Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Gülümaci #7846 üzenetére
Két felhasználófiókot készítesz. Az egyiket te kezeled, a másikat meg az userek. Az userek által használt fióktól elveszed a telepítés jogát és stb (ne tudják pl az everestet feltelepíteni) a te fiókodnak meg megtartasz minden jogot ami alapból volt és kedved szerint letiltod (hogy ne vegye észre egyik user se, hogy a tied is létezik).
-
Nightmare
senior tag
válasz
Gülümaci #5129 üzenetére
Abban igazat adok, hogy a legtöbb ember csupán idegesítő ablakoknak látja az UAC-ot. De akiknél ennyiben meg is áll a tudomány, azok inkább maradjanak a 95-nél, ott aztán nem pattog semmi sem.
Csak annyi a különbség, hogy a ...legelején könnyítés...de a későbbiekben sem fogja bekapcsolni.
-
ssolitude
őstag
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Gülümaci #5063 üzenetére
Így van
Mivek az inteles utasításokat a sse3 on kivül nem tudja(#5072) Skyer
BEmész oda, hogy security center, és oldalt valami olyasmi van, hogy alarm mód, és azt mondod neki, hogy sehogyan sem
reboot és már nem rinyál semmiért sem(#5079) kabalthenbk
A Táska nekem még korábbi win ekből rémlik, egészen biztosan lehet ilyet csinálni, mert a szolgáltatások közt mikor nézegettem ott volt, de hogyan azt nem tudom megmondani, mert még nem foglalkoztam vele
-
Thrawn
félisten
válasz
Gülümaci #5049 üzenetére
Amióta az Apple is Intel procikat használ megnyílt az út az OS/X felé PC-n is. Igaz némi hakkolás is kell hozzá de ahogy olvastam csak egy fájl másolásából áll. Az egyetlen kitétel hogy SSE3 képes legyen a proci. Mac-re meg lehet Vista-t tenni, erre (is) jó a BootCamp.
-
Veron
addikt
válasz
Gülümaci #4834 üzenetére
próbálgattam, hogy kikapcsolom az egeret, mikor standbyba teszem a gépet, és így tényleg nem áll fel a rendszer magától. úgy tűnik tényleg ez volt a hiba.
tanulság: gyerekek, ha standbyba akarjátok tenni a gépet Vista alatt, mindig kapcsoljátok/húzzátok ki az egeret!
thx to Gülümaci -
válasz
Gülümaci #4973 üzenetére
2 Samsung SATA vinyóm van (HD160JJ 160 Gb ezen van most a Pista, ill SP1213C 120 Gb amit nem látok mindig), próbáltam korábban (mikor először tettem fel a Vistát), hogy erre a vinyóra tegyem fel, ami sikerült is, csak éppen indulni nem akart a Vista, mert nem látta a vinyót induláskor. Mindakettő SATA porttal próbálkoztam, 2-3 kábellel is próbáltam, de az alaplap akkor sem ismerte fel, de az XP már igen, és elviekben a Vista is felismeri, csak ép az a baj, hogy úgy csinál mint a mesében, hol látja, hol nem. (Ja és most raktam fel 2 napja a Pistát, közben nem szereltem a gépben semmit)
-
robagp
tag
válasz
Gülümaci #4936 üzenetére
Hali!
Gyalultam, again, és jó lett, bár most nem enterprise, hanem ultimate.
De itt a következő kérdésem:
Hogy lehet ezt a hatalmas és idegesítő védelmét. A programfilesbe semmit sem enged felülírni.
Pl ha fel kéne törni egy progit (bár ilyet sose tennék, nekem minden legális) akkor kiírná hogy védett és nem csinálja meg.
Vagy a totalcommandert szeretném beállítani, de nem írja felül az ini filet mert védett.
PHFÚÚÚ de tetszik ez a vista.
Iszonyat jó a védelem, ha nem azt korlátozza akit védeni kéne.Ja, előre is thnx a válaszokért!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Gülümaci #4779 üzenetére
Utánakérdeztem, az a telepítő nem MSDNAA-ról való volt, úgyhogy letöltöttem onnan és újratelepítettem, azóta még nem jött elő ez a hiba, ennek 2 napja.
Viszont kérdés: ki lehet kapcsolni a virtuális memóriát? Mikor ki akarom, figyelmeztet hogy a kikapcsolása, vagy 200mb alá állítása hibát fog okozni (nem okozhat, hanem OKOZ!), ezért mégsem kapcsoltam ki, gondoltam előbb megkérdezem. Azért kapcsolnám ki, mert az ftp serverem marhasokat megeszik a prociból, néha 50%, és az rengeteg, xp-nél nem volt ilyen sok.(virt memó nélkül hátha jobb lesz)
C2D 3GHz 2gb ram a konfig, virtuális memó nélkül fog futni rendesen a rendszer, játékokkal is? -
Anthony28
őstag
válasz
Gülümaci #4808 üzenetére
Azon felül hogy tetü lassú volt a 64bit Ultimate, és bizonyos progikkal szívtam, a játékokkal nem volt gondom.A játékok kizárt hogy verziófüggően működjenek szvsz, ami megy Premiumon az megy Ultimate-en is.A hely kérdés meg számomra mindegy hogy +3,5gb mert 60gb partícióra telepedett.
Tény hogy hackelve volt nem kicsit a 64bites ultimate-em, de ez a 32bit Ultimate is meg lesz okosítva..UAC alapból ugrani fog stb...
Ami még szóba jöhetett volna a Home Premium.De igzából az Ultimate mellett döntöttem a 32bites verzióból is.Gyorsaságban nincs XP SP2 szinten de lényegesen gyorsabb RAM kezelésben,procikezelésben mint a 64bit Ultimate.Úgy érzem ez az arany középút a 32bit XP SP2 és a 64bit Vista Ultimate között!
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Gülümaci #4814 üzenetére
kikapcsoltam, de a rendszerfileokat nem engedi változtatni, a mappa beállításait sem biztonsági szinten. rendszergazdaként kellene indítanom a windowzt
ezt hogyan lehet?
(azért akarom mert neten megtaláltam az egér 1000hz-re való patchelését és minden simán menne ha átnevezhetném a file-t. a srác ezt a hozzáférést fél mondatban elintézi ("Take ownership and give yourself full control to the file usbport.sys inside Windows\System32\Drivers.")
lol hát ez a full control nem megy nekem... -
simondr
senior tag
válasz
Gülümaci #4805 üzenetére
Nincs véletlenül bekapcsolva a szutyok UAC (User Account Control) ?
hi!
ezt hol tudom megnézni??
egyébként találtam vista kompatibilis drivert is de nem engedi felrakni mert amit ő automatikusan talál az frisseb szerinte(kár hogy azt nem látja hogy igaz hogy frissebb de nem müködö)
-
Anthony28
őstag
válasz
Gülümaci #4791 üzenetére
Az van...a DOS megoldást arra értettem.
Most már Vista alól fórumozok.Rájöttem mi van ha csak XP alól nem lehet visszarakni?Így is lett.H Boot cd-ről DOS alól hibátlanul sikerült visszaálítanom nem is értem XP alól mi volt a gond, biztos a 64bit zavart be.
Azért köszi a segítséget.
-
Gorneck
legenda
válasz
Gülümaci #4733 üzenetére
Erre lehet ellenpéldát is mondani, de nem épp a topikhoz tartozik...
Nálam pl épp a Panda volt az ami beengedett vmi szmötyit...arról nem is beszélve, hogy jelentős lassulást okozott a gépen...torrentezés, böngészés, programok indítása, boot. 5-6 percig leledzett a gépen.
3-4 éve használok Windows tűzfalat+NOD32 kombót és sose volt semmi gondom.Rendszeresen szoktam ellenőrizni a gépet Pandaval és Kasperskyvel. Soha semmit nem találnak...
-
Thrawn
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- LED világítás a lakásban
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Villanyszerelés
- Direct One (műholdas és online TV)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest