-
PROHARDVER!
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
sziasztok!
Egy kis segítség kellene, adott egy WP oldal, Fruitful témával és Woocommerce-szel. A bajom az, hogy az az oldal, ami be van állítva a webshopban nem teljesen magyar, a Termékkeresés és a Termékkategóriák angolul maradtak.
Ha csinálok egy üres oldalt és beállítom, hogy alapértelmezetten legyen oldalsávja, akkor ott magyarul van ez a két rész.Van valakinek ötlete mi lehet a bibi?
köszi
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Flowtation #5095 üzenetére
Sok sablonnal próbáltam, de némelyikkel összeakad
Alap gyárival viszont szépen megy -
CharlieDrop
veterán
válasz
Flowtation #5087 üzenetére
kérdezz tőlem is, nem kell privátban, hagy lássa más is és tanuljon belőle
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Flowtation #4971 üzenetére
Kell, hogyne. Kell egy adafeldolgozói szerződés a tárhelyszolgáltatóval, adakezelési tájékoztató és még mindig kellene egy cookie tiltási lehetőség.
Én viszont azt kérdezném The DJ-től, hogy az oldalba beágyazott videók esetén melyik pluginnel lehet kezelni a cookie-kat?
Köszi
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #4935 üzenetére
végül is megnéztem kívül belül a GDPR cookie compliancy-t, na ez tudja hogy menet közben kikapcsolom a cookie-t, öröm volt és boldogság, aztán letöltöttem egy oldalt, amiben van egy YouTube video és arcomra fagyott a mosoly
Azok a cookie-k gond nélkül lejöttek, amit a YT dobott
-
CharlieDrop
veterán
válasz
spiritex #4929 üzenetére
"Sőt, lehetőséget kell adni neki arra is, hogy megváltoztassa döntését, azaz egy ponton úgy döntsön, a továbbiakban nem járul hozzá a cookie-k alkalmazásához."
Nem ismerek minden technológiát, de szerintem ezt nem lehet megvalósítani sehogy sem oldal újratöltése nélkül (semmilyen rendszerben sem).
Vagy tud valaki ellenpéldát?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #4893 üzenetére
és meg is van, csak másfél napot szenvedtem vele
Az volt a baj, hogy a sablon a bold verziót töltötte le a fontból, ha azt állítottam be, kivéve, ha az elementorban is legalább egy szövegnek ez volt kézzel a betűtípusa...
szóval a headerbe betöltöttem a vékony betűtípust, most örülünk
-
CharlieDrop
veterán
Valamelyikőtök találkozott olyannal, hogy egy WP-s oldalon nem töltődik be a betűtípus?
Felállás: Adott egy oldal CustomizR sablonnal, Elementor page builderrel.
Alapban a Josefin Sans a betűtípus. A vizsgált böngészők (Chrome és FF) szerint érvényes a css szabály, miszerint betöltődik a font, de
Egyedi CSS-nél beállítottam, hogy a font-weight: 400 legyen a menüben.
Szép és jó, mindaddig, míg a Blog menüre elérek illetve olyan oldalra amiben nincs tartalom (a blog természetesen a blogbejegyzésekre mutat), mert ott a vastagság láthatóan visszaáll 700-ra (alapértelmezés), de a böngésző még mindig azt mondja, hogy az érvényes szabály a 400.Ha úgy csinálom, hogy nem a sablonból állítom a betűtípust (vagyis ott mondjuk megadom az Open Sanst) és az egyedi CSS-nél beírom azt a szabályt, hogy:
p, a { font-family: Josefin Sans; }
Akkor konkrétan ezeknél az oldalaknál a böngésző alapértelmezett fontja töltődik be.Megnéztem és az alábbi kép látható a két különböző oldalon, mikor FF-ben rámegyek a betöltött fontra
látszik, hogy a második esetben (a blog oldalon) vastagabb font töltődik be... (ha a sablonból állítom a betűtípust) -
CharlieDrop
veterán
válasz
spiritex #4886 üzenetére
sok hülyeség terjed, ezért lenne jó olvasni pont azt a törvénypontot. Mert az egész arról szól, ha nem kapok hozzájárulást a személyes adatok kezeléséről, akkor nem használhatom fel őket
ad1, vagyis ha a cookie letöltődött és tartalmaz személyes azonosításra vonatkozó adatot, akkor törölnöm kell, amennyiben nem járul hozzá, hogy kezeljem az adatait
ad2, ha nem tartalamaz ilyen adatot maradhat a cookiead3, ha valaki nem akar cookie-kat kikapcsolja a böngészőjében
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Egy kis vitába keveredtem. Egy ismerősöm állítja, hogy WooCommerce-ben lehet úgy árulni digitális terméket, ami nem letölthető, hanem beágyazott. Én nem találtam egyetlen olyan plugint sem, ami ezt tudná, csak olyat ami a producthoz rendel videót.
Aki ért Woo-hoz megerősítheté, vagy megcáfolhatná.
Köszi
-
CharlieDrop
veterán
igen, kategóriára gondoltam, köszi
az lenne a lényeg, hogy adva lenne egy oldal, tele szakértőkkel, de az oldal kitalálója azt akarja, hogy Béla, aki csak A témában jó, ne írhasson B témájú (WP esetén kategóriájú) bejegyzést
Eddig druapalos oldala volt, de az egy adag káoszba fulladt
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Megint egy fárasztó kérdésem lenne, hátha erre tudtok válaszolni.
Létezik-e olyan membership plugin, ahol annyira egyedi jogosultságokat tudok megszabni, hogy egyes szerkesztők csak bizonyos témájú blogbejegyzéseket tudjanak írni?
Köszi
-
CharlieDrop
veterán
Lenne egy keresztkérdésem.
Lehet láma mint állat, de már begyogyóztam nézzétek el nekem
Van egy olyan plugin, hogy JSON Api user
itt url-ben lehet regisztrálni, de ugye kell hozzá egy nonce is, amit legenerálhatok előtte, de így semmi értelme az URL-ből regisztrálásnak.Igazából azt szeretném, hogy egy űrlap kitöltése után, ami nem WP-ben van, beregisztrálódjon a kedves felhasználó.
Van erre valami ötletetek? Vagy hogy a fenébe használhatnám a nonce-t egyáltalán URL-ben
a plugin linkje itt
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Jár már valamelyikőtök úgy, hogy a Beállítások Általános részén a Wordpress cím és a Honlap cím részeket nem lehetett megváltoztatni? Került fel egy oldalra SSL és a https-t állítanám be
Köszi a válaszokat.
ÜDv,
Charlie -
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #2471 üzenetére
Vagy továbbgondolva az egészet meg lehet-e oldani, hogy "automatikusan" regisztráljon a rendszer egy felhasználót?
Megcsinálni a fizetési és számlázási formot egy külső rendszerben, ami a sikeres fizetés után egy WP oldalra visz és ott az áthozott adatokból (e-mail cím) regisztrál.Az a baj, hogy túlgondolom
-
CharlieDrop
veterán
Srácok!
Ki mit használna felhasználó kezeléshez?
Olyasmi kellene, ami tud bankkártyás fizetést, jogosultsági szinteket és EU-s számlázást is.Ha nincs ilyen, az sem baj, mert van olyan rendszer ami a fizetést és a számlázást megoldja, csak nem tudom hogy a fenébe kezelném egy külső rendszerből a fizetést és az ingyenes tesztidőszakot.
Már teljesen magamba fordultam.
Amit eddig próbáltam a paid membership 2
hallottam a membermouse-ról, de használni nem használtam. -
CharlieDrop
veterán
sziasztok!
Szeretnék kérni egy segítséget.
Ablak bezárásakor szeretnék egy rekordot update-elni és nem tudom mi lenne a legjobb megoldás rá.Valahogy az ajaxos window.close nem akaródzik, lehet csak pihennem kellene
Szóval van valakinek esetleg egy bejáratott kódja erre?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
adatfalo #2391 üzenetére
itthon amúgy se nagy keletje van a kártyás fizetésnek.
Egy nagy vállalkozói rendezvényre jelentkezésnél, amit tavaly rendeztek meg sokadjára, kitalálták, hogy először csak kártyával lehet kifizetni a belépőt, egy csomó ember besértődött és inkább nem ment.
Pedig ennek a rétegnek még könnyítést is jelent ez a fajta fizetési mód, mégis....
-
CharlieDrop
veterán
válasz
janesart #2337 üzenetére
Úgy, hogy az Oldalakat csak megcsinálom, grafikát csak szakemberre bízok, de nem vagyok grafikus
Amit ma du. láttam még nem volt kész, árak üres, elérhetőségek hiányos állapotúak voltak, ha azóta kész, akkor sry
(#2336) The DJ
A VPS-t külön üzemeltetni kell, nem? Vagy valami fogalmi zavarban lennék? Az egy vitruális szerver, telepíthetek rá linuxot és az túl drága lenne, hosszú távon, vagyis ha nem sikerül egy node.js-t csináljak valahova, akkor inkább egy fizetős tunnel, mint egy linux üzemeltetés
-
CharlieDrop
veterán
tökéletesen egyetértek.
A JS és php tudás már csak extrém esetekben kell, a HTML/CSS pedig a grafikához.
Most egy webRTC vs peerJS/NodeJS plugint hegesztek...
Tudsz olyan tárhelyet esetleg, ahol rendszerszintű kiegészítőket lehet telepíteni, mert az előbb említett technikákhoz kell egy tunnel server...@(#2329) janesart
Ha kész az oldalad szólj, én gyűjtöm a grafikusokat -
CharlieDrop
veterán
Sziasztok
Wp-loginkor kapok egy ilyen hibát
"HIBA: A sütik blokkolva egy nem várt kimenet következtében. Segítséget ez a dokumentáció, vagy a támogatói fórum.nyújthat."
Kipróbáltam mindent:
wp-config.php uft8-as
a plugin könyvtárat kompletten neveztem át
a sablont is lecseréltem ftp-n
kompletten újramásoltam a wp-t ftp-nés mindig ezt kapom
valakinek van még esetleg ötlete?
köszi
-
CharlieDrop
veterán
srácok!
ismer valamelyikőtök olyan firefox bővítményt, amivel egy weboldal rácsszerkezetét/web dizánjját el tudom készíteni?
Köszi
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
webRTC-s plugint használt már valamelyikőtök?
-
CharlieDrop
veterán
csáó, valaki próbált már olyat, hogy kezdőoldalról való kattintástól függően az egyes vagy a kettes menüt töltötte be a továbbiakban?
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
OTPay fizetést integrált már valaki WP-be?
Köszi
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok
Integrált már valamelyikőtök GLS csomagpontválasztót WP-be?
Ha igen, mennyi meló ez?
Köszi
-
CharlieDrop
veterán
srácok
tudtok olyan plugint, ahol egy kódrészletet "leragaszthatok az oldal sarkába", vagyis vmi floating, vagy sticky plugin?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #1435 üzenetére
Eh, kérdés törölve
Vmi update a h2 színét átállította fehérre, szóval ott volt, csak fehér volt
Bázz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Autós topik
- Óra topik
- DOOM - The Dark Ages
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest