elsumákolni.
Talán nem is tudnak róla, hogy le fognak járni. -
Alusky
senior tag
Az micsoda már, hogy az Aldiban vettem 2 literes narancs Fantát és 3 hét múlva lejár? Azért azt nem gondoltam volna, hogy egy Aldiban ennyire beragad valami vagy honnan szalajtották akkor, mert 2 év szokott lenni a lejáratuk.
-
Alusky
senior tag
válasz
grizlisandor #62336 üzenetére
Ha mindet megiszod akkor ugyanúgy 80mg lesz benned, csak 2x cukor mellé (illetve itt nem, mert csökkentve lesz).
Elvileg jobban kellene teljesíteni a 15mg-os 500-tól, mint a 32mg-os 250-től (azon az 5mg koffeinen semmi se múlik).
Valószínű ez attól is függ ki mennyi cukron él, mik a küszöbértékei. Átlag embernek az 50g cukor az kb. karburátorba fecskendezett benzin a beinduláshoz. -
Alusky
senior tag
válasz
koshmar #62331 üzenetére
5g cukorral nagyon korlátozódnak az ízek amit ki lehet keverni, hogy finom legyen minden vevőnek. Azért csapnak bele minden folyadékba ami csak létezik 10-12 g-ot, mert úgy működik ezekben a cukor, mint a húsoknál a só, kihozza az ízt. És ha kihozza az ízt akkor hígítható a fő anyag.
Ezért megy nagyon a cukor+édesítőszer kombó ilyenkor ha csökkenteni kell a cukrot, csak ott meg trükközni kell az édesítőszer íz elhelyezésével is.
Nem sok termék van amibe 5g cukorhoz nincs valami téve mégis finom. Még a jegeskávékat is felcsapják 10g-ra decinként, pedig otthon az ember ha a harmadát teszi bele cukorból már kellemesen édes lesz.És amúgy durva, hogy nem érezni ki a 2-3x több cukrot a dobozos kávéban.
-
ECHO2235
aktív tag
válasz
grizlisandor #62333 üzenetére
semmilyen piacot nem veszít
nem a meglévőket felezik meg, hanem lesz egy új sorozat / réteg
ami egy másik szintnek felel meg.
A régiek megmaradnak úgy, ahogy -
grizlisandor
veterán
Spar S-Budget Energy Drink Classic tök jó tuttifruttis ital, 199 Forintért ajándék 32mg-os.
Spar S-Budget Apple Strong Energy Drink ennek valami kommersz almaüdítő íze van, én nem ajánlom az italt, hiába 38 mg-os.
-
Alusky
senior tag
válasz
ECHO2235 #62328 üzenetére
Hát ha a 18 alattiaknak eladhatóságot célozzák meg akkor a felezés nem lesz elég, mert 15mg alá kell menni (ezért voltak régebben 14.5 mg-osak adókerülésre) és a múltkor felsorolt összetevőket is ki kell venniük belőle pluszban, ez a Hellnél az inozitolt és a glükuronolakton jelenti.
Vagy ők már tudnak valamit, hogy változni fog a törvény mire hatályba lép.Remélem a csökkentett cukor nem azt jelenti, hogy 8g mellé dobnak édesítőszert is.
-
ECHO2235
aktív tag
kis javítás
jön még Eper Banán és Zöld alma is 500ml-beamúgy igen
az első 3 nem új íz, hanem régi ízek új kiszerelésben, kevesebb cukorral és csökkentett koffeintartalommal.
egy nagyban lesz annyi, mint egy kicsiben -
Alusky
senior tag
válasz
grizlisandor #62320 üzenetére
Én sokszor belefutok, szoktuk is kólával keverni, mert valamennyire Assault ízű lesz.
Most pl az Aldiban itt van is pár tálca black cherry. Persze a 250-es, az újdonság itt az 500 milis kiszerelés.
Érdekes, hogy meglépte a Hell az 500 milit itthonra, ha jól emlékszem régen az orig volt csak ekkora. -
koshmar
addikt
-
ToBeY
nagyúr
válasz
grizlisandor #62320 üzenetére
-
Cranium
tag
Kerdes: Hell Strong Cola letezik meg? Neten most lattam egy arany-fekete dobozu kiadast, az valid lehet?
-
ECHO2235
aktív tag
ha minden igaz
hamarosan vagy már lehet néhány helyen van
de sparba lesz
Hell Goji Berry 500ml
illetve
Hell Peach Lemon 500ml
új hellek itthonra
-
-
Alusky
senior tag
Megjelent a Crane vitaminozott üdítőnek egy harmadik verziója a majmos, ez konkrétan a Cappy trópusi löttye ízre. Magnézium, kalcium C és D, 10g cukival decinként. Finom.
-
Alusky
senior tag
válasz
james001 #62312 üzenetére
Hogyan mozognak a pénzek azt nehéz megmondani, 50Ft-ot kérnek érte és 50Ft-ot adnak ez így nulla, csomót nem visznek vissza vagy a gép nem ismeri fel hiba miatt, ezek mind náluk maradó 50Ft-ok, na de a gépet megvenni, üzemeltetni, kiüríteni (dízelteherautóval
bár a szeméttelepre is az megy ha a kukába dobjuk) a teljes országban azért az elég sok pénzbe kerül és nem biztos, hogy az így becsusszanó 50Ft-ok fedezik ezt. Valószínű kell rá még állami pénz is fenntartani. Jobb esetben ez kijön nullásra valamelyik adóból amit a gyártók fizetnek elvégre ők adják ki a terméket amit utána eldobunk, van egyébként környezetvédelmi/csomagolóanyag adó, biztos hogy ebből is megy most ennek az üzemeltetésére.
Nem hinném, hogy nagyban ebből sok mindent ki lehetne lopni, max valami kisjancsik lokálisan ha ügyeskednek.Tetra Pak/Sig jellegű dobozok amibe a tej meg gyümölcslé van a mostani gyűjtése kukában is megfelelő.
Az alu és pet esetén a pénzes verziónak az lehetett nagy mozgatórugója, hogy ezeket dobálják el az emberek mindig, ezt kellett kényszeríteni pénzzel, ez van utazás közben az ember kezében, ezt veszik sokkal nagyobb mennyiségben. Nem igazán láttam én sose tejesdobozt meg gyümölcsleveset az árokparton, mert ezek inkább otthon fogynak és dobódnak kukába. -
james001
veterán
válasz
Alusky #62305 üzenetére
Sajnos igen ez ilyen,de mondjuk ja te még a jobbik eset vagy
A rögzített kupakokat rühellem,nem egyszer volt olyan hogy öntés közben visszapattant a kupak és szétfolyt mindenhova a cucc,azóta már tépem is le mindről egyből
A kedvencem az össze esküvés elméletek amiket gyártanak erről az 50ftos dologról is mostanában,nyilván az "ez is az Orbán zsebét tömi" szöveg a legtöbbet látott,de a legjobb az mikor azt hiresztelik hogy majd a tejes dobozt is vissza kell majd vinni és ezt el is hiszik,na az már nem is vicces inkább elszomorító -
Alusky
senior tag
válasz
james001 #62304 üzenetére
Keleti népeknek jellemző mentalitása és vert minket a sors is sokat, meg hajlamosak is vagyunk leszaromak lenni, aztán nagyszülőről szülőre, gyerekre, unokára terjed szépen valamilyen formában. Én se viszem vissza, hanem kidobom a fenébe és nem a sárga kukába hanem a sima feketébe mindent, összegyűröm erősen, hogy ingyenpénzbe se tudja senki beváltani, ha látok az út szélén megtaposom jól nehogy vissza tudja váltani valaki ingyenpénzbe, a pet palack tetejét amióta rögzített lett direkt letépem és nem tekerem rá, erre akkor szoktam rá amikor bevezették ezt a hülye rögzítést.
Fűteni nem szoktam pet palackokkal, meg eldobálni se, de a többit megteszem. Bunkó dolog igen, de legalább valaki kiáll és leírja őszintén, nem sumákol. Frusztrált mindenki és valamit keres amivel megoldja ezt, én ezt választottam, más meg kiscicákat gyilkol, később meg embereket vagy az asszonyt veri. Én legalább a pozitív rossz lettem.
Persze költhetnék óránként 15 rugót pszichomókusra is, de abból mennyi energiaital kijön már.Amúgy jut eszembe a Lidlnél is van kuka amúgy csak ki kéne menniük a fotocellás ajtón 10 métert, de ledobják a gép elé amit nem vesz be.
Múltkor kínlódtak a gépnél a telefonos appal, mert neki mindenáron számlára kellett a pénz (Aldiban belül van), de közben meg ott volt nála a kosár néhány termékkel. Ha amúgy is ott vásárol, miért nem a cetlin kéri ki?
-
james001
veterán
Az a vicces ezzel a repont cuccal,hogy itt nálunk Kistarcsán ahová szoktam járni Pennybe pl az automaták mindig tele vannak,vagy hibásak,és itt hőbörög mindenki hogy nem tudják visszaváltani,meg hogy ezért sok értelme volt stbstb... Közben meg 20 lépésre arrébb ott a Lidl ahol nem is kimondott automata van hanem rendesen be építették a falba és viszi hátra az összes dobozt/flakont valahova
Sokan ilyenkor inkább fogják és ki.asszák a kukába minthogy átsétáljanak... Ezen látszik hogy a magyar mennyire makacs és lusta,és hogy mennyire nem tudnak alkalmazkodni az új dolgokhoz
-
koshmar
addikt
válasz
Norbi. #62298 üzenetére
Wow, köszi!
grizlisandor: Ugye tavaly júl 1-től vette át a MOL a h.gazdálkodást, és mindenkit beijesztettek azzal, hogy a MÉH telepek magánszemélytől semmit se fognak átvenni.. ezért mindenki pánikszerűen az összes hulladékát elvitte még júl 1 előtt, így mi is.
Persze a telepek úgy reagáltak, hogy minden árat lefeleztek, sőt az aluért előtte pár héttel még 360-at adtak, akkor meg 60-at.. pedig mi 59 kg italos dobozt vittünk -
kiscapa
csendes tag
válasz
koshmar #62297 üzenetére
Ami nem visszaváltható, azon nincs rajta a kis visszaváltós ikon meg az se mindegy, mikorr vetted, ha július előtt mondjuk nagyobb tételben, akkor jó eséllyel egyik se visszaváltós. Az ikon meg amúgy mindig a vonalkód felett/mellett/közelében van, hány csilliárd dobozt kell neked mégis végignézni?
-
Alusky
senior tag
válasz
koshmar #62297 üzenetére
Lehet, össze kell hasonlítanod a régi és az új dobozost, ha különbözik a vonalkód akkor biztosan a visszaváltás miatt. Vagy appal kamerán keresztül a vonalkódot
Átverni nem lehet a gépet, az itteniekben nem működik a bedugom a jót és alatta becsúsztatom a régit. Terjengenek ilyen shortvideók, de pont annyi a valóságalapja, mint a shortvideóknak lenni szokott.
Itt a Lidlben már tucatszám vannak eldobálva a dobozok a gép elé amiket nem vett be és basznak feltakarítani. Nem is értem miért nem volt ösztönös az egész kitalálójának, hogy kukát rak minden gép mellé, hiszen ez várható volt.
Nem véletlenül van az önkiszolgáló kasszák kapuja után is kuka, mert a kinyílása után a blokkot az ember rögtön dobja el a francba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Synology NAS
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Hisense LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W