-
PROHARDVER!
Xiaomi Note 3 Pro International/Global/Special Edition (kódnév: Kate) topik
A testvér topik összefoglalója ajánlott olvasmány, főképp a mélyvíz része!
A félreértések elkerülése végett: a topikban olvasható furcsa kifejezések, matatásnak és mókolásnak látszó tevékenységek nem azt jelentik, hogy probléma vagy instabilitás lenne a készülékkel. Épp ellenkezőleg, amivel érkezik (global dev, global stable) azzal azonnal és hosszútávon alkalmas a mindennapi használatra a kicsomagolás után. A fentebb említett tevékenység pár elvetemült droidbúvár játszóterének tekintendő és aszerint olvasandó.Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
meg van a megoldás, hogy hogyan lehet elkerülni a 20091-es hibakódot (ráment kb. 12 órám..)
vissza kell tenni ezt a régi fastboot romot mi flash-sel:
kate_global_images_6.7.14_20160629.0000.25_6.0_globalutána ezen a romot kell bejelentkezni a hivatalos bootloader nyitáshoz, aztán majd a miflash unlock-ban a pc-n ugyanazzal az account-tal
itt azért nem fogjuk kapni a korábbi hibát, mivel ezen a régi romon még nincs az account status-os check a developer options-ök között, így ez a lépés teljesen kimarad
-
beach head
senior tag
Köszi! Itthon emagon, edigitalon találtam csak gyári megnevezésűt, de azok 5-7000 ftokba kerülnek. És az emagosban annyira nem bízok, főleg hogy mindegyiket más más eladó kínálja emagon, nem saját forgalmazásban mennek. Fotok alapján mondjuk ugyanazok mint az alin lévők. Nemtom melyiket lenne érdemes beszerezni, mert az eredeti akkuja nagyon gyorsan merül már fél éve kb....
-
jFox
addikt
Akkor végülis jó az eredeti hangszóró is? Felesleges volt megvenni ezt, ami még recseg?
Előfordul, hogy hibád az új is. Jártam már így kijelzővel sajnos....#14222: Az eMag végképp nem megbízható forrás.
Én vettem a SpeedShop-tól egy akut, akik azért jelen vannak pár (több mint 10) éve a piacon és mégsem volt tökéletes az akku. Kínából is rendeltem, amit gyárinak mondták, de az sem jött be. Szóval nehéz ügy. -
jFox
addikt
Akkor bocs.
Mondjuk nekem az eredeti is olyan volt, hogy nem volt le szigetelve....
Most csináltam egy Umidigi One-t és azon sem volt szigetelés. Sőt! A panelon volt egy kis fém szivacs, ami összeköti galvanikusan a panelt a hangszóró magnesével.
A tiedben ezek szerint okkal volt az a szigetelés. -
Anonymus23
veterán
Én linkeltem korábban, EBBEN a hozzászólásban.
Igazából nekem is aktuális még, mert itt van öcsém telefonja, amiben ez tönkrement (elvileg), és cserélni kellene, de neki azóta már a 3. telefonja van, és nem nagyon volt még ingerenciám szétszedni a telót.Ha valakinek volna link biztosan megfelelő és normális árú ilyen panelről, az engem is érdekelne. A fent is linkelt hszben is van egy Aliexpresses eladó, de az is majdnem 9 USD szállítással együtt.
-
jFox
addikt
Ez így van. De ez a telefon egy legenda, uh. nekem megérte.
Ha elmondanám, hogy már a 3-ik akkut rendelem bele, mert egyik sem volt eddig full kapacitású, biztos bolondnak néznél..Valahol belül, nem tudom pontosan, a keret és a kijelző üveg között. Ha jól emléxem az üvegre volt ráragasztva és én elfelejtettem átragasztani a kijelzőre. De ha kerettel együtt van nem kell ezzel foglalkozni.
Akkor lehet másik telefon volt ahol pasztáztam. Már azóta megcsináltam vagy 5 másféle telefont is.
-
jFox
addikt
Igen emlékszem, de nem volt gond kiszedni.
Én eBay-ről rendeltem, lehet ezért volt benne a gomb. De az is lehet, hogy átraktam, már nem emlékszem pontosan. De ha átraktam, akkor nem volt nehéz.Először én is csak kijelzőt vettem, de a beragasztás közben eltört. Ezért vettem utána már kerettel.
Nekem ekkor maradt ki egy kis fehér ragasztószalag szerűség, ami a fényt osztotta volna el az érintő gomboknál és így szarul is nézett ki a háttér világítás. De a keretes verzióban benne van.Az alaplap kivételével nem volt gondom, a két szélén van egy egy kis műanyag köröm, ezt kell ki akasztani és utána már sima ügy. Van hővezető szilikon szalag alatta, de nekem nem volt még annyira meg keményedve, így szépen szét jött. Az új kerethez nem volt, én sima hővezető pasztával bekentem.
-
jFox
addikt
A hangszórót sikerült eltörni...
utólag jöttem rá, hogy egy kicsit rá kellett volna melegíteni pl. hajszárítóval.
A gombokat tartalmazta az új keret, a rezgővel nem emlékezem, hogy lett volna probléma...
Egy tartalék hangszóróm van, ha kell. Úgy emlékezem kettőt rendeltem biztos ami biztos... -
baitsee23
őstag
-
Magnat
veterán
Ez egy tévhit, illetve igaz, de csak olyan cellákra, amiket nem elektronikán keresztül töltesz. Ott tényleg nem szabad 2.8-3 volt alá engedni, mert károsodik a cella. De egy telefon töltőelektronikája úgy van megcsinálva, h ne engedje ebbe a tartományba merülni, szóval amikor 0%-ig merül, akkor is efölött marad. Tehát nyugodtam le lehet meríteni tökig.
-
NEM NEM ELÉG ennyire nem 1szerű a dolog! Kell egy program amivel system appokat lehet törölni!
PL: Apps2SD (ez biztonságosan tudja törölni nem úgy mint a titanium amitől bootloopot kapsz! itt írtam a használatáról
Viktor77 : hát akkor MÁRIS megvan a probléma oka!Úgy nem lehet tiszta telepítést csinálni hogy csak állandóan rátelepítem a régi rendszerre!
Tehát kell hogy legyen a telóban MicroSD kártya, ha nincs akkor OTG Pendrive vagy OTG adapter+normál pendrive! Telefon belső memóriájából ha vannak fontos képek/videók/zenék azokat lementeni mielőtt neki kezdesz, mivel a telefon teljes memóriáját törölni kell!
Ha megvan a mentés, leszeded a xiaomi.eu ROM ból a leg frissebbet(nem kell izgulni ez kínai alapra épül és tökéletesen működik) felmásolod a microsd re vagy pendrive ra, TWRP elindítod Wipe fülre katt, majd ott Advanced wipe ott mindent kipipálsz kivéve a MicroSD-t majd alul csúszkát elhúzod!
Ha kész vissza főoldalra és telepíted a romot a megszokott módon! ha felment ismét főoldalra mész és ott advanced fül és ott telepíted az su.t ha kész restart system és türelmesen vársz első indulás 10-15.perc -
dchard
veterán
Nekem és a haveromnak is ezt csinálja, nem vagy egyedül. Nem mindig és nem minden szögből, és kifejezetten az alul lévő panel csinálja ezt.
Ez az egyetlen szépség hiba, amit eddig sikerült felfedeznem. Tekintve hogy fél pénzért kaptuk meg ezt a hardvert, én eldöntöttem, hogy megtanulok együtt élni vele. Örülni nyilván nem örülök neki
Dchard
-
Postas99
senior tag
Zajos környezetben hívást kapsz, vagy eleve beszélgetés közben egy nagyobb háttérzaj keletkezik. Itt olvastam lehet nem pont ezen a fórumon.
Pl: közlekedési járműveken amikor beszélsz és megszólal a hangos bemondó. Vagy koncert közben felveszed a hívást, vagy erősebb zaj mellett veszed fel a hívást.
Ezt a fajta problémát már a videó felvételnél kiküszöbölték, már csak a hívás közben kell megoldani.
A baj,hogy a zajszűrő mikrofon túlkompenzál és emiatt a fő mikrofon hangja nem fog hallatszani.
-
dchard
veterán
Köszönöm az Uraknak a hozzászólásokat
Ha kicsit jobban pörög az ottani topik, talán hamarabb foglalkoznak vele.
tlac:
Kértem az ottani moderátort, hogy mozgassa át a bug szekcióba.
huliganboy:
Azt tudom, hogy a sima Note 3-ban ugyanez a QC SoC van, és az biztosan nem tud CA-t, viszont ez nem garancia semmire, mivel az 800-at sem tud, a miénk meg tudja a 800-at, tehát az alapsávi konfiguráció egyértelműen más, és az SE elve magasabb árral megy.
Dchard
-
-
-
tlac
nagyúr
ezt próbáltátok már?
működik az inkrementális OTA akkor is, ha rootolom a telefont? -
tlac
nagyúr
"egyébként nem teljesen értem, hogy a zárt bl mitől zárt, ha egy sima mi flash-sel ki lehet cserélni a recovery-t"
szerintem ez csak programhiba vagy hiányosság miatt működik, hogy el lehet indítani egy módosított recovery-t
és ezt a kiskaput zárták be a friss emmc_appsboot.mbn fájllal
-
grafnet
veterán
Hivatalos ROM:
vagy GLOBAL,
vagy CHINA!
A MULTI vagy xiaomi.eu az nem hivatalos ROM! Az a hivatalos hozzá állás alapján CM ROM-nak minősül!
Ha, emlékeim nem csalnak, akkor erre a készülékre nincsen China ROM (mivel nem Kínába szánták), tehát hivatalos vagy gyári ROM csak a Global.
Multi ROM-ot csak TWRP-vel tudsz feltenni.
Hivatalos vagy gyári ROM-ot a gyári recoveryvel is fel lehet tenni. -
grafnet
veterán
Ha, a dev van fent, ami ugye a fejlesztői változat... az hetente frissül! Kivéve, ha stabilitási problémák miatt ki sem adják.
A heti frissítések során lehet jó és lehet rossz is a változtatás!
Nem muszáj egyébként mindet feltenni! Ha nem akarod, nem teszed! Vagy vársz egy kicsit, s elolvasod a véleményeket, s csak utána teszed fel.
Vagy rendszer szinten a stabilt teszed fel.Kitől vetted?
Mert gyárilag a stabilt testik fel, ha kintről van és figyelték, hogy hova küldik vagy eust...-os, akkor van rajta dev, mert a magyar nyelv még a stabilban nem teljes.
(De, ezt majd Vampire17 kolléga megerősíti.) -
Hogy én miért választanám megint az RN3PSE-t (per pillanat bármivel szemben 80-100k alatt):
SoC: másfél-kétszer erősebb a 650-es sznapi
Akkumulátor: 2600 vs 4000
Ebből adódóan üzemidő: 4-5 óra vs 10-12 óra
Tárhely: 16 vs 32GB
Kamera: fénykép módban és videóban is jobb már alapból, van 4K és 120fps is, és könnyen bekapcsolható a camera2, amivel van RAW, teljesen manuális fotó és videó, és rengeteg képminőséget tovább javító szolgáltatás
Infra: RN3-ban van
Támogatás: A gyári rendszer is szinte tökéletes, de sokféle független firmware elérhető, amik plusz funkciókat nyújtanak.Alcatel előnyei:
Töltő: QC3.0 itt gyárilag nem támogatott, Xiaomi nem fizette ki a licencdíjat, de a hardver kompletten benne van, kernelcsere után tökéletesen működik
NFC: RN3-ban nincs
(VR): elsőre előnynek tűnik, de FullHD kijelzővel szörnyű bármilyen VR tartalom, és 7000 forintért egyébként is jobb VR szemüveget kapni kínából.
Esteleg előny lehet valakinél a kisebb méret, bár szerintem bármi, ami kisebb vagy nagyobb 5.5-nél az rosszabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest