Hirdetés

Aktív témák

• Male

nagyúr

válasz Hacked_3940 #2 üzenetére

Szerintem a WMA-ból nem nagyon kéne MP3-at csinálni (persze ha nem tudja lejátszani, akkor esetleg), mert az egy veszteséges tömörítési eljárás, ha azt újratömöríted MP3-ba (ami szintén veszteséges tömörítés), akkor már jelentősen romolhat a minőség. (csak nyiss meg egy JPG képet, és mentsd el újra JPG-ben, ha ezt egy párszor megismétled, a végén szinte felismerhetetlen lesz a kép - persze nem a losless JPG-re gondolok - na kb ez van a zene újratömörítéssel is)

• Hacked_3940

csendes tag

válasz BoGár #1 üzenetére

Kedves BoGár!

Winamp-pal le lehet játszani a .wma-kat! Nekem 2.6-osom van, azzal megy. Rakd fel, és próbáld ki. Lehetséges, hogy a .wma-k társítva vannak a Media Playerhez, nem? A Winamp-on belül leellenőrizheted (options/preferences/setup/file types), hogy milyen típusú file-okat társított magának. Jelöld ki a wma-t is.

Csinálhatsz ám a .wma-ból .mp3-at, ha sok időd és kedved van :) .wma -> .wav -> .mp3. Az eljárás előnye, hogy még én is megértem, hátránya, hogy a konvertálás nagyon lassú. Jó, nem annyira, de annyi idő alatt tömöríti ki a .wma-t .wav-ba, mint amennyi maga a szám. Tehát ha tegyük fel, az albumod 50 perces, akkor a konvertálás 50 percig tart. Ha nem tántorodtál el, akkor folytatom :) Dupla katt a Nullsoft Disk Writer plug-in-ra, itt kiválasztod a könyvtárat, ahová szeretnéd hogy kitömörítse a .wma-kat (automatikusan a lehető legjobb minőségben fogja elkészíteni), majd OK és végül Close. Mielőtt nekiesel, nézd meg, hogy a kívánt sorrendben szerepelnek-e a számok. Ez nem annyira fontos, de rend a lelke mindennek :) Figyelj még arra is, hogy se a Shuffle, se a Repeat ne legyen benyomva. Ez utóbbi azért érdekes, mert ha újrakezdi, akkor a már elkészített .wav-okat felülírja :)

Najó, asszem mára befejezem :D

Szija,

tsibe

• BoGár

tag

Letöltöttem egy albumot, és amikor kitömörítettem, kiderült, hogy WMA. Médiaplayeren kivül mivel lehet még lejátszani? A Winamphoz van-e valamilyen kiegészítés, hogy ismerje?

Aktív témák