Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
psykie
aktív tag
-
shev7
veterán
ha a routerre van kotve kozvetlenul mondegyik gep, akkor latniuk kell egymast.
\\masik.gep.ip.cime -vel akkor az esetek 99,9%-ban mukodik. Ezt lehet irni cimsorba, vagy pl TotalCmd-ben probalkozni azzal, hogy cd \\masik.gep.ip.cime
igy mar latni fogod a megosztott nyomtatot... -
9CS
senior tag
Az Acces Point-nak kellene kapcsolatban lennie egy olyan routerrel ami ad neki netet is. Így még nem csináltam hálózatot, de az elképzelésem az, hogy:
1. Kell egy router vagy bármi ami csatlakozik a nethez. Ez, ha tud küldeni WiFi jelet, akkor ehhez kell kapcsolódnia az Acces Point-nak, ehhez meg a Te gépednek vezetékkel. Ekkor van az AP kliens módban.
2. Ha a neted egy olyan routerbe jön, (vagy DSL modembe, vagy bármi.) ami nem tud vezeték nélküli módban hálózatot sugározni, akkor ehhez az eszközhöz kell tenned az AP-t, ekkor az AP-hoz kell csatlakoznod a gépeddel, immár vezeték nélkül.
Az AP-n beállított DHCP a hozzá kapcsolódó ügyfeleknek oszt ki címeket. Neki kell kapnia egy sajátot, amin a kliensek keresik. Ezt vagy beállítod, vagy kaphat egy olyan eszköztől amihez meg az AP csatlakozik.
Itt egy egész jó leírás, igaz nem D-Link cuccokkal, de a fogalmak meg a menete talán érthető: [link]
Esetleg írdd le milyen eszközeid vannak, honnan-hova kéne a hálózatnak és az internetnek eljutnia.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
-
krid23
csendes tag
Írtál nekünk? Hova? A fórumba? 70userünk van, de nem nagyon tudnak arról, hogy létezik a fórum!
Üdv
Szerk.: Jajj bocsesz, megtaláltam, csak én nem oda vartam a hozzaszolasokatMindenesetre, ott az egyik admin irt egy valaszt. Ahhoz még hozzátenném, hogy valami kompatibilitási probléma is lehet, mert nekünk voltak olyan tapasztalataink, hogy néhány patinás gyártó cuccai nem kompatibilisek mással (pl.: linksys csak linksyssel) és szoktak olyanokat csinálni, hogy fel majd lecsatlakoznak. (vagy egyáltalán nincs is összeköttetés) Én is azt tudom ajánlani, hogy vegyél egy fasza kis pci kártyát, vagy ami még jobb, hogy veszel egy bridget. Aztán azt nyomon tudja követni az ember, hogy a bridge-ig van net, onnantól kezdve meg a gép semmit nem szól bele a linkbe.
Üdv.: György és bocs a késésért
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Itt, és így kell beállítani a hálókarit statikusan? {ide most linkeltem volna valamit, de sem a képfeltöltés.hu sem az extra.hu sem a tar.hu nem műxik}
Szónala ''helyi kapcsolat''/ tulajdonságok / TCP/IP protokoll tulajdonságainál kell beírni?
Mert úgy már próbáltam, de nem megy!
Kezdjük azzal, hogy amikor beírom a böngészőbe az ip-t, akkor minek mivel kell hogy össze legyen dugva?
Közben eszembe jut, hogy ennek már nem valószínű, hogy a defaultja van meg, mert egy SSID már be volt rajta állítva! A wlan kari észrevette azt a biz hálózatot. Az ap csomagolása nyitva volt!
Szal ezzel a ssid-el tudok is netelni, de az nem titkosított. Így nem maradhat.
Ezek szerint a meglévő ssid használata közben meg tudnám valhogy nézni az ap ip címét? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Netfone
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest