Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
mbencem
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem ho erre a konfigra feldobjam-e a vistat.Mondjuk egy home basicre gondoltam.
A konfig:Intel Celeron 2.26Ghz huzva 2,8
1Gb DDR-400 RAM
ATi x1650pro DDR3 256Mb
WD 80GbMost xp-t használok.Call of Duty Multi Playerel játszok.Nagyon laggolok.FPS lagg .Félek ho vista mellet még jobban laggolnék.
PLS HELP -
GEPESZ66
veterán
Sziasztok!
A VISTA esetében honnan kell elindítani a beépített CD/DVD író programot?
-
fatal`
titán
Én az ubuntu telepítővel szoktam partícionálni, tud mindent amit a partition magic (legalábbis amire eddig szükségem volt), átméretezni, áthelyezni stb.
-
Tosee
őstag
válasz
zotya678
üzenetére
látod ez jó kérdés... nem tudom, szerintem nem!
Ilyesmit nem oprendszer-ből szoktak csinálni legalábbis akkor biztosan nem, ha azt a partíciót szeretnéd méretezni amin az oprendszer van!
A hirens boot cd-t ki kell írni akár egy újraírható cd-re, majd arról bootolva kellene csinálni! Tartalmazza a másik általam linkelt programokat is! -
Tosee
őstag
válasz
zotya678
üzenetére
Valami partícionáló programmal át lehet méretezni őket!
Pl.: Paragon Partition Manager
Acronis Disk Director Suite
Esetleg: Hirens boot cd is tartalmaz ilyen jellegű és sok egyéb programot is!Vagy másnem újrapartícionálod az egész hdd-t!
A lényeg, hogy mindenekelőtt ments minden fontos adatot!
Használatukról nem tudok mit mondani, nem használtam egyiket sem...
Gondolom, hogy valami resize-t kell keresni a partíció körül, és megadni neki egy kisebb méretet, majd utána a kapott részt partícionálni, majd formázni! -
Tosee
őstag
válasz
zotya678
üzenetére
Jól értem, hogy egy linux partícióra akarsz feltelepíteni vista-t? Mert ha igen akkor rossz hírem van, nem fog menni! Külön partícióra telepítsd őket úgy menni fog! A két oprendszer más formázást használ, és ezért van a hiba! Egyébként sem lehet 2 oprendszert telepíteni egy partícióra...
-
zotya678
csendes tag
válasz
zoli62
üzenetére
jah, azért mert adatként írtam ki.
De most egy új hibába ütköztem, idézem "A windows nem telepíthető erre a merevlemezre mert NTFS fájlrendszer kell lennie" vagy valami ilyesmi ez a hiba üzenet a a patricionáláskor jött ki és nem engedett tovább, akkor megpróbáltam leformázni a merevlemezt (még a telepítésnél vagyok) és azt se engedte. Lehet hogy azért mert egy Linux Ubuntu 9.04 disztribúció van rajta? (de az Ubuntu jó lenne ha megmaradna)
Válaszotokat előre is köszönöm! -
zotya678
csendes tag
Üdv!
Hogyan kell olyan lemezt készíteni hogy CD-ről bootolhasam a Vistát?
golyani
addikt
320-as vinyón nem elfér?

csak h valamilyen stabilitási előnye van-é a 32 bittel szemben. mert én fél éve használom és nekem eddig király, előtte 32-es előtelepített volt azzal se volt gondom mondjuk. na majd lesz valahogy.
-
golyani
addikt
adott egy noti:
AMD QL-64
AMD M780G chipset
3Gb ram
Ati HD 4570
ésatöbbiésatöbbiérdemes-e erre 32-es helyett 64-es vistát rakni? stabilitásban van-e valamilyen hosszútávú különbség? én64-es használok a notimon a 4GB ram miatt, előtt 32-es volt igazából gondom egyikkel se volt talán a 64-es stabilabb picit. érdekelne mások véleménye is.
más: amióta fent van az SP2 az oldalsávban az ikonok minden indításnál random jönnek be hiába rakom őket sorba, köv. indításnál randomizálódnak. ezzel lehet valamit csinálni?
-
fatal`
titán
válasz
tomasz1596
üzenetére
Akkor most írd le ezt az egészet, mert nem igazán értem.
Ha XP-t Vistásítottál akkor távolíts el, mindent amit felraktál, a témát pedig állítsd vissza alapértelmezettre. Bár ha ez a helyzet, akkor a kérdést inkább az XP topicban kellett volna feltenned. -
tomasz1596
csendes tag
azt szeretném megkérdezni hogy olvastam hogy vistás lehet a gépem kívülről és én megcsináltam ezt és most nemtudom hogy kell visszacsinálni eredeti xpé témára az egészet és ha valaki tudna ebben segíteni atz megközönném

-
pete_21
addikt
-
gyurczy
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
hunfatal: Memók rendben, driver háromféle volt eddig fent, a legfrisebb a jelenlegi.
Core2duo6600: A Raid 1 a tükrözés, Raid 0 van összefűzve. Driver téma fent. Nagy hálózatos környezet nincs, otthoni desktop gép, adatok külön vinyón, datát max Raid 5-ön tartanék, de ami olyan, hogy tárolós, annak nem kell a sávszélesség sem.
Ezexerint senkinek semmi tapasztalat Vista raid problémával?
-
zoli62
addikt
válasz
pete_21
üzenetére
Igen, az úgy van rendjén, hogy az utána telepített progikat nem rakja vissza, valamint pl. a böngészési előzményeid is eltűnnek. Nekem ilyenre utoljára nyár elején volt szükség, amikor pl. a cmd-t, illetve Totalcommandet nem lehetett indítani. Ezt egy malware okozta, a visszaállítás segített. Igaz a két időpont között nem telepítettem fel új progikat. A visszaállítás megoldotta. Múltkor is volt egy hasonló, de akkora visszaálltás nem segített, meghagyta létrehozott, és esetleg ártalmas rendszerkulcsokat. Utánaolvastam, és kézzel töröltem ki őket.
Szóval Vistán még nem csináltam irendszervisszaállítást, pedig van Vistás gépem, tehát nem tudom, hogy viselkedik .ilyen esetben. Amikor nálam olyan volt mint nálad, az még egy Windows 2000-es asaztali gépen volt. ADSL-re csak a modemen keresztül tudtam csatlakozni. A tálcán levő ikon jelezte a forgalmat, de böngészni nem lehetett. Ez az esetek egy részében Winsock hibát jelent.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
pete_21
üzenetére
Igy van rendjén, pont ez a lényege!
--------------------------oooooooooooooooooooo-----------------
"
A Rendszer-visszaállítás célja nem a személyes fájlok biztonsági mentése, így a törölt vagy sérült személyes fájlok visszaállítására nem használható. A személyes fájlokról és fontos adatokról rendszeresen készítsen biztonsági másolatot egy biztonságimásolat-készítő programmal." -
pete_21
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
Alaplapi hálókártya Attansic/Atheros Gigabites LAN, és még ugye a Virtualbox-nak egy interface. Desktop gép.
Rendszervisszaállítás: Én is utoljára XP-n próbáltam, egyik Win-telepítésnél pakolgattam a progikat, meg adatokat raktam vissza a rendszerpartícióra, és a TweakXP letiltotta a Feladatkezelőt. Itt jött a rendszervisszaállítás, és pont ugyanabba az állapotba rakta vissza a gépet, amilyen a visszaállítási pontnál volt. A később telepített progik eltűntek (vagy ez így van rendjén?) és a személyes adatok is eltűntek (fájlok). -
zoli62
addikt
válasz
pete_21
üzenetére
Milyen hálózati interfészek vannak a gépen? Notebook, vagy desktop? Lehet tényleg ez lehet zavaró, bár én még nem tapasztaltam ilyet. Nálad az is furcsa, hogy amikor a winsockfixet lefuttattad, akkor kiírta, hogy egy-két regisztrációs kulcs már módosult. Az véletlenül nem történhet meg. Mit értesz azon, hogy a rendszervisszaállítás nem őriz meg személyes adatokat? Mármint pl. a böngészőkben? Én mondjuk még nem tapasztaltam ilyet, pedig párszor már visszaállítottam, igaz XP-t.
-
pete_21
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
Nincs kikapcsolva, de kb. amióta van probléma, az az időpont már nincs benne a listában. Nem tudom, mennyire maradnak meg a személyes adatok, (elvileg meghagyja) mert utoljára még XP-n állítottam vissza, de az szépen törölt minden adatot, amit a visszállítási pont után pakoltam fel. Szóval azóta annyira nem bízom meg ebben.
Amúgy írták külföldi oldalakon, hogy az okozhatja ezt a problémát, ha több hálózati eszköz van fent. Ami esetleg lehet is, mert aznap tettem fel az új Virtualboxot, amikor jött a probléma. Bár furcsa, mert:
1) Nem pont a telepítés után lett a probléma, hanem jópár órával utána.
2) Előtte is volt fent Virtualbox, csak nem a legújabb, de a régebbi is rakott fel vezérlőt.
3) Azóta már le is töröltem, kipróbáltam úgy is, de nem javult meg... -
pete_21
addikt
válasz
zoli62
üzenetére
Lehet... De sokan belefutottak ebbe a problémába. Csak általában nem lett meg a megoldás, meg a topic-indítók nem válaszoltak vissza, hogy jó lett-e, stb. Volt olyan, hogy válaszolt, hogy megoldódott, és linkelte a "megoldást" ami egy leírás volt a clean boot-hoz. Azzal meg nem sokra megyek...
Ami megoldásnak tűnt, azt kipróbáltam, de nem lett semmi változás... Azért köszi a segítséget! Ha még van ötleted, vagy bárki másnak, akkor szóljatok!
-
Core2duo6600
veterán
válasz
gyurczy
üzenetére
Nagy hálozatos környezetben bevállt dolog, hogy a boot hdd az nem raid, csak az adatok vannak raidben.
Amit te szeretnél csinálni, szerintem nem a raid 0 (mirror) kell, hanem az intel matrix féle megoldás.
Ami lényegében igen hasonlít hozzá.Ezek egyike sem igazi hw es raid, szóval tök mindegy, lehet, hogy a driver nem jó vagy valami ilyesmi.
-
hackman27697
csendes tag
válasz
cadarn
üzenetére
CS
Próbáld meg azt, hogy csökkentett módban megpróbálod leszedni amit felraktál. Nézd meg a verziószámot /futtatás__ dxdiag// valami f@s-t rakhattál fel. Esetleg egy rendszervisszaállítást csinálhatsz, elvileg dx telepítés előtt csinál visszaállító pontot ha azóta áll fent a probléma.
-
gyurczy
őstag
Üdv Mindenkinek!
ICH9R chipsettel RAID0 tömböt csináltam két Samu F1 320GB vinyóból. A Vista (eredeti) valamiért nem hajlandó rendesen települni (legfrisebb driver floppíról betölt, telepítésnél minden rendben), gyakorlatilag minden alkalmazás működése leáll, gondolok itt explorer, internet explorer, daemon tools, különböző rendszermodulok, frissítési szolgáltatás, stb. SP1-et sem tudok telepíteni, mert 0x0080007D hibával megnyekken, frissítések harmadának telepítése sikertelen.
Bárkinek bármi ötlet?
-
cadarn
tag
Üdv, futattam egy dxsetup.exe nevü alkalmazást, ami mint utólag kiderült nem biztos hogy valóban directxsetup volt. A telepités végére már elsötétült a kép. Ujra inditottam a gépet de megint csak a windowsba bejelentkezéskor fekete képrenyő. Annyi érdekessége van a dolognak hogyha ki-be kapcsolom a monitort kb 1-2másodpercre megjelenik a kép, tehát nincs hardveres hiba.
Kérdés ezt hogy lehet kijavitani teljes rendszer ujratelepités nélkül, esetleg egy rendszer javitás vista dvd-vel működhet?(és ebben az esetben nem vesznek el adatok?)
-
Sipi16
őstag
Helló!
Létezik ehhez az oprendszerhez is nyelvi fájl mint a 7-eshez? Sajnos én nem találtam sehol. Svédre lenne szükségem.

-
pete_21
addikt
Hi!
Olyan problémám lenne, hogy hiába csatlakozom fel netre (ADSL, PPPoE), a Hálózati központ nem érzékeli. Se a jobbgombos menüben nem találja, hogy csatlakozva lennék, (régebben a 'Csatlakozás' helyett a Kapcsolat bontása volt ott), se magában a központban nem látszik, hogy fel lennék csatlakozva. Ha a Kapcsolatok kezelésében megnyitom duplán az ADSL-t, ezt látom: [link].
Az internet működik, de nem tudom, hogy a tűzfal véd-e ilyenkor. Neten rákerestem, többen küszködnek ezzel a hibával, de nekem nem működtek a megoldások.
Próbáltam újratenni a hálókártyát is, semmi...
Esetleg valakinek valami tippje? -
IveyBaby
tag
Azt beállítottuk (sikerült megtalálni, nekem tök ismeretlen még a Vista), hogy soha ne kapcsoljon alvó állapotba. Csak kíváncsi lettem volna, mégis hogy ébreszthető fel a gép
Bekapcsoló gombra újraindul..Billcsi PS2-es (ugye így hívják?
), egér vezetéknélküli. -
Listázza a megnyitott oldalakon talált videókat.A böngészőablak alsó szélén jobb oldalon van az ikonja, mellette a talált videók száma. Rákattintasz az ikonra, és a megnyíló ablakban a listából választhatsz, hogy letöltöd vagy csak megnézed. A böngésző alapértelmezetten beállított letöltési mappájába fogja menteni. Így néz ki a gyakorlatban:

-
mmdms
addikt
Hy!
Azt szeretném megtudni, hogy itt hol található az ideiglenes fájlok mappája, youtubos videót akarok leszedni, de egyik ilyen programommal sem sikerült. XP-n tudtam hol van, de itt nem találom. Mozillát használok, ha ez is kellene... -
zazahoho
őstag
alvó állapotból nekem is szívás volt ,nem kicsi 2 napig szenvedtem
utána vista újra install
de most már az a tapasztalatom ,hogy akkor jön elő ez a hiba ha kikapcsolás helyett véletlenül az alvóra klikkelsz .
és utána rögtön elkezded mozgatni az egeret ill csapkodod a billentyűzetet,mert nem azt akartad
ha várok 2 percet és utána egerezek
rögtön vissza jön minden 
ui vezetékes vagy vezetéknélküli a billentyűzet ill egér?
-
gaben
aktív tag
Felraktam a 6.1-es MS SDK-t a Visual Studio-hoz,aztá na prancs sorban ezt az üzenetet találtam:[link]
Mi lehet a gond? -
zazahoho
őstag
34187 hozzászóláshoz
létezik ,hogy azért fagyott ill kék halál az avast futtatása miatt volt???
mióta kikapcsoltam nincs semmi féle gond
milyen vírusírtót javasoltok -
IveyBaby
tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A probléma megoldódott, vettünk egy hűtőt a házra, és egy új hűtőt a CPU-hoz. Azóta jól megy

Lenne egy újabb kérdésem: Vistánál hol találom azt, ami az XP-nél Startup? Tehát szeretném beállítani, hogy milyen program induljon a számítógép és az op.rendszer felállásánál és mi nem.

-
hackman27697
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a gondom, hogy a vista (eng,X64) rohadt sok ideig áll le. A bootolás az megvan hamar, de kell kb2-4 per míg leáll. A probléma azóta áll fent mióta vettem egy X-fi-s Creative XtremeGamer hangkártyát, hozzáteszem minden tökéletesen működik, csak a leállási idő nyúlt meg eddig kb30 másodpercről több percre.
Valaki tudna valamilyen megoldást?
Köszi -
Mariann294
őstag
Valaki?
Annyira nem fontos mert mostmár mást használok,de azért kiváncsi vagyok mitől lehet..
-
cimbi186
aktív tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi,túl is tárgyaltuk.
-
Reverting
őstag
Sziasztok...
Van szamomra egy problema... es sehol nem talalom sajnos a megoldast ra... a vista business van a notin, es barmit allitok az energiaellatasban mindig zárol a vista 20 min tetlenseg utan... minden fut a hatterben de a kijelzo zarolva van... ezt szeretnem kikapcsolni.
Jelszoval nincs vedve, kepernyokimelo kikapcsolva, a kijelzo kikapcsolasa 5min-re van allitva... es tetlenseg alatt 20 perc mulva hallom a csilingelo hangzast h zarol a vista, enter es belepek minden megy tovabb, de ezt szeretnem kikapcsolni vagy valahol tiltani... a lenyeg h a gep dolgozzon csak a kijelzot akarom h kikapcsoljon, majd ha oda ulok az eger mozditasa utan folytathassak mindent
)) tud valaki segiteni? -
Alg
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Aha, valószínűleg itt lesz a gond, USB-nél tudok ilyet állítani, BT-nél nem... Már a memkártyát is a Nokia PC Suite-on keresztül látja... Megyek az N82 topicba érdeklődni, köszi.
-
Az csak akkor megy, ha a telefont avagy leginkább annak memóriakártyáját meghajtóként ismeri fel, de ezt telefon válogatja. Illetve pl. az én SE P1i-men be lehet a telefonon állítani, hogy telefon avagy memóriakártya módban csatlakozzon, lehet, hogy neked is át kell állítani.
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Nem tudom, ide való - e a kérdés, beírom mindhárom érintett topicba..
Szóval: Adott egy Nokia N82 okostelefon, és egy TP T500 notebook Vistával. Bluetooth-on vannak összekapcsolva, működik is minden rendesen... Viszont a telefonon lévő fájlokat csak a Vista fájlkezelője látja. Megoldható-e valahogy, hogy egyéb programmal (TC) is külön meghajtóként tudjam kezelni a telefont (memóriakártyát). Pl. Hálózati meghajtóként próbáltam csatlakoztatni, nem sikerült...
Előre is köszi!
-
cimbi186
aktív tag
Csa!
Uraim,hogyan kell eltávolítani(illetve honnan) a WMP-t és az IE8-t a Pistáról?
Itt is van valami trükkje mint xp-n?Vagy mi a bánat,csaknem a program fájl-ból kell lelökni
-
zazahoho
őstag
ja bocs nem
írtam ilyen részlesen
reméljük sikerül
de fujitsu laptopnál hallottam valmi okosságot,hogy nem engedte a cd-ről bootolást .
ill bios jelszó is kellhet egyes típusokhoz(reméljük tudod vagy nem kell)
sok sikert an installhoz
-
Tosee
őstag
válasz
zotya678
üzenetére
Ahogy beléptél a bios-ba, bal oldali oszlopban a második lehetőség (ha jól emlékszem akkor advanced bios features)... Lépj be majd keresd meg a "first boot device"-t és rakd cd/dvd rom-ra, majd a "secund boot device"-t állítsd hdd-re! Mentsd el a beállításokat, és bootolni fog cd/dvd-ről!
-
zotya678
csendes tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni hogy kell beállítana Vista alatt hogy CD-ről bootoljon
És még egy kérdésem lenne hogy lehet az összes op.rendszert letörölni a notbook-ról? (ezt úgy értem hogy én azt hiszem hogy két vista van rajta de nem biztos és ezt hogyan lehet kideríteni? Hogy egy vagy kettő vista van rajta)
zazahoho
őstag
31491
memóriával kapcsolatos hibára utal a probléma
na most az a gondom,hogy a biosban 1332 mhz lehet csak állítani 1333 mhz-re nem
lehet ez a gond?
ha manuálisra állítom ha autóra akkor tobbször fagy
komolyan nem értem
-
mz.x523
tag
válasz
FazekasLaci
üzenetére
Köszi a gyors választ,akkor addig firefoxot használok majd.

-
FazekasLaci
aktív tag
válasz
mz.x523
üzenetére
Használj Firefox-ot vagy download manager-t. Valószínűleg az oldalak, amiket nézel, nincsenek felkészítve még az IE8-ra, így néhány dolgot nem tud rendesen értelmezni a böngésző. Nekem is van problémám webes fejlesztésnél olyannal, hogy IE8 alatt pl. a popup ablakot beteszi az oldal végére, ahelyett, hogy megjelenítené. Nem mindig és nem mindenhol. Egy kis türelem és hamarosan biztosan megoldódik ez a probléma: vagy az MS csinálja meg, vagy a webes fejlesztők igazodnak hozzá.
-
mz.x523
tag
Hy
Nekem volna egy olyan problémám Vista alatt,hogy az Internet Explorer 8 állandóan lefagy.Pl mikor az msn-t töltöttem a microsoftról,még nem fejezte be,de bezártam az oldalt(attól neki még tölteni-e kell) lefagyott a letöltés is,és azt irta hogy problémát keres,de nem talált megoldást.Remélem tud valaki segiteni.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Milyen alaplapot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- Arc Raiders
- ASUS routerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Semmivel sem stabilabb a 64bites,mint a 32.

rögtön vissza jön minden
Semmilyen billentyűvel! Ötlet?
)) tud valaki segiteni?
írtam ilyen részlesen