- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
XBOX ONE TOPIK
Xbox Support elérhetőségei:
Telefon: +3680018590 (magyar) (H-P)
Web: Xbox Support (angol chat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csocsy
tag
válasz joey04 #178647 üzenetére
Én is vettem akciósan, storeból Witcher 3-at 5 k-ért, Divisiont 5 k-ért, Evil Withint 3 k-ért,vannak jó akciók igen, de sokan nem fizetnének 10-15 k-t egy játékért, főleg nem egy 20 órás single-ért. Erre jó a lemez. És nem a 0 bukó a cél, hanem hogy mondjuk 2 -3-4 k -ért tudj játszani egy játékkal, ne 5-10 k-ért.
A spórolást nem értem....ha veszel digitálisan egy játékot, kiadsz egy összeget, és ennyi.
Ha veszel egy lemezest, azt később el tudod adni. Ha a lemezes vételi és eladási ára közti különbség kisebb mint a digitális ár, jól jártál, ha nagyobb akkor nem.
Evil within 2-t 5 000 ért vettem lemezesen, újként, 3500-ért adtam el.
RE7+DLC 7500 volt lemezesen, 5000 ért adtam el. Ezeknél megérte a lemezes verzió, és várni egy évet a megjelenés után.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz Csocsy #178651 üzenetére
Ez nagyon egyéni dolog. Én úgy vagyok vele, hogy nincs az a pénz ami megérné nekem azt, hogy bizonytalan forrásból használt lemezt vásároljak (mivel még nem vettem, nekem mind bizonytalan) majd utána ha kijátszottam elkezdjem árulni és mindenkivel egyezkedjek, hogy miért annyi az annyi. Alig párszor árultam hardveraprón az első üzenet mindig az volt, hogy: Megvan még a termék? 50%-al olcsóbban azonnal elviszem. Nem mellesleg én azt szeretném, hogy bármikor elérhető legyen egy játék. Tökön is szúrnám magam, hogy ha egy játékkal megint játszani támad kedvem, akkor ne csak letölthessem, hanem elkezdjek használt lemezek után caplatni.
De persze hozzá is tartozik, hogy a kényelmen túl főleg anyagilag nem mozgat meg semmilyen formában a használt lemezes piac. Nem vagyok rászorulva.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz l.skywalker #178642 üzenetére
Erről már beszéltünk korábban is, hogy elvileg csak adott régiban, nem GC-s váráslással működhet, mással nem.
Más módon elvileg ÜF-en keresztül talán meg lehet oldani.
Véleményem szubjektív...
-
Csocsy
tag
válasz l.skywalker #178652 üzenetére
Kimondtad a legfontosabb dolgot, nem vagy rászorulva.....más pedig igen....úgyhogy innentől ez arról szól h ki engedheti meg magának a digitális tartalmat, és ki próbál meg kicsit olcsóbban játszani.
Ha szerencsésebb fejlődésű országban élnénk, nem lenne kérdés, mert 3-4x fizetésből könnyebb megvenni a digitális játékot mint itthon
-
addikt
válasz laci88kiss #178633 üzenetére
M.2 az USB 3.0 miatt fölösleges. Egyébként sok játéknál a fele is lehet a töltési idő, többnél alig változik a külső HDD-hez képest, de az utóbbi időkben megjelenteknél már egyértelműen hatékonyabb.
Arra is érdemes figyelni, hogy ha belsős SSD-t szánsz erre (rack), akkor nincs TRIM support, hiába módosított Win10. Így viszont idővel piszkosul belassulhat, nincs más megoldás, mint az időnkénti teljes újraformázás. Kifejezetten külső SSD-k esetén viszont mindenképp olyat érdemes választani, aminek a saját vezérlője már tudja az active TRIM funkciót, így ezekkel tutira nem lesz ilyen gond (pl. Samsung T5).
Illetve olyan házat keresel neki (ASM235CM chip), ami szintén tudja biztosra [link].[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz hackeeeee #178653 üzenetére
A fentebbi prt screen az én vásárlásaim között volt és ott megjelent a Refund mint opció. Ez mondjuk alap lehetne minden vásárlásra
(#178654) Csocsy: igen ez így van. Mondjuk amikor nekem nem volt annyi pénzem se, hogy gyalog hazamenjek, akkor maximum a Warcraft 1-et tudtam játszani egy 20 éves laptopon amit virágboltból kölcsönöztem ki. Konzolt (és játékokat) már csak akkor tudtam venni, amikor megvolt rá a pénzem.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
szimszonos
őstag
válasz Csocsy #178654 üzenetére
+1 Ugyanez a helyzet több külföldön élő fórumos kollégával is.Akiknek nem számít hogy 40-50 euró egy digitális játék akcióban ami 13-16 ezer ft azok könnyen beszélnek.Pláne ha azt vesszük alapul hogy Magyarországon 400-500 eurós havi bérek vannak átszámítva.Ebből család mellett sajnos havi 1 új játékra se futja.Max mikor pár ezer ft a Store-ban de ahhoz egy jobb játéknal 3 évnek is el kell telnie.Ezért marad sokszor a pár hónapos lemezes játék féláron,amit az ember ha megun eladja majdnem ugyanannyiért.Sajnos a csak digitális játékokra való átállás elég sokba lenne egy átlag magyarnak.
[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
válasz l.skywalker #178652 üzenetére
Milyen bizonytalan forrás?
Vettem már ebay-ről, Jófogásról, Vateráról, személyesen, Konzolvilágtól, mindenhonnan rendben volt, sosem olt olyan, hogy ne indult volna el az adott játék. Nem is értem hogy lehet tőle tartani..
Anyagi szempontból én is megtehetném, hogy lesz*rom, de én alapból nem vagyok olyan, hogy pénzt dobjak ki olyan valamire, amit olcsóbban is megvehetek.
Run&Ride
-
sugarforce
addikt
válasz Fox Mulder #178636 üzenetére
őő, de van.
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz HKorn #178659 üzenetére
Na, akkor neked már nem bizonytalan. Én 3x vettem lemezes játékot. Ebből 2x meg sem érkezett, 1x pedig nem működött. Nekem innentől kezdve bizonytalan - de tény, hogy előtte sem rajongtam érte csak az ár tetszett meg. Én inkább macerálok a gift card-os vásárlással. Eddig még nem láttam lemezesben sem olyan árakat, mint Argentínában.
-
Csocsy
tag
válasz l.skywalker #178661 üzenetére
Jaaaaaaaa.......így kicsit más a leányzó fekvése....eddig nem mondtad h az argentín store árait veszed alapul....akkor azért neked se mindegy az ár.....csak te máshogy oldod meg.
Képzeld, valakinek meg macerás, hogy más országban vásároljon, különböző trükkök segítségével
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz Csocsy #178663 üzenetére
Nem csak ott vásárolok. Vásárolok hazai store-ban is, az csak egy viszonyítás. És most érkeztünk el a beszélgetésben arra a pontra, amikor kimondható, hogy:
- van akinek a lemezes vásárolgatás macerás
- van akinek a régiós vásárolgatásMindenki kötött valami kompromisszumot azért, hogy a lehető legjobban jöjjön ki belőle.
-
parandroid
félisten
válasz Baltazár123 #178648 üzenetére
A forzás részre: fura is volt, ma beléptem, hogy megcsináljam a mai napi feladatot, nem is értettem, hogy nem raktam még ki az aktuális autóra a skilleket, kiraktam még egyszer. Ezzel kíváncsi vagyok, mit fognak tudni kezdeni.
A wallride részre: eddig a játék azt 'jutalmazta' gyakorlatilag, ha teljes sebességgel belevágódtál a kanyarba, ezzel lökve félre mindenkit magad elől, és nem azt, ha tisztán be tudtad venni a kanyart. Nem vagyok, álszent, sok verseny volt, amit úgy nyertem, hogy az ellenfeleket használtam féknek, vagy úgy tudtam elmenni mellettük, hogy padlógázzal estem be a kanyarba, de ez mindig a végső (vagy véletlen) megoldás volt. Online játékban meg gyakorlatilag lehetetlen volt a kanyarokat tisztán venni, esélyed sem volt a kanyarok előtt fékezni, mert azonnal a teljes mezőny beléd rongyolt hátulról, tekintve, hogy nekik eszük ágában sem volt lassítani, illetve akár csak megpróbálni tisztán bevenni a kanyart. Most majd kénytelenek lesznek. Szokni kell, az biztos, de inkább gyakorlom a kanyarodást, mint hogy orosz rulettet játszak azzal, hogy akkor most ki jön ki jól a tömegakarambolból.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
joey04
titán
válasz Csocsy #178651 üzenetére
A spórolást nem értem....ha veszel digitálisan egy játékot, kiadsz egy összeget, és ennyi.
Pedig utána le is írtad.ahogy utaltam rá, egyes esetekben ha van türelmed, kedved a kereséhez, aztán az eladáshoz kihozhatod olcsóbban, de közel sem minden esetben. és persze nem játszhatod újra az adott játékot. természetesen amennyiben azonos áron van a lemezes és a lemez nélküli konzol, akkor előbbit kell venni, ahogy előttem is írták, de ha érezhetően olcsóbb az utóbbi, akkor egy szűk rétegtől eltekintve jobb vétel az utóbbi.
-
Csocsy
tag
válasz joey04 #178666 üzenetére
Szerintem inkább az a szűk réteg, akinél felmerül valós lehetőségként, h az összes játékát újrajátsza valamikor, és csak ezért digitálisan veszi meg.
Mi számít nálad érezhetően olcsóbbnak? Mondjuk Xbox S esetén 15 k ? Annyit megér h a lehetőségét is eldobod a lemezes játéknak?
Kijön egy játék, 1. napon megveszed 20 k-ért digitálisan, én lemezesen ugyanennyiért, 2 hónap múlva eladom 12 k-ért.... 2 ilyen akció és már nem éri meg a digitális
És amennyiért storeban akciósan megtudod venni, annyiért lemezesen is meg tudod venni sztem, amit még mindig tovább tudsz adni.
Engem csak az zavar h itt sokan kijelentik h melyik a jobb vétel. nincs ilyen általános igazság, mert mind a 2 verzió jó egy bizonyos csoportnak.
-
addikt
válasz Csocsy #178667 üzenetére
Szerintem az argentin lemezes megoldás - lenne - a legjobb.
(#178662) hackeeeee
Az utóbbi időkben megjelenteknél egyértelműen brutál (pl. Shadow of the Tomb Raider: 2 minutes 6.55 seconds vs. 1 minute 1.32 seconds), és főleg a nagypályás open-world gamáknál képes felezni (AC, FC, RDR2 stb.).[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
Topikgazda
Csak, hogy ne legyen ebből is valami égtelen vita, egyezzünk meg abban, hogy a legjobb az lenne, ha nem éppen Magyarországon lenne a játékok ára ilyen piszok magas.
Pl. ha megnézem az újonnen előrendelhető játékok közül pl. a Rage 2: Deluxe Edition nálunk "német" áron van 28ezer forintért, de mondjuk USA-ban vagy Kanadában egy 5ezressel olcsóbb már. A legolcsóbb kiadás brazíliában 19,5ezer HUF.
Értem én, hogy EU vagyunk meg miegymás, de vannak olyan árak, amikor már jobban megéri Amazonon us gift card-ot venni (direkt nem Argentínát írom) és úgy megvenni, mert már ott lehet 5ezret spórolni akár.
-
Csocsy
tag
válasz l.skywalker #178670 üzenetére
Igazad van, nem 27 %-os ÁFA kellene, jó lenne itthon is a nyugati-európai bér, és nem lenne kérdés
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz Csocsy #178671 üzenetére
Én a lemezes piacot nem ismerem, valaki alkalomadtán írhatna, hogy mit mennyiért tud/tudott megvenni és mennyiért tudta továbbadni. Nem élnék vele, de számomra tök ismeretlen dolog, szívesen meghallgatnék egy-két élő példát.
-
Erdei88
veterán
Alpha Insiderbek, mekkora eséllyel válogatnak be?
Pár hete volt egy survey, hogy érdekelne-e. Nyilván igen volt a válasz, ami ahogy írták is önmagában nem jelenti a beválogatást. De azért érdekelne, hogy milyen esélyekkel indulok -
l.skywalker
Topikgazda
válasz Erdei88 #178673 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy adott időszakokban megnyitják a kapukat. Engem anno 8 hónapos One tulajként decemberben bevettek. Persze sok pontom és aktivitásom volt már addigra.
-
l.skywalker
Topikgazda
Code Vein network test feliratkozás: [link]
-
Deck
titán
-
l.skywalker
Topikgazda
-
Deck
titán
-
l.skywalker
Topikgazda
Kicsivel több, mint 1 hónap van hátra az E3 kezdetéig, jelenleg az ezen a listán szereplő címek lesznek biztosan jelen:
Microsoft
Session
Halo: Infinite
Gears 5
Ori and the Will of WispsNintendo
Pokemon Sword and Shield
Animal Crossing Switch
Luigi's Mansion 3Multi Platform
The Outer Worlds
Cyberpunk 2077
Borderlands 3
Star Wars Jedi: Fallen Order
Doom EternalNem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Wesder
félisten
válasz l.skywalker #178681 üzenetére
Ez a Session egy jó Box Exklúzív lehet. Én vàrom. Rég volt jó deszkàs jàték konzolra. Mai napig kedvencem THUG2 amit Classicon kimaxoltam.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Def26
félisten
jelentkezzen aki nem pörgetett bele a halo videóba. Session tényleg jó lehet.
[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
törölt tag
válasz Wesder #178682 üzenetére
Köszi hogy felhívtad a figyelmem, én is várok egy nagyon fain deszkás játékra, ütős ost-vel. THPS2 igazán zseniális volt. Jut eszembe, érdemes ránézni a Descenders-re ha érdekel a téma. Ma fogom lecsekkolni, videó alapján tetszetős.
Gears 5 videót most látom először, azta milyen ütős lett!
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz #78687232 #178684 üzenetére
Pro Skater 2-t csak érintőlegesen próbàltam. Pro Skater 3-mal kezdtem PS1-en, meg ugye az Underground2 volt Classic-on.
Az említett jàtékot megnézem, és igen az OST sokat dob a jàtékon főleg ha az összes dalt élvezed.Ha jól làtom GamePass-os. Ha lesz netem letöltöm.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
válasz szimszonos #178658 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy nyugaton sokkal drágább az élet, mint Magyarországon. Én pl. 320 euró tb-t fizetek havonta. És ebben nincs ellátás, csak enélkül nem dolgozhatsz. A gáz +villany 250 euró havonta, kocsi biztosítás+útadó 100, és ezek csak apróságok. Nálunk havi 2500 euró megy el, ami csak "rezsi", és akkor még nem ettél, nem mentél moziba, nem vettél új ruhát.... Ha az asszony nem dolgozna, akkor lennénk bajban...
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
S@c@
őstag
Ez a 3750 3 ho game pass meglevo ugyfeleknem meddig lesz meg akcios?
-
hhenry
őstag
Végre Halo
-
Chaser
legenda
ez ea pass? 3. negyedévi új játékok ha jól értelmezem?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz hhenry #178691 üzenetére
Jövök má' hát ne telefonáljá már... [link]
(#178692) Chaser: nem, 1 hónap múlva lesz az E3 című azaz az Electronic Entertainment Expo és ezek a játékok lesznek bemutatva, amik a jövőben jönnek-jöhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz l.skywalker #178693 üzenetére
ohhhh...kár
nekem meg úton van hazafelé két kontrolleres one s közben, gondolkoztam veszek x-et, de inkább várok még, hátha ott is lesz egy kis "árháború", konzolvilágnál korrektek voltak, utolsó napon vittem vissza a másik gépet, kicsit nyögvenyelős volt ugyan az elején, de visszakaptam pár száz ft híján a régi gép árát, örömbotogsá' ( :
-
AMD Power
titán
Ujra itt vagyok. Es tul eltem az egy het Afrikat Xbox nelkul.
Lattam az uj jatekokat a GP. Mar szedem is le oket.
-
szupermacs
veterán
Másnál is csak pár kb/s a letöltés a boxon?
(#178697) Chaser: Napok óta gond van. A net minden eszközön 80-100 mega közötti sebességet mér, a boxon is a böngészőben ennyit mért. Fura, hogy ennyire behaltak a szerverek. Gears Ultimate fel sem enged szerverre.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz szupermacs #178696 üzenetére
biztos sokan töltenek, nálam is volt, h csak elvétve csorgott le a játékból valami
-
törölt tag
válasz szupermacs #178696 üzenetére
Tegnap este nálam mindent 140 megabit fölött töltött.
-
mike1334
veterán
válasz MasterMark #178607 üzenetére
Nem feltétlenül költi erre a pénzét az, aki eladja, vagy ő is használtat vesz, stb...ha még újat vész, akkor is a saját pénzéből veszi, a második user ebből a szempontból a kiadónak mindegy.
[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
utoljára frissítve: 2018.02.19 l.skywalker
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- Új, bontatlan dobozos PS5 Pro 2TB-os gép 3 év gyári Sony garanciával
- Nintendo Switch Lite (64 gb)+ Essentials Kit + 2 játék
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs