Hirdetés
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
Kevin05
csendes tag
Sziasztok!
Néhány kérdés felvetődött bennem a Windows-os titkosítás kapcsán. Az igényem az lenne, hogy legyen a rendszerlemezen minden érzékeny adat tikosítva (ugye a user az asztalra ment, a letöltéskebe tölt le stb..). Több számítógép védelmét kellene megvalósítani úgy, hogy egy user az összes gépet el tudja indítani (tehát mindegyikhez hozzáférjen - de persze csak a titkosítás feloldása után). A lemez ellopása, másolása, a számítógép fizikai eltulajdonítása ne okozhasson gondot. Backup persze készül, fizikailag más helyen tárolva, több lemezen.
Nézegettem a VeraCryptet és a BitLockert is. Melyik lenne jobb választás?
TMP nélkül lehet, hogy jobb volna titkosítani, és a kulcsot mondjuk egy jelszóval beírni a boot során. Jól értem, hogy ekkor a titkosított meghajtó más gépekben is pont ugyanígy lenne bootolható, tehát a jelszó megadása után? És enélkül csak pár dolog, a jelszókérő boot indítása maradna titkosítatlan, minden más védve lenne?
Hogyan szokás a jelszó tárolását megoldani? (Ugye ekkor minden lemez azonos jelszóval működne). Arra gondoltam, hogy a Yubikey nevű eszköz tárolhatna egy Static password-öt, amit a user az indításkor kiegészítene egy prefixel, pl: eztazusertudja_yubikeystaticpass. Ez szerintetek mennyire jó ötlet? (Ugye ezután a Pendrive és más hordozható dolgok titkosítását pedig egy tanusítvánnyal meg lehetne oldani, szintén a Yubikey-el)
Az USB flash drive-on való kulcstárolás ugyan jelentősen olcsóbb megoldás volna, de ekkor a pendriveokhoz fejben kéne tartani a jelszót. Ennek megfelelően nyilván csak egyszerűbb kombinációk jöhetnek szóba itt, továbbá ezt nagyon könnyű másolni is - bár a Static passwordöt is...
Az érdekelne, hogy hogyan "szokás" ilyeneket megoldani? Ti melyik módszert választanátok? Persze minden ötletet szívesen fogadok. Ha az elméleti részt ti máshogy értitek, kérlek linkeljetek cikkeket vagy javítsatok bátran.
Előre is köszi minden segítő szándékú kollégának!:)
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Hogwarts Legacy teszt
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elfelejtettem a film címét
- További aktív témák...
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Külső 1TB HDD,Maxtor 1TB
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest