- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- UHD filmek lejátszása
- Epson nyomtatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Vendég wifit nem tudok beállítani
A telefonos app-ban látom hol kéne, de nem tudom okézni, a webes felületen pedig nem is találom hogy hol lehet. Létezik, hogy nem tudja? Kínai gyári fw.
-
dethroner
veterán
Másnál tényleg nem hoz létre a router hasonló rejtett wifit, mint nálam?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Érdekes dologra lettem figyelmes. A wifi analizer szerint a routerem létrehoz valamiféle fantom hálózatot a 2,4GHz-es tartományban. Tehát van a beállított 2,4GHz-es sávban a saját SSID-m, és van egy ? jellel jelölt hálózat. Ugyanazon a csatornán ad mint a saját 2,4-es beállított hálózatom, ha másik csatornára viszem a saját wifi hálózatom, akkor ez a másik is jön vele. Neve nincs, csak a ott van. A wifi analizerben megnézztem, ez a fantom hálózat majdnem ugyanazt a MAC címet használja mint a router, annyi a különbség hogy az első 2 karakter eltér, a többi egyezik. 5GHz-es wifi-t, vendég hálózatot, AIoT antennát és a MIMO-t is kikapcsolgattam már, de még mindig ott van. Nem tudom mi ezTalálkozott már valaki ilyennel?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Sok hónapja megelégedetten használok egy ilyen routert. Még a forgalmazás kezdetén azt hiszem aliról vettem, full kínai minden, de brutál jó a wifi és pont ezért szeretem.
De olvasva a topik elején az összefoglalót, kicsit elbizonytalanodtam, miért jó az nekem ha kínába küldözget rólam mindentSzóval szeretném "biztonságossá' tenni ebből a szempontból. Nem látom át, melyik fw kell nekem a felsoroltakból.
Jó lenne ha tudna angolul, működjön a miwifi és mi home appokkal és mivel van robi porszívó, menjen az AIoT is. És persze a wifi maradjon továbbra is erős, nagyon erős
Melyik kell nekem ezekből, melyiket tegyem fel? -
dethroner
veterán
válasz
gazsiazasz #1252 üzenetére
Néhány hete jött meg egy csomagom kínából, ami több 1 hónapig tökölt Liege-Linehaul állomáson. Holland posta se volt a helyzet magaslatán.
-
dethroner
veterán
Eddig tp linkjeim voltak, soha semmi gond nem volt velük, a viszonylag gyenge térerőn kívül. Vagyis, annyi volt a gondom, hogy a 1043-ra akartam custom fw-t, ami nem tudott normálisan együttműködni egy médiabox-al, ezért ment vissza a gyári fw. De ezen kívül semmi, nem is értem, hogy tud egy router meghibásodni, főleg rendszeresen
-
dethroner
veterán
Hogy ne volna zavaró tényező? Hát, állapítsd meg magad hogy van-e átfedés [link]
A router a ház abszolút középpontjában van, minden irányban 2 vasbetonfal választja el a külvilágtól, plusz egy vastag beépített szekrényben van, mégis olyan jelet ad, hogy minden fillérjét megérte.
Volt 3600-es tp linkem, ismerem, és tudom hogy a nyomába se ért, ugyanúgy volt 1043-as több verzió, sőt, volt amikor a 1043 v3 hálózatban ment egy 841-es tp linkkel, de a kettő együtt se adott olyan lefedettséget 2,4GHz-en, mint ez. -
dethroner
veterán
válasz
gazsiazasz #1004 üzenetére
Igen, minden ok.
-
dethroner
veterán
válasz
KRISSTUS #958 üzenetére
+1! Nekem is 67-es van rajta és 4 emelettel a lejjebb a ház előtt még használható jelet ad. Elképeszt tényleg, amikor visszagondolok a tp linkek mennyire vissza voltak szabályozva. Meg akkor is, amikor folyton b@szogatják a usereek és tömnék rá a legfrissebb fw-ket. Minek? Ez nem olyan mint egy vga driver, itt nem kell a kiadott legújabb játékokhoz hozzáilleszteni. Bekapcsolod, egyszer beállítod, és amíg el nem romlik, működik.
-
-
dethroner
veterán
Budit nem szabad lebecsülni, nagy dolgok születnek ott
Panelban élek, tengernyi sok hálózat van jelen, ezért nekem és gondolom a sorstársaimnak is majdnem fontosabb a térerő, mint a sebesség. Szinte mindegy hogy a telefonon 900 vagy 200 megabitet mérsz, semmi nem lesz tőle lassabb vagy gyorsabb. De ha a szomszéd hálózatok erősebbek a lakásomban mint a saját wifim és emiatt minden csatornán akadások, anomáliák, szakadások vannak, az nagyon dühítő. -
dethroner
veterán
Meg ha valaki összehasonlításra adja a fejét, legyen szíves ne 1 méterre a routertől tesztelgessen. Ilyen távolságból persze hogy nincs különbség. Keresse meg a lakás, udvar legtávolabbi, leggyengébb jellel rendelkező pontját és ott csináljon összehasonlító tesztet
-
-
dethroner
veterán
Nem egyértelmű? Ha kínában használod akkor kínai vagy és használd a kínai fw-t.
Más esetben ott a global, válthatsz nyelvet és alkalmazkodva az eu és észak-amerikai szabályzáshoz LEHET hogy gyengébb a wifi.
Rájöttem, kell a francnak global fw, inkább egy kínaiba kéne nyelvi fájt belerakni. -
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
[Ebben] a linkben a frissítést végző azt írja, lehet hogy a kínai fw erősebb wifivel rendelkezik mint a global. Erre jó lenne valami teszt. Van lehetőség visszarakni a kínai szoftvert ha nem jön be a global?
-
dethroner
veterán
válasz
konigjanos #776 üzenetére
A kínait angolra fordítva nekem se csúszik össze, csak ha magyarra fordítom.
-
dethroner
veterán
Kisebb a fogyasztása ezáltal
-
dethroner
veterán
válasz
konigjanos #519 üzenetére
Persze tudom hogy nem ezért, én sem ezért vettem. Ezt csak úgy értettem hogy totál feleslegesnek tűnik a iot antenna.
-
dethroner
veterán
De, teljesen komolyan gondoltam. Ha naponta 200 alkalommal kellene csatlakoztatni, lecsekkolni valamilyen eszközt, akkor azt mondanám még talán megfontolandó, hogy hasznosnak gondoljam, de nem hiszem hogy van olyan felhasználó, aki ezzel a plusz antennával nyert másodperceket észreveszi a napi életvitele során.
-
dethroner
veterán
válasz
james008bond #504 üzenetére
Ne basztasd már azt az antennát, olyan szépen világít, mi mást akarsz még tőle?
-
dethroner
veterán
válasz
konigjanos #449 üzenetére
Jó
-
dethroner
veterán
válasz
konigjanos #445 üzenetére
Mitől lesz ilyen alacsony a ping?
-
dethroner
veterán
válasz
konigjanos #404 üzenetére
Megoldottad
-
dethroner
veterán
válasz
Nightmare666 #402 üzenetére
5amper kell neki. Csak okolásul, aki most rendel, jól nézzen szét a lakásában, hová akarja bedugni, mert [ilyen] szart adnak hozzá, és ez semmilyen süllyesztett fali konnektorba be nem megy.
-
dethroner
veterán
válasz
szaboi6512 #400 üzenetére
Azzal, de akkor is szerezz be egy átalakítót, mert azt földi halandó nem tudja bedugni magyar fali aljzatba.
-
dethroner
veterán
Felraktam a magyar nyelvű appot, de bejelentkezés után azt írja: Nincs új vagy észlelt nem párosított MI router. Így be se tudok lépni az alkalmazásba. Fasza
-
-
dethroner
veterán
válasz
konigjanos #118 üzenetére
Wifi részétől szerintem nyugodtan várhatod a csodát
Én tízemeletes panelban élek, mindenhol hálózatok, néhány erősebb volt, mint a sajátom, amikor még a 1043-as tp linket használtam. Pár napja kíváncsiságból lent a ház előtt, tehát borzasztó messze, sok vasbeton fallal távolabb lent az utcán megálltam és ránéztem a wifire, tudtam csatlakozni, és ha nem is emberi idő alatt, de be tudott tölteni weboldalakat. Tehát részemről a masina maximálisan beváltotta a feléje támasztott igényeket. -
dethroner
veterán
válasz
petipetya #113 üzenetére
Az IOT antennát egyenlőre kikapcsoltam, még nincs hozzá eszközöm, ezzel a led is kikapcsol a tetején. Az elején lévő ledet pedig a mobilalkalmazásban lehet kikapcsolni. Én ezt nem tettem meg, mert a folyosón van, és tök jó kis éjjeli fény szűrődik ki a szekrényből, pont elég ha éjjel klotyóra megyek
-
dethroner
veterán
Ezt senki se fogja tudni neked megmondani. Sőt, a milyen routert topikban a jobban hozzáértők se tudnak garanciát vállalni arra hogy melyik eszköz milyen teljesítményre lesz képes. Én megkérdeztem hogy ha egy lakásban tesztelve több routert kialakulna egy sorrend, egy másik lakásban, más körülmények között akár teljesen más sorrendet is eredményezhetne ugyanazon eszközök között? Azt a választ kaptam hogy igen.
Tehát ami nálam überjó, az lehet nálad semmi pluszt nem hozna.
De miért nem teszel inkább [ezzel] egy próbát? Wifi térerőben szerintem verné az asust.
De azt vedd figyelembe, hogy ezeken a kínai csodákon csak 3db lan port van. -
dethroner
veterán
Akkor hogy véglegesen meggyőzzelek, mutatok három képet. Ugyanazon a helyen készült és ugyanazzal a telefonnal mindhárom mérés. A saját SSID a BVB nevü. Az első képen a 1043 V3 magyar wifi régióra állítva:
Következő képen még mindig a tp link, de már japán2 a wifi régió. Sokat próbálgattam, azt vettem észre hogy ezen tolta a legerősebben a jelet. Szép növekedés látható:
-
dethroner
veterán
válasz
Black&White #91 üzenetére
Volt egy jól működő 1043 V3 Tp linkem, ami dróton hozta a gigabites digi sebességét, wifin is kipréselt magából 90 mega környékét. De a térerő sehol nem volt ehhez képest, pedig ott ügyeskedtem a wifi régióval is, az is hozott kb 10dBi-t. Mégis, ez a masina elképesztő, N-es wifin 110-el tölt le a telóm, ami nem tud AC-t, csak az 5GHz-et tudja extraként.
Tehát ez a készülék tényleg egy űreszköz az átlagos routerek mellett, és az ára is nagyon jó. -
dethroner
veterán
Azért ne gondold hogy az aliról érkező csomagot nem vámolják. Fizettél 30 pénzt a termékért, ha elkapják, 27% áfa, plusz eljárási illeték, nagyjából az is 40-ben lesz. És vársz rá másfél, kát hónapot. Akkor már inkább alis spanyol raktár, GLS szállítással max egy hét alatt is van és összesen 48-ért. Én is 46-ért vettem, akkor még volt cseh raktárban, itt volt egy hét alatt. Ennyi pluszt szerintem megér a gyors szállítás.
[link] -
dethroner
veterán
Aki frissítette erre az új Mesh-t tartalmazó fw-re, nem takarja ki az új menüpont a további beállítások menüpontot? Nálam teljesen rámászott, csak a Mesh-re lehet kattintani.
-
dethroner
veterán
Ha 720 percről duplájára akarom növelni a DHCP bérleti jogot, átírom a számot, de hol lehet elmenteni?
-
dethroner
veterán
Sikerült szereznem átalakítót az adapterre, beüzemeltem a masinát. Kegyetlen amit nyújt
-
dethroner
veterán
Beszállok én is a klubba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest