- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
paramedic
aktív tag
-
Xtoph
csendes tag
Sziasztok,
a kérdésem az lenne, hogy szerintetek teplatot (.dot) ellehet úgy helyezni szerveren, hogy onnan utána megtudja nyitni mindenki?
Remélem érthetően fogalmaztam..
köszi
Kristóf -
zeorsdfd
senior tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a word 2000 magától bezár. Nem rögtön hanem csak akkor ha beleírok a dokumentumba és legörgetek. És nem mindegyik dokumentumban. Próbáltam már rtfbe is elmenteni, akkor is ezt csinálja. Átneveztem a normal.dot-ot, kikapcsoltam a biztonsági-, gyors-, háttér, sablon-mentést.
Semmi. Kilép. Nincs hibaüzenet. A kérdéses dokumetum(ok) amúgy tele van hiperhivatkozással, és mindenféle helyről lett összevágva...lehet hogy ez a probléma? -
frankie!
őstag
Sziasztok!
Olyan kérésem lenne, hogy a Wordben hogy tudnám megcsinálni, hogy egy kész szöveget hasábokra bontok, de a jobb oldali hasábban ne legyen semmi, mert oda pl. jegyzeteket akarok írni vagy képeket tenni. -
Pinya007
aktív tag
Kicsit hanyagoltam formázást, inkább szöveget írogattam.
Agyhugykövet kapok ettől az oldalszámozástól!
5. oldalon van a tartalomjegyzék, mindenhonnan eltávolítottam oldaltöréseket, szakasztörést (új oldal, vagy folyamatos) tettem 5 oldalra, kipróbáltam 6 oldal elejére beszúrva, DE semmi változás!!!
Beszúrom oldalsázmot, és szépen megszámozza első 5 oldalt is, aztán hatodikon újrakezdi számozást. ÁÁÁ -
X@b3e
addikt
Word 2007-ben ha ''f''betű után rövid ''i''-t írok, automatikusan átjavítja hosszú ''í''-re
Mit kell mahinálni, hogy ne csinálja? -
Travelos
őstag
az új office2007-ben a betűk nekem homályosak, pont úgy, mint az IE7-ben volt!
ott a ClearType kikapcsolásával ez megoldódott, de itt ilyen nincs, mit tegyek? -
rdi
veterán
válasz
Pinya007 #586 üzenetére
idézet a súgóból:
''Helyezzünk el szakasztörést
(szakasztörés: Szakasztörést oda szúrunk be, ahol új szakaszt szeretnénk kezdeni. A szakasztörés tárolja az előző szakasz formázási tulajdonságait (például margóbeállítások, oldaltájolás, élőfejek, élőlábak és oldalszámozás).)
arra a helyre, ahonnan az oldalszámozást kezdeni szeretnénk.
Hogyan?
Kattintsunk arra a pontra, ahová szakasztörést szeretnénk beszúrni.
Kattintsunk a Beszúrás menü Töréspont parancsára.
A Szakasztörés csoportban kattintsunk arra a beállításra, amely az új szakasz
(szakasz: A dokumentum olyan része, amelyben bizonyos oldalformázási beállításokat írtunk elő. Akkor érdemes új szakaszt létrehozni, ha például a sorszámozás, a hasábok száma vagy az élőfej és az élőláb beállítását kívánjuk módosítani.)
kezdetét a kívánt helyre szúrja be.
Megjegyzés: Ha korábban már beszúrtunk egy oldaltörést
(oldaltörés: Az a hely, ahol az egyik oldal véget ér, és egy másik kezdődik. A Microsoft Word automatikus oldaltörést illeszt be a megfelelő helyen, de kézi oldaltörést is beszúrhatunk a dokumentumba.)
abból a célból, hogy az új fejezet új oldalon kezdődjön, távolítsuk el azt, és cseréjük fel egy szakasztöréssel, amellyel új oldalt kezdhetünk..
A következő lehetőségek közül választhatunk:
Az oldalszámozás indítása tetszőleges helyen
Lehetőségünk van például arra, hogy az oldalszámokat elhagyjuk a dokumentum címlapján vagy bevezetésében, és az oldalak számozását a dokumentum későbbi pontjától kezdjük.
Kattintsunk abba a szakaszba
(szakasz: A dokumentum olyan része, amelyben bizonyos oldalformázási beállításokat írtunk elő. Akkor érdemes új szakaszt létrehozni, ha például a sorszámozás, a hasábok száma vagy az élőfej és az élőláb beállítását kívánjuk módosítani.)
, ahol az oldalszámozást kezdeni szeretnénk.
Kattintsunk a Nézet menü Élőfej és élőláb parancsára.
Ha az oldal alján szeretnénk elhelyezni az oldalszámokat, kattintsunk az Élőfej és élőláb eszköztár
(eszköztár: Parancsok végrehajtását szolgáló gombokat és egyéb elemeket tartalmazó vezérlőelemsáv. Az eszköztárak megjelenítéséhez válasszuk az <b>Eszközök</b> menü <b>Testreszabás</b> parancsát, majd az <b>Eszköztárak</b> lapot.)
Váltás az élőfej és az élőláb között gombjára.
Ha a dokumentum egy korábbi szakaszához már definiáltunk élőfejet vagy élőlábat, akkor a korábbi és a jelenlegi szakasz élőfeje és élőlába közötti kapcsolat megszüntetéséhez kattintsunk az Élőfej és élőláb eszköztár Csatolás előzőhöz gombjára.
Ha az élőfejben vagy az élőlábban nem kívánt szöveg van, az oldalszámok beszúrása előtt töröljük.
Kattintsunk a Beszúrás menü Oldalszámok parancsára.
Kattintsunk a Formátum gombra.
A Kezdő sorszám mezőbe írjuk az 1 értéket.
Tetszőleges számmal kezdődő oldalszámozás
Megszakítás nélkül számozhatunk meg több dokumentumot oly módon, hogy például az első dokumentum oldalait 1-től 20-ig, a másodikét pedig 21-től 40-ig számozzuk.
, amelyben a kezdő oldalszámot módosítani szeretnénk.
A Kezdő sorszám mezőbe írjuk be a kívánt oldalszámot.
Minden fejezetben vagy szakaszban 1-től kezdődő oldalszámozás
Lehetőségünk van arra, hogy például az első fejezetet tartalmazó oldalak számozása 1-5-ig, a második fejezetet tartalmazó oldalaké pedig 1-8-ig történjen, illetve például arra, hogy a tartalomjegyzéket tartalmazó oldalak számozása i-iv-ig, a dokumentum többi oldalának számozása pedig 1-25-ig történjen.
, vagy több szakasz esetén jelöljük ki azokat a szakaszokat, amelyekben újra szeretnénk kezdeni az oldalszámozást.
A Kezdő sorszám mezőbe írjunk 1-et.
'' -
Pinya007
aktív tag
Köszi a tippet, igen élőláb-ban kell számozni oldalakat, de nem oldotta meg problémát.
Kezdő oldalszámot be tudom állítani, de azt is az első oldaltól, vagy max a másodiktól kezdi(ha ''Oldalszám az első oldalon is'' elől kiveszem pipát) .
Nekem arra lenne szükségem, hogy a most 6. oldaltól kezdődjön 1-el a számozás. Vagy inkább tegyem az első pár oldalt külön doksiba? -
Pinya007
aktív tag
Sziasztok!
Megoldható, hogy egy Word doksiban ne az első oldaltól induljon az oldalszámozás?
Nekem történetesen a hatodiktól kellene hogy induljon. -
peterzonex
tag
Helló.
Újra lett rakva a gép(persze előtte elmentettem a dolgok pl. dokumentumok). A gépet sikerült újraraknom vissza is helyeztem az elmentett filékat de a Word-ös dokokat ha megnyitom akkor fájlátalakítást ír ki. Hiába választom ki bármelyiket akkor se tom elolvasni a szöveget. Mivel lehetne olvashatóvá tenni? -
Oliverda
titán
Láma on
Hogy lehet egy bizonyos oldalt duplikálni/tükrözni? Úgy hogy az utána következő oldalon pontosan ugyanaz legyen. CTRL+C, CTRL+V kizárva. -
alitak
senior tag
Megoldható az, hogy egy word dokumentum csak jelszóval legyen megnyitható/olvasható?
-
Oliii
tag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni.
Szakdolgozat leadása előtt vagyok 5 nappal, és be kell köttetnem. De ehhez be kell húznom a bal margót a wordben 3 cm re. Alapból a word 2,5 et állít be, tehát én erre ráraktam még 0,5 öt. Jobb oldalon marad a 2,5.
Namost ha kinyomtatom a margókat felcseréli, és a jobb oldalon lesz a behúzott 3 cm és a bal oldalon a 2,5.
Mi az oka ennek?
Köszi
Üdv Oliii -
Elrond
senior tag
Tud valaki megoldást arra hogy emailben kaptam 1 word.doc fájlt de nem engedi megnyitni azt és az Írja a a súgó hogy sérült a fájl hogy lehet ezt helyreálltani?
-
Dictator^
veterán
mod: megtaláltam amit akartam.
[Szerkesztve] -
szöSsZI
tag
Hello.
Először is, az a kérdés, h a Win.re fel van e installálva ez a nyelvcsoport. Ha nincs, gondolom nincs... akkor ezt a köv. képpen teheted meg:
Control Panel -> Regional and Language Options -> Language lapfül és a Install files for East Asian languages -kis négyzetet bepipálni, és majd kéri a Win.CDt ...
A wordben meg, gondolom majd a nyelvek között ki lehet választani. Nem próbáltam.
Esetleg rákeresel a helpben...
[Szerkesztve] -
Tosee
őstag
Hali!
Hogyan tunám használni a kínai, koreai és egyéb betűket wordben?? -
szöSsZI
tag
És azt próbáltad, h : kijelölöd a felsorolást v. amit akarsz javítani, és a New Style-ra kattintasz, és ott beállított a bekezdést és a felsorolást mondját újból...
Másként ahogy próbáltam, az volt a gond ahogy mondtad, a bekezdés inaktív...
nem lehet javítani
És a ''drága'' Help nem mond semmit?
[Szerkesztve] -
-
szöSsZI
tag
Hello
Ha jól értem az eszköztár 1soros problémát:
View - Toolbars - Customize - Option lapfülön : - Show Standard and Formatting toolbars on two rows- t bepipálni.
A második problémára meg próbáltad, h, ugyanitt, csak a Toolbars lapfülön, ott van e ez a ComplexBar nevű eszköztár, és ha igen akkor csak kiveszd a pipát.
[Szerkesztve] -
sekli
addikt
Helo
Miért van, hogy az eszköztárak minden indításkor visszaállnak egysorosra, a második sorban meg csak egy ComplexBar nevű használhatatlan (a DVD jogtár által telepített) eszköztár van, amit hiába tüntetek el, ujraindítás után visszatér... -
szöSsZI
tag
Hello.
Szóval, ha jól értem csak egy linket szeretnél a doc.ra, ami megnyitja az xls file-odat?
Köv. lépésekkel érheted el:
Az xls fileban kijelölöd az egész munkafelületet, és Copy.
Wordben:
Edit menü- Paste special: a Paste link-et választod, majd a M.Office Excel Worksheet Object –et, a lényeg,h a Display as icon ki legyen jelölve. -
nbk
aktív tag
sziasztok,
húzzatok bele egy pl mp3 filet egy word doksiba és szépen belementi. Na ugyanezt akarom egy xls-el is megcsinálni, de azt kinyitja a szerencsétlen és belerakja a táblázatokat, és persze hülyén néz ki, elcseszi, meg egyébként sem ezt akartam... shit!
nem lehet ezt az auto open funkciót kikapcsolni?
valaki help!
thx
[Szerkesztve] -
Jazz
veterán
UPP!
-
Jazz
veterán
Hi!
- word csak német->angol vagy, angol->német fordít. (Office XP) Olyan van hogy magyarról németre, vagy magyarról angolra oda vissza? Honnan lehet ezt bővíteni? -
lesaux
veterán
rtf doksiból hogy nyerek ki egy képet? Jobb gomb, másolással csak 256 színű képem lesz, ha beillesztem más programba.
-
Drizzt
nagyúr
Mit lehet állítani, hogyha minden weblapnál amikor megnyitom, s vannak benne a megszokott logikai kifejezések jelei(és, vagy, ...), s helyettük valami fura kriksz-krakszokat jelenít meg a Word?
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hogyan tudok x-elhető négyzetet berakni a szöveg mellé (pl. ha egy kvízsort akarok összeállítani)?
-
Chili7
őstag
4 hasábnál többel nem lehet dolgozni? Gyanítom, hogy lehet, csak nem tudom, hogy hogy!
köszi -
rdi
veterán
azért majd írjál ha megoldódott
9
-
regent
aktív tag
Köszi, ez kimerítöö volt. Nekem angol verzióm van, és nem találtam meg amit te igen.
De. Sajnos még mindig nem tudom, hogy a fejlécben hogyan jelenik majd meg minden fejezetnél más-más szöveg.
Lehet bennem van a hiba, de a leírásban ezt nem találtam.
Valaha tudtam, de már elfelejtettem. Valamiféle kódot kellett beírni a fejlécbe, és az automatikusan kiírta az aktuális fejezet címét. -
rdi
veterán
idézet a súgóból:
''Ha élőfejbe vagy élőlábba
(élőfej és élőláb: Az élőfej, mely szövegből vagy képekből állhat, az oldalak tetején külön részben jelenik meg. Az élőláb az oldalak alsó részén látható. Az élőfejek és élőlábak tartalma általában oldalszámozás, fejezetcím, dátum és a szerző neve lehet.)
szeretnénk fejezetszámot vagy fejezetcímet beszúrni, a dokumentumot először szakaszokra
kell osztanunk.
Ha még nem tettük meg, akkor szúrjunk be szakasztörést
(szakasztörés: Szakasztörést oda szúrunk be, ahol új szakaszt szeretnénk kezdeni. A szakasztörés tárolja az előző szakasz formázási tulajdonságait (például margóbeállítások, oldaltájolás, élőfejek, élőlábak és oldalszámozás).)
oda, ahol a más fejezetet tartalmazó szakasz kezdődik.
Hogyan?
Vigyük a kurzort arra a pontra, ahová szakasztörést
szeretnénk beszúrni.
Kattintsunk a Beszúrás menü Töréspont parancsára.
A Szakasztörés csoportban kattintsunk arra a beállításra, amely az új szakasz
kezdetét a kívánt helyre szúrja be.
Megjegyzés: Ha már beillesztettünk egy oldaltörést
(oldaltörés: Az a hely, ahol az egyik oldal véget ér, és egy másik kezdődik. A Microsoft Word automatikus oldaltörést illeszt be a megfelelő helyen, de kézi oldaltörést is beszúrhatunk a dokumentumba.)
, hogy a fejezet új oldalon kezdődjön, töröljük az oldaltörést, és a helyére tegyünk egy új oldalon kezdődő szakasztörést.
A fejezetszámra és a fejezetcímre alkalmazzunk beépített címsorstílust
(címsorstílus: Címsorra alkalmazott formátum. A Microsoft Word programban a Címsor 1 formátumtól a Címsor 9 formátumig kilenc különböző beépített címsorstílus van.)
, amelyet a Formázás eszköztár
(eszköztár: Parancsok végrehajtását szolgáló gombokat és egyéb elemeket tartalmazó vezérlőelemsáv. Az eszköztárak megjelenítéséhez válasszuk az <b>Eszközök</b> menü <b>Testreszabás</b> parancsát, majd az <b>Eszköztárak</b> lapot.)
Stílus listájából választhatunk ki.
Ha azt akarjuk, hogy a Microsoft Word automatikusan sorszámozza a fejezet címsorait, azok formátumát a Felsorolás és számozás párbeszédpanelen állítsuk be.
Hogyan?
Kattintsunk a Formátum menü Felsorolás és számozás parancsára, majd a Többszintű fülre.
Kattintsunk egy fejezetsorszám-stílusra (amely tartalmazza a „Címsor 1” vagy „Címsor 2” szöveget), majd az OK gombra.
Írjuk be a számozott címsor szövegét, majd nyomjuk le az ENTER billentyűt.
A következő számozott címsor hozzáadásához keressük meg a következő fejezet címsorát, kattintsunk a Formázás eszköztár Stílus listája melletti nyílra, és válasszuk ki a 2. lépésben megadott címsorstílust. -
regent
aktív tag
Szakdolgozat, szépen megformázva, ahogy kell, de elfelejtettem hogyan lehet az élööfejben megjeleníteni az éppen aktuális fejezet/alfejezet címét. Temészetesen nem úgy gondoltam, hogy beírom.
Ja, ez egy kérdés volt, tudja valaki a választ?
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
Vangelis #507 üzenetére
Legegyszerűbb, ha elkészíted a megfelelő táblázatot a címkéknek.
Majd a táblázatot kijelölve a ''Formátum'' menü ''Felsorolás és számozás'' menüpontján belül a beállításoknál kell értelemszerűen beírni a megfelelő adatokat.. Sajnos így is csak a 07/1, 07/2, ..., 07/12, ..., 07/547, ... 07/1238 formában lehet elkészíteni a számozást. Az általad kívánt 07/000x formátumban nem. -
rdi
veterán
válasz
Vangelis #515 üzenetére
hajajj
mindenesetre az MS woordben van olyan parancs, körlevélmajd azon beül, hogy címkék. A cimkék közül lehet normalizáltakat választani pl hama, vagy be lehet állítani egyéni mértetet. Az a baj, hogy úgy látom, csak tized centimétereket lehet beállítani, de ebben nem vagyok biztos.
A sorozatkészítés pedig táblázatkezelőben a legegyszerűbb. -
akasp
senior tag
-
Vangelis
félisten
Segítség kéne
cimkéket kell gyártanom sorszámozva
margó 0,7mm minden oldalon.
méret: 48,5*16,9mm
sorszámozás 07/0001 től.
opoen officom van mert MS re nem tellikde remélem a megoldás hasonló..... én seajna nem jöttem rá... és reggelre kellene
[Szerkesztve] -
mahatma
aktív tag
sziasztok, kéne egy olyan körlevelet vagy tájékoztató anyagot csinálnom, ami egy word-ben megírt levélbe beszúrt táblázat adatait egy excel táblába beírt adatokból veszi át. így én beírnám az adatokat excelbe, a word automatikusan átvenné, és már mehetne is e-mailben a tájékoztató anyag. Van erre lehetőség? vagy egyszerűbb az excel táblát beszúrnom, aztán kész?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Apollo17hu #501 üzenetére
Igen, köszi közben megtaláltam én is, most viszont az a gondom, hogyha írnék egyenlőség, vagy +, - jeleket, akkor ilyen borítékokat, meg egyéb wingdings-szerű karaktereket ír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged