Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Xiaomi Yi Small Ants Camera 720p
http://xiaomi-mi.com/xiaoyi-smart-camera/xiaomi-xiaoyi-smart-camera/
Brand Name: Xiaomi
Sensor: CMOS
Type: IP Camera
High Definition: 720P(HD)
Model Number: Xiaomi Yi Small Ants smart camera
Style: Mini Camera
Technology: wifi wireless
Lens material: glass lens
Horizontal angle: 92.7 degrees
Vertical angle: 48.7 degrees
Diagonal angle: 111.2 degrees
Local storage: supports Micro SD 32GB and millet router series products
Cloud video function: to support local cloud (more secure)
Two-way Intercom: support
Stream adaptive: supportFelhasználók véleménye, app-ok, stb...
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
kenny123
addikt
Jé, pont van ilyen topik is.
Nemrég rendeltem egy ilyet, de valószinüleg továbbadás lesz a vége. Sok helyen webcam jelzővel illetik, ami rendelés után derült ki hogy nem teljesen igaz, nem a szószoros értelmlben.
Van bármi megoldás hogy ezt a kamerát tudjam skype-al használni?yo
-
Freezee
senior tag
Sziasztok megérkeztem én is.
Szép , jó sötétbe is egész használható.
Viszont raktam bele SD kártyát azonban nem tudom beállítani hogy felvegyen. Ugy csinál mintha elindulna azonban nem lehet visszatekerni azon a kis sávon a kép alatt.Vannak narancssárga csíkok de sosm tudsz odajutni
Illetve kikapcsolom a azt hogy mozgásra vegyen fel, onnantól semmit nem vesz fel. Hogyna lehet azt hogy eliinditom kézzel és addig vesz fel amíg le nem állítom? -
kenny123
addikt
Nekem tegnap jött meg, de szerintem megy is tovább. Igy hogy skypeval nem tudom használni, kb rohadt felesleges. Nálam azért a webcam jelző azt jelzi, hogy tényleges webcamera, nem IP camera.
Mondjuk aztán van olyan oldal ahol konkrétan kiemelik hogy skype chatre is tökéletesen alkalmas...yo
-
bl4ze
veterán
Nekem ki van kapcsolva a motion detect, és 2 napot simán felvesz, egy 8GB micro sdhc kártya van benne.
Alul a narancs csúszkával lehet nézni mit vett fel, lépegetni.
A legújabb yicam app innen : [link]
Angolra állított telefon esetén FULL angol már az app a 0730-i friss.
-
Freezee
senior tag
Nekem magyar a telefon mindjárt kipróbálom mennyire lesz angol.
A csúszkára nekem nem reagál csak az elejére ugrik ott lejátszik pár percet aztán megint visszaugrik . aztán csak az élő kép mehet más választás nincs.
PC-n nincs valami app amivel lehetne nézni a képét? A telefon akksiját megeszi amikor majdnem 3 óránt át nézem....A Xiaomi routerrel lehet használni elvileg webcamnek is nem? ( ez a válasz az előző Úriembernek címezve )
Engem inkább az zavar hogy a A kis Yi sport cam-et nem lehet fekrakni a routerre. Mert a router alkalmazásában látszik a router, a Yi Cam, meg még valami, viszont a Sport Cam-et nem lehet felrakni hiába Wifi-s[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
Amennyire jó a kamera annyira sz...r az applikáció hozzá
CSak akkor működik értelmes nyelven ha Angolon hagyom a telefon nyelvét. Amint visszaállítom magyarra azonnal minden kínai írásjelbe borul..... pff -
Freezee
senior tag
Naszóval felmerült pár igen fontos kérdés.
Hogyan lehet állítani a dátumot/órát a kamerán? Teljesen el van "tájolva"....
Az SD kártyára felvett de csak akkor amikor mozgás volt, holott az ki van kapcsolva.
Ráadásul 1 perceket vesz fel és szétdarabolja. Hogyan lehet beállítani hogy hoszabb időintervalumokat vegyen fel?
Az applikációban nem lehet felvenni mert nincs felvevő gomb csak kép készítés gomb. Hogyan lehet ott elindítani a felvételt? -
bl4ze
veterán
Mivel ez a kamera csak a kínai piacra szánt, így csak heckeléssel lehet átírni az órát ha telnettel belépész a kamerába.
"I telnetted into the camera (username: root / password: 1234qwer)
Code:
cd /homemv ntpdate ntpdate.orig
touch ntpdate
chmod 755 ntpdate
date -s "2015-06-02 22:00"The commands above disable to program that tries to set the date from the internet, and then you can set the date manually to the current date/time. Hope this helps."
-
kenny123
addikt
Közben eltelt egy kis idő, nem bántam meg hogy nem adtam mégsem tovább.
Használja valaki iPhone appal?
Értesítés mindig jön a mozgasrol, viszont kinti hálózatból rettentő nehezen csatlakozik, legalább 7-10 perc. Erre esetleg valami orvosság, vagy nem tudom?
Illetve a rögzített képet, videót valami tárhelyre nem lehet automatán feltölteni? Ha valaki bejön, első dolga a kamerát / microsd-t magával vinnie.yo
-
bl4ze
veterán
Én Androidon használom, de úgy oldottam meg a lassú csatlakozás dolgot, hogy:
routeremben kapott egy port forwardingot az ANTSCAM ip-je az 554 porton, és a firmware vagy "B" lehet vagy az "L" firmware, de azt hekkelni kell egy mappával, hogy mehessen az RSTP elérés
utána a telefonra letöltöttem az RTSP Viewer Pro appot, ahhoz hozzá adtam a kamerámat és 1 pillanat alatt látom :rtsp://IP:554/ch0_1.h264
Ez akkor jó, ha fix ip-d van, vagy csinálsz egy Dyndns vagy valami egyéb DDNS-t....
-
bl4ze
veterán
Nekem mindig vegyes volt : volt, hogy nagyon gyorsan kapcsolt, de volt, hogy percekig kellett várni, vagy time out-tal kinyomott stb.
Ezért csináltam meg a fix ip-vel a port forwardot és úgy az RSTP View appal nézem , azzal azonnal elérem és gyorsabb mint a kínai Xiaomi serveren menne az adat
-
kenny123
addikt
És ugyanígy a felvételt is meg lehet oldani külső szerverre, vagy hogy vissza tudjam nézni?
Mert érted hiába tudom azonnal ranezni a kamerára, ha csak elsuhantak előle, attól meg a gyári app ugyanúgy lassan tolt be és nem lehet akkor visszanezni.
Vagy túl sokat akarok?Illetve, esetleg egy picit részletesebb -hülyebiztosabb- leírást erről a külső szerverrol megtekintéséhez tudnál írni? Persze ha van időd.
[ Szerkesztve ]
yo
-
Freezee
senior tag
Nem Androidrol. Viszont engem is érdekelne egy pontosabb leírás amivel ki lehet kerülni a xiaomi szervert, és egy másik is hogy vissza lehessen nézni a rögzített dolgokat valahogy mert a gyári appal nem lehet.
Kiadhatnának már egy javítást hogy ne 1perces videokat rögzítsen és hozzon létre 10.000 fájlt..... -
bl4ze
veterán
RTSP View android app kell hozzá, ha van fix ip-d, vagy tudod örökké az aktuális ip-det akkor ott fel tudod venni az adatokat a kameráról ilyen formátumban : rtsp://SAJÁT IP:554/ch0_0.h264
Ami fontos : az RTSP a régebbi "B" firmware-ben van, vagy hackelve az "L"-ben, a hackról itt tudsz olvasni mit kell felmásolni az SD kártyára : [link]
A routeredben megnézed milyen ip-t kapott a kamerád (ANTSCAM) nálam a 192.168.1.4-en csücsül.
Aztán a routeredben a port forward menüben nyitsz neki egy 554-es portot, UDP.Ha ez megvan akkor a fent leírt app-pal látni fogod a kamerát.
Felvétel : azt nem tudom, és nem is igen érdekel. A gyári app-pal lehet visszanézni, nekem ezzel a mobilos RTSP Viewerrel elég, hogy azonnal, gyorsan rá tudok nézni ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
kenny123
addikt
Napokban durrantottak egy frissitest ios-ra, nekem azóta pikkpakk csatlakozik.
yo
-
Freezee
senior tag
Jött ma frissítés hozzá. Valaki már felrakta esetleg? Van valami változás?
-
Freezee
senior tag
Firmware. közben felraktam és tlejesen más lett a képe a kamerának. Valahogy eddig kockás volt, most meg zizis a kép. Mármint az esti. A nappali nem tudom milyen akkor sosem használom. Szóval biztos volt változás csak nem tudom pontosan mi. Picit mintha jobb lenne a telefonon az éjjszakai kép.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
firmware frissítés után folyton újra indul, gépről, hogy tudom frissíteni? tudnátok egy oldalt ajánlani ahol leírják?
szerk:
Azt hiszem meg van: [link]No nem változott, ugyan úgy nincs meg az üdvözlő szöveg csak a kattanás, majd el kezd villogni.. sikerült téglásítani kicsit úgy érzem.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok! A külső elérés ,hogy működik? Saját ddns-en keresztül?
Honnan érdemes most megvenni, -
bl4ze
veterán
Gearbest-en volt akciós pár napja a night vision verzió olyan USD 30 volt.
Külső elérést hogyan érted ? A telefon appján eléred, ha webes elérés kell ahhoz olyan firmware kell ami támogatja az RSTP-t az 554 porton. (+ nem árt egy fix ip vagy valami DDNS)
Fixált firmware : [link]
-
Freezee
senior tag
Ki milyen appal és verziószámmal használja a kamerát? Volt egy frisstés és tök zizis lett a kamera képe.
Viszont vagy egy Mi Smart Home ( 2.6.13 ) nevű alkalmazás is amibe bele lehet rakni a kamerát ott megint teljesen más a képe mint a V1.8.2_20150730-as számú Kínai írásjeles appnál ahol sokkal rosszabb. -
Freezee
senior tag
És tényleg ez volt amit kerestem Ez települt fel a Doogee ra amit csak arra használok hogy nézzem vele a kamerát otthon amig alszik a gyerek. Viszont most felraktam a Huawei Mate 7-re és ott a 2.0.2_20150924 települt fel. A Doogee-n angol az applikáció a Mate 7-en meg kínai. komolyan nem értem....
Mind2 telefon magyar nyelven fut.
Illetve ti bekapcsoltátok a Hardware decode opciót?? Nem lehet hogy amiatt rosszabb a kép nálam? -
kenny123
addikt
Én nem, mégsem. Jó cucc ez.
Más: Egyik este megkaptam kb egy órán keresztül az értesítéseket telefonon, hogy mozgás van. Amikor vissza akartam nézni, egyáltalán nem mutatott semmilyen vissza játszható felvételt. A kamerahoz (sdkartyahoz) nem nyúltak, mert ua szögben van, mint eddig volt. Mindezek ellenére én tudom, hogy bent voltak.
Hogy lehetséges ez? Kihúzták a netet? De akkor is kellene rögzíteni a kesobbiekre... A konnektor? De akkor meg meg odaér, hogy kihúzza megint kellett volna rögzítenie.yo
-
sbazsi
veterán
Mit csinálok rosszul?
Kamerát bedugtam.
Sárgán villog a led. Közben mondogatja: “deng dai lian jie”
Aztán a led átvált kék villogásra.Telefonon keresem, de nem akarja látni.
Próbáltam a régebbi alkalmazással, az újabbal, és a xiaomi smart home progival is.
(Xiaoyi Camera, majd a frissített változat, és
Próbáltam wifin keresztül beállítani, és próbáltam qr-kóddal. Sehogy sem megy.Bármi ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Robot fűnyírók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Asustor NAS
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest