Hirdetés
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Winne
nagyúr
válasz
szabonagyur #60297 üzenetére
Nademajdmost!
-
TGWH
őstag
Sziasztok.
Azon gondolkodtam, hogy kellene egy olcsó router, akkor meg már vpn is lehetne. Tenda ac10, egész jónak tűnik.
Van egy Unifi aclr ap-m, kb. másfél éve jó ötletnek tűnt, 120 ezer volt egy wifi6-os router. Váltani nem akarok, kellene egy erősítő is mellé, 40-50 ezer alatt nem jönne ki, még ha jó áron megválok az Unifi-től, akkor sem.
Az Unifi-vel voltam már itt, jobb lett kicsit, de még mindig szarakodik. Itt rájöttünk, hogy a szolgáltató modeme a szar. Szóval a routert-t nem tudom kikerülni úgy tűnik.
Legjobb ötletnek az tűnik, ha veszek egy olcsó router-t. Ha az Unifi-t rákötöm, akkor egy hálózatként kezeli a router wifi-jével? Második kérdésem az lenne, hogy a fent említett minimál router-rel normális vpn érhető el? Jön az IPv6, okosotthonok, egyre jobban előtérbe kerül a biztonság, kérdés egy olcsó router mit nyújt vpn téren. -
Winne
nagyúr
válasz
szabonagyur #60295 üzenetére
Lehet ma visszanéz és nagyon megörül a válasznak, sosem tudhatod.
-
szabonagyur
félisten
Tp-Link RE300 vagy 305 legyen hatótávnövelésre?
-
-
kozek1723
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #60290 üzenetére
Koszi! Megnezem! Repeater hatotavban vannak tapasztalataitok, hogy asus, tplink, ubiquiti, mibol tudom kihozni a legtobbet? Inkabb a repeaterhez igazitanam a tobbit mert az a gyenge pont.
-
-
kozek1723
csendes tag
Sziasztok, tp link archer eszkozzel szeretnem lecserelni a thome szolgaltatoi eszkozt. Kulfoldi tesztek alapjan azt latom, hogy az A7 vagy C7 verzioval nem nagyon futnek lukra. Viszont szeretnek ennel tovabb menni es ki akarok rakni a teraszra egy wifi repeatert. RE450-et neztem, ami a gyarto altal leirtak alapjan bika. A prioritast az elvezi, hogy az udvari repeater attolja a jelet az udvar alatt levo garazsba. Ez 30 cm fold es 20 cm vasbeton. 😂 A savszelesseg nem erdekel, kizarolag az kell, hogy egy garazsnyito es egy napelem inverter ra tudjon lepni es adatot tudjon tovabbitani. HD-ben netflixezni nem akarok a garazsban. 😀 Mit gondoltok, illetve van e valakinek tapasztalata hasonlo kaliberu repeaterrel? Az RE450-nek 3dBi-es antennai vannak. Koszi a szakertest!
-
Winne
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #60285 üzenetére
-
woodworm
veterán
válasz
Aprósólyom #60284 üzenetére
Ez jó hír annak aki gyorsan akarja vagy fővárosi. A szállítási költséggel is kalkulálva már olcsóbb az ali, nekem eddig mindig itt volt két héten belül. A kérdező egyébként talpas antennával szerette volna, olyat pedig nem talált csak összelegózva vagy ismert márkanévvel szitázva, jóval drágábban.
-
Az Asus AiMesh megoldás a legrugalmasabb de nem olcsó, AX-es wifi-vel 30-40k a belépő szint de erősen ajánlott, hogy saját router használata ilyen esetben (ami maga is egy AiMesh egység) ami legyen erősebb így drágább is. Bármilyen AiMesh kompatibilis eszközből összerakható a hálózat, vezetékes kapcsolattal is.
A TP-Link OneMesh megoldása olcsóbb de csak repeater-ek használhatóak node-nak és nincsen vezetékes kapcsolat használati lehetőség az egységek között. A Deco korlátozott funkcionalitású, vezetékes kapcsolat itt már adott és drágább is mint az OneMesh.
Vannak más gyártónak is mesh megoldásai de azokkal kevés a tapasztalat és/vagy bonyolultabb mint ezek. -
Winne
nagyúr
válasz
Soma01 #60279 üzenetére
@ #60277 Gubek-Einste: ha tv nem lesz, akkor milyen megkötésekre gondolsz?
-
zsiga68
őstag
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy évek óta felmerülő problémám lenne!
Van egy Sagemcom beltéri egységünk ez hozza a házba a Wifit a telekom jóvoltából.
Ebből kábellel egy TP-Link routerbe megy a Zinternet, illetve egy másik kábellel egy Strong WIFI-MESH 1610 Repeater-be ismét megy a net... a probléma az, hogy vannak random eszközök, amik nem tudnak rácsatlakozni a Strong WIFI-MESH szórta Wifijére.. mindig minden eszköz látja, de azt írják a készülékek, hogy nem sikerült az ip címet konfigurálni.. Más telefonok mindig tudnak erre az eszközre is kapcsolódni... Nagy ritkán azok a készülékek is tudnak kapcsolódni rá amik korábban nem, de ez mondjuk 1 hónapban egyszer ha előferdül.. Korábban is voltam ezzel a nyűgömmel itt, de semmi okosat nem tudtatok mondani... próbáltam fixre állítani a csatornáját a WIFI-MESH-nek,m votl hogy jó lett tőle... aztán 1-2 hónap múlva megint előjött/jön a gond, van hogy a csatorna váltogatás sem segít.. de a másik routerre pöcc-röcc rákapcsolódnak ezek az eszközök is.. bááááár néha van hogy erre a routerre rákapcsolódva is azt kapom vissza a telefontól hogy nem sikerült az ip címet konfigurálni de ennél a routernél ritkább... Én úgy gondolom hogy ezzel a Sagemcom beltéri egységgel lehet valami probléma.. amúgy ez oszt DHCP-t...
Bárkinek van bármi tippje? -
-
Soma01
veterán
Az nem kavar be, hogy két WiFi hálózat van. De neked kell majd eldönteni, hogy melyik WiFi-re, melyik eszközzel csatlakozol. Automatikusan nem vált az erősebbre, csak ha már leszakadt a gyenge jelű WiFi-ről (a telefonod).
Tehát akkor úgy néz ki, hogy kellene az 5Ghz-es működés is. A pc is WiFi-n csatlakozik? A kábeles kapcsolat jobb lenne!
Mennyi pénzt szánsz rá kb?
A 1043 helyett kellene inkább az az új router és a 1043 meg mehetne erre az új helyre. Igaz, az nem tud 5 GHz-et, de a mobiloknak elég lesz, plusz kábelen a Pc-nek. Vagy ez nem jöhet szóba? A 1043-nak kell maradnia a jelenlegi helyén? -
crocy
tag
válasz
Soma01 #60273 üzenetére
Erre az "uj" osztopontra max 2-3 eszköz(1 pc, 2 mobil) csatlakozna.
Egyebkent eszlelhetö a router wifi jele itt is, de nagyon gyenge. Mondjuk azt nem tudom, hogy mennyire kavarna be, hogy ket helyröl is erzekelne ugyanazt a netet az eszköz. Ilyenkor automatikusan az erösebbre csatlakozna?
A digi azt irja 300 Mbps-t tud max. Szoval max ilyen tartomanyban gondolkodnek. -
Soma01
veterán
Milyen sebességet szeretnél elérni WiFi-n?
5 GHz is kell?
Kb. hány eszköz csatlakozna erre az "új " routerre?
Használt is szóba jöhet?
Amúgy elég egyszerű ennek a megoldása. Nem kell hozzá drága eszköz, ha nem szeretnél nagy sebességet. (több száz Mbps)
Esetleg az is szóba jöhet (?) hogy a 1043 helyett vennétek egy jobb routert és a 1043 menne erre az új helyre. -
crocy
tag
Hi!
Egy kis segsiteget kernek, mert nem tudom pontosan milyen neven fut amit keresek(access point, vagy valamilyen extender).
Szoval egy TL-WR1043ND routerböl, udp kabelen keresztül jön a net(digi) egy helyisegbe. Ebben a helyisegben szeretnem tovabbszorni a drotrol a netet wireless. Mire van szüksegem? Tudom sok tenyezös, de tudtok valami best-buy-t ajanlani? -
-
stefa1987
csendes tag
Sziasztok!
Szolgáltató által adott router (UPC) wifijének jele nagyon gyenge a nappaliban. Ezért ott egy TP-Link TL-WR841N router (lannal van rákötve a Upc routerre) van használva. Így van mindenhol a házban wifi. A kérdésem az hogy van valami megoldás arra hogy a két router wifijét úgy kapcsoljam össze, hogy ha én elkezdem használni a nappaliban a tp link wifijét és átsétálok a upc routerhez ne kelljen átkapcsolódni rá? Például ha én skypeon videón beszélgetek ne szakadjon meg a wifi amikor egyik szobából átmegyek a másikba. Olyat szeretnék légyegében hogy 1 wifi jel legyen hogy ne kelljen egyik wifiről a másikra ugrálni.
Köszönöm szépen a segítséget! -
Pubszon
veterán
Üdv.
Van nálam kipróbálásra 2db Strong 1610, melyek vezetékkel vannak összekötve, eddig hibátlanul működik a mesh része. Viszont amit észrevettem, hogy csak 5GHz-en.
Külön választottam az 5 és a 2.4-et, így tesztelve. 5-ön észrevétlenül átcsatlakozik, de 2.4-en nem.Létezik, hogy a mesh mint funkció, nem működik 2.4GHz-en?
-
zsiga68
őstag
válasz
Galdemorph #60265 üzenetére
Ahogy nézem a készüléked tudja a a 2.4 GHz / 5 GHz-et is. Tápegységével minden rendben van?
Kíváncsi lennék milyen sebességű az internet, amit a szolgáltatód biztosít. Praktikus olyan routert beszerezni aminek a Wan-Lan portja tudja az 1000 Mbit/s sebességet és a 2.4 GHz / 5 GHz-et. Persze hozzá a passzoló UTP kábeleket is. Wifi esetén a megfelelő sebességű Klienssel.
De majd kapsz tippeket is. Én pl ezt használom: Archer C6 AC1200 (MU-MIMO) -
Galdemorph
csendes tag
Üdv! nem vagyok nagy hálózati szakember, tanácsra lenne szükségem. Jelenleg egy DSL Modem-wifi Router kombó (Fritzbox a szolgáltatótol) látja el a feladatot. Az utóbbi időben megnövekedett a wifis egységek száma a lakásban. Sajnos ezzel egy időben gyakorivá vált, hogy a pc dobja/ elveszti a jelet (játéknál rohadt zavaró DC). A modem is melegebb/már majdnem forró lett mint eddig volt, tehát arra gondoltam, hogy valószinüleg túlterhelt lett. Tehát venni akarok egy jobb és modernebb routert ami birja a strapát. Csakhogy ha rákötöm erre modemre, nem fordulhat elö, hogy attól még ez marad a szük kersztmetszet (szar proci, kevés memória,stb) a világháló fele és valójában semmit sem segit az uj modem a problémán? A nettel nincs baj. DSL Modemet is vehetek persze de ezen a téren kicsit korlátozottabb a piac.
Tehat a kérdés konkrétan az, hogy a Fritzbox router része elég lehet-e ha eddig is alátta a feladatot ha a wifis része gyenge, vagy ugy ahogy van gyenge az egész kózeráj? -
mezis
félisten
válasz
rgaspar #60262 üzenetére
Nem lesz semmi probléma. Akkor sem, ha pl "auto" módban váltogatná a csatornát.
Kellene a "Luca" pontos típusa, hw. verziója a TP-Link szimulátorhoz.
-
zsiga68
őstag
válasz
szabonagyur #60259 üzenetére
2.4 estén nagyobb a hatótávolság.. Nekem mindkettő be van kapcsolva.
-
Soma01
veterán
válasz
szabonagyur #60257 üzenetére
5 GHz-en ha "szerencséd van", pontosabban, ha jó a vétel, eléri a 100-at.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Gubek-Einste #60252 üzenetére
Sebességből amit el akarok érni a másik részen is az kb 100/20 Mbit.
Ehhez mit vegyek ami vezetéknélkül segít ebben?
Soma01
Ennyire nem tud semmit? -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Új internet szolgáltatás mellé szeretnék wifi routert vásárolni. Abban kérem a segítségeteket, javasoljatok típust ami megfelelő lenne számomra. 2 sávos, gigabytes az elképzelés.
Ami fontos, hogy kábeles szolgáltatáshoz (modem) csatlakozna, illetve egy 2 szintes családiházba kerülne nagyjából középre az emeleten. természetesen minnél erősebb jelet szeretnék a ház minden pontján. (alapterület 12x8m)
Köszi előre is. -
Soma01
veterán
válasz
szabonagyur #60251 üzenetére
A lassút a repeater-re értettem, mint technológia. De ha elég a kisebb sebesség is, mert csak weboldalakat nézni kell, akkor jó.
-
válasz
szabonagyur #60251 üzenetére
tud valami Onemesht, ahhoz mi kell?
Ezt támogató repeater.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Router gondok
- Futás, futópályák
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- MSI GeForce RTX 5070 12G VENTUS 2X OC
- Wheel Stand Pro - GT /PRO /EX /FX + Thrustmaster T150
- Chario Hyper 1 Mk2 audiofil hangfalpár
- keresek Rx 6700xt..6800..6800xt mai átvétellel,szombathely--kőszeg--sopron átvétellel
- GARANCIÁS FULL WHITE GAMING PC 16GB DDR5 RAM, RYZEN 5 7600X , RTX 4060 8GB, 1TB NVME SSD, 4TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest